انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: از خاطرات گنو/لینوکسی خوتون بگید :)  (دفعات بازدید: 1805 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین learner:~$

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 816
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
از خاطرات گنو/لینوکسی خوتون بگید :)
« : 23 شهریور 1402، 05:19 ب‌ظ »
سلام

گفتم تاپیک درست کنم در مورد خاطرات گنو/لینوکسی که دارید

به شخصه برای من بیشترش از ویم و ترمینال آب میخوره   :P  نمیدونم چرا ولی هروقت به هرکسی محیط ترمینال یا کد زنی در ویم رو توضیح میدم تعجب میکنه! مخصوصا کاربرای ویندوز !! خیلی خنده داره:)

یادمه یه روز لپ تاپم رو بردم پیشه دوستم که فقط بهش بفهمونم که لینوکس چیه گنو چیه اصلا اوپن سورس  و نرم افزار آزاد چیه  چون یادمه اون موقع محیط کار گارادو لینوکس رو به دوستم نشون دادم ( این اتفاق ماله حدود ۲ ما پیشه ) و خیلی دوست داشت که گنو/ لینوکس رو بریزه ( خب همه رفیقام گیمرن )‌ لپ تاپ رو دادم دستش که خودش کنکاش کنه چون به به نظرم اینطوری جذاب تر میشد و سریع جذب میشد.
اولش یکم گیج شد ولی بهش گفتم که نترسه و اگر سوالی داشت بپرسه که کمکش کنم:)
یکمی کنکاش کرد و بهم گفت یه عکسه( ـ<) که رویه پنلت هست چیه؟؟  text editor   ؟ یا بازی چیزییه؟؟ منم یکم خندیدم و بهش گفتم نه این ترمینال و یک سری توضیحات بهش دادم و خیلی ذوق کرد! :)
بعدش پرسید تکست ادییتور یا کد ادیتوری که استفاده میکنی چیه؟؟ منم بدون اینکه چیزی بگم لپ تاپ رو گرفتم و به محیط زیبای ویم هدایتش کردم
( اون موقع زیبا نبود خیلی عجوزه بود ) و یک فایل متنی ساده باز کردم که بهش نشون بدم و بعد بهش گفتم که ما گنو/لینوکسی ها از ویم!!! استفاده میکنیم!!! ( دروغ چرا اون موقع گفتم لینوکس خالی  :P  ) یکم قیافش رفت تو هم و تعجب کرد و فقط به تصویر نگاه کرد بعدش گفت این که نه کد ادیتور نه تکست ادیتور اینجا کدوم جهنمیه منو آوردی ؟؟ اینکه گرافیکی نیست تصویر نداره!!!‌
منم حقیقت ماجرا رو بهش گفتم ( بهش گفتم که که بیشتر کار ها رو بدون گرافیک و با کامند لاین انجام میدیم ) ...
وقتی هم که حقیقت ماجرا رو دونست یکم شوکه و ناراحن شد و پرسید خب من چطور باید بازی کنم  و اینجور داستان ها .
بعدش خودش سعی کرد از ویم خارج بشه و همش دنبال علامت  close میگشت!!  ;D  ;D ولی با دکمه  close  ترمینال اشتباه میگرفت!!

اومدم بهش توضیح دادم که باید چطوری از ویم خارج بشیم و تقریبا همه کامند ها موجود رو برای خارج شدن بهش گفتم :)

و بعدش منتظر شدم که خودش از ویم خارج بشه ولی به جای اینکه از اون کامند ها استفاده کنه ترمینال رو کامل بست و سیستم رو خاموش کرد  :(

بعد بهم گفت که این چیهههه که تو داری این چه مسخره بازیه یه دکمه خروج ساده نداره این تکست ادیتور مسخرت ( حسابی خندیدم چون لحن و قیافه با مزه ایی داشت اون موقع ) چرا انقدر باید زحمت بکشم برای یه خروج ساده ؟؟
بعدش بهم گفت که از گنو/لینوکس خوشش نیومده و علاقه ایی نداره  :( منم چیزی نگفتم چون چیزی نمیتونستم بگم! اون آخرین مکالمه منو و دوستم در مورد دنیای تکنولوژی و کامپیوتر بود  :P ولی اون روز حسابی خندیدم  \\:D/
-----------------------

شما چه خاطره ایی دارید؟ در مورد چیه و حستون در مورد اون خاطره چیه ؟؟   :)
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین aFard

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 638
  • از دوستاران لینوکس
    • ویرگول من
پاسخ : از خاطرات گنو/لینوکسی خوتون بگید :)
« پاسخ #1 : 23 شهریور 1402، 05:39 ب‌ظ »
یادمه موقع شروع گنو لینوکس به جای اینکه برم جدیدترین اوبونتو ۲۰.۰۴ رو دانلود کنم اشتباهی رفتم نسخه ی ۱۲ رو دانلود کردم
بعد از کلی پرس و جو و نصب نسخه ی ۱۲ به ۱۴ و بعد به ۱۶ آپگرید کردم
بعدش فهمیدم چه سوتی دادم بعدش رفتم نسخه ی جدید رو دانلود کردم و نصب کردم
یه نکته ی جالب اینه که گنو باعث شد من برم سراغ پایتون
اون موقعه بعد از کمی یادگیری رفتم سراغ پاک کردن ویندوز و کنار گذاشتن c#
بعدش با kde آشنا شدم
KDE neon نصب کردم
اما توزیع سوم ...
بعد از کلی تحقیق رفتم سراغ آرچ
نصبش کردم ولی دوتا بسته رو نصب نکرده بودم
همین باعث شد .... پاکش کنم  :-X
یادم رفته بود thunar volman و network manager applet دو نصب کنم بعد فکر کردم اینترنت ندارم و فبش خم شناسایی نمیشه
خلاصه بعدا دوباره رفتم و با kde نصبش کردم
و شروع شد
نمیدونم شاید بیش از ۱۰ بار تاحالا نصبش کرده باشم واقعا آرچ توزیع خفنیه
میخوام رفتم خانه برم سراغ نصب آرچ با i3 از جایی که انویدیا دارم sway کار نمیکنه
خلاصه شروع عجیبی بود
کم کم ویم رو هم یاد گرفتم و یه کانفیگ خفن زدم ولی کلا برای ادیت دوتا فایل ازش استفاده کردم ???
Its The legendery alireza138812

آفلاین م.حسن

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 307
  • Lalo Salamanca
    • گیتهاب من
« پاسخ #2 : 23 شهریور 1402، 08:42 ب‌ظ »
من اولین توزیعی که تست کردم تاینی‌کور بود😂 چون رایانه‌ام قدیمی بود و خب با دبیان خیلی آشنا نبودم وگرنه اون رو امتحان می‌کردم. یعنی فکر کن توش می‌زدم apt install انتظار داشتم کار هم بکنه.
بیزار از دوپامین

• Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 23 شهریور 1402، 08:50 ب‌ظ »
من اولین توزیعی که تست کردم تاینی‌کور بود😂 چون رایانه‌ام قدیمی بود و خب با دبیان خیلی آشنا نبودم وگرنه اون رو امتحان می‌کردم. یعنی فکر کن توش می‌زدم apt install انتظار داشتم کار هم بکنه.
اولین بارم اسم همچین دسترویی رو میبینم!! ولی جالبه!

منم با اوبونتو شروع کردم ومتاسفانه باید با اوبونتو هم ادامه بدم!  :'(
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین aFard

• High Sr. Member
  • *
  • از دوستاران لینوکس
    • ویرگول من
« پاسخ #4 : 24 شهریور 1402، 01:21 ق‌ظ »
البته اوبونتو توزیع خیلی خوبیه
۲۳.10 میترکونه
« آخرین ویرایش: 26 شهریور 1402، 12:08 ب‌ظ توسط alireza138812 »

آفلاین mrlinuxlover

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
  • Kali user
« پاسخ #5 : 26 شهریور 1402، 08:20 ب‌ظ »
با پایتون آشنا شده بودم، سیستم قراضه ای داشتم که ویندوز ۷ رو بگی نگی بالا میاورد!
یه سیسستم دیگه داشتم که هیچی روش نبود و اونم مثل سیستم خودم بود، با این تفاوت که هاردش کمتر بود یعنی 40 گیگ=)
تصمیم گرفتم مینت نصب کنم! رفتم ایزو دانلود کنم دیدم کنارش یه چرت و پرتایی مثل xfce و mate و cinnamon نوشته! گیج شدم و بیخیالش شدم! گفتم هیچی برا از دست ندارم که! سینامون اسمشو خوشم اومد همینو ببینیم چیه! پرتابل اوردم بالا و اولین سیستم عامل غیر ویندوزی رو خود خودم امتحان کردم و از چیزی که فکرشو میکردم باحالتر بود!

آقا ایول!
ابونتو ذهنمو درگیر کرد! فکر میکردم ورژناش فقط شمارس هر کدومو دوس داشته باشم میتونم نصب کنم و خیلیم عالی استقاده کنم! ابونتو ۱۳ که حتی lts هم نبود توجهمو جلب کرد XD و یه مدت رو همین سیستم ۴۰ گیگی بودش!
بیا یه کاری کنیم! یچیزی هست بنام دوئل بوت! کنار وین 7 لیوکس نصب کنیم! گشتم و گشتم و با لایت آشنا شدم! دقیقا همونی بود که میخواستم! xfce و کپی اوبونتو ولی سبک تر!
یچیزی حدود 7 دقیقه میکشید رو سیستمم بوت شه عوضش هیجان داشت!

یمدت استفاده کردم
فدورا سینامون، ام ایکس اکس‌اف‌سی‌ئي، اسلکس پلاسما، مینت با دسکتاپای دیگه، کوبونتو، تاینی کور و کلی دیستروی دیگه رو نصب میکردم و تک تک امتحان میکردم!
چه بلاهایی سر خودم نیاوردم با کانفیگ کردن گراب و دوئل کردن و بالا نیومدن سیستم...
البته یه رفیقی داشتم که عاشق دسکتاپ گنوم بود و ابونتو داشت و کلی کمکم کرد و البته تشویق!

سیستمو اپگرید کردم، اس‌اس‌دی خریدم و رمم ۴ شد! پیشرفت چیه؟ جهش فوق العاده ای بود...
دیگه ویندوز نصب نکردم برا خودم.

فایلامو رو اس اس دی ریختم و هاردو در اوردم گذاشتم کنار و خیالم راحت بود بکاپ دارم! یمدت کوبونتو داشتم و پاپ او اس، کالی توجهمو جلب کرد و رفتم تو دلش. نصبش خطرناکه! برا اونی که بار اولشه نصاب رو پرتابل بالا نمیاد! هارد فرمت شد XD خب ولی پشتیبان داشتم! بدون ابزار ها نصبش کردم. کالی همونی بود که میخواستم! مواردی که نیاز داشتمو داشت و مخاز و آینه های ات اشغال نداشت و یمدت استفاده کردم. اینکه دبیانی بود و برای نصب پکیج deb باید از ترمینال دست بکار میشدی و گرافیکی نداشت برام جذاب بود.
مانجارو و پاپ و دیپین نصب کردم! نوپ گنوم مورد پسندم نبود، پلاسما هم همینطور. کالی هیچ جوره کرشی نداشت برام...
برگشتم سر کالی و اینکه هر سری بعد نصب او اس کلی تنظیمات و اینا عوض میکردم و لوگین تو جمیل برا مرورگرا خیلی اذیتم میکرد! فهمیدم میتونم افراز هوم ایجاد کنم و از خوشحالی در گنج خود نمی پوسیدم! XD

برگشتیم سر کالی و بیشتر از دوساله که اپدیتی میاد پچ میکنم و او اس عوض نکردم.

اون سیستم قدیمی هم روش اندروید x86 نصب شد و بچه های فامیل هر وقت بیان باهاش گیم میزنن XD - برا اونام جالبه پو و سالار پیکان رو تو مانیتور و اون اسکیل ببینن=)

چالشایی که داشتم یکیش این بود که دو رو دنبال "پ" میگشتم و فکرشم نمیکردم همون M باشه...
عوضش الان چشم بسته میتونم دستی گراب کانفیگ کنم!
عوضش الان میدونم برا هر چیزی سیستم عامل عوض نکنم و دنبال راه حل بگردم!
و بقول دوستمون بالاخره یاد گرفتم ESC رو بزنم و :wq بنویسم و فایل ذخیره شه=)
عوضش کلللللللللی کارا کردم=)
دوستان اگه فکر می‌کنین مشکلم با عوض کردن کالی حل میشه لطفا کامنت نزارین:)

پ.ن: گرچه تکرار این سخن بیشتر موجب میشه تا به کالی علاقه مند تر شم و باگاشو خودجوش فیکس کنم!

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 26 شهریور 1402، 09:42 ب‌ظ »
وقتی آدم این خاطرات میبینه اشک شوق تو چشماش جمع میشه !!
منم اولین باری که لینوکس نصب کردم وضعم خیلی خراب بود!! ( الانم خرابه ولی از ویندوز که بهتره؟؟؟ ) با هزار سختی  و بدبختی لینوکس ریختم و هزار جور ترس و بدختی تو دلم موج میزد!! چون میترسم دیگه لپ تاپم نابود بشه!! البته مثل همیشه پریدم تو دل ترس !! و ترسم رو شکست دادم !!!

من برنامه نویسی هم حتی با لینوکس شروع کردم !! حتی نمیدونستم اصلا این کد هایی که میزنن چیه !! و حتی مسخره میکردم!
یادش بخیر اون موقع فکر میکردم لینوکس یه شرکت تولید کننده لپ تاپه!! و اسمبلی هم همون صفر و یک  ;D الان خدا رو شکر سوادم بهتر شده!
بعدش  با ترمینال آشنا شدم و فهمیدم که بدون گرافیکه!!!! اونجا دیگه احساس آرامش بهم دست داد ( دقیقا خوده آرامش ) و فهمیدم دنیای بدون گرافیک هم هنوز قشنگه! بر عکس همه من اولین کامندم در ترمینال  cd  بود!! که خیلی اون موقع احساس شاخ بودن بهم دست میداد!!! من به واسطه کالی لینوکس با دنیای گنو/لینوکس اشنا شدم اول میخواستم کالی بریزم!! ولی به خودم اجاره ندام چون احساس میکردم این یه توهینه بزرگ به مخاطبان خیلی حرفه ایی برنامه نویسی و امنیته و همینکه نمیخواستم اسکریپت کیدی بشم !!!!!!!

بعدش با ویم آشنا شدم!!! دیگه فهمیدم دنیا از این بهتر نمیشه !! و هنوز یک امیدی به دنیای بدون گرافیک هم هست دنیایی که قبلا فکر میکردم خیالیه و تو فیلم ها باید دنبالش برم !!

البته قبلش فهمیدم زبان های برنامه نویسی چی هستند   ;D و زیبا ترینشون رو انتخاب کردم!! ( سی ) اما فهمیدم این پایان کار نیست و قرار خیلی راه های دیگه رو برم!!!
فهمیدم تا صد سالگی باید همینجوری یاد بگیرم !
خوش به حالت از این رفیقا دارید رفیقای ما همش به فکر بازی و پول هستند!!‌ ](*,)

مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 975
  • Fedora Linux
« پاسخ #7 : 27 شهریور 1402، 01:49 ق‌ظ »
من خاطره خاصی ندارم
یک ساله لینوکسیم
شماها ماشاالله هنوز ۶ ماه هم نشده(بعضی هاتون) خاطره خیلی دارید و خیلی موقع نصب سختی کشیدید. تعریف از خود نباشه برا من کار راحتی بود.
مثلا اولین بار که لینوکس ریختم یادمه wsl نمیتونستم روش گنوم نصب کنم بعد یه دوستی داشتم بعد اون بلد بود به من گفت برو فدورا نصب کن. اونموقع تقریبا ۳ هفته قبل از منتشر شدن نسخه ی ۳۷ بود و من  فدورا ۳۶ و ۳۷ و ۳۸(الان دارمش) رو دیده ام. البته مابینش دبیان و اوبونتو و آرچ و مانجارو رو هم یه تست زدم.

• Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 27 شهریور 1402، 10:40 ق‌ظ »
نصب کردن لینوکس که خیلی راحته !! اما برای کسی که یک دانش اندکی داشته باشه!!!! ما که هیچکس نبود کمکمون کنه و حتی نمیدونستم لینوکس چیه و اصلا چطور نصب میشه!!
حتی به چند جا هم سر زدم و میگفتن لینوکس خطرناکه و آره این واسه هک و اینجور کارای بد و زشته!!اما من که خداروشکر گوش نکردم ;D
وقتی یه راهنما داشته باشی خیلی راحته!!!ولی وقتی که نه راهنما داشته باشی نه آدم های شناخته شد دنیای تکنولوژی رو بشناسی و نه کسی کمکت کنه داستان فرق داره!!اون موقع فقط خودتی و یه گوگل جلو دستت و باید منتش هم بکشی تا کمکت کنه.
حتی مجبور شدم برم یاد بگیرم چطور تو گوگل سرچ کنم؛البته تخصصی تر نه اینکه فقط یه چیزی بنویسم یه چیزه بدردنخور تحویل بگیرم.
البته اینا چیز خفنی نیستن و الان زیاد استفاده نمیکنم مگر اینکه واقعا محتاج یه کاری شده باشم؛ چرا؟؟ چونکه وقتی یه موضوع رو به صورت واضح میخونم ( و با دقت و حوصله ) سوالات واضح و واضح تری تو مغزم پدیدار میشن.
به نظرم خوندن سوال به صورت واضح بهتر از سرچ کردن غیره واضحه!! چون اینطوری خودت رو در هزاران سایت و ادرس و ... گم میکنی! آخرشم هیچی به هیچی!
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین aFard

• High Sr. Member
  • *
  • از دوستاران لینوکس
    • ویرگول من
« پاسخ #9 : 27 شهریور 1402، 11:48 ق‌ظ »
بدترین اتفاق این جوری نگاه آدماست به آدم :‌برو مثل آدم ویندوز بریز حالشو ببر  8)
یا :‌این دیگه چه دیوانه ایه!
بعضی ها درک نمیکنند

آفلاین mrlinuxlover

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
  • Kali user
« پاسخ #10 : 27 شهریور 1402، 01:39 ب‌ظ »
زمانی که رفتم سراغش اخرین نسخه مینت 18 بود و یادمه بخاطر اینکه مطمئن باشم سیستمم میکشه 16 نصب کردم!
اگه سیستمم قوی تر بود شاید سراغ شبیه ساز و ویرچوال اینا میرفتم ولی خوب شد که واقعنی رفتم تو دلش

رفیقی هم که داشتم مثل من کنجکاو بود و زبان انگلیسیش بهتر=) منم بهتر شدم و فاروم ها واقعا جوابه... درسته اکانت نداشتم ولی همین انجمن ابونتو خیلی کمکم کرده(تاپیکای بقیه که مشکل منو داشتن)

درباره wsl هم دو سال پیش بود یکی از رفقای دیگه ویندوز داشت و میخواست بخاطر یه اسکریپت چی چی رو ترمینال رانش کنه = اون زمان وین 10 لایت نصب کردم از سایت پی سی دی و بعد یکمی انگولک و تحقیق تونستم اوکیش کنم... هیچ موقع حال نمیده. به هیچ وجه...
دوستان اگه فکر می‌کنین مشکلم با عوض کردن کالی حل میشه لطفا کامنت نزارین:)

پ.ن: گرچه تکرار این سخن بیشتر موجب میشه تا به کالی علاقه مند تر شم و باگاشو خودجوش فیکس کنم!