خب همین دیگه. دقیقاً به آزادی ربط داره. وقتی معنای آزادی رو درک کردید بیاید دوباره این نوشتهها رو بخونید.
گفتم کسی هم مجبور از اوبونتو استفاده کنه. من توی این مدت به هیچ کاربر تازهکاری 10.10 رو پیشنهاد نکردم. به نظر من اوپنسوزه برای کاربران تازهکار که حوصلهٔ باگ رو ندارن بهتره. یا اینکه فقط ورژنهای LTS اوبونتو یا حداقل دو سه ماهی از هر انتشار اوبونتو صبر کنن تا پایدار بشه. پیشنهاد من برای کاربرای تازهکار اینه.
ضمن اینکه خود عبارت «تازهکار» خیلی کلی و گنگ هست! نیازها و شرایط و سلیقههای کاربران متفاوته. اگه شما از اوبونتو شاکی هستید، شاید علتش اینه که اوبونتو برای شما نیست! چون هیچ توزیعی برای همه بهترین توزیع نیست.
چیزی که مهمه اینه که هنوز هم اوبونتو بیشترین کاربر رو داره. ولی خیلیها هم اش بدشون میاد. علتش اینه که هیچ توزیعی نیومده تا برای همه ایدهآل باشه. و اصولا همچین چیزی غیرممکن هست.
و باز هم تکرار میکنم، برنامه برای رفع باگ، نیاز به تست داره! پس یه عدهای بالاخره باید تستش کنن و با باگها دست و پنجه نرمکنن. اگه کسی tester نیست، میتونه از ورژنهای پایدار توزیعها یا نرمافزارها، و یا توزیعهای پایدارتر استفاده کنه.
درود
این یک بحث تکنیکی هست
مهندسی نرم افزار یک رشته مهندسی هست
باید خوبی ها و بدی های هر محصول رو دید و علت هاش رو پیدا کرد
آزادی نرم افزار یکی از مزایاش اینه که شما می تونید ببینید هر کسی چی کار کرده اشتباه ها رو پیدا کنید و سعی کنید از اونها درس بگیرید و به پروژه های دیگه یا همون پروژه کمک کنید این ایرادات رفع بشه
همه هم می تونن در این زمینه کمک کنن
این هم آزادیه برای همه
اینکه ما یک محصول را با آگاهی از مشکلاتش منتشر کنیم اصلا کار حرفه ای نیست
( من با زمان انتشار کار دارم و اون نسخه رسمی که منتشر می شه)
یک توزیع مثل opensuse دیده که می خواد رو زمانبندی منظم کار کنه و مشکلاتش هم کم باشه
پس زمان انتشارش رو بیشتر گذاشته ( این خودش مزایا و معایبی داره ) ولی می بینیم نسخه های منتشر شدش بسیار کم ایراد تر از اوبنتو هست
فدورا می خواد حدود ۶ ماه باشه ( یعنی زود تر از opensuse) ولی این رو فدای کیفیت نمی کنه
اینها توزیع هایی هستن که کیفیت نسخه منتشر شده براشون بیشتر هست و می بینیم محصول منتشر شدشون کیفیت بیشتری هم داره
در مورد اوبنتو و کانونیکال
بیشترین سهم کاربران رو جذب کرده ( با تمامی صحبت هایی که کردم
) که این هم بی علت نیست
اگر از نسخه های منتشر شده و مشکلاتش ایراد می گیرم دلیل این نیست که بگم توزیع خوبی نیست
این شرکت در مجموع بسار خوب عمل کرده که تونسته این سهم از بازار رو بگیره و محبوب ترین توزیع بشه
کاری که این شرکت کرده بسیار زیبا هست
۱-یک سری فرهنگ سازی بسیار زیبا کرد
۲-ترس مردم عادی و تازه کار هارو از لینوکس ریخت و نشون داد میشه لینوکس رو برای کاربران معمولی و حرفه ای محبوب کرد و نیاز هاشون رو رفع کرد
۳- نظر کاربران رو جمع آوری کرد و دسته بندی و......
۴- ابزار های تجاری و غیر تجاری که در سیستم های دیگه ( ویندوز و مک ) کاربران زیادی داشت رو به لینوکس آورد ( ubuntuone -ubuntustore,.... )
از نظر فنی
5- ابزار های توسعه و تولید نرم افزار با نیاز های خودش رو ایجاد کرد - بازار - لانچپد
که این مورد برای توسعه دهنده ها بسیار با ارزش و خوب بود
این مواردی که گفتم اصلا چیز های ساده و کوچیکی نیست و بسیار سرمایه گذاری و زمان می خواد
به طوری که حتی همین opensuse خیلی از این ایده ها رو برای خودش هم پیاده سازی کرد
( و بعضی توزیع های دیگه )
در مجموع اوبنتو از یک توزیع گمنام به محبوب ترین توزیع تبدیل شده و رقبای بزرگی مثل redhat و novel در این دنیا رقیبش بودن ( البته کلمه رقیب اصلا مناسب نیست ولی الان چیز دیگه ای به ذهنم نمی رسه
)
پس مطمئنا نکات مثبت زیادی داره
اگر ایرادی مطرح میشه برای اینه که
۱- خود ما کاربر ها بدونیم چرا این اتفاق می افته
۲-توزیع های دیگه رو مورد بررسی قرار بدیم و ببینیم چه راه حل هایی توسط دیگران مطرح شده و میشه ازشون استفاده کرد یا ایده گرفت
۳- در صورتی که به نتیجه و راه حلی رسیدیم برای کمک به توسعه دهندگان اقدام کنیم
۴- اگر روزی خودمون توسعه دهنده بودیم و یا مشارکتی داشتیم بتونیم محصول بهتری تولید کنیم
نه اینکه بخواین بگیم این بهتر از اونه ویا ...........
دنیای آزاد یعنی فرصت های برابر برای همه
یعنی ایده ها هستن که ارزش دارن و برای پیاده کردن این ایده ها لازم نیست سرمایه های وحشتناک و شرکت های بزرگ از شما پشتیبانی کنند
هر ایده زیبا و درستی ارزشمند هست مخصوصا اگر موجب رفع مشکلی بشه و کاربران رو راحت تر و راضی تر کنه