انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: استفاده از میزکارهای نصب شده در دبیان (حل شد)  (دفعات بازدید: 2949 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین OmidMasouri

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 32

درود؛

قبل از نصب پایانی توزیع دبیان از شما سؤال می‌شه که کدام میزکار را می‌خواهید نصب کنید بر اساس نیاز و سلیقه خودتون از اون‌ها رو انتخاب می‌کنید. پرسش من این هست که چطور میشه بین میزکارهایی که نصب کردید، جابجا بشید؟ حالا یا KDE باشه یا MATE یا هرکدام دیگر. فکر کردم در هر بار لاگین انتخاب می‌کنید با یکی که بالا بیای...

ارادت
« آخرین ویرایش: 17 فروردین 1404، 04:45 ب‌ظ توسط OmidMasouri »
کَتَبتُ قِصَّةُ شوقی و مَدمَعی باکی

آفلاین OmidMasouri

• Jr. Member
  • *
پاسخ : استفاده از میزکارهای نصب شده در دبیان
« پاسخ #1 : 17 فروردین 1404، 04:44 ب‌ظ »

پیدا کردم. :) منتهی در مرحله وارد کردن پسورد نشان داده می‌شود.

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1333
پاسخ : استفاده از میزکارهای نصب شده در دبیان
« پاسخ #2 : 17 فروردین 1404، 06:35 ب‌ظ »

درود
بله مرحلهٔ گزینش میزکار را در برنامه‌ای به نام مدیر نمایش انجام می‌دهیم. اگر میزکار گنوم نصب کرده باشید این برنامه gdm است.

صفحه مدیر نمایش در ویکی فارسی اوبونتو

در نصب دبیان برای سامانه‌های خانگی نیازی به انتخاب print server نیست به جز اینکه براتون کاربرد داشته باشه.

« آخرین ویرایش: 17 فروردین 1404، 06:40 ب‌ظ توسط esmaeelE »

آفلاین OmidMasouri

• Jr. Member
  • *
پاسخ : استفاده از میزکارهای نصب شده در دبیان (حل شد)
« پاسخ #3 : 17 فروردین 1404، 10:19 ب‌ظ »

درود
بله مرحلهٔ گزینش میزکار را در برنامه‌ای به نام مدیر نمایش انجام می‌دهیم. اگر میزکار گنوم نصب کرده باشید این برنامه gdm است.

صفحه مدیر نمایش در ویکی فارسی اوبونتو

در نصب دبیان برای سامانه‌های خانگی نیازی به انتخاب print server نیست به جز اینکه براتون کاربرد داشته باشه.

متشکرم. نکته اینجاست که با هر میزکاری هم کار کنیم باز در لاگین بعدی با gdm  مواجه میشیم.آیا KDE یا MATE و کلاً هر میزکاری مدیر نمایش‌ خود رو دارد؟
ببخشید اما منظورتون از print server را متوجه نشدم. چیست؟
ارادت

آفلاین abc

• Full Member
  • *
  • ارسال: 186
« پاسخ #4 : 17 فروردین 1404، 10:54 ب‌ظ »
ربطی به لاگین کردن نداره. مدیر نمایش را سیستم اینیت اجرا می‌کند و چون قرار است کلا یک صفحه نمایش آن را نمایش دهد به طور عادی فقط یکی را می‌توانید بدون مشکل اجرا کنید. gdm یا lighdm یا sddm نمونه‌هایی از این مدیر نمایش‌ها هستند و هر میزکار هم یک کدام را به طور پیش‌فرض نصب می‌کند (نمونه‌های دیگر هم وجود دارد). وقتی سعی کنید چندتا میزکار را نصب کنید، یکی از آن‌ها فعال می‌شود. (خودتان هم می‌توانید آن را تغییر بدهید).
در اسکرین‌شاتی که از مراحل نصب دبیان گرفته‌اید print server و ssh server فعال شده. اتفاق خاصی نمی‌افتد، فقط یکسری بسته‌ی مربوط به این‌ها روی سیستمتان نصب می‌شود که احتمالا به آن‌ها نیازی نخواهید داشت.
« آخرین ویرایش: 17 فروردین 1404، 10:59 ب‌ظ توسط abc »
~

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #5 : 17 فروردین 1404، 11:46 ب‌ظ »
همانطوری که کاربر abc به درستی اشاره کردند مدیر نمایش یک بسته‌ای جداست که پس از طی فرایند اولیه اجرا می‌شود و عملیات احراز هویت کاربر را پیش از ورود به میزکار برعهده دارد.

(به عبارت دیگه می‌شود بدون آن هم از سامانه استفاده کرد به این شکل که طوری تنظیم کنید که مستقیم وارد حساب کاربر خاص شود)

هر میزکاری یک بستهٔ مدیر نمایش را به صورت پیش‌فرض گزیده است. مثلا گنوم gdm و xfce با مدیر نمایش lighdm کار می‌کند.
برای نمونه شما می‌توانید بسته به میزکاری که دارید این بسته‌های پیش گزیده را حذف کنید و برای نمونه ssdm را نصب و استفاده کنید. البته چنین کاری توصیه نمی‌شود.

در کل این چیزی نیست که بخواهید درگیری خاصی با اون داشته باشید. عموما تنظیمات پیش‌فرض بدون مشکل کافی هستند و به خوبی کار خواهند کرد.

در دفعات بعدی که خواستید برای کاربردهای خانگی معمولی توزیع دبیان نصب کنید و نیازی به کارساز ssh یا امکانات چاپگر ندارید اون دوگزینه را غیر فعال کنید.

در حال حاضر هم می‌تونید بررسی کنید بسته‌های زیر با فعال بودن اون گزینه نصب شده اند.

cups
openssh-server

برای نمونه روی یک ماشینی که امکان ssh فعال هست.

$ apt policy openssh-server
openssh-server:
  Installed: 1:9.6p1-3ubuntu13.8
  Candidate: 1:9.6p1-3ubuntu13.9
  Version table:
     1:9.6p1-3ubuntu13.9 500
        500 http://iq.archive.ubuntu.com/ubuntu noble-updates/main amd64 Packages
 *** 1:9.6p1-3ubuntu13.8 500
        500 http://security.ubuntu.com/ubuntu noble-security/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:9.6p1-3ubuntu13 500
        500 http://iq.archive.ubuntu.com/ubuntu noble/main amd64 Packages

« آخرین ویرایش: 17 فروردین 1404، 11:59 ب‌ظ توسط esmaeelE »

آفلاین OmidMasouri

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 18 فروردین 1404، 11:02 ب‌ظ »
همانطوری که کاربر abc به درستی اشاره کردند مدیر نمایش یک بسته‌ای جداست که پس از طی فرایند اولیه اجرا می‌شود و عملیات احراز هویت کاربر را پیش از ورود به میزکار برعهده دارد.

(به عبارت دیگه می‌شود بدون آن هم از سامانه استفاده کرد به این شکل که طوری تنظیم کنید که مستقیم وارد حساب کاربر خاص شود)

هر میزکاری یک بستهٔ مدیر نمایش را به صورت پیش‌فرض گزیده است. مثلا گنوم gdm و xfce با مدیر نمایش lighdm کار می‌کند.
برای نمونه شما می‌توانید بسته به میزکاری که دارید این بسته‌های پیش گزیده را حذف کنید و برای نمونه ssdm را نصب و استفاده کنید. البته چنین کاری توصیه نمی‌شود.

در کل این چیزی نیست که بخواهید درگیری خاصی با اون داشته باشید. عموما تنظیمات پیش‌فرض بدون مشکل کافی هستند و به خوبی کار خواهند کرد.

در دفعات بعدی که خواستید برای کاربردهای خانگی معمولی توزیع دبیان نصب کنید و نیازی به کارساز ssh یا امکانات چاپگر ندارید اون دوگزینه را غیر فعال کنید.

در حال حاضر هم می‌تونید بررسی کنید بسته‌های زیر با فعال بودن اون گزینه نصب شده اند.

cups
openssh-server

برای نمونه روی یک ماشینی که امکان ssh فعال هست.

$ apt policy openssh-server
openssh-server:
  Installed: 1:9.6p1-3ubuntu13.8
  Candidate: 1:9.6p1-3ubuntu13.9
  Version table:
     1:9.6p1-3ubuntu13.9 500
        500 http://iq.archive.ubuntu.com/ubuntu noble-updates/main amd64 Packages
 *** 1:9.6p1-3ubuntu13.8 500
        500 http://security.ubuntu.com/ubuntu noble-security/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:9.6p1-3ubuntu13 500
        500 http://iq.archive.ubuntu.com/ubuntu noble/main amd64 Packages

ضمن عرض پوزش؛ باید توضیح بدم که تصویر نخست رو از اینترنت به عاریه گرفتم. همانطور که می‌بینید نسخه ۸ دبیان هست. درحالی که تصویر دوم دبیان ۱۲ هست و همانست‌که به کمک VirtualBox روی لپتاپ خوم نصب کردم.

یک پرسش: توضیح دادید «هر میزکاری یک بستهٔ مدیر نمایش را به صورت پیش‌فرض گزیده است. مثلا گنوم gdm و xfce با مدیر نمایش lighdm» برایم سوال است که در همین دبیان وقتی از میزکار KDE یا Xfce یا MATE استفاده می‌کنم، اگر مدیر نمایش‌اش gdm نباشد، مدیر نمایش‌ تغییر خواهد کرد؟

ارادت

آفلاین abc

• Full Member
  • *
« پاسخ #7 : 19 فروردین 1404، 12:38 ق‌ظ »
تا جایی که یادم است (دقیق مطمئن نیستم) وقتی سعی کنی یک میزکار دیگر نصب کنی مثلا xfce، اگر از قبل میزکار گنوم داشته باشی بعد از دریافت بسته‌های مورد نیاز و شروع به نصبشان، در همان محیط ترمینال ازت می‌پرسد که می‌خواهی مدیر نمایش همچنان gdm باشد یا اینکه lighdm را جایگزینش کند، یعنی اینکه انتخاب بر عهده‌ی کاربر است.
« آخرین ویرایش: 19 فروردین 1404، 12:40 ق‌ظ توسط abc »
~

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2793
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
« پاسخ #8 : 19 فروردین 1404، 05:38 ق‌ظ »
خیلی راحت خدمت مدیر نمایش فعلی را متوقف و خدمت مدیر نمایشی که دوست داریدو فعال کنید.
sudo systemctl disable gdmsudo systemctl enable lighdm
نام خدمتاشو خودتون پیدا کنید.
با dpkg-reconfig که اسمشو کامل نوشتم هم میشه ولی خب باعث میشه همون لحظه مدیر نمایش بیاد بالا. مثله اینکه در دومین دستور همین فرسته now-- هم بذارید.
« آخرین ویرایش: 19 فروردین 1404، 12:01 ب‌ظ توسط 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧 »
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین OmidMasouri

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 19 فروردین 1404، 11:25 ب‌ظ »
سؤال من جز این‌ست: در همین دبیان که الان نصب کردم، میزکار Xfce هم هست. (در تصویر چند پست بالاترهم دیده می‌شود؛ آخرین گزینه.) حالا اگر Xfce را انتخاب کنم، بصورت خودکار مدیر نمایش lighdm خواهد شد؟
« آخرین ویرایش: 19 فروردین 1404، 11:28 ب‌ظ توسط OmidMasouri »

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2793
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
« پاسخ #10 : 19 فروردین 1404، 11:33 ب‌ظ »
سؤال من جز این‌ست: در همین دبیان که الان نصب کردم، میزکار Xfce هم هست. (در تصویر چند پست بالاترهم دیده می‌شود؛ آخرین گزینه.) حالا اگر Xfce را انتخاب کنم، بصورت خودکار مدیر نمایش lighdm خواهد شد؟
خیر.
مدیر نمایش را باید خودتون تغیر بدید.
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین abc

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 20 فروردین 1404، 12:11 ق‌ظ »
اگر به چنین چیزی نیازی داری: راهی که فکرم می‌رسد این است که بش اسکریپتی بنویسی که بیاید اول میزکار فعال را برگرداند و بعد بسته به مقدار برگردانده شده مدیر نمایش را تغییر بدهد و در نهایت برای اجرای این اسکریپت یک سرویس اجرا کنی که در هر نشست یکبار اجرا شود، ولی در کل کاری است عبث و بیهوده.
~

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #12 : 20 فروردین 1404، 06:14 ق‌ظ »
کلا تا وقتی چیز خراب نشده لازم نیست به تنظیمات و بسته‌ها دست بزنید.
مدیر نمایش کنونی (هر چیزی که هست)به صورت پیش‌فرض خوب تنظیم شده و میتونه براتون فرایند انتخاب میزکار و احرازهویت را به درستی انجام بده. مادامی که داره کار می‌کنه چیزی نیست که بخواهید باهاش درگیر شوید.

آفلاین OmidMasouri

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 24 فروردین 1404، 11:17 ب‌ظ »
کلا تا وقتی چیز خراب نشده لازم نیست به تنظیمات و بسته‌ها دست بزنید.
مدیر نمایش کنونی (هر چیزی که هست)به صورت پیش‌فرض خوب تنظیم شده و میتونه براتون فرایند انتخاب میزکار و احرازهویت را به درستی انجام بده. مادامی که داره کار می‌کنه چیزی نیست که بخواهید باهاش درگیر شوید.

متشکرم.