در مورد بهروزرسانی: وقتی در ترمینال دستور را اجرا میکنی دقیقا قبلا از اینکه تایید کنی به تو میگوید قرار است چه اتفاقی بیفتد. اینکه چه بستهای بهروز میشود، چه بستهای نصب میشود و چه بستهای پاک خواهد شد (همین چند وقت پیش بود که یک بهروزرسانی دبیان برای کرمیوم ایراد داشت و اگر آن را اجرا میکردی کروم را پاک میکرد. دقیقا این مورد مشخص شده بود و برای همین من از انجام بروزرسانی خودداری کردم و بعد از چند روز که بررسی کردم این ایراد رفع شده بود). حتی اینکه بعد از نصب بروزرسانیها چه مقدار حجم اشغال شده تغییر میکند هم به شما اطلاع داده میشود. البته میتوانی یک یورز با دسترسی سودو برای خودت درست کنی و برای بقیه بدون دسترسی و صرفا خودت بروزرسانیها و... مدیریت کنی.
در مورد تجربهی شبیه به ویندوز: تا جایی که شنیدم لینوکس مینت در این مورد بهترین است، یعنی تا جای ممکن سعی کردهاند تجربهای شبیه به ونیدوز ارائه دهند. در این خصوص میزکار سینامون خیلی به هدف شما نزدیکتر است تا میزکار پلاسما. همچنین نحوهی بهروزرسانیها هم چندان زیاد نیست.
در مورد اسنپ: حالا صرف انتقادهایی که به آن میشود، آنچنان هم ترسناک نیست (البته من خودم فلتپک را ترجیح میدهم و در حالحاضر تلگرام و لیبرهآفیس و... را از آن نصب کردهام). کلا چیزی است شبیه به متد ارائهی برنامهها در اندروید و آیاواس و اینطور که به نظر میآید به جز توزیعهایی شبیه به آرچ لینوکس، بقیه در حال روی آوردن به آنند.
در مورد کیدیائ نئون: تعداد بهروزرسانیها به اندازهی یک توزیع غلطان مثل فدورا نیست. صرفا بستههای خود کیدیای.
نه من خودم شخصا از اسنپ استفاده کردم رو مینت و ازش خوشم نمیاد، حالا اگه مجبورم از اسنپ استفاده می کنم ولی اپت و اپ ایمج و .tar.xz و حتی فلت پک رو ترجیح میدم استفاده کنم.
و پس وقتی می خواهم به روز رسانی کنم، خودش نشان می دهد چه کاری می کند؟ (و می توانم برای مثال اگر چیزی باشد که اسنپ را دوباره نصب و فعال کند، اپدیت را انجام ندهم؟)
مظورم هم از "مثل ویندوز" این بود که نگرانم اگه از اوبونتو/کوبونتو و اینا استفاده کنم بعد از آپدیتی اسنپ برگردد مثل ویندوز باشد که بعضی شخصی سازی ها بعد از آپدیت خراب می شوند.
من اگر می شد دوال بوت می کردم تا هم کوبونتو و هم تاکسیدو رو امتحان کنم و ببینم کدام بهتر هستند خیلی بهتر می شد ولی من فقط 1 ترابایت دارم و 600-700 گیگابایت آن هارد برای چیز های شخصی است پس فقط 300-200 گیگابایت برای سیستم عامل داریم که برای دو سیستم مختلف که هر کدام 1 ست از همان نرم افزار را دارند، خیلی کم هست!