انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پرش سه گام از ویندوز به سمت موفقیت ( لینوکس )  (دفعات بازدید: 3278 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 85
با سلام به تمامی دوستداران و هواداران لینوکس.

یه تشکر بجا باید از دوستان صفر و یکی به خاطر زحماتی که در راستای معرفی سیستم عاملهای لینوکس و توزیعات مختلف اون داشتن باید کرد.

با توضیحاتی که در این برنامه داده شد و مواردی رو که دنبال کردم ، به این نتیجه رسیدم که باید از اسارت فرار کرد و برای فرار از زندان باید تمامی موانع و به قولی هفت خان رستم رو رد کرد تا بتونی در هوای آزاد و از همه مهمتر در سیستم عاملهای آزاد نفس کشید که چند روزی به پایان محکومیتم نمانده و از بندهای انفرادی ابوقریب Microsoft خلاص می شوم.

اما بعد از این مقدمه چینی ها، حتما به این موضوع رسیدید که بنده یه کاربر تازه وارد و تازه کار در این Platform هستم. و با توجه به علاقه شخصی ای که به برنامه نویسی Cross-Platform دارم ترجیح دادم تا از ویندوز به سمت Linux کوچ کنم. به همین خاطر سوالاتم رو به صورت موضوعی مطرح می کنم و از هواداران این Platform می خوام که من رو برای آزادی زودتر راهنمایی و اگه می تونید برای آزادیم سند ملک و ... بزارید

1- برای شروع و به خاطر استفاده از برخی نرم افزار های تحت ویندوز مثل Visual Studio.net -> asp.net & VCpp و MATLAB مجبورم در کنار Ubuntu، ویندوز 7 را هم داشته باشم. البته با شرایطی که مطرح می کنم شما ابتدا نصب 7 را ترجیح می دهید یا اول Ubuntu؟
       ..... من دارای 5 پارتیشن در ویندوز هستم که : درایو C مختص win7 هست. درایو D مختص برنامه های نصبی. و درایو های E F و G شامل تصاویر آهنگها و دیگر مستندات شخصی ام می باشد
2- برای نصب Ubuntu می خوام درایو D رو بهش تخصیص بدم.با فضای 25Gbyte. اگر کم است مشکلی نیست ، می تونم اضافه کنم(در ویندوز) و برنامه های نصبی ام رو که قبلا بر روی درایو D بود را بر روی درایوی که ویندوز نصب است ، نصب می کنم.
حالا اینکه حداقل چه مقدار فضا برای نصب Ubuntu و دیگر نرم افزار هایی مثل Qt مورد نیاز است؟
اگه قرار باشه بر روی درایو D نصب کنم ، چه مقدماتی برای Partition بندی نیاز است؟ یعنی باید درایو D رو به 3 درایو root, home , swap تقسیم کنم؟ چگونه؟
3- نسخه نهائی Ubuntu رو از کجا می تونم تهیه کنم(به صورت خرید الکترونیکی که معتبر باشه و یا محلی برای عرضه اون به صورت حضوری در تهران وجود دارد)؟ ویرژن نهایی اون همون نسخه ای هست که در homePage این سایت معرفی شده؟

Sincerely Yours
Fazel Dehghani
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین aliva

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 363
    • http://vakilzade.ir
۱- اول ویندوز را نصب کنید.
۲- حدود ۱۰ تا ۱۵ گیگا بایت برای شروع کافی است. اگر بیشتر علاقه مند شدید می‌توانید کل هاردتان را فرمت کنید :دال
۳- یکی از مراحل نصب پارتیشن بندی است راهنمای نصب را در ویکی سایت ببینید. قبل از هر کاری از اطلاعات حیاتیتان پشتیبان بگیرید (کار از مهکم کاری عیب نمی‌کنه)
۴-
http://shop.sito.ir/
البته توی سایت shipit.ubuntu.com اگر ثبت نام کنید یک نسخه به صورت رایگان برای شما می‌فرستند ولی کمی طول می‌کشد (۱۵ روز تا یک ماه)
۵- به ویکی همین سایت نگاهی بیاندازید
wiki.ubuntu.ir
« آخرین ویرایش: 19 آبان 1389، 09:08 ب‌ظ توسط aliva »

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
نقل‌قول
کی از مراحل نصب پارتیشن بندی است راهنمای نصب را در ویکی سایت ببینید.

بله مطالعه کردم. ولی اینکه در مورد شرایط درایوی بنده هم همین گونه است؟ یعنی با مواردی که گفته شده من می تونم فقط روی درایو D ویندوزیم کار کنم و اون رو به پارتیشن های مجاز Linux تبدیل کنم؟ و اینکه آیا می تونم به درایوهای E,F,G در Ubuntu دسترسی داشته باشم؟

نقل‌قول
البته توی سایت shipit.ubuntu.com اگر ثبت نام کنید یک نسخه به صورت رایگان برای شما می‌فرستند ولی کمی طول می‌کشد (۱۵ روز تا یک ماه)
این موردی رو که گفتید در ایران نمایندگی دارن که می خوان بفرستن؟

Sincerely Yours
Fazel Dehghani
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
به پارتیشن های ویندوزی در اوبونتو میتونید دسترسی داشته باشید ولی به پارتیشنن های لینوکسی در ویندوز نه
پس  درایو های دیگه هم در اوبونتو در دسترس خواهند بود و از این بابت نگرانی نخواهید داشت
فقط در  زمینه پارتیشن بندی دقت لازم رو داشته باشید
بهتره ابتدا d رو خالی کنید و توسط یه پارتیشن منیجر به فضای خالی تبدیلش کنید ( البته این عملیات رو از خود اوبونتو هم میشه انجام داد )

نه نمایندگی ندارند و از خارج براتون میفرستند
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1317
- برای شروع و به خاطر استفاده از برخی نرم افزار های تحت ویندوز مثل Visual Studio.net -> asp.net & VCpp و MATLAB مجبورم در کنار Ubuntu، ویندوز 7 را هم داشته باشم. البته با شرایطی که مطرح می کنم شما ابتدا نصب 7 را ترجیح می دهید یا اول Ubuntu؟

MATLAB که نسخه تحت لینوکس دارد، به جای Visual Studio هم می توانید از netbeans، eclipse یا anjuta استفاده کنید.

اگر با اینها مشکلتان حل می شود دیگر نیازی به 7 نیست!

برای اجرای برنامه های .Net می توانید از mono‌ استفاده کنید، گرچه آن را کلا توصیه نمی کنم.

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
- برای شروع و به خاطر استفاده از برخی نرم افزار های تحت ویندوز مثل Visual Studio.net -> asp.net & VCpp و MATLAB مجبورم در کنار Ubuntu، ویندوز 7 را هم داشته باشم. البته با شرایطی که مطرح می کنم شما ابتدا نصب 7 را ترجیح می دهید یا اول Ubuntu؟

MATLAB که نسخه تحت لینوکس دارد، به جای Visual Studio هم می توانید از netbeans، eclipse یا anjuta استفاده کنید.

اگر با اینها مشکلتان حل می شود دیگر نیازی به 7 نیست!

برای اجرای برنامه های .Net می توانید از mono‌ استفاده کنید، گرچه آن را کلا توصیه نمی کنم.
:o
alend جان حرف تو دهن من میگذاری دادا  ;D
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
نقل‌قول
MATLAB که نسخه تحت لینوکس دارد
بله درسته

نقل‌قول
به جای Visual Studio هم می توانید از netbeans، eclipse یا anjuta استفاده کنید.
من آره ولی مشتری خیر. چرا که اولا مشتری خروجی شو برروی ویندوز ران میکنه.
و دوما از طرفی برای شروع کار نیازمه
و سوم اینکه بعد از 5-6 سال کار با ASP.net دل کندن ازش سخته.///

یه سوال اینکه من توی یه تاپیکی داشتم در مورد فایل سیستم می خوندم ولی بی نتیجه موند و فکر می کنم پایان اون سوال هم با سوال من تکمیل بشه. که آیا ما در لینوکس همانند ویندوز پارتیشن های دیداری داریم؟ یعنی مثل C,Dو ..
یا اینکه من فکر می کنم که تنها یه پارتیشن نمایشی به نام سیستم فایل داریم و در واقع اون پوشه هایی که سیستم عامل می سازه می تونن نقش یه پارتیشن مجزا رو بازی کنن؟ مثلا Home بره توی یه پارتیشن مجزا و یا پوشه های دیگه برن توی یه پارتیشن مجزای دیگه و یا هر پوشه داخل یه پارتیشن باشن؟ درسته؟ اگه اینطوری باشه زمانی که بخواهیم سیستم عامل رو از نو نصب کنیم آیا تمامی پارتیشن های ساخته شده فرمت می شن و یا نه ، تنها یه پارتیشن که سیستم عامل روش سواره فرمت می شه؟ اسم اون پوشه یا پارتیشن چیه؟

یه سوال مهمتر که در ابتدای همین topic هم پرسیدم. اینه که در خود CD اوبونتو آیا Qt 4.x رو داره یا باید مجزا تهیه بشه.

و یه پیشنهاد برای مدیران سایت، در اعلانات سایت، مطالعه Wiki رو درج کنن تا برای افراد تازه کاری مثل من  اول ویکی رو بخونن و بعد برن سر پرسش و پاسخ که مثه من دوباره دوستان رو به زحمت نندازن و به سوالات تکرارررررری ،پاسخ  بدن

بسیار ممنون و متشکر از پاسختون.
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین amirhomayoun

• Full Member
  • *
  • ارسال: 106
پاسخ به: پرش سه گام از ویندوز به سمت موفقیت ( ل
« پاسخ #7 : 21 آبان 1389، 04:04 ق‌ظ »

یه سوال اینکه من توی یه تاپیکی داشتم در مورد فایل سیستم می خوندم ولی بی نتیجه موند و فکر می کنم پایان اون سوال هم با سوال من تکمیل بشه. که آیا ما در لینوکس همانند ویندوز پارتیشن های دیداری داریم؟ یعنی مثل C,Dو ..
یا اینکه من فکر می کنم که تنها یه پارتیشن نمایشی به نام سیستم فایل داریم و در واقع اون پوشه هایی که سیستم عامل می سازه می تونن نقش یه پارتیشن مجزا رو بازی کنن؟ مثلا Home بره توی یه پارتیشن مجزا و یا پوشه های دیگه برن توی یه پارتیشن مجزای دیگه و یا هر پوشه داخل یه پارتیشن باشن؟ درسته؟ اگه اینطوری باشه زمانی که بخواهیم سیستم عامل رو از نو نصب کنیم آیا تمامی پارتیشن های ساخته شده فرمت می شن و یا نه ، تنها یه پارتیشن که سیستم عامل روش سواره فرمت می شه؟ اسم اون پوشه یا پارتیشن چیه؟

در لینوکس درایو ریشه (روت) رو داریم و همه چیز زیر مجموعه اونه:

حالا هرکدوم از اون زیرشاخه ها رو میتونید از یک پارتیشن جداگانه بخونید. مثلا میتونید موقع نصب پارتیشن جداگانه ای برای home اختصاص بدید. همینطور پارتیشنهای دیگه مثل tpm یا var یا ... وقتی بخواهید دوباره نصب کنید فقط پارتیشن روت رو فرمت میکنید و پارتیشنهای دیگه (مثلا home)  رو بهش معرفی میکنید. چیزی از بین نمیره.

طبیعتا اگر پارتیشن مجزا برای home نسازید موقع فرمت کردن روت از بین میره.

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841
تنها با ساختن یک پارتیشن و اختصاص اون بعنوان پارتیشن / (root) میتونید اوبونتو یا هر لینوکس دیگه ای رو نصب کنید ، و همونطور که گفتید در این صورت هرکدوم از دایرکتوری‌های home , boot و ... به صورت یک پوشه در پارتیشن روت قرار میگیرند؛ البته پارتیشن swap فرق میکنه ، این پارتیشن مثل فایل pagefile.sys در ویندوز عمل میکنه و موقع پرشدن RAM بعنوان یک RAM مجازی به RAM کامپیوتر کمک میکنه و در صورتی که این پارتیشن رو رو هاردتون نداشته باشید لینوکس هیچ فضایی رو به این کار اختصاص نمیده

و البته توصیه میشه پارتیشن home  رو هم جداگانه تعریف کنید

مقادیر زیر برای حجم پارتیشن‌ها توصیه میشه
۱۰-۱۲ گیگ برای پارتیشن روت (/) بسته به حجم نرمافزارهایی که پیش‌بینی می‌کنی نصب خواهی کرد
۸-۱۰ گیگ برای پارتیشن home
و اندازه پارتیشن swap که معمولا توصیه میشه ۲ برابر حجم RAM شما باشه اما اگر حافظه RAM کامپیوتر شما بالا است (بالای ۳-۴ گیگ ) توصیه من ۱/۱ برابر RAM هم کافیست (البته بستگی داره چه کاری از کامپیوتر بکشی)

*اختصاص پارتیشن به سایر دایرکتوری ها در سیستم های خانگی توصیه نمیشه و بیشتر در سرورها کاربرد داره

چند توصیه :
-اگر می‌خواهی در ویندوز به پارتیشن‌های لینوکسی دسترسی داشته باشی ، از فرمت EXT3 برای پارتیشن های لینوکسی استفاده کن (نه EXT4 ) چون نرم افزارهایی که برای دسترسی به پارتیشن های لینوکی در ویندوز هستند فرمت ext4 رو خوب پشتیبانی نمیکنند
-پارتیشن روت یک پارتیشن پریمری باشه (نه لوجیکال)
-در آخرین مرحله از تنظیمات نصب اوبونتو در منوی advanced محل نصب گراب را روی همان پارتیشن روت بگزارید (بصورت پیشفرض رو MBR نصب میشه) تا اگر خواستید یکی از دو سیستم عامل ویندوز یا لینوکس رو پاک کنید و یا دوباره نصب کنید به مشکل برنخورید

آفلاین aref3d

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
چند توصیه :
-اگر می‌خواهی در ویندوز به پارتیشن‌های لینوکسی دسترسی داشته باشی ، از فرمت EXT3 برای پارتیشن های لینوکسی استفاده کن (نه EXT4 ) چون نرم افزارهایی که برای دسترسی به پارتیشن های لینوکی در ویندوز هستند فرمت ext4 رو خوب پشتیبانی نمیکنند
با همون ext4 هم مشکلی نیست.
برنامه ext2explore هست فقط اشکالش این هست که برای خواندن فایل ها باید آن را ذخیره کنید.
من خودم از Ext2Fsd-0.48 استفاده میکنم فقط نصبش و شناسایی ext4 بهش یک آموزش کوچولو میخواد که در اولین فرصت ارائه میدم.

آفلاین Ubun2OS

• Jr. Member
  • *
پس با همون فرضیه ای که داشتم به یقین رسیدم که در لینوکس پوشه Root همان درایو C ای در ویندوز است که ویندوز بر روی آن نصب شده است و برای دیگر پوشه ها در Linux میتوان پارتیشن تعریف کرد که برای نگهداری اطلاعات حیاتی و ماندگار مثل فایلهای شخصی و مستندات بهتر است از پوشه home ای استفاده شود که در یک پارتیشن مجزا تعریف شده است.

اما سوال دیگر:
نقل‌قول
یه سوال مهمتر که در ابتدای همین topic هم پرسیدم. اینه که در خود CD اوبونتو آیا Qt 4.x رو داره یا باید مجزا تهیه بشه
و لیست نرم افزار های همرا با Ubuntu که از همه مهمتر هستند را چگونه می توانم پیدا کنم
مثل Player یا Multi media ها و ... . لینک هم بدین ممنون می شم.
Sincerely Yours,
Fazel Dehghani

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1317
باید توجه داشت که در لینوکس همه چیز یک فایل است چه درایو چه پرینتر!

آفلاین aliva

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 363
    • http://vakilzade.ir
پس با همون فرضیه ای که داشتم به یقین رسیدم که در لینوکس پوشه Root همان درایو C ای در ویندوز است که ویندوز بر روی آن نصب شده است و برای دیگر پوشه ها در Linux میتوان پارتیشن تعریف کرد که برای نگهداری اطلاعات حیاتی و ماندگار مثل فایلهای شخصی و مستندات بهتر است از پوشه home ای استفاده شود که در یک پارتیشن مجزا تعریف شده است.

اما سوال دیگر:
نقل‌قول
یه سوال مهمتر که در ابتدای همین topic هم پرسیدم. اینه که در خود CD اوبونتو آیا Qt 4.x رو داره یا باید مجزا تهیه بشه
و لیست نرم افزار های همرا با Ubuntu که از همه مهمتر هستند را چگونه می توانم پیدا کنم
مثل Player یا Multi media ها و ... . لینک هم بدین ممنون می شم.

خیر qt ندارد.
باید با پکیج منیجری که روی ubntu هست برنامه‌های مورد نظر رو نصب کنید. خودش بسته‌های مورد نظر رو دانلود و نصب می‌کنه
http://wiki.ubuntu.ir/SynapticHowto

آفلاین aref3d

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
چند توصیه :
با همون ext4 هم مشکلی نیست.
برنامه ext2explore هست فقط اشکالش این هست که برای خواندن فایل ها باید آن را ذخیره کنید.
من خودم از Ext2Fsd-0.48 استفاده میکنم فقط نصبش و شناسایی ext4 بهش یک آموزش کوچولو میخواد که در اولین فرصت ارائه میدم.
آموزش شناسایی پارتیشن ext4 در Windows 7 با استفاده از Ex2fsd
لطفا اگر چیزی کم و کسر داشت اساتید یادآوری کنند.