سلام
بالاخره یه نسخهٔ آزمایشی از StarCalendar 2 آماده کردم (بعنوان ورژن 1.9.0) که فعلاً فقط روی git repository هست.
نکتهٔ مهم این که از این به بعد، اسم پکیج starcal2 خواهد بود، همینطور اسم فایلها و اسم دستور و... و بنابراین کاملاً مستقل از ورژن قدیمی (1.5.3 یا پایینتر) عمل میکنه (اون اسم پکیجش starcal بود، این اسم پکیجش starcal2 هست). یعنی میتونید این ورژن رو به همراه ورژن قدیمی (1.5.3 یا پایینتر) در کنار هم نصب داشته باشید و مستقل از هم اجرا کنید.
همینطور دیگه لازم نیست من پکیج deb بسازم و جداگانه از پکیج سورس آپلود کنم، بلکه یه اسکریپت توی پکیج سورس وجود داره که پکیج deb رو خودش میسازه و خودش نصب میکنه.
نصب در اوبونتو:اول از همه git رو نصب کنید
apt-get install git
بعدش با این دستور دانلودش کنید:
git clone git://github.com/ilius/starcal2.git
و بلافاصله با این دستور نصبش کنید:
sudo ./starcal2/install-debian
دستور بالا یک اسکریپت رو اجرا میکنه، که این اسکریپت پکیج deb رو میسازه (و مسیر پکیج ساخته شده رو هم نشون میده) و بعد خودش نصبش میکنه. اگه gdebi روی سیستمتون نصب باشه با اون نصب میکنه و dependency هاش رو هم در صورت لزوم نصب میکنه، اما اگه gdebi نداشته باشید، با dpkg نصب میکنه که اگه مشکل dependency پیش بیاد مجبورید خودتون حلش کنید! یعنی پیشنیازهایی که توی ارور نشون داده رو نصب کنید و دوباره اسکریپت رو اجرا کنید یا اینکه اون فایل deb (که مسیرش رو چاپ کرده) خودتون هر جوری که صلاح میدونید نصب کنید.
برای نصب در آرچلینوکس، از اسکریپت install-archlinux بجای install-debian استفاده کنید.
برای سایر توزیعها هم از اسکریپت install استفاده کنید (که فایلها رو مستقیم توی روت کپی میکنه) که در اینصورت برای حذف کردنش این
sudo /usr/share/starcal2/uninstall
رو اجرا کنید.
(اسکریپت ساخت پکیج rpm در دست ساخت هستش!)
اجرا:بعد از نصب برنامه، برای اجراش از منو
Application -> Accessories -> StarCalendar 1.9.0
و یا از دستور starcal2 استفاده کنید. و یا اینکه (اگه از گنوم استفاده میکنید) روی پنل راستکلیک کنید و Add to Panel و تایپ کنید star و... اضافه کنید.
قابل توجه کاربران KDE بالاخره رابط گرافیکی Qt رو به برنامه اضافه کردم (که تقریباً کامل شده، ولی خب هنوز به پختگی و پایداری رابط GTK نیست)، کافیه دستور starcal2-qt رو اجرا کنید و یا از منو
Application -> Accessories -> StarCalendar 1.9.0 (Qt)
رو انتخاب کنید.
اپلت پلاسما رو هم به زودی قرار میدم
تغییرات نسبت به ورژن 1.5.3مقدار بسیار زیادی مرتب کردن کدها، لایهبندی دقیق کدها و design خیلی بهتر. شاید این مورد زیاد براتون محسوس نباشه، ولی راستش رو بخواید توی ورژن 1.4 و 1.5 به قدری کد برنامه زیاد و شلوغ شده بود که خودم هم توش مونده بودم و توسعهش برام خیلی سخت شده بود. تا اینکه بالاخره دل رو به دریا زدم و تصمیم گرفتم تغییرات کلی بدم، سازگاری فایلهای config با ورژن قبلی رو بشکنم (یه فایل config به چند فایل تجزیه شد با کلی تغییرات دیگه) و دیگه اون خط توسعهٔ قدیمی (1.5) رو ادامه ندم.
اضافه شدن رابط گرافیکی Qt
که توضیح دادم
ساختن اسکریپتهای نصب و ساخت پکیج مخصوص توزیع
که توضیح دادم.
کاملتر شدن پشیبیانی از فارسی
مثلاً اگه ترجمههای GTK هم روی سیستم نصب نباشه، رابط GTK همهجاش فارسی باشه. و اینکه strftime (که برای فرمتبندی زمان بکار میره) رو خودم مجبور شدم با پایتون پیادهسازی کنم
بینالمللیسازی خیلی بهتر
روش بهتر برای پشتیبانی از زبانهای مختلف (یا بهتر بگیم locale های مختلف) که در این روش، یک locale رو میشه بصورت یک پکیج جدا پیادهسازی کرد. یعنی hard code نیست و هر locale ی رو با کپی کردن چند فایل میشه اضافه کرد. که این هم ترجمهها میشه و هم شامل تنظیمات پیشفرض برای اون زبان (مثل نوع تقویم پیشفرض و اعداد و روز شروع هفته و روز تعلیل در هفته و...) و هم راستبهچپ یا چپبهراست بودن و غیره.
فعلا از انگلیسی و فارسی پشتیبانی کامل داره. ولی پیشتیبانی از عربی و هندی و اسپانیایی و... رو هم قصد دارم در آینده اضافه کنم (در ضمن تقویم هندی هم توی این ورژن اضافه شده)
در اولین اجرای برنامه، زبان رو میپرسه، و تنظیمات پیشفرض مخصوص اون زبان رو import میکنه. که البته اگه ورژن 1.5 رو هم روی سیستمتون داشته باشید و تنظیماتش موجود باشه، یه گزینهای اضافه میشه که میتونید تنظیمات رو از اون import کنید (بجای اینکه تنظیمات پیشفرض فارسی import بشه)
با این شرایط، میشه برنامه رو توی مخازن توزیعهای مختلف قرار داد. در واقع به همین خاطر بود که قبلاً اصرار زیادی به قرار دادن برنامه توی مخازن اوبونتو، دبیان، فدورا و... نداشتم، یعنی من منتظر بودم این بینالمللیسازی تموم بشه و بعد درخواست اضافه شده به مخازن رو بدم.
با اسکریپتهای ساخت پکیج هم این کار خیلی راحتتر میشه.
تغییر رنگهای پیشفرض برنامه، که البته همونطور که گفتم اگه ورژن 1.5 رو داشته باشید، در اولین اجرا، دیالوگی باز میشه که تنظیمات رو import میکنه. و بعد از اجرا هم میتونید توی ترجیحات، رنگها رو طبق سلیقهٔ خودتون تغییر بدید.
شفاف شدن پنجرهٔ اصلی رو غیرفعال کردم (یعنی فعلاً کار نمیکنه) چون خیلی دردسر داشت. بجاش دارم یه پنجرهٔ خلاصهتر و سادهتر و بصورت شفاف برای قرار گرفتن روی دسکتاپ درست میکنم.
اضافه شدن گزینهٔ «شخصیسازی» یا Customize به نوارابزار و منوی راستکلیک، که یه دیالوگ باز میکنه و از اونجا میتونید ظاهر پنجرهٔ اصلی رو ۱۸۰ درجه به دلخواه خودتون تغییر بدید، مثلا آیکونهای نوارابزار رو جابجا کنید یا بعضیهاشون رو پنهان کنید. و حتی خود نوارابزار و قسمتهای دیگه پنجره (برچسبها سال و ماه، تقویم ماه، نوار وضعیت و...) رو نسبت به هم جابجا کنید یا بعضی رو پنهان کنید. همینطور اندازهٔ آیکونهای نوارابزار و یک سری پارامترهای دیگه رو هم میتونید تغییر بدید.
ارتفاع تقویم رو هم از اینجا باید تغییر بدید. یعنی روی سطر «تقویم ماه» کلیک کنید و زیرش ارتفاعش رو تغییر بدید. چون از طریق خود پنجرهٔ اصلی (و اون آیکون resize که روی نوار وضعیت هست) فقط میتونید عرض پنجره رو تغییر بدید. و اون دو تا دکمهای که روی نوار ابزار (کنار آیکون resize کردن) بودن حذف شدن. چون خیلی مشکلات به وجود میآوردن و پنجرهٔ اصلی رو هم شلوغ کرده بودن.
پلاگین اوقات شرعی که برای تمام نقاط کرهٔ زمین کار میکنه. فقط کافیه شهر خودتون رو توش تنظیم کنید. که مختصات تقریباً همهٔ شهرهای ایران، و بیشتر شهرهای بزرگ دنیا رو توی دیتابیس داره. برای بقیهٔ شهرها و نقاط زمین، میشه مختصات رو بصورت دستی وارد کرد.
برای تنظیم کردن شهر، برید توی «ترجیحات»، تب «مدیریت افزونه» روی «اوقات شرعی کلیک کنید (تیکش رو بزنید) و دکمهٔ «تنظیم افزونه» رو فشار بدید، و روی دکمهای که جلوی «مکان» نوشته (و اسم کشور و شهر رو داخلش نوشته) کلیک کنید. توی دیالوگی که باز میشه توی فیلد جستجو، اسم شهر رو (به فارسی یا انگلیسی) بنویسید و از لیست انتخابش کنید و تائید کنید...
و طبق معمول هر سال، آپدیت کردن پلاگین مناسبتهای ایران (با فایل pdf ی که موسسهٔ ژئوفیزیک سالبهسال منتشر میکنه).
و باز هم رفع تعدادی باگ.
بعنوان آخرین نکته، بعضی دوستان میخواستن که donate کنن و گفتن که شماره حساب بدم...
بانک ملت، شمارهٔ حساب:
3249590307
شمارهٔ کارت:
6104 3370 3338 9055
به نام: سعید رسولی
موفق باشید
نظر و bug report یادتون نره