انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: StarCalendar 1.9.0  (دفعات بازدید: 52059 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1543
StarCalendar 1.9.0
« : 16 فروردین 1390، 05:13 ب‌ظ »
سلام
بالاخره یه نسخهٔ آزمایشی از StarCalendar 2 آماده کردم (بعنوان ورژن 1.9.0) که فعلاً فقط روی git repository هست.
نکتهٔ مهم این که از این به بعد، اسم پکیج starcal2 خواهد بود، همینطور اسم فایل‌ها و اسم دستور و... و بنابراین کاملاً مستقل از ورژن قدیمی (1.5.3 یا پایین‌تر) عمل می‌کنه (اون اسم پکیج‌ش starcal بود، این اسم پکیج‌ش starcal2 هست). یعنی می‌تونید این ورژن رو به همراه ورژن قدیمی (1.5.3 یا پایین‌تر) در کنار هم نصب داشته باشید و مستقل از هم اجرا کنید.
همینطور دیگه لازم نیست من پکیج deb بسازم و جداگانه از پکیج سورس آپلود کنم، بلکه یه اسکریپت توی پکیج سورس وجود داره که پکیج deb رو خودش می‌سازه و خودش نصب می‌کنه.

نصب در اوبونتو:
اول از همه git رو نصب کنید
apt-get install gitبعدش با این دستور دانلودش کنید:
git clone git://github.com/ilius/starcal2.gitو بلافاصله با این دستور نصبش کنید:
sudo ./starcal2/install-debianدستور بالا یک اسکریپت رو اجرا می‌کنه، که این اسکریپت پکیج deb رو می‌سازه (و مسیر پکیج ساخته شده رو هم نشون میده) و بعد خودش نصبش می‌کنه. اگه gdebi روی سیستم‌تون نصب باشه با اون نصب می‌کنه و dependency هاش رو هم در صورت لزوم نصب می‌کنه، اما اگه gdebi نداشته باشید، با dpkg نصب می‌کنه که اگه مشکل dependency پیش بیاد مجبورید خودتون حلش کنید! یعنی پیش‌نیازهایی که توی ارور نشون داده رو نصب کنید و دوباره اسکریپت رو اجرا کنید یا اینکه اون فایل deb (که مسیرش رو چاپ کرده) خودتون هر جوری که صلاح می‌دونید نصب کنید.

برای نصب در آرچ‌لینوکس، از اسکریپت install-archlinux بجای install-debian استفاده کنید.
برای سایر توزیع‌ها هم از اسکریپت install استفاده کنید (که فایل‌ها رو مستقیم توی روت کپی می‌کنه) که در اینصورت برای حذف کردنش این
sudo /usr/share/starcal2/uninstallرو اجرا کنید.
(اسکریپت ساخت پکیج rpm در دست ساخت هستش!)

اجرا:
بعد از نصب برنامه، برای اجراش از منو
Application -> Accessories -> StarCalendar 1.9.0و یا از دستور starcal2 استفاده کنید. و یا اینکه (اگه از گنوم استفاده می‌کنید) روی پنل راست‌کلیک کنید و Add to Panel و تایپ کنید star و... اضافه کنید.

قابل توجه کاربران KDE بالاخره رابط گرافیکی Qt رو به برنامه اضافه کردم (که تقریباً کامل شده، ولی خب هنوز به پختگی و پایداری رابط GTK نیست)، کافیه دستور starcal2-qt رو اجرا کنید و یا از منو
Application -> Accessories -> StarCalendar 1.9.0 (Qt)رو انتخاب کنید.
اپلت پلاسما رو هم به زودی قرار میدم

تغییرات نسبت به ورژن 1.5.3

مقدار بسیار زیادی مرتب کردن کدها، لایه‌بندی دقیق کدها و design خیلی بهتر. شاید این مورد زیاد براتون محسوس نباشه، ولی راستش رو بخواید توی ورژن 1.4 و 1.5 به قدری کد برنامه زیاد و شلوغ شده بود که خودم هم توش مونده بودم و توسعه‌ش برام خیلی سخت شده بود. تا اینکه بالاخره دل رو به دریا زدم و تصمیم گرفتم تغییرات کلی بدم، سازگاری فایل‌های config با ورژن قبلی رو بشکنم (یه فایل config به چند فایل تجزیه شد با کلی تغییرات دیگه) و دیگه اون خط توسعهٔ قدیمی (1.5) رو ادامه ندم.

اضافه شدن رابط گرافیکی Qt
که توضیح دادم

ساختن اسکریپت‌های نصب و ساخت پکیج مخصوص توزیع
که توضیح دادم.

کامل‌تر شدن پشیبیانی از فارسی
مثلاً اگه ترجمه‌های GTK هم روی سیستم نصب نباشه، رابط GTK همه‌جاش فارسی باشه. و اینکه strftime (که برای فرمت‌بندی زمان بکار میره) رو خودم مجبور شدم با پایتون پیاده‌سازی کنم

بین‌المللی‌سازی خیلی بهتر
روش بهتر برای پشتیبانی از زبان‌های مختلف (یا بهتر بگیم locale های مختلف) که در این روش، یک locale رو میشه بصورت یک پکیج جدا پیاده‌سازی کرد. یعنی hard code نیست و هر locale ی رو با کپی کردن چند فایل میشه اضافه کرد. که این هم ترجمه‌ها میشه و هم شامل تنظیمات پیش‌فرض برای اون زبان (مثل نوع تقویم پیش‌فرض و اعداد و روز شروع هفته و روز تعلیل در هفته و...) و هم راست‌به‌چپ یا چپ‌به‌راست بودن و غیره.
فعلا از انگلیسی و فارسی پشتیبانی کامل داره. ولی پیشتیبانی از عربی و هندی و اسپانیایی و... رو هم قصد دارم در آینده اضافه کنم (در ضمن تقویم هندی هم توی این ورژن اضافه شده)
در اولین اجرای برنامه، زبان رو می‌پرسه، و تنظیمات پیش‌فرض مخصوص اون زبان رو import می‌کنه. که البته اگه ورژن 1.5 رو هم روی سیستمتون داشته باشید و تنظیماتش موجود باشه، یه گزینه‌ای اضافه میشه که می‌تونید تنظیمات رو از اون import کنید (بجای اینکه تنظیمات پیش‌فرض فارسی import بشه)
با این شرایط، میشه برنامه رو توی مخازن توزیع‌های مختلف قرار داد. در واقع به همین خاطر بود که قبلاً اصرار زیادی به قرار دادن برنامه توی مخازن اوبونتو، دبیان، فدورا و... نداشتم، یعنی من منتظر بودم این بین‌المللی‌سازی تموم بشه و بعد درخواست اضافه شده به مخازن رو بدم.
با اسکریپت‌های ساخت پکیج هم این کار خیلی راحت‌تر میشه.

تغییر رنگ‌های پیش‌فرض برنامه، که البته همونطور که گفتم اگه ورژن 1.5 رو داشته باشید، در اولین اجرا، دیالوگی باز میشه که تنظیمات رو import می‌کنه. و بعد از اجرا هم می‌تونید توی ترجیحات، رنگ‌ها رو طبق سلیقهٔ خودتون تغییر بدید.
شفاف شدن پنجرهٔ اصلی رو غیرفعال کردم (یعنی فعلاً کار نمی‌کنه) چون خیلی دردسر داشت. بجاش دارم یه پنجرهٔ خلاصه‌تر و ساده‌تر و بصورت شفاف برای قرار گرفتن روی دسکتاپ درست می‌کنم.

اضافه شدن گزینهٔ «شخصی‌سازی» یا Customize به نوارابزار و منوی راست‌کلیک، که یه دیالوگ باز می‌کنه و از اونجا می‌تونید ظاهر پنجرهٔ اصلی رو ۱۸۰ درجه به دلخواه خودتون تغییر بدید، مثلا آیکون‌های نوارابزار رو جابجا کنید یا بعضی‌هاشون رو پنهان کنید. و حتی خود نوارابزار و قسمتهای دیگه پنجره (برچسب‌ها سال و ماه، تقویم ماه، نوار وضعیت و...) رو نسبت به هم جابجا کنید یا بعضی رو پنهان کنید. همینطور اندازهٔ آیکون‌های نوارابزار و یک سری پارامترهای دیگه رو هم می‌تونید تغییر بدید.
ارتفاع تقویم رو هم از اینجا باید تغییر بدید. یعنی روی سطر «تقویم ماه» کلیک کنید و زیرش ارتفاعش رو تغییر بدید. چون از طریق خود پنجرهٔ اصلی (و اون آیکون resize که روی نوار وضعیت هست) فقط می‌تونید عرض پنجره رو تغییر بدید. و اون دو تا دکمه‌ای که روی نوار ابزار (کنار آیکون resize کردن) بودن حذف شدن. چون خیلی مشکلات به وجود می‌آوردن و پنجرهٔ اصلی رو هم شلوغ کرده بودن.

پلاگین اوقات شرعی که برای تمام نقاط کرهٔ زمین کار می‌کنه. فقط کافیه شهر خودتون رو توش تنظیم کنید. که مختصات تقریباً همهٔ شهرهای ایران، و بیشتر شهرهای بزرگ دنیا رو توی دیتابیس داره. برای بقیهٔ شهرها و نقاط زمین، میشه مختصات رو بصورت دستی وارد کرد.
برای تنظیم کردن شهر، برید توی «ترجیحات»، تب «مدیریت افزونه» روی «اوقات شرعی کلیک کنید (تیکش رو بزنید) و دکمهٔ «تنظیم افزونه» رو فشار بدید، و روی دکمه‌ای که جلوی «مکان» نوشته (و اسم کشور و شهر رو داخلش نوشته) کلیک کنید. توی دیالوگی که باز میشه توی فیلد جستجو، اسم شهر رو (به فارسی یا انگلیسی) بنویسید و از لیست انتخابش کنید و تائید کنید...

و طبق معمول هر سال، آپدیت کردن پلاگین مناسبت‌های ایران (با فایل pdf ی که موسسهٔ ژئوفیزیک سال‌به‌سال منتشر می‌کنه).
و باز هم رفع تعدادی باگ.

بعنوان آخرین نکته، بعضی دوستان می‌خواستن که donate کنن و گفتن که شماره حساب بدم...
بانک ملت، شمارهٔ حساب:
3249590307
شمارهٔ کارت:
6104 3370 3338 9055
به نام: سعید رسولی

موفق باشید
نظر و bug report یادتون نره ;)
« آخرین ویرایش: 29 اردیبهشت 1392، 08:43 ب‌ظ توسط سعید رسولی »

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 921
پاسخ به: StarCalendar 1.9
« پاسخ #1 : 16 فروردین 1390، 06:44 ب‌ظ »
ایول آقا سعید  =D>

خیلی وقت بود منتظر ورژن جدیدش بودم بعد از نصب و اجرا دوباره پست میدم ( فعلا دارم دانلود می کنم ) .

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 16 فروردین 1390، 07:02 ب‌ظ »
باگایی که فعلا پیدا کردم :

۱- تاریخ پیشفرضش تاریخ میلادیه نه شمسی !

http://wiki.ubuntu.ir/mahdiar?action=AttachFile&do=get&target=starcal1.9-1.png

۲- اگر برای پلاگینا گزینه show date رو بزنید دیگه تاریخا رو نشون نمیده .

http://wiki.ubuntu.ir/mahdiar?action=AttachFile&do=get&target=starcal1.9-2.png

۳- یک مشکل که تو نسخه قبلی هم بود اینکه اگه در اوولوشن رو بزنید اوولوشن فارسی رو باز می کنه که خوب کمی عجیب غریبه !

« آخرین ویرایش: 16 فروردین 1390، 07:07 ب‌ظ توسط *mahdiar* »

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • ناظر انجمن
  • *
پاسخ به: پاسخ به: StarCalendar 1.9
« پاسخ #3 : 16 فروردین 1390، 08:00 ب‌ظ »
این باگ نیست. وقتی کاربر همون اولش زبان انگلیسی رو انتخاب می‌کنه، تقویم پیش‌فرض هم میلادی میشه. روز تعطیل هم بطور پیش‌فرض یکشنبه میشه و... قاعدتاً یه کاربر ایرانی بهتره اولش فارسی رو انتخاب کنه، بعداً اگه خواست زبان رو به انگلیسی تغییر بده.

درسته. برطرف کردم. ممنون.

۳- یک مشکل که تو نسخه قبلی هم بود اینکه اگه در اوولوشن رو بزنید اوولوشن فارسی رو باز می کنه که خوب کمی عجیب غریبه !
اینم فکر می‌کنم طبیعیه. چون به دلایلی زبان روی توی متغیر محیطی LANG ست می‌کنه... پس هر زبانی توی استارکل باشه، اوولوشن هم که از توی اون پروسه اجرا میشه به همون زبان درمیاد.
مشکل اینجاست که ترجمهٔ فارسی اوولوشن خیلی قدیمیه و آپدیت نشده.

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 17 فروردین 1390، 12:26 ق‌ظ »
این باگ نیست. وقتی کاربر همون اولش زبان انگلیسی رو انتخاب می‌کنه، تقویم پیش‌فرض هم میلادی میشه. روز تعطیل هم بطور پیش‌فرض یکشنبه میشه و... قاعدتاً یه کاربر ایرانی بهتره اولش فارسی رو انتخاب کنه، بعداً اگه خواست زبان رو به انگلیسی تغییر بده.

درسته. برطرف کردم. ممنون.

اینم فکر می‌کنم طبیعیه. چون به دلایلی زبان روی توی متغیر محیطی LANG ست می‌کنه... پس هر زبانی توی استارکل باشه، اوولوشن هم که از توی اون پروسه اجرا میشه به همون زبان درمیاد.
مشکل اینجاست که ترجمهٔ فارسی اوولوشن خیلی قدیمیه و آپدیت نشده.

سعید جان ممنون اگه همون اول انگلیسی رو بزنیم دیگه نمیشه درستش کرد ؟

در ضمن اگه طراحی چیزی نیاز بود می تونم کمکتون کنم .

آفلاین امیرمهری

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1270
  • درورد بر اوبونتو
« پاسخ #5 : 17 فروردین 1390، 08:14 ق‌ظ »
ممنون

اگر کسی بخواهد از ویندوز دانلود کنه باید چی کارکنه

و اینکه نسخه قبلی قمری تقویم مطابقت با امسال نداشت تو این نسخه بروز کردید یا نه
خداحافظ وبلاگ نويسي

من كاربر حرفه اي لينوكس نيستم
فقط خوب جستجو ميكنم.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #6 : 17 فروردین 1390، 09:30 ق‌ظ »
سعید جان ممنون اگه همون اول انگلیسی رو بزنیم دیگه نمیشه درستش کرد ؟
چرا میشه برید توی تنظیمات و دونه دونه درست کنید.
یا اینکه پوشهٔ
~/.starcal2رو دیلیت کنید و دوباره برنامه رو اجرا کنید تا دوباره زبان رو بپرسه و تنظیمات پیش‌فرض فارسی رو اعمال کنه.

در ضمن اگه طراحی چیزی نیاز بود می تونم کمکتون کنم .
ممنون. اگه نیاز شد میگم  :)

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #7 : 17 فروردین 1390، 09:39 ق‌ظ »
اگر کسی بخواهد از ویندوز دانلود کنه باید چی کارکنه
در حال حاضر، تنها راهش اینه که git رو توی ویندوز نصب کنه. پایدارتر که شد توی سورس‌فورج هم بصورت پکیج آپلود می‌کنم.

و اینکه نسخه قبلی قمری تقویم مطابقت با امسال نداشت تو این نسخه بروز کردید یا نه
بله

آفلاین Nasser Ghanemzadeh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
    • کسب‌وکار نرم‌افزار
« پاسخ #8 : 19 فروردین 1390، 01:01 ق‌ظ »
من یک مساله دارم
وقتی با موس روش نگه می‌دارم، روز رو یک روز عقب نشون میده. یعنی اگر الان جمعه باشه پنجشنبه نشون میده
این رو تو دو روز اخیر و تو ساعت های مختلف چک کردم همین مساله وجود داره
بقیه اصلاعات از جمله تاریخ درسته. و وقتی روش کلیک می‌کنم و باز میشه اونجا هم روز رو درست نشون میده.
من اوبونتو ۱۰.۰۴ دارم و قبلش ۱.۵.۳ نصب بود.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #9 : 19 فروردین 1390، 10:16 ق‌ظ »
وقتی با موس روش نگه می‌دارم، روز رو یک روز عقب نشون میده. یعنی اگر الان جمعه باشه پنجشنبه نشون میده
این باگ برطرف شده. دوباره دانلود و نصب کنید درست میشه.

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 19 فروردین 1390، 10:23 ق‌ظ »
من یک مساله دارم
بقیه اصلاعات از جمله تاریخ درسته. و وقتی روش کلیک می‌کنم و باز میشه اونجا هم روز رو درست نشون میده.
تاریخ میلادیت درسته ؟

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 758
  • گوگل دوست خوبیه، فقط باید ازش بپرسی
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
« پاسخ #11 : 19 فروردین 1390، 12:20 ب‌ظ »
ممنون واسه برنامتون.
چند تا نکته درباره آرچ لینوکس ، اول اینکه اصلا خوب نیست که ساخت پکیجش توی آرچ به دسترسی روت باشه. حتی makepkg اجازه ساختن پکیح با روت رو نمیده مگه اینکه خودتو as-root بزنید که شما اینکارو انجام دادید، اما اینو میتونید به عنوان جایگزین استفاده کنید و دیگه روت نباشه :
#!/bin/bash

myPath="$0"
if [ "${myPath:0:2}" == "./" ] ; then
    myPath=$PWD${myPath:1}
elif [ "${myPath:0:1}" != "/" ] ; then
    myPath=$PWD/$myPath
fi

pkgName=starcal2
sourceDir="`dirname \"$myPath\"`"
"$sourceDir/assert_python2"
version=`\$sourceDir/scal2/get_version.py`

tmpDir=/tmp/starcal2-install-arch
mkdir -p $tmpDir
cd $tmpDir

echo "# Contributor: Saeed Rasooli <saeed.gnu@gmail.com>
# This is a local PKGBUILD
sourceDir='$sourceDir'
pkgname=$pkgName
pkgver=$version
pkgrel=1
pkgdesc='A full-featured international calendar writen in Python'
arch=('any')
url=(http://starcal.sourceforge.net)
license=('GPLv3')
depends=('python2>=2.5' 'pygtk>=2.8' 'pygobject' 'python2-numpy')
optdepends=('python-gnomeapplet' 'python2-gnomevfs')
makedepends=()
source=()
md5sums=()
build() {
    \"\$sourceDir/install\" \"\$pkgdir\" --for-pkg
}" > PKGBUILD
#echo "$PWD/PKGBUILD created, building and installing package..."
makepkg -sif
cd - > /dev/null
rm -rf "$tmpDir"
از طرفی اینطوری دیپندنسی هاش هم نصب میشه و مثل اسکریپت قبلی اگه نصب نباشه متوقف نمیشه.
مساله دوم اینه که سیستم makepkg میتونه از git هم بگیره، پس چرا اینطوریش کردید؟ من این پکیج رو نوشتم براش :
http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=48046

-- اگه دوست دارید خودتون maintener پکیج آرچ باشید بگید تا من پکیج رو آزاد کنم.

بازم ممنون.
« آخرین ویرایش: 19 فروردین 1390، 12:25 ب‌ظ توسط fzerorubigd »

آفلاین Nasser Ghanemzadeh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
    • کسب‌وکار نرم‌افزار
« پاسخ #12 : 19 فروردین 1390، 01:41 ب‌ظ »
من یک مساله دارم
تاریخ میلادیت درسته ؟
تاریخ‌ها درسته چه خورشیدی و چه میلادی
روزی که نشون میده نادرسته. برای نمونه امروز جمعه است ولی پنجشنبه نشون میده (وقتی روش موس رو نگه میداری، توی پنل)

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • ناظر انجمن
  • *
« پاسخ #13 : 20 فروردین 1390، 09:29 ق‌ظ »
چند تا نکته درباره آرچ لینوکس ، اول اینکه اصلا خوب نیست که ساخت پکیجش توی آرچ به دسترسی روت باشه. حتی makepkg اجازه ساختن پکیح با روت رو نمیده مگه اینکه خودتو as-root بزنید که شما اینکارو انجام دادید، اما اینو میتونید به عنوان جایگزین استفاده کنید و دیگه روت نباشه :
از طرفی اینطوری دیپندنسی هاش هم نصب میشه و مثل اسکریپت قبلی اگه نصب نباشه متوقف نمیشه.
ممنون. اینطوری بهتره. (نمی‌دونستم makepkg آپشنی داره که نصبش هم می‌کنه)  اسکریپت آرچ رو تغییر دادم و آپدیت کردم.

مساله دوم اینه که سیستم makepkg میتونه از git هم بگیره، پس چرا اینطوریش کردید؟ من این پکیج رو نوشتم براش :
http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=48046

-- اگه دوست دارید خودتون maintener پکیج آرچ باشید بگید تا من پکیج رو آزاد کنم.
به هر حال کسی که سورس رو داره برای نصبش نباید نیاز به اینترنت داشته باشه. یعنی غیر از AUR، یه PKGBUILD لوکال هم باشه که با این اسکریپت اتوماتیک ساخته میشه و نصب میشه و راحت‌تره.
می‌خواستم توی aur هم بذارم که شما زحمتش رو کشیدید. فقط کاش اسم پکیج رو starcal2-git می‌ذاشتید بجای starcal-git . میشه rename ش کرد؟

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 758
  • گوگل دوست خوبیه، فقط باید ازش بپرسی
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
« پاسخ #14 : 23 فروردین 1390، 03:02 ب‌ظ »
متاسفانه امکان تغییر اسم نیست. ولی من اینو دوباره با اسم جدید میسازم و درخواست حذف قبلی رو میدم.