من کلا در مورد همه توزیعها مشکل داشتم که چرا نباید اول نیاز اولیه یک کاربر خانگی در نظر گرفته بشه تا مثلا جلب کاربرها با پشتیبانی از زبانهای مختلف.
کلا بحثهایی مثل متن باز و امنیت آدم رو خسته میکنه آخه آدم نمیدونه امنیت برای یک کاربر معمولی خانگی چه خطراتی ممکنه وجود داشته باشه
دوست عزیز ، اولین گام در شناخت یک سیستم عامل (و نرم افزار) درک علت ایجاد و توسعه اون محسوب میشه ؛ برای مثال شما به عنوان یک کاربر خانگی که کارهای گرافیکی انجام نمیدید نیازی ندارید که از کامپیوترهای اپل استفاده کنید و مابه تفاوت قیمتی اون رو تقبل کنید (مکینتاش در درجه اول برای رفع نیازهای کاربران حرفه ای که در حوزه گرافیک فعالیت میکنن توسعه و تکامل یافته-هرچند که در درجه دوم نیازهای کاربران معمولی نیز مورد توجه قرار گرفته) ...
اما یونیکس از ابتدا برای استفاده در شبکه و به عنوان یک سیستم عامل چند کاربری ایجاد گردید و بعدها لینوکس با تغییراتی (بعضا بنیادی) از اون مشتق شد ، خوب شما از این نوع سیستم عامل در درجه اول امنیت رو انتظار دارید و پس از اون اینترفیس مناسب و پوزر فرندلی بودن ؛ در حال حاضر شرکت های توسعه دهنده خانواده لینوکس با بهبهود رابط کاربری و کاربر دوست کردن سعی در جذب طیف بیشتری از افراد رو دارن ....
امنیت مهمترین مساله در شبکه ها محسوب میشه (که کلاینت ها نیز جز جدا نشدنی از اون هستن). در کشورهای توسعه یافته بیشترین تراکنش ها و خدمات دولتی و خصوصی از طریق شبکه های الکترونیکی انجام میشن به همین دلیل اهمیت امنیت نمود بهتری داره (این بحث نیاز به مقدمه چینی زیادی داره و در صورتی که واقعا مشتاق دانستن اهمیت امنیت و رمزنگاری و همچنین مقدمات اون هستید بفرمایید تا بیشتر توضیح بدم)
مطمئنا ویندوز و لینوکس هم در پی جلب شرکتهای بزرگ و سازمانها هستند چون اونا خریدارهای اصلی هستند نه کاربر خانگی که در کشوری مثل اینجا ممکنه تا ٢ سال هم بعد از خرید کامپیوتر هنوز از سیستم عاملشون استفاده میکنن.
من فکر میکنم که اگر مساله لینوکس رابطه برقرار کردن با کاربر آماتور باشه بهتره.
تفاوت بنیادی لینوکس و ویندوز (در حال حاضر) بازار هدف و مشتری های بلقوه اونهاست ؛ ویندوز بیشترین فروش و فیدبک مالی رو از طرف کاربران خانگی داره اما لینوکس بیشترین بازخورد مالیش از طرف شرکت ها تامین میشه.