انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: دلیل علاقه به گنو/لینوکس؟  (دفعات بازدید: 10009 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Darknight

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 78
پاسخ به: دلیل علاقه به لینوکس؟
« پاسخ #45 : 13 خرداد 1390، 12:12 ب‌ظ »
سلام به جملگی
دلایل زیاده
بعضی هاشو دوستان گفتن
درسته بعضی از برنامه ها مثل فتوشاپ و غیره در لینوکس اجرا نمی شن. اما یکم انصاف بد نیست فتوشاپ چندساله که داره کار میکنه و مثلا gimp چندساله داره کار میکنه. و موارد مشابه
خیلی از نرم افزارها چند ساله تولید شدن و تا بخوان پیشرفت کنن مقداری طول میکشه و البته خدا وکیلی خیلی هم پیشرفت کردن. نمونش libreoffice
اما دلیل دیگه اینه که خیلی راحت من میتونم نرم افزارهارو به روز رسانی کنم و نیازی به نصب مجدد نداره.
سرعتش بالاتره
خیالم از امنیت راحته
خیلی زود داره پیشرفت میکنه و خواسته های متقاضیان رو برآورده میکنه.
بله لازم به ذکره که واسه آدم های تنبل و راحت طلب هیچی ویندوز نمیشه. همه چی محیاست. اما اون سرعت نیست. پدر صاحب بچه در میاد بخواد استفاده کنه.درضمن مگه چند وقت دیگه ممکنه قانون کپی رایت در ایران اجرا نشه. بالاخره برای پیشرفت خودمون هم که شده باید قانون کپی رایت اجرا بشه. اون وقت همه مردم به مشکلات زیادی بر میخورن.
در اکثر موارد در لینوکس به مشکل خاصی بر نمی خورید. در بعضی موارد به خاطر اشتباهاتی که خودمون در نصب و دستورات انجام میدیم مشکلاتی پیش میاد که خوب چون کسی در ایران بهش برنخورده سخته جواب دادنش و البته با سرچ در سایت های خارجی خیلی راحت مشکلات حل میشه.
نرم افزارها در ویندوز بیشتره دلیلش اینه که تقاضای زیاد باعث ایجاد بازار میشه. شما در ویندوز اکثر نرم افزارهارو باید بخری(حالا در ایران قانون کپی رایت نیست که در بالا توضیح دادم) اما در لینوکس بیشتر نرم افزارها رایگانه و از این نرم افزارها سودی عاید شرکت نمیشه مگر به عنوان نمونه کار
دلیل دیگه اینه که وقتی در لینوکس شما به مشکلی بر می خورید هرچقدر هم سخت باشه ولی با صبر و تحمل مشکل حل میشه و نیازی به نصب مجدد لینوکس نیست اما در ویندوز بیشتر مواقع تنها راه نصب مجدد ویندوزه.
فعلا همینا به ذهنم رسید.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #46 : 13 خرداد 1390، 12:22 ب‌ظ »
سلام
آقا پدرام اصلا حرف شما درست و ویندوز خیلی راحت و گنو/لینوکس خیلی سخت ! (من موافق این جمله نیستم اصلا ماهینتش خیلی بچگانه است ولی فرض رو بر این میگیرم )خب شما چه نتیجه ای ازش می خواهید بگیرید ؟ فراموش نکنیدکه چندین عامل وجود داره و  واقعیتها برآیند این عوامل هستند (البته با ضرایبشان)  شما بیا حساب کن که سرعت رشد کدوم یکی نسبت به تعداد کاربرهاش بیشتر ه؟ یا در واقع کدوم یکی روزبه روز کاربر بیشتری جمع می کنه و کدوم یکی کاربرهاش رو از دست می ده  واز اون مهمتر ببین که کدوم یکی نسبت کاربرهاش به توسعه دهندهاش به یک نزدیک تره چه فایده که فلان چیز ۱۰هزار کاربر  فقط مصرف کننده داشته باشه و ۱۰ نفر توسعه دهنده  اصلا برای خود کاربر نهایی هم خوب نیست چون ۱۰ نفر هیچ وقت نمی تونند که تمام نیاز های ۱۰ هزار نفر رو تعیین کنند اینکه الان ماکروسافت تقریبا این کاررو تونسته بکنه به این خاطره که کاربرهاش رو تربیت! می کنه مثل بعضی از گیاهخوارا ها که سگ هاشون رو تربیت می کنند که سبزی بخورند به جای گوشت! مایکرو سافت کاربرهاش رو به کم و به وضع موجود عادت داده مثلا شما  قبل از اینکه از گنو /لینوکس استفاده کنی فکر می کردی که بعضی از کارهایی که توی ویندوز نا ممکنه رو انجام داد؟ من که فکر نمی کردم به راحتی بتونم مثلا با سخت افزارها ارتباط برقرار کنم چرا اینطوریه ؟چرا ویندوز فقط به درد کاربر بی خلاقیت کاربری که دچار از خود بیگانگی شده می خوره ؟کاربری که نمی تونه (یا شایدم نباید)از کامپیوتر سر در بیاره؟ من فکر می کنم که ما برای درمان و حفظ یک سری مسائل (فقط مسئله اخلاقی نیست )باید و باید از گنو/لینوکس استفاده کنیم بحث من  بر سر مسائل مهمی است که سخت بودن در برابرش اصلا اهمیتی نداره
---
پ.ن:من تو ترکم (دارم سعی می کنم که دیگه بحث نکنم)! به همبن خاطر دیگه این بحث رو ادامه نمی دم
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین PedramPaakzad

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 84
« پاسخ #47 : 13 خرداد 1390، 02:40 ب‌ظ »
@ amirhomayoun

اختیار داری عزیز، دلخوری برای چی :)

@ سید وحید رضا برهانی

در اغلب مواردی که فرمودین حق کاملا با شماست. اما صحبت‌های شما مربوط به چند level بالاتر از بحث ماست. من نگفتم ویندوز بهتره یا گنو/لینوکس، از ویندوز هم طرفداری نکردم. فقط دلایل اینکه چرا ویندوز برای کاربران مبتدی و معمولی که کار خاصی با کامپیوتر انجام نمیدن ایده‌آل‌تره رو برشمردم، و اون هم فقط در مورد کاربران ایرانی (که در ایران زندگی میکنند). فکر میکنم دوستان به این نکته دقت نکردن و بد برداشت کردن.

البته این رو بگم که ویندوز برای گیمرها و کاربران حرفه‌ای در مواردی همچون مالتی مدیا، تدوین، انیمیشن، سه بعدی، طراحی، گرافیک، ... و حتی در بعضی موارد برنامه نویسی (Net.) سال‌های نوری از گنو/لینوکس جلوتره. در کل گیمینگ و نرم‌افزارهای Industry Standard پاشنه آشیل گنو/لینوکس هستن. در عوض گنو/لینوکس بهشت گیک‌هاست.

راستی این نکته رو هم بگم که ویندوز چون سا‌ل‌ها بدون رقیب بر دنیای سیستم عامل‌ها فرمانروایی میکرد پیشرفت چندانی نداشت. با اومدن رقبا به صحنه مطمئن باشید ویندوز دیگه مثل قبل نمیمونه. اولین نمونش ویندوز 7. مطمئن باشید بی دلیل نبوده که 7 رکورد فروش رو شکسته، اگه اینطوره که شما میگید چرا ویستا اینطور نبود؟ چرا پارتنرهای مایکروسافت و کاربرا ویستا رو تحریم کردن؟ در اینکه ویندوز 7 و چند نسخه‌ی دیگه‌ی ویندوز محصولات با کیفیتی بودن یا هستن شک نکنید.

تا الان مشخص شده که ویندوز 8 از پلتفرم‌ ARM هم پشتیبانی میکنه، این نشونه‌ی اینه که مایکروسافت بیکار ننشسته به گنو/لینوکس یا iOS و OS X نگاه کنه.
« آخرین ویرایش: 13 خرداد 1390، 02:50 ب‌ظ توسط PedramPaakzad »

آفلاین سیروس

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 615
« پاسخ #48 : 13 خرداد 1390، 10:10 ب‌ظ »
 من فرق زیادی بین ویستا و 7 ندیدم جز اینکه هنگ نمیکنه.ولی ویندوز 8 میگن یک انقلاب در این ضمینه ایجاد خواهد کرد
حقیقتش من از ویندوز خوشم نمیاد ولی دوست دارم اینقدر متحول بشه تا کاربران لینوکس در حد همین یک درصد باقی بمونند.لینوکس هرجی منزوی باشه تر امن تره

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
« پاسخ #49 : 13 خرداد 1390، 11:08 ب‌ظ »
من فرق زیادی بین ویستا و 7 ندیدم جز اینکه هنگ نمیکنه. ولی ویندوز 8 میگن یک انقلاب در این ضمینه ایجاد خواهد کرد.
حقیقتش من از ویندوز خوشم نمیاد ولی دوست دارم اینقدر متحول بشه تا کاربران لینوکس در حد همین یک درصد باقی بمونند.لینوکس هرجی منزوی باشه تر امن تره

همیشه وقتی می خواد ویندوز جدید بیاد می گن خیلی می خواد بهتر بشه. مثلا همین ویستا رو چه قدر سر و صدا کردن!
ولی نسخه خوبی از آب در نیومد. این هشت هم جز تغییراتی که فکر کنم بعضی هاش باعث بشه حتی مایکروسافت کاربراش کمتر بشه. مثل همون و ویستا که باعث شد کاربرای ویندوز کمتر بشه.
نسخه تبلتش همون شبیه نسخه فون هستش. یک سری ویژگی رو هم به هشت اضافه می کنند مثل بهبود ظاهر و ریبونی کردن بیشتر برنامه ها و  ... . ساختار
همون ساختاره.

در ضمن لینوکس کاربراش زیاد هم بشود باز امن خواهد ماند امن بودن لینوکس به خاطر ساختار سیستم عامل هستش.
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
« پاسخ #50 : 14 خرداد 1390، 12:19 ب‌ظ »
نقل‌قول
همیشه وقتی می خواد ویندوز جدید بیاد می گن خیلی می خواد بهتر بشه. مثلا همین ویستا رو چه قدر سر و صدا کردن!
ولی نسخه خوبی از آب در نیومد. این هشت هم جز تغییراتی که فکر کنم بعضی هاش باعث بشه حتی مایکروسافت کاربراش کمتر بشه. مثل همون و ویستا که باعث شد کاربرای ویندوز کمتر بشه.
درسته ویستا موفق نبود ولی بدون هیچ گونه تعصب خدمتتون عرض  کنم که 7 فوق العاده بود و تعداد کاربرا رو افزایش نداده باشه کاهش  هم نداد.من چند اسمرین شات از 8 (نمی دونم تا چه حد به واقیت نزدیک بود ) بسیار  محیط فوق العاده ای داشتو کمی هم از داک های لینوکس الهام گرفته بود و نوار وظیفه به شکل عجیبی کاملا فضایی بود.اگه اسکرین شات رو \یدا کردم حتما ارسال خواهم کرد ( البته ویندوز  8 هنوز  انتشار  \یدا نکرده و نمی دونم ایت موضوع تا چه حد به واقعیت نزدیک هست )

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
« پاسخ #51 : 14 خرداد 1390، 12:38 ب‌ظ »
نقل‌قول
درسته ویستا موفق نبود ولی بدون هیچ گونه تعصب خدمتتون عرض  کنم که 7 فوق العاده بود و تعداد کاربرا رو افزایش نداده باشه کاهش  هم نداد.من چند اسمرین شات از 8 (نمی دونم تا چه حد به واقیت نزدیک بود ) بسیار  محیط فوق العاده ای داشتو کمی هم از داک های لینوکس الهام گرفته بود و نوار وظیفه به شکل عجیبی کاملا فضایی بود.اگه اسکرین شات رو \یدا کردم حتما ارسال خواهم کرد ( البته ویندوز  8 هنوز  انتشار  \یدا نکرده و نمی دونم ایت موضوع تا چه حد به واقعیت نزدیک هست )
http://narenji.ir/2852
بنا بر سیاست محصول خوب رو زیاد تغییر نده مایکروسافت نمی خواد تغییر زیادی رو هفت بده و هشت بهبود دهنده هفت هست.

با این مقاله ها ی بعضی سایتها مثل سایت کپی پیستی وین بتا آدم شاخ در می آره!
 بابا خوب چیزی نمی دونی چرا مقاله می نویسی. طرف تخیلات خودشو جا ویژگی های ویندوز هشت نوشته! بعد می گه معلوم نیست شاید!

آیا هفت این شکلی شد:

این عکس ها فتوشاپی هستند.

اینو ببین !!! :)

یا این:

ولی درستش اینه:

یادت نیست می گفتن ویستا تو دو دقیقه نصب می شه!!
« آخرین ویرایش: 17 خرداد 1390، 05:15 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین Darknight

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 78
« پاسخ #52 : 17 خرداد 1390، 04:59 ب‌ظ »
ببخشید ولی مایکروسافت رسما بعد از xp هیچ ویندوزی اراپه نداد. ویستا هم که ویندوز نبود. اما در لینوکس به خصوص ubuntu  هر ۶ماه یک ورژن جدید با قابلیت های بسیار زیاد تولید میشه.
درضمن ویندوز ۷ نسبت به xp شاخه. وگرنه خیلی چیز شاخی هم نیست.

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
پاسخ : دلیل علاقه به لینوکس؟
« پاسخ #53 : 14 آذر 1392، 01:58 ب‌ظ »
فقط همین رو بگم که در اوایل استفاده از لینوکس بوده مواردی که تا 2 هفته پاش وقت گذاشتم (البته ب علت بی سوادی خودم که تازه کار بودم) تا حلش کنم ولی این لینوکس رو با تمام این مشکلاتش (البته به ظاهر)حاضر نشدم با ویندوز عوضش کنم.فکر می کنی دلیل اینکه این همه مشکل رو حاضر نیستم با ویندوز عوض کنم چی میتونه باشه..!!!
لینوکس ی فرهنگه باید فلسفه اش رو درک کنی.ی مثال کاملا بی ربط میزنم  ;D
مثل فرهنگ توی 2 کشور و 2 جامعه میمونه که تو یکی آشغال ریختن توی خیابون کاملا پذیرفته شده و عادی هستش که راحتی و درد سر کمتر برای افراد اون جامعه داره (بلا نسبت مملکت خودمون  ](*,)) با ی جامعه دیگر که حتی توی اون تف انداختن به زمین هم شنیع و ناپسنده وحتی جریمه هم داره(سنگاپور) که سختی و درد سر بیشتر داره اما کدوم بهتره؟ کدوم به نتیجه بهتر میرسه؟کدوم رو می پسندی؟!!!(البته خدایی نکرده منظورم این نیست که کاربرای محترم ویندوز اینگونه اند فقط مثالم خیلی ت . تخیلی بود  ;D) حالا وقتی فرهنگت رو عوض می کنی دیگه نباید به این نوع فرهنگ خورده بگیری یا باید قبولش کنی یانه برگردی به فرهنگ قبلت (ویندوز) بنابراین اگه با اطلاعات کامل به این فرهنگ جدید (لینوکس) اومده باشی و فلسفه اون رو درک کرده باشی دیگه این سوالات برات پیش نخواهد اومد.
ی نکته ای هم از این مشکلات که میگین لینوکس پر از باگ و اشتباه بگم که خیلی درست نیست چراکه اگر از مخازن اصلی و تایید شده لینوکس استفاده کنید بجای اینکه از برنامه های third party استفاده کنید با این مشکلات روبرو نخواهید شد و در ضمن به نظر من طبیعی هستش که توی سیستمی که اینقدر قدرت و اجازه دسترسی حتی تا سطح کرنل رو میده وجود چنین مشکلاتی که البته به دلیل عدم سواد و اطلاعات کافی ما هست وجود داشته باشه بنابراین اگر کاربری عادی هستید به همون مخازن گذاشته شده برای شما اکتفا کنید قاعدتا مشکلی نخواهید داشت و اگه به دنبال پیشرفت و کنجکاوی و کارهای پیچیده تری هستید پاتون رو فراتر بذارید. با لینوکس هر طور که میخوای و دوست داری کار کن چون هیجوقت محدود به چیزی نمیشی.(خوب شد نمیخواستم زیاد فک بزنم اااا !!! ;D)
« آخرین ویرایش: 14 آذر 1392، 02:03 ب‌ظ توسط v.taghavi68 »
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 443
« پاسخ #54 : 21 خرداد 1394، 08:54 ب‌ظ »
داشتم ارسال‌هایی که در انجمن داشتم رو مرور می‌کردم
فکر کنم بالا اومدن این زیرخاکی بد نباشه :دی
اول قوانین خدا را به طور کامل رعایت کنیم بعد انتظار حمایت کامل رو از خدا داشته باشیم.

آفلاین نسترن پ. کفاش

• Newbie
  • *
  • ارسال: 11
« پاسخ #55 : 03 تیر 1394، 04:50 ق‌ظ »
بذارید من داستان خودم رو براتون تعریف کنم:

بخش اول

من گنو/لینوکس رو انتخاب نکردم. اون من رو انتخاب کرد :)
راستش من یک نت‌بوک داشتم بدون ویندوز. وقتی خریدم روش ویندوز ۸.۱ نصب کردیم. من سال‌ها کاربر ویندوز۷ بودم و بهتون می‌گم کار کردن با ۸.۱ برام راحت نبود. خیلی از تنظیمات رو نمیتونستم پیدا کنم. نه اینکه نباشند. جاهاشون عوض شده بودند یا مخفی‌سازی شده بودند.
شبیه اینکه تو خونه میدونید وسایل اتاقتون هرکدوم کجاست و یک روز میرید بیرون و برمیگردید میبینید خیلی چیزا رو دیگه نمیتونید پیدا کنید.
روزای اول کار کردن باهاش اصلا خوشایند نبود. بخصوص یک قسمت داستان برام خیلی شوک آور بود.
یک قسمتی هست تو تنظیمات ۸.۱ که انتخاب کنی چطور سیستم لود بشه. با پسورد یا پین یا چی. اونجا آپشنی هست برای کانکت شدن به اکانت مایکروسافت. هیچ‌جا گفته نشده بود که شما از این اکانت دارید برای سینک کردن همه تنظیمات استفاده می‌کنید. چیزی که من کاربر از توضیحات میدیدم و میفهمیدم این بود که دارم سیستمم رو تنظیم میکنم تا با وارد کردن پسورد ایمیلم تو تنظیمات و تعیین یک پین (برای تسریع کار) سیستمم بالا میاد.
اما بعدتر دیدم ویندوز ۸.۱ عکسی که من برای اکانت ویندوزم و صرفا روی سیستم خودم انتخاب کردم با عکس اصلی اکانت ایمیلم عوض کرده. بدون اینکه این رو از قبل بهم گفته باشه. بدون اینکه من حتا بدونم تغییر تو عکس اکانتم مستقیما تو ایمیلم هم اعمال میشه.
خب شما فرض کنید من یک عکس شخصی برای سیستم خودم، روی کامپیوتر شخصی خودم تعیین میکنم و این عکس تو پروفایل ایمیل من قابل دسترسی ئه.
این واقعن شوکه کننده بود برام.
به هرحال تجربه کار با ۸.۱ خیلی ناراحت کننده بود.
ظاهر داستان شاید خیلی قشنگ بود اما برام بیشتر معادل آفتابه و لگن هفت دست، شام و ناهار هیچی بود!
بدتر از اون سنگینی سیستم عامل بود.
گفتم که من یک نت‌بوک خریده بودم و ویندوز ۸.۱ روش خوب جواب نمیداد. موقع تایپ کردن تو محیط آفیس همیشه گیر کردن رو داشتم.
و اینکه خب کل سیستم هم کرک بود درواقع. هم سیستم عامل و هم برنامه‌ها.
شروع کردم به گشتن تو اینترنت و تصور خودم این بود که بهتره برگردم به ویندوز ۷. فکر می‌کردم سبک‌تره، بهتر بالا میاد و خب تجربه قبلی هم بهم کمک میکرد بهتر باهاش کار کنم.
اما نتایج رو که دیدم، دیدم آنچنان فرقی ندارند تو حجم و سنگینی و کار کردن بهتر. از طرفی فکر دانلود کردن بیشتر از ۴ گیگ فایل برای نصب ویندوز۷ با سرعت اینترنت پایینی که اون موقع داشتم خیلی کابوس بود برام.
راستش؟ داشتم از خریدن نت‌بوک پشیمون می‌شدم. شدیدا ناراحت بودم.
یک دفعه از خودم پرسیدم ینی هیچ سیستم عامل سبکتر و بهتری نیست که بتونه رو نت‌بوک من اجرا بشه و من مجبور نباشم خیلی دردسر بکشم بابتش؟
تو اینترنت درمورد توزیع‌های سبکی که از اوبونتو منشا گرفته بودند خوندم: زوبونتو و کوبونتو و ....
یک سی‌دی اوبونتو ۱۴.۰۴ داشتم از قبل. (یک وقتی گرفته بودمش اما چون خیلی وقت و حوصله نداشتم باهاش کار نکردم و یکبار که به صورت زنده بالا آورده بودمش باهاش کار کردم و بعد فراموشش کردم به کل)
من اوبونتو رو روی سیستمم نصب کردم.

« آخرین ویرایش: 03 تیر 1394، 04:56 ق‌ظ توسط نسترن پ. کفاش »

آفلاین نسترن پ. کفاش

• Newbie
  • *
« پاسخ #56 : 03 تیر 1394، 05:37 ق‌ظ »

بخش دوم

محیط اوبونتو خیلی جالب بود. من میدونستم اومدم سراغ یک چیز جدید بخاطر همین آمادگی دیدن هرچیزی رو داشتم. آمادگی دیدن تنظیمات متفاوت، محیط متفاوت، برنامه‌های متفاوت.
اما راستش انتظار اینهمه تفاوت رو هم واقعا نداشتم. چون تصور کلی‌ام این بود که همه سیستم عامل‌ها مثل هم اند و فقط ظاهرشون با هم فرق میکنه. ینی همیشه فکر میکردم فرق مک با ویندوز تو ظاهرشونه.
وقتی فهمیدم نه داستان خیلی مفصل‌تره ترسیدم. پیش خودم گفتم من چطور میخوام اینهمه چیز جدید رو یادبگیرم؟
من تو ویندوز خیلی حرفه‌ای نبودم. اما بلد بودم باهاش خوب کار کنم. و مرجع خوبی هم برای حل مشکلات دیگران روی ویندوز بودم.
روی اوبونتو؟ من ابدا هیچی بلد نبودم. فکر اینکه باید از صفر شروع کنم و همه چی رو از اول یاد بگیرم برام ترسناک بود اما خب کاریش نمیشد کرد
روزهای اول من خیلی با چیزی ور نرفتم. هرچی که میخواستم روی اوبونتو بود و من فقط باید پیداشون میکردم.
من دانشجوی مدیریت هستم و چیزی که خیلی بهش نیاز داشتم یک برنامه خوب آفیس برای نوشتن مقاله و مطلب و درست کردن اسلاید بود.
دو سه روز اول من بیشتر با لیبره آفیس درگیر بودم. درگیر که میگم ینی کار کردن و یاد گرفتنش.
یک چیز جالبی تو تجربه کار با لیبره‌آفیس پیش اومد که هنوز هم برام هیجان انگیزه.
من هیچ فونتی روی اوبونتو نصب نکردم. چون فونت نداشتم اصلا.
یک فایل باز کردم که با فونت ماشین تحریر و old book نوشته شده بود. اگر ویندوز بود انتظار میرفت یک متن بهم ریخته با فونت تایم نیو.. نشون بده.
اما لیبره‌آفیس متن رو تمیز و مرتب و با همون فونت‌های اصلی نمایش داد بهم.
انگار من فونت‌ها رو نصب کرده بودم.
تصورم این بود که این ظاهر قضیه است و فقط ظاهرا شبیه‌سازی کرده و داره نمایش میده اما اگر ازش خروجی پی.دی.اف. بگیرم نمایشش فرق میکنه. اما فرق نمیکرد.
میدونم مسخره است اما تا وقتی فونت‌های موردنظرم رو پیدا و نصب کنم یک فایل با فونت‌های مدنظرم باز میکردم و متن رو پاک میکردم و متن جدید رو تایپ میکردم و تمام متن با فونت موردنظر تایپ میشد.
این فوق‌العاده‌ترین چیزی بود که من به عنوان یک تازه‌کار رو یک سیستم عامل جدید میدیدم.
بعدتر شروع کردم به کار کردن با بقیه اجزای اوبونتو.
با مخازن مشکل پیدا کردم چون هیچ چیزی درمورد مخزن‌ها و سرور ها نمیدونستم و آزمون و خطا کردم تا یادگرفتم.
درمورد نحوه نصب نرم‌افزار نمیدونستم و باز اشتباه کردم.
درمورد اینترنت و اتصال بهش خیلی بلد نبودم. رو ویندوز مدلش اینجوری بود که وقتی میخواستی یک کانکشن جدید با نام کاربری و رمز عبور بسازی بایستی از تنظیمات اینترنت استفاده میکردی و به قول معروف همه چیز با چندتا next حل میشد. اینجا من بلد نبودم و زدم کل network-manager رو پاک کردم.
من چون بلد نبودم خیلی ppa-repository اضافه کردم و به مشکل خوردم.
ولی به شما میگم اگر ویندوز بود، این بلد نبودنها حتما خرج دستم میذاشت.
حتما مجبور میشدم دست کم یک یا دوبار از اول ویندوز رو نصب کنم چون خیلی چیزها رو خراب کردم با بلدنبودن‌هام.
اما روی اوبونتو هیچ‌جا لازم نشد سیستم عامل رو دوباره نصب کنم.
چیزی که بسیار فوق‌العاده بود این بود که هرمشکلی پیدا کردم با سرچ تو اینترنت به حداقل یکی دو تا جواب خوب رسیدم.
سر به کار انداختن تور به مشکل خوردم و باز همین‌جا مشکلم رو گفتم و خیلی ساده، خیلی ساده حل شد.
ویندوز زشت بود.
جدی میگم. محیط ویندوز از ایکس-پی به اینور تغییر چندانی نکرد. حتا تو ۸ هم خیلی چیزی عوض نشد.
روی اوبونتو من تم رو تغییر دادم و واقعا احساس بهتری داشتم. آیکون‌ها رو عوض کردم، تصویرها و خیلی چیزها رو تغییر دادم.
کانکی نصب کردم و کانفیگ کردم و نه تنها خروجی کار ینی ظاهر سیستم عاملم هربار بیشتر از قبل جذاب شد برام همین که میتونستم بازی کنم. میتونستم ور برم با سیستمم و سر دربیارم داره چیکار میکنه برام خیلی جالب بود.
برام جالب بود که برای کپی کردن یا جابه‌جا کردن فایل‌ها از ترمینال استفاده میکردم و با نوشتن دو خط فایل میرفت جایی که میخوام.
گرفتن برنامه با ترمینال برام خیلی جالب‌تر از کار با مرکز نرم‌افزار بود.
نمیدونم چرا همه فکر میکنند نصب راحت ینی دو تا کلیک کردن.
من با ترمینال لذت بیشتری بردم.
حالا ترجیح می‌دم خیلی کارها رو از داخل خود ترمینال انجام بدم و دنبال رابط گرافیکی نیستم.
روزهای اول سخت بود چون بلد نبودم.
ولی حالا خیلی بهتره همه چی.
من کی اوبونتو نصب کردم؟ یک ماه پیش.
حالا درمورد فلسفه گنو/لینوکس میدونم. درمورد رعایت حق مولف، درمورد آزادی، امنیت و مقابله با انحصار.
ویندوز راحت بود؟
نه نبود. ویندوز محدود بود.
هرکسی من رو میشناسه میدونه زیاد با همه چی ور میرم. دوست دارم هرچیزی رو دست‌کاری کنم و نزدیک کنم به چیزی که مورد پسند خودمه.
دوست دارم از نحوه کار هرچی سر دربیارم.
تو ویندوز این اواخر یاد گرفتم چطور میتونم مثلا آیکون کنترل پنل رو عوض کنم و کار خیلی سخت و مضحکی بود در مقایسه با تغییر تم و آیکون تو اوبونتو.
تو اوبونتو من دستم بازه. میتونم فکر کنم چی میخوام و اون رو داشته باشم. اینجا بهتر میشه فکر کرد، ایده داد و خلق کرد.
اما تو ویندوز من احساس خلاقیت و ایده سازی نداشتم هیچ وقت.
مقایسه کنم؟
ویندوز و کار باهاش مثل این بود که یک دستگاه بخش کننده رادیویی داشته باشی و بخوای باتری رو عوش کنی یا پیچی رو سفت کنی.
نمیتونی خیلی کاری که میکنه عوض کنی. نمیتونی دستکاریش کنی. همه چی مهر و موم شده و تو هم خیلی نمیدونی اون تو چی داره چیکار میکنه.
اما اوبونتو شبیه یک دستگاهه که میتونی بهش یک بخش اضافه کنی تا صدا رو هم ضبط کنه و اگر نخواستی پیچ‌ها رو باز کنی و ضبط کننده رو ازش جدا کنی.
میتونی یک نمایشگر به این رادیو اضافه کنی و اگر خوشت نیومد جدا کنی.
چون میبینی و میدونی این رادیو چطور ساخته شده و چطور کار میکنه و همین دونستن راه را هموار میکنه برای ایجاد تغییرات.
من این رو تو اوبونتو دوست داشتم.
من حرفه‌ای نیستم. برنامه نویس نیستم. توسعه دهنده نیستم. یک کاربر متوسط سطح بالا ام.
و به شما میگم تجربه کار با اوبونتو یک اتفاق بزرگ توی زندگیم بود.
نه تنها یک نت‌بوک رو تبدیل به بهترین سیستمی کرد که تا به حال داشتم بلکه به نحوه نگرش من به دنیا کمک کرد و با آدمهایی آشنا شدم با فضایی آشنا شدم که مطمئنم اگر آشنا نمیشدم و نمیفهمیدم اینها هم دارند تو این دنیا و حتا تو همین شهر و کشور زندگی میکنند یک چیزی کم بود تو زندگیم.

آفلاین نسترن پ. کفاش

• Newbie
  • *
« پاسخ #57 : 03 تیر 1394، 05:47 ق‌ظ »
من میخوام یک توضیحی رو هم اینجا بدم.
درواقع نمیدونم جای درستی برای گفتن این توضیح هست یا نه ولی میدونم اینجا خواه ناخواه مقایسه بین ویندوز و گنو/لینوکس شکل میگیره تو حرف‌ها و گفتن این توضیح اینجا بیشتر به کار میاد:

من زیاد دیدم که مینویسند « شما فکر میکنی مایکروسافت نمیدونه مردم دارند از نسخه کرک شده و غیرقانونی استفاده میکنند؟ میدونه و با این حال امکان آپدیت رو در اختیارشون قرار میده و مشکلی با این قضیه نداره»
این حرف اصلا درست نیست.
من به عنوان یک کاربر سابق ویندوز به شما میگم که تو همون آپدیت‌هایی که مایکروسافت میده بیرون همیشه یکی دو تا فایل امنیتی هست که قانونی و غیرقانونی بودن ویندوز شما رو چک میکنه و چون ما معمولا نمیریم ببینیم تو لیست آپدیت‌های جدید چی قراره نصب بشه و فقط به زدن دکمه آپدیت بسنده میکنیم خودش اون فایلا رو نصب میکنه و بعد از راه‌اندازی مجدد سیستم با صفحه سیاه و اون نوشته ریز گوشه سمت راستِ پایین صفحه مواجه میشید که نوشته این نسخه اکتیو نیست یا کپی است.
و شما باید دوباره کرک کنید ویندوز رو.
کرک دوباره بعد از بعضی آپدیت‌ها امکان نداره.
من خودم سیستمی داشتم که با آخرین آپدیت تو ماه اسفند یا فروردین (اگر اشتباه نکنم) غیرفعال شد و هیچ برنامه‌ای نتونست کمک کنه که اکتیو بشه.
واقعا اینطور نیست که مایکروسافت آپدیت میده و براش هم اهمیتی نداره کی داره از نسخه کرک شده استفاده میکنه.
شما یک جستجو کنید تو اینترنت میتونید لیستی از این آپدیت‌ها که منحصرا برای غیرفعال کردن ویندوز های کرک شده است ببینید.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #58 : 03 تیر 1394، 12:58 ب‌ظ »
@نسترن پ. کفاش

اول اینکه: +1 (اون دو بخش قبلی)
دوم اینکه دست منو تو مقاله نوشتن از پشت بستین  ;D
سوم اینکه درسته. (بخش نهایی) تا قبل از ویندوز 10 سیاست مایکروسافت این بود. ولی از 10 به بعد میخواد برای سلطه ی بیشتر، حتی این قضیه ی کرک و ... رو هم کمتر توجه کنه. چون سودی که از کورتنا و استورش و فعالیت های فیدبک گیری و ... به صورت جاسوسی بهش میرسه، خیلی بیشتر از خرید لایسنس هست. وقتی مایکروسافت میدونه که شما چه چیزهایی تو خونه میگی و سرچ می کنی، میدونه چه جاهایی میری و چی می نویسی. میدونه چه چیزهایی نصب می کنی و ... خیلی راحت تر می تونه سوء استفاده کنه (مثل همین قضیه ی گذاشتن عکس اکانت سیستم و سینکش توی اکانت اصلی) تا اینکه بخواد جوش کرک کردن و دزدی استفاده کردن ویندوزش رو بزنه. این سینک کردن زیر و بم ویندوز با اکانت مایکروسافت، مسخره ترین چیزیه که من تو عمرم دیدم. چیزیه که اکثر کاربرای ناآگاه ویندوزی، جونشون رو واسش میدن. براشون خیلی جذابه که همه چیزشون بین همه دیوایس هاشون سینک بشه. همین طور توی سرورهای مایکروسافت.  ;D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین نسترن پ. کفاش

• Newbie
  • *
« پاسخ #59 : 04 تیر 1394، 01:47 ق‌ظ »
تا قبل از ویندوز 10 سیاست مایکروسافت این بود. ولی از 10 به بعد میخواد برای سلطه ی بیشتر، حتی این قضیه ی کرک و ... رو هم کمتر توجه کنه. چون سودی که از کورتنا و استورش و فعالیت های فیدبک گیری و ... به صورت جاسوسی بهش میرسه، خیلی بیشتر از خرید لایسنس هست. وقتی مایکروسافت میدونه که شما چه چیزهایی تو خونه میگی و سرچ می کنی، میدونه چه جاهایی میری و چی می نویسی. میدونه چه چیزهایی نصب می کنی و ... خیلی راحت تر می تونه سوء استفاده کنه (مثل همین قضیه ی گذاشتن عکس اکانت سیستم و سینکش توی اکانت اصلی) تا اینکه بخواد جوش کرک کردن و دزدی استفاده کردن ویندوزش رو بزنه. این سینک کردن زیر و بم ویندوز با اکانت مایکروسافت، مسخره ترین چیزیه که من تو عمرم دیدم. چیزیه که اکثر کاربرای ناآگاه ویندوزی، جونشون رو واسش میدن. براشون خیلی جذابه که همه چیزشون بین همه دیوایس هاشون سینک بشه. همین طور توی سرورهای مایکروسافت.  ;D

خب من درمورد آنچه تا به امروز بوده حرف می‌زنم نه در مورد آنچه بعد از این خواهد بود.
نقل قولی که من از حرف دیگران اینجا گفتم مربوط بوده به چیزی که تا به امروز تقریبا تو هر بحثی دیدم.
و فکر میکنم لازم بود بگم که حرف درستی نیست و یک ادعای صددرصد غلطه.
اما اگر بناست تو نسخه‌های جدید ویندوز این موضوع دیگه وجود نداشته باشه، خب بیاید صبر کنیم تا اول این درواقع اتفاق بیفته بعد بگیم مایکروسافت اهمیتی به داشتن ویندوز غیرقانونی نمیده.
فعلا با  آپدیت‌هایی که برای ویندوز ۷ و ۸.۱ ارائه داده می‌گه که اهمیت می‌ده.  :)
« آخرین ویرایش: 04 تیر 1394، 06:38 ق‌ظ توسط نسترن پ. کفاش »