انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ترمینال چیست؟  (دفعات بازدید: 17857 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین گويا

• Newbie
  • *
  • ارسال: 24
ترمینال چیست؟
« : 22 شهریور 1386، 12:46 ق‌ظ »
با عرض ادب
هیچ منبع فارسی براي این سوال با گوگل نتونستم پيدا کنم. پیدا نشد. لطفا بفرمایید که ترمينال يعنی چی اصلا. معناهای متغاوتی داره؟ مثلا سخت افزاری و نرم افزاری؟
خواهشا ساده و تا جای ممکن مفصل. با حوصله. ميخوام پیشتون بمونم.  :) سپاس
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1386، 12:50 ق‌ظ توسط گويا »

آفلاین Natilous

• Full Member
  • *
  • ارسال: 114
  • با لینوکس لذت واقعی داشتن کامپیوتر را احساس کنید
    • انجمن‌های استان خراسان شمالی
پاسخ به: ترمینال چیست؟
« پاسخ #1 : 22 شهریور 1386، 03:00 ق‌ظ »
کلمه ترمینال از قدیم مرسوم بوده ...
زمانی که کامپیوترهای زیادی وجود نداشت ، کاربران مجبور بودند تا برنامه‌های خودشان را از درگاه‌های خاصی که در اصطلاح ترمینال نامیده می‌شد وارد کامپبوتر کنند و در نهایت نتیجه کارشون را ببینند . از همون موقع به بعد هم این اصطلاح رایج شد !
در لینوکس برای اینکه بتوان با هسته ارتباط برقرار کرد از یک رابط استفاده می‌کنیم که SHELL یا پوسته نامیده می‌شه و این پوسته توسط همون ترمینال در دسترس قرار می‌گیره ! توصیه می‌کنم مقالات زیر را مطالعه کنید !
پوسته چیست ؟

آفلاین گويا

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 22 شهریور 1386، 04:30 ق‌ظ »
کلمه ترمینال از قدیم مرسوم بوده ...
زمانی که کامپیوترهای زیادی وجود نداشت ، کاربران مجبور بودند تا برنامه‌های خودشان را از درگاه‌های خاصی که در اصطلاح ترمینال نامیده می‌شد وارد کامپبوتر کنند و در نهایت نتیجه کارشون را ببینند . از همون موقع به بعد هم این اصطلاح رایج شد !
در لینوکس برای اینکه بتوان با هسته ارتباط برقرار کرد از یک رابط استفاده می‌کنیم که SHELL یا پوسته نامیده می‌شه و این پوسته توسط همون ترمینال در دسترس قرار می‌گیره ! توصیه می‌کنم مقالات زیر را مطالعه کنید !
پوسته چیست ؟

منظور من همون بخش اول توضیحاته  که باز هم درست نمیفهممش. درگاههای خاص؟ اینها چی اند؟
ببخشید اما هنوز متوجه نشدم.
بخش دوم با اون مقاله کاملا تفهیم شد. :)

آفلاین گويا

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 23 شهریور 1386، 05:44 ب‌ظ »
 ???  ](*,)
. لطفا.... ممنونم

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
« پاسخ #4 : 23 شهریور 1386، 08:49 ب‌ظ »
???  ](*,)
. لطفا.... ممنونم

نقل‌قول
بخش دوم با اون مقاله کاملا تفهیم شد. Smiley

دوست عزیز، هنوز مشکل دارین یا که حل شده ؟!! :-k
مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #5 : 23 شهریور 1386، 11:26 ب‌ظ »
سلام،
ترمینال (Terminal) معانی متعددی داره. به این صفحه مراجعه کن: http://en.wikipedia.org/wiki/Terminal
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2373
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
« پاسخ #6 : 24 شهریور 1386، 09:11 ق‌ظ »
من هم به یک زبان دیگه برات توضیح میدم! شاید مفید باشه
همون طور که دوستان گفتند ترمینال از همون درگاه ها یا ورودی های قدیمی بر گرفته شده! حالا اگه بخواهی در مورد در گاه ها بیشتر بدونی یا همون پورت های ورودی نیاز هست تا کمی تاریخچه سیستم عامل برات بگم!
البته سعی می کنم ساده بگم!!!

ببین در اصطلاح این چیزی که ما به اسم گنو لینوکس یا ویندوز می شناسیم از دو قسمت درست شده!
1- هسته  (( لینوکس - کرنل ویندوز ))
2- سیستم عامل  (( گنو - پوسته ویندوز مثل ایکس پی ))
در اینجا مثال رو از هر دو دیدگاه مختلف زدم تا هم برات ملموس تر باشه هم برای توضیحات بعدی شاید لازم باشه!

البته باید اینم بگم که هسته ها انواعی دارند ! یکپارچه - ماژولار - هیبیریدی یا همون ترکیبی و ... و این بدین معناست که تمام هسته به صورت یک تکه طراحی میشه و در هنگام بوت شدن سیستم همش بار می شه یا به زبان سادش میاد توی رم!
ولی مثلا هسته های ماژولاریته تکه تکه بار می شوند و هر قسمتش که لازم باشه از هارد میاد روی رم!
هسته های ترکیبی هم در بین این دو هستند
البته هسته های دیگری هم داریم که نیاز به توضیح نیستش و همینش هم خیلی خلاصه گفتم تا کل مطلب برات باز بشه! نه جزئیاتش.

حالا از یک دیدگاهی دیگه هم میشه دید!  روشی که این هسته ها کار می کنند و باید این رو هم بگم که کار هسته صرفا تخصیص منابع هست! یعنی کدوم برنامه از هارد کدوم مانیتور کدوم کارت گرافیک و غیره !!
نقش مدیر رو داره! و خودش کار به صورت مستقیم برای تو انجام نمیده ! بلکه برنامه های کاربردی رو مدیریت می کنه تا بدون خطا اجرا بشوند.
مثل همون پوسته ها که شامل کلی برنامه های کاربردی هستند! خیلی سادش میشه آمارو !  پیدگین ! ماشین حساب ! اوپن آفیس و غیره
معادل های ویندوزش رو هم که میدونی دیگه.

تا جایی که منم یادم میاد ویندوز طرف دار هسته های ماژولاره و و لینوکس طرف دار یکپار چه ها ! و ار کدوم میزایایی برای خودشون دارند.

حالا در ابتدا یعنی به زمان یونیکس و یا معادل اون طرفیش داس که برگردی ! البته نگارش های اولیه شون! هسته ها در هر زمان یک برنامه کاربردی رو سرویس می دادندو مدیریت می کردند.
اون برنامه که تمام میشد برنامه بعدی رو شروع می کرد.

در نظر بگیر سیتسم های کارد پانچی رو که شاید یک ساعت طول می کشید تا کاربر برنامه نوشته شده خودش رو توسط کارت بیاره روی رم و یک بار تستش کنه! حالا جواب بده یا ندا هم که با خدا بود!!!
گفتن چه کار کنیم که توی این یک ساعت حداقل سی پی یو بیکار نباشه خوب! که خیری داشته باشه!
این شد که چنان شد که الن هست دیگه!!!!

هسته های تولید شد که صف داشتند! مثال ساده بزنم باز ! میری میوه بخری ! دم دخل که میرسی می بینی کیف پولت تو ماشین مونده! نه می ارزه میوه ها رو پس بدی! نه بدون پول طرف میگذاره بیایی! چه می کنی ! می گی آقا این خرید های من چند لحظه اینجا باشه در حال فریز !!! تا من کمبود رو جبران کنم و بیام!!!!

فکر کنم الان داره برات واضح میشه!
تا تو بری و بیا ییی چهار نفر دیگه اومدند جلو! حساب کتاب کردند و رفتند ! دخل هم بی کار نبوده! حالا میایی از فیریز در میایی ( فیریز هم همون حالت معلق در هوا می شه ) و باقی کرات رو انجام میدی!

این همون کاری هستش که توی هسته های مولتی پروسه ای انجام میشه! یعنی چند پردازه ای!!!!
خب حالا الان با موس دو تا کلیبک می کنی برانامه ران میشه! زمان ما که این طوری نبود!!!! ( منم جوونم ها جدی نگیری )))

زمان سیستم های مثلا کارت پانچی آمدند مثلا چهار تا دستگاه کارت خوان قرار دادند که به صورت موازی اقدام به قرائت کار ها می کردند! یعنی هر کدوم کارت های یک استاد و یا دانشجو رو !
و هر کدوم کارشون تمام می شه با تنظیم یک فلگ ( پرچم ) یا یک نشانه ای در جایی ار رم سیستم به هسته حالی می کردند که آقا جون من حاظرم بیا حساب مارو برم که بریم دیگه!
 متوجه هم باش که هم کارت خوانی اطلاعاتی رو که می خوند در جایی می ریخت روی رم که خاص خودش بود! با بقیه قاطی نمی شد!

اووووووه
خسته رفتم دیگه
الان داشتم دانلود می کردم ایدی بونتو رو حس تایپم بود! ;)

اها اصلش رو نگفتم
این کارت خوان ها رو می گفتند " ترمینال ".

بکمی هم نمکی نوشتم حوصلت بیا بخونی! \\:D/

.ShayneIsTheOneWhoIsAlwaysAlone
terminal@world-server:~$ sudo aptitude remove --purge Israel

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
« پاسخ #7 : 26 شهریور 1386، 12:16 ق‌ظ »
خوندی چی نوشتی ؟  :lolflag:  :D :D

آفلاین گويا

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 26 شهریور 1386، 02:26 ق‌ظ »
???  ](*,)
. لطفا.... ممنونم

نقل‌قول
بخش دوم با اون مقاله کاملا تفهیم شد. Smiley

دوست عزیز، هنوز مشکل دارین یا که حل شده ؟!! :-k

سلام
من فکر کنم مفهومش را در معنای سخت افزاریش نمیفهمم... در معنای نرم افزاری که روشن شد...
پايانه های کامپیوتر و چگونگي استفاده از آنها... این ترمینالها دقیقا چی هستند؟

سلام،
ترمینال (Terminal) معانی متعددی داره. به این صفحه مراجعه کن: http://en.wikipedia.org/wiki/Terminal

آقای عزیز اول از بابت راهنماییتون متشکرم. دوم هم اگر وقت ندارین به فارسی به منی که جز زبون مادری با زبون دیگه ای آشنایی ندارم؛ توضیح بنویسین؛ دیگه چرا ضغف منو اینطوری برخم میکشین؟
هی مینویسیم انجمن فارسی زبانان انجمن فارسی زبانان و هرجاش که میایی پر از لینکه که داده شده به متن انگلیسی و عبری و چینی

آفلاین گويا

• Newbie
  • *
« پاسخ #9 : 26 شهریور 1386، 02:31 ق‌ظ »
خوندی چی نوشتی ؟  :lolflag:  :D :D
والله.... اما بازم ممنونم از ایشون

آفلاین مرد مرده

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 371
  • So Close No Matter How Far
    • وب نوشت های مرد مرده
« پاسخ #10 : 26 شهریور 1386، 04:16 ق‌ظ »

تا جایی که منم یادم میاد ویندوز طرف دار هسته های ماژولاره و و لینوکس طرف دار یکپار چه ها ! و ار کدوم میزایایی برای خودشون دارند.

به قول استاد بزرگ سیستم عامل دنیا، حضرت Tanenbaum هسته و کلا سیستم عامل باید بصورت میکرو کرنل پیاده سازی شه. نه مثل کاری که شاگردش لینوس تروالد تو لینوکس کرده، یعنی یه هسته بزرگ یکپارچه با یه پوسته نازک (مثل سیب زمینی!!!).

Tanenbaum یه جا دیگه هم گفته: " با اینکه شاگردم با سیستم عاملش پشت امپراتوری مایکروسافت رو لرزونده اما ازش دلخورم که چرا هسته لینوکس رو بصورت میکرو کرنل پیاده سازی نکرده !!! " تازه اینکه چیزی نیست لینوس تروالد برگشته گفته با اینکه استادم، Tanenbaum گفته اینجور طراحی خوب نیست اما ما طراحی کردیم و خوبم از آب در اومد!!! خلاصه اینکه این استاد و شاگرد کلی باهم سر این مسئله کل کل کردن !!!‌

اینم از دعوای استاد و شاگرد !!!  :P