محمد جان برای اینکه بتونی یک فایل image رو به مخازنت اضافه کنی لازم هست که اول از همهmount کردن این فایل رو داخل fstab تعریف کنی که هر دفعه کامپیوتر بوت می شه این فایل رو mount کنه. لازم هم نیست که حتماً در آدرس media/cdrom/ اون فایل رو mount کنی چون هیج تاثیری روی عملکرد این روش نداره. علتش رو جلوتر می گم چرا
واسه همین فرض کنیم می خواهیم این فایلی که دارین رو در آدرس media/ubuntu-image ماونت کنیم:
sudo mkdir /media/ubuntu-image
حالا باید در داخل fstab این فایل رو تعریف کنید که هر وقت سیستم بوت شد، این فایل رو اتوماتیک mount کنه:
sudo gedit /etc/fstab
و عبارت زیر رو داخلش وارد کنید:
/home/mohammad/6gig2007dvd1-DVD1.iso /media/ubuntu-image iso9660 ro,loop,auto 0 0
بعدش دستور زیر رو بزنید که این فایل رو mount کنه :
sudo mount -a
حالا لازم هست که این فایل رو به عنوان مخازن به اوبونتو بشناسونید:
sudo gedit /etc/apt/sources.list
این عبارت رو در داخل فایل باز شده وارد کرده و ذخیره کنید:
deb file:/media/ubuntu-image/ feisty main restricted
کار دیگه تموم شده. کافیه که بزنید:
sudo apt-get update
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
علت اینکه شما نمی تونید این فایل رو به عنوان CD به مخازنتون اضافه کنید اینه که برنامه apt-cdrom نمی یاد محتویات media/cdrom/ رو به عنوان CDROM قبول کنه. بلکه برای شناختن CDROM محتویات فایل var/lib/apt/cdroms.list/ رو به عنوان CDROM قبول می کنه. داخل این فایل یه سری اطلاعاتی از CD موجود در CDROM هست که توسط دستور apt-cdrom ident پردازش شده و در این فایل ذخیره شده است. اگر شما بخواهید این فایلتون رو به عنوان CDROM بر اساس روشی که قبلاً گفتم به مخازنتون اضافه کنید، خروجی دستور apt-cdrom ident معلوم هست ولی این خروجی در داخل cdrom.list ثبت نمی شه و اگر هم خودمون به طور دستی این اطلاعات رو واردش کنیم، خود apt-cdrom این تغییر رو به حالت قبل بر می گردونه. من هر کاری کردم نتونستم بر اساس روش اضافه کردن به عنوان CDROM به مخازن رو راه بندازم و استفاده کنم مجبور شدم از این روشی که بالا گفتم استفاده کنم.