انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چرا باید ویندوز را کنار گذاشت؟  (دفعات بازدید: 5596 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین artclub

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 42
چرا باید ویندوز را کنار گذاشت؟
« : 30 تیر 1390، 01:16 ق‌ظ »
سلام و عرض ادب.
بنده سالهاست که با سیستم عامل ویندوز کار میکنم  از ویندوز 3.1 به این طرف. چند وقتی است که سیستم عامل لینوکس منو قلقلک میده و میخوام در موردش اطلاعاتی کسب کنم لذا از دوستان خواهش میکنم در مورد سوالات زیر که در ذهن بنده است اطلاعاتی بدن.
1- مزیت اصلی لینوکس بر ویندوز چیست؟( البته میدونم اپن سورس)
2- فکر کنم یکی از دلایل لینوکسیا استفاده از نرم افزارای فری هستش . در مورد نرم افزارهای ویندوز در کشور ایران که فکر نکنم مشکلی وجود داشته باشه.
3- در مورد قدرت نرم افزاری تحت سیستم ویندوز و مک فکر کنم از لینوکس بالاتر باشند . به عنوان مثال فتوشاپ تری دی مکس و ... (البته میدونم معادل اونا وجود داره ولی قدرت کمتری دارند)
4- سالهاست که تلاش کردم که نرم افزارای ذکر شده بالا را یاد بگیرم و با زیر و بمش آشنا بشم حالا چطور میشه در این سیستم عامل دوباره نرم افزارای مانند belender که قدرت کمتری نسبت به معادلش داره وقت صرف کرد؟
در آخر نظر من اینه که از یک سیستم عامل چی می خوایم . به نظر من برای بنده که با فتوشاپ و نرم افزارای سه بعدی سر وکار دارم همون ویندو و مک جوابگو باشه مگه شما لینوکسی ها دلایل محکم تری داشته باشید.
بی صبرانه منتظر نظرات خوب شما هستم.

آفلاین Z_Z

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 35
پاسخ به: چرا باید ویندوز را کنار گذاشت؟
« پاسخ #1 : 30 تیر 1390، 03:44 ق‌ظ »
سلام
من انقدر این مقاله "گنو/لینوکس ویندوز نیست" رو به هر کسی که این سوال ها رو از من پرسیده معرفی کردم ( حالا نه فقط در این انجمن ، همه جا ) که دیگه خودم میخوام با آجر بزنم تو سر خودم نه این که سرم رو به آجر بزنم  ](*,)

ولی خارج از شوخی . شما این مقاله که نوشتم رو پیدا کن بخون خیلی چیز ها میاد دستت ، هم فارسیش هست هم زبان اصلی .

یک سوال هم من از شما در مورد بلندر داشتم :
آیا شما واقعا با بلندر کار کردی و به این نتیجه رسیدی که نسبت به 3D Max و .... ضعیف تر هست یا نه ؟ ( گرافیک کار نیستم و برای بچه برادرم میپرسم که تازه میخواد شروع کنه )

شاد و سلامت باشید.

آفلاین royaflash

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 466
  • تلاش برای بهتر شدن بهترین شیوه زندگی است (سقراط)
    • در مفهوم اپن سورس ، گنو/لینوکس
« پاسخ #2 : 30 تیر 1390، 09:05 ق‌ظ »
سلام و عرض ادب.
بنده سالهاست که با سیستم عامل ویندوز کار میکنم  از ویندوز 3.1 به این طرف. چند وقتی است که سیستم عامل لینوکس منو قلقلک میده و میخوام در موردش اطلاعاتی کسب کنم لذا از دوستان خواهش میکنم در مورد سوالات زیر که در ذهن بنده است اطلاعاتی بدن.
2- فکر کنم یکی از دلایل لینوکسیا استفاده از نرم افزارای فری هستش . در مورد نرم افزارهای ویندوز در کشور ایران که فکر نکنم مشکلی وجود داشته باشه.
3- در مورد قدرت نرم افزاری تحت سیستم ویندوز و مک فکر کنم از لینوکس بالاتر باشند . به عنوان مثال فتوشاپ تری دی مکس و ... (البته میدونم معادل اونا وجود داره ولی قدرت کمتری دارند)
4- سالهاست که تلاش کردم که نرم افزارای ذکر شده بالا را یاد بگیرم و با زیر و بمش آشنا بشم حالا چطور میشه در این سیستم عامل دوباره نرم افزارای مانند belender که قدرت کمتری نسبت به معادلش داره وقت صرف کرد؟
در آخر نظر من اینه که از یک سیستم عامل چی می خوایم . به نظر من برای بنده که با فتوشاپ و نرم افزارای سه بعدی سر وکار دارم همون ویندو و مک جوابگو باشه مگه شما لینوکسی ها دلایل محکم تری داشته باشید.

سلام بر دوست عزیزم .

انتخاب های تو وابسته به خودت هست و کسی برای انتخاب ها ما رو مجبور نمیکنه . انتخاب  مفهومی است در اندیشه و وابسته به نگرش و سطح آگاهی تو در ساختار انتخاب . و شما باید انتخاب کنید برای دانستن دنیا های جدید . و انتخاب سیستم عامل گنو /لینوکس وابسته به خود تو ست . این یکی از شرایط استفاده از آزادی است .
دوست عزیز

برنامه های زیادی در لینوکس وجود داره و تو میتونی از برنامه های تخصصی مورد نیازت استفاده کنی . و البته میتونی با استفاده از برنامه wine  برنامه های ویندوزی رو اجرا کنی . اما راه دیگیری هم هست برای اجرای تمام برنامه های ویندوزی (استفاده از بستر ها و راهکارهای مجازی سازی ) برای نمونه virtualbox و برنامه رو به صورت ادیشینال وارد سیستم لینوکسی کنی و را حت از اون استفاده کنی .

دوستم

به تصویر زیر نگاه کنید .

وبلاگ |
وب سایت [url=http://unixmen.ir]

در صورت نیاز+ شماره تلفن 09141100257

آفلاین mozo68

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
« پاسخ #3 : 30 تیر 1390، 09:11 ق‌ظ »
در آخر نظر من اینه که از یک سیستم عامل چی می خوایم .د./code]

قيقا همينه
اگه هيچي ازش نميخايم خوب از همون هيچي استفاده كنيم

آفلاین artclub

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 30 تیر 1390، 09:36 ق‌ظ »
سلام
من انقدر این مقاله "گنو/لینوکس ویندوز نیست" رو به هر کسی که این سوال ها رو از من پرسیده معرفی کردم ( حالا نه فقط در این انجمن ، همه جا ) که دیگه خودم میخوام با آجر بزنم تو سر خودم نه این که سرم رو به آجر بزنم  ](*,)

ولی خارج از شوخی . شما این مقاله که نوشتم رو پیدا کن بخون خیلی چیز ها میاد دستت ، هم فارسیش هست هم زبان اصلی .

یک سوال هم من از شما در مورد بلندر داشتم :
آیا شما واقعا با بلندر کار کردی و به این نتیجه رسیدی که نسبت به 3D Max و .... ضعیف تر هست یا نه ؟ ( گرافیک کار نیستم و برای بچه برادرم میپرسم که تازه میخواد شروع کنه )

شاد و سلامت باشید.

با سلام و ممنون از اینکه پاسخ دادید.
ایا امکانش هست لینک مقاله رو بزارید. البته خودم هم دنبالش میگردم.
در مورد نرم افزارهای 3d  هم شک نکنید که به خصوص تحت سیستم عامل مکینتاش بهترین هستند. شاید برنامه هایی که تحت سیستم عامل لینوکس هستند برای کسانی که برنامه نویسی بلدند خوب باشه. در مورد blender  هم من تجربه کافی ندارم ولی سخته که دوباره از اول شروع کنم و چند سالی که برای نرم افزارهای 3d تحت نظر ویندوز و مک کار کردم رو دوباره از اول شروع کنم.البته فکر کنم نرم افزار مایا تحت لینوکس وجود داشته باشه.
در ضمن نرم افزار دیگه ای که تحت سیستم عمل لینوکس نیست و شاید یکی از بهترین ها باشه rhino 3d  هست .
یک مورد دیگه برای اینکه بدونید کدوم برنامه بهترینه ببینید بزرگان این کارا از کدوم روش استفاده میشه و در دانشگاههای بزرگ جهان از کدوم برنامه ها استفاده میکنند.
با تشکر

آفلاین artclub

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 30 تیر 1390، 09:44 ق‌ظ »
سلام و عرض ادب.

سلام بر دوست عزیزم .

انتخاب های تو وابسته به خودت هست و کسی برای انتخاب ها ما رو مجبور نمیکنه . انتخاب  مفهومی است در اندیشه و وابسته به نگرش و سطح آگاهی تو در ساختار انتخاب . و شما باید انتخاب کنید برای دانستن دنیا های جدید . و انتخاب سیستم عامل گنو /لینوکس وابسته به خود تو ست . این یکی از شرایط استفاده از آزادی است .
دوست عزیز

برنامه های زیادی در لینوکس وجود داره و تو میتونی از برنامه های تخصصی مورد نیازت استفاده کنی . و البته میتونی با استفاده از برنامه wine  برنامه های ویندوزی رو اجرا کنی . اما راه دیگیری هم هست برای اجرای تمام برنامه های ویندوزی (استفاده از بستر ها و راهکارهای مجازی سازی ) برای نمونه virtualbox و برنامه رو به صورت ادیشینال وارد سیستم لینوکسی کنی و را حت از اون استفاده کنی .

دوستم

به تصویر زیر نگاه کنید .

سلام دوست عزیز
در ابتدا تشکر می کنم از پاسخ شما.
در مورد اتخاب باید بگم تحقیق و مطالعه و استفاده از تجربه دیگران کمک میکنه به انتخاب بهتر. بی شک در انتخاب در ابتدا سوالاتی در ذهن میاد و من انتظار داشتم که پاسخ این سوالات را ببینم.
در مودرد نرم افزارهایی هم که نوشتی مطالعه کردم و تشکر میکنم.اینجا یک سوال دیگه هم به اوون سوالات قبلی اضافه شد که چرا خود لینوکس برنامه کامل و قوی نداره که از ابین برنامه های جانبی استفاده نشه.؟ در ضمن هنوز پاسخ سوالات قبلی شما برام قانع کننده تیست ممنون میشم پا سخ شما را کامل تر ببینم.

lomion

• مهمان
« پاسخ #6 : 31 تیر 1390، 08:20 ق‌ظ »
این موضوع اساسا شخصی هست و نمیشه نسخه ای پیچید که برای همه صادق باشه. :) بحث سر انتخاب هست و این انتخاب ما بوده. پیشنهاد می‌کنم ادامه بحث رو در تاپیکهایی مثل چرا از اوبونتو استفاده میکنیم دنبال کنید. تا دلایل استفاده از اوبونتو روشنتر بشه :)

آفلاین (|33@5

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
« پاسخ #7 : 31 تیر 1390، 08:53 ق‌ظ »
قبل از هر چیزی مقاله لینوکس ویندوز نیست رو بخونید :

http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.

آفلاین محمدرضا بوذری

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 2643
    • فروشگاه اینترنتی شهر کودک
« پاسخ #8 : 31 تیر 1390، 10:05 ق‌ظ »
بهترین کار اینه که که خودتون یک گنو/لینوکس که پیشنهاد میشه اوبونتو باشه رو کنار ویندوز خودتون نصب کنید، باهاش کار کنید، به نصب نرم‌افزار‌هاش بپردازید، باهاش وب‌گردی کنید و ... تا خوپتون تفاوت رو احساس کنید، چون برای لینوکس کار کردن باید خودتون دنبالش باشید، چون با پرسش درباره ش شاید یه مقداری ترس آدم بریزه از کار کردن با اون اما اون طور که باید کاربر رو مشتاق به لینوکس کار شدن نمیکنه، پیشنهادم اینه که گنو/لینوکس رو نصب و باهاش کار کنید، اگه به مشکلی بر خوردید در مورد اون در گوگل یا همینجا جستجو کنید (برای هر مشکلی که در گنو/لینوکس پیش میاد راه حلی هست، مشکل شناخته نشده ای تقریبا وجود نداره) و در صورتی هم که به پاسخ نرسیدید در همینجا مطرح کنید تا به شما پاسخ داده شود ...
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین royaflash

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 466
  • تلاش برای بهتر شدن بهترین شیوه زندگی است (سقراط)
    • در مفهوم اپن سورس ، گنو/لینوکس
« پاسخ #9 : 02 امرداد 1390، 01:27 ب‌ظ »
سلام و عرض ادب.
بنده سالهاست که با سیستم عامل ویندوز کار میکنم  از ویندوز 3.1 به این طرف. چند وقتی است که سیستم عامل لینوکس منو قلقلک میده و میخوام در موردش اطلاعاتی کسب کنم لذا از دوستان خواهش میکنم در مورد سوالات زیر که در ذهن بنده است اطلاعاتی بدن.

سلام بر دوست عزیزم .

انتخاب های تو وابسته به خودت هست و کسی برای انتخاب ها ما رو مجبور نمیکنه . انتخاب  مفهومی است در اندیشه و وابسته به نگرش و سطح آگاهی تو در ساختار انتخاب . و شما باید انتخاب کنید برای دانستن دنیا های جدید . و انتخاب سیستم عامل گنو /لینوکس وابسته به خود تو ست . این یکی از شرایط استفاده از آزادی است .
دوست عزیز

برنامه های زیادی در لینوکس وجود داره و تو میتونی از برنامه های تخصصی مورد نیازت استفاده کنی . و البته میتونی با استفاده از برنامه wine  برنامه های ویندوزی رو اجرا کنی . اما راه دیگیری هم هست برای اجرای تمام برنامه های ویندوزی (استفاده از بستر ها و راهکارهای مجازی سازی ) برای نمونه virtualbox و برنامه رو به صورت ادیشینال وارد سیستم لینوکسی کنی و را حت از اون استفاده کنی .

دوستم

به تصویر زیر نگاه کنید .

سلام دوست عزیز
در ابتدا تشکر می کنم از پاسخ شما.
در مورد اتخاب باید بگم تحقیق و مطالعه و استفاده از تجربه دیگران کمک میکنه به انتخاب بهتر. بی شک در انتخاب در ابتدا سوالاتی در ذهن میاد و من انتظار داشتم که پاسخ این سوالات را ببینم.
در مودرد نرم افزارهایی هم که نوشتی مطالعه کردم و تشکر میکنم.اینجا یک سوال دیگه هم به اوون سوالات قبلی اضافه شد که چرا خود لینوکس برنامه کامل و قوی نداره که از ابین برنامه های جانبی استفاده نشه.؟ در ضمن هنوز پاسخ سوالات قبلی شما برام قانع کننده تیست ممنون میشم پا سخ شما را کامل تر ببینم.

سلام بر دوست عزیز.
متشکرم .
نحوه انتخاب یک سیستم عامل بستگی به نیاز های کاری و حرفه ای فرد داره . بهتره بهتر بگم . به سیستم عامل بستگی زیادی برای بعضی ها نداره و بسته به برنامه ها در بستر اون سیستم عامل داره . برای مثال : فتوشاپ یک برنامه گرافیکی است تحت سیستم عامل های مک و ویندوز که شرکت سازنده اون تحت  بستر این سیستم عامل ها این ابزار ها رو میده . پس بستگی به سیستم عامل نداره بلکه بستگی به شرکت هایی داره که تحت یک بستر این کار رو انجام میده .

دوست عزیز .

کسی نمیتونه کسی رو مجبور به استفاده از سیستم عامل کنه که این مخالف آزادی است . اما ماکروسافت انحصار طلب این آزادی رو رعایت نمیکنه . برای نمونه : نسخه ای که تو ویندوز xp کار میکنه . تو نسخه 7 کار نمیکنه و شما مجبورید نسخه مخصوص به ویندوز ۷ رو خریداری کنید . چون شرکت سازندش باید پول پرداخت کنه تا تو 7 کار کنه و تو مجبوری سیاست های زیر سیاست های ماکروسافت سر خم کنی و ماشین پول ساز اون بشی .

ای دوست مهربان .

لینوکس یم سیستم عامل آزاد است که به آزادی تو اهمیت میده و به توسعه تو فکر میکنه چون لینوکس با جامعه کلربری زنده است .
برای نمونه : من  حقیر وقت میزارم  تا آنقدر که در توانم باشه به تو کمک کنم . ودر این راه نه پول دریافت میکنم . نه پاداشی . نه مقامی . من لینوکس رو دوست دارم برای این فرهنگ زیباش حتی اگه بد ترین سیستم عامل هم باشه که نیست . در حقیقت لینوکس یک سیستم عامل نیست بلکه یک فرهنگ است . لاوز میگه : آنچه داری و میدهی آنچه به دنبال آن هستی به دست خواهی آورد .

دوست گلم .

تو می تونی از برنامه های معادل استفاده کنی . برای نمونه از gimp  معادل فتوشاپ و ...
و یا از راهکار های مجازی سازی  که تو بالا گفتم .
من بیش از 5 سال که به لینوکس مهاجرت دایم کردم یعنی 100٪ و تمامی نیاز ها مو با اون براورده می کنم . و از این کارم راضیم .

دوست حقیقت طلب من .

انتخاب ها وابسطه به خود شخص هست . و انتخاب ها باعث میشه دریچه ها روشن بشه و این خودت هستی که باید انتخاب کنی .
دوست من
سوال کردی کامل نیست .

اما باید گفت کامل چیه ؟

به نظر من کامل هست .

ساختار یک سیستم عامل بستگی به برنامه های کاربردی اون نداره . بگذار یک سطح بالاتر بریم .

برای مثال : آقای x  یه برنامه درست میکنه تحت win  خوب این نسبت به سیاست و آشنایی و مشتریان فرد X  داره و ربطی به کامل بودن یک سیستم عامل نداره . برای نمونه maya  تحت پلت فرم های لینوکس و مک و ویندوز است . چون شرکت سازندش ای رو خواسته .
باید این نکته رو گفت که دنیا به سمت opensource  میره که نمونه های اون رو میشه به android  و بادا  و ... اشاره کرد .

دوست مهربان

کسی نمیتونه کسی رو مجبور به انخاب یک سیستم عامل کنه .

و اما ساختار .
سیستم عامل لینوکس یک سیستم عامل قدرتمند ٫ پویا ٫ انعطاف پذیر است . لینوکس در زمینه سرویس دهی حرف اول رو میزنه . ویندوز در در سیاست دهی در جذب شرکت ها که برنامه ای بنویسن تحت خودش . در حقیقت کاربرای عادی سهم زیادی تو ویندوز دارن .

دوستم .

اگه آدم کنجکاوی نیستی و نمی خوای بدونی واقعا تو سیستمت چه اتفاقی میافته پیشنهاد میکنم به سمت لینوکس نیای .

موفق و لینوکسی باشی

« آخرین ویرایش: 02 امرداد 1390، 01:41 ب‌ظ توسط royaflash »
وبلاگ |
وب سایت [url=http://unixmen.ir]

در صورت نیاز+ شماره تلفن 09141100257

آفلاین Keivan

• Full Member
  • *
  • ارسال: 191
« پاسخ #10 : 03 امرداد 1390، 01:07 ب‌ظ »
من همیشه عاشق این بحث بوده و هستم و در هر برهه از زمان یه جواب متفاوت به این سوال دادم. جواب الانم بعد از حدود چهار و نیم سال سر و کله زدن با لینوکس هست. منم کنجکاو بودم بدونم لینوکس چیه؟ وقتی که میگن لینوکس سیستم عاملی بسیار قدرتمند هست معنیش چی هست؟ تو این مدت توزیع های متفاوتی از لینوکس رو امتحان کردم از فدورا و اوبونتو و مینت و پاپی گرفته تا دبین تستینک و چاکرا و آرک و جنتو و بک ترک ... . تو این چهار سالی که بررسی کردم گنو لینوکس تغییرات زیادی کرده. سیستم های فایل عوض شدن، پشتیبانی از کارت های گرافیک خیلی بهتر و راحت تر شده و kde 3 رفته و kde 4 با باگهای زیادش اومده و بعدش پایدار شده. گنوم 2 بالغ شده و پیر شده و رفته تو گنوم 3 و مثل اوایل kde 4 داره مراحل رفع باگشو میگزرونه و ... . اینها رو گفتم که بدونی گنو لینوکس یه سیستم عامل در حال تغییری هست و مدام داره بهتر میشه. البته به نظر من سرعت پیشرفتش در زمینه کامپیوترهای دستکتاپ و workstation به سرعت ویندوز نیست (من کاربر مک نبودم پس در این مورد نمیتونم نظر بدم). در مورد موبایل و سرور و سایر کاربردهای بسیار زیاد دیگه مثلا روترها و ... خیلی خوب پیشرفت کرده. اصولا کرنل لینوکس رو به هر چیزی میشه خوروند ولی ویندوز و مک اینطور نیستن.

ببین دوستامون حرف های خیلی خیلی خوبی زدن. اون مقاله رو بخون. به نظر من باید این تاپیک رو هم بخونی. اولش یکم بد پیش میره ولی آخرای بحث حرفای خوبی زده میشه. مخصوصا در مورد مدل توسعه متن باز.

من میخوام بترسونمت.

اول اینکه مهاجرت صددرصد به لینوکس انگیزه و معلومات زیادی نیاز داره و راحت نیست. توی لینوکس هر کاری که تو ویندوز میکردیو نمیتونی با روش قبلی تو لینوکس انجام بدی. خیلی باید یاد بگیری. برنامه های تجاری هم برای لینوکس خیلی زیاد نیست.

دوم اینکه بدون خرج پول پشتیبانی صدرصد نمیتونی بگیری ولی کافیه سوالت رو تو فرومها مطرح کنی یا با نویسنده برنامه ها تماس بگیری و کمک خیلی خوبی بگیری.

نباید انتظار داشته باشی همه چیز مثل ساعت کارکنه برات. مدل توسعه لینوکس به این شکل هست که نویسنده های برنامه ها خیلی زود برنامه هاشون رو ریلیز میکنن و منتظر میمونن که کاربرا اونو تست کنن تا ایراداتش برطرف بشه. کاربر لینوکس بودن یه رابطه دوطرفه است. یعنی نمیتونی بگی من میخوام کارمو بکنم و کاری به کار ایرادات برنامه ها ندارم. اگه این کارو بکنی مختاری ولی مشکل خودت دیرتر حل میشه. حد اقل کاری که میتونی بکنی گزارش خطا هست.

در عوض لینوکس به تو چی میده؟

تو میتونی سیستم عامل کامپیوترت رو اون توری که میخوای تنظیم کنی (البته نه با اوبونتو و مینت و ... ) این کاری هست که تو توزیع هایی مثل arch و gentoo میتونی انجام بدی.
میتونی کارهایی رو انجام بدی که توی ویندوز امکانش نیست. مثلا من با جنتو تمام برنامه هام رو به صورت انحصاری برای کامپیوتر خودم کامپایل کردم تا برنامه ها بتونن از تمام دستورعمل های پردازنده استفاده کنن و این یعنی سرعت بیشتر. من وقتی به سرعت بیشتر احتیاج دارم به راحتی محیط گرافیکی رو میبندم  و وارد پوسته متنی لینوکس میشم. من تمام درایورهام رو با کرنل ادغام کردم تا بازهم سرعت کارا رو بالا ببرم. scheduler کرنل رو به صورت سروری تنظیم کردم تا کرنل روی انجام یه کار تمرکز کنه و موقع انجام محاسبات حداکثر چرخه های پردازنده روی کاری که من میخوام متمرکز بشه. من یه دکمه پاور اضافی برای لپتاپم درست کردم وقتی اونو میزنم فقط لینوکس بیاد بالا و وقتی دکمه پاور اصلی کامپیوترو میزنم ویندوز بیاد بالا. با درایورهای لینوکس میتونم وایرلس حک کنم (کاری که تو ویندوز یا نمیشه یا خیلی سخته و باید سخت افزار ویژه این کارو بخری). با چند خط ساده تو محیط متنی یه برنامه نوشتم که پروکسیای دانشگاهی رو حک کنه و بتونم مقالات علمی رو بخونم. تو لینوکس میتونم یه کلاستر درست کنم که پردازش موازی انجام بدم. تو لینوکس پوسته گرافیلی دلخواهم رو استفاده میکنم: اگه یه محیط مشابه ویندوز بخوام میرم سراغ kde اگه یه محیط مشابه مک بخوام میرم سراغ گنوم. اگه بخوام وار یه محیط گرافیکی سبک و سربع بشم میرم تو LXDE. من با یه برنامه 3 خطی از پارتیشن ویندوزم بک آپ میگیرم. اگه از یه توزیع غلطان استفاده کنی میتونی مثل من یک بار سیستم عاملت رو نصب کنی و تا آخر عمرت استفاده کنی (البته تو اوبونتو اینطوری نیست) و به روز بمونی. تو لینوکس همه تنظیمات به صورت یک فایل جدا هست این یعنی اینکه اگه کارا اونطور که دوست داشتی پیش نرفت و تنظیماتت خراب شدن کافیه که اون فایلو پاک کنی تا همه چیز مثل اولش بشه. دیگه از رجیستری خیری نیست. خراب شدن و ویروسی شدن تو لینوکس کم معنی هست (نمی گم بی معنی). در عوض وقتی ویندوزم ویروسی میشه (البته 4 - 5 سالی هست که نشده) و دیگه بالا نمیاد با لینوکس میرم و ویروساشو میکشم.

البته هیچ کدوم از این کارا خیلی ضروری نیستند. بیشتر به عنوان option هایی هستند که من دارم. شاید بشه تو ویندوزم خیلی از این کارارو کرد. حتی میشه تو ویندوز لینوکس نصب کنی (منظورم wubi نیستا منظورم چیزایی مثل CoLinux هستن). یعنی میشه کرنل لینوکس رو تو ویندوز اجرا کنی. حتی میشه برنامه های لینوکس رو با cygwin برای ویندوز کامپایل کرد. یا اینکه میشه یه جای کارت گرافیک از کارت شبکه برای مدیریت مونیتور استفاده کنی و ... . خلاصه هر ننه قمری هر کاری به ذهنش رسیده تو لینوکس انجام داده و بعد اونو با بقیه به اشتراک گذاشته تا اونام اسفاده کنن.

با این همه اگه بخوام کارای دیگه ای به غیر از مدل سازی و کار علمی انجام بدم میرم تو ویندوزم و با سادگی انجام کارها تو ویندوز خیلیم حال میکنم. تو ویندوز فوتوشاب و آفیس رو خیلی استفاده میکنم. از مدیریت مصرف انرژی تو ویندوز خیلی راضی ترم تا لینوکس. تو لینوکس میتونی اغلب فیلم ها رو ببینی ولی من حال میکنم تو ویندوز فیلم بینم چون یه نظر من کیفیت codec های ویندوزی خیلی بهترن. تو لینوکس میشه فایل دانلود کرد ولی من با IDM حال میکنم نه با دانلود منیجر های لینوکس. با ویندوز تو انجام کارای روزمره احساس آرامش بیشتری میکنم.

در آخر نظر منو میخوای در حال حاضر به جای اینکه به این فکر کنی که چرا میخوای به لینوکس مهاجرت کنی بیشتر به فکر این باش که یواش یواش یاد بگیری با لینوکس کار کنی. اینه که مهمه. در لینوکس برای کسایی که باهاش کار میکنن چیزی هست که تو جای دیگه پیدا نمی کنن و الا دیوانه نیستن که اینهمه به خودشون سختی بدن تا بیان اونو یاد بگیرن. راهی که واقعا برای من حداقل خیلی سخت بوده.

به نظر من با یکی از لینوکس های سهل و ممتنع که مستندات خوبی دارن شروع کن مثل arch. عجله که نداری. هر وقت وقت داشتی یه جزئی رو به سیستمت اضافه میکنی دیگه. شاید یه مدتی طول بکشه بتونی محیط گرافیکی رو اجرا کنی ولی دیگه در عوض خودت میدونی چی به چی هست و راحت میتونی کامپیوترت رو تعمیر کنی. تازه ترست هم از محیط متنی به عنوان یه ابزار اصلی و پشتیبان لینوکس ریخته میشه.

با دیدگاه لینوکسی های ایدئولوژیک طرفدار آزادی هم که آشنا شدی دیگه.
« آخرین ویرایش: 04 امرداد 1390، 02:13 ق‌ظ توسط Keivan »

آفلاین artclub

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 03 امرداد 1390، 03:13 ب‌ظ »
جناب کیوان عزیز از توضیح صریح و جامع شما تشکر میکنم.
بنده در حال حاضر اوبونتو نصب کردم و دارم کار میکنم و امیدوارم بتونم به اون مرحلهای که می خوام برسم.
با تشکر

آفلاین Keivan

• Full Member
  • *
  • ارسال: 191
« پاسخ #12 : 03 امرداد 1390، 06:27 ب‌ظ »
در مورد شما لازم هست یه نکته ای رو بدونید: اگه نتونید (حتی اگه ام بتونید) از درایورهای اصلی amd یا nvidia برای کارت گرافیکتون استفاده کنید سرعت رندرتون نسبت به ویندوز کم میشه. چون در مورد کارت گرافیک درایورهای لینوکس به کیفیت درایورهای ویندوز نیستن و هم اینکه دیگه از DirectX خبری نیست و به جاش باید از opengl استفاده کنید که بازهم کارت های گرافیک معمول در بازار برای استفاده از opengl بهینه نشدن.
« آخرین ویرایش: 03 امرداد 1390، 06:30 ب‌ظ توسط Keivan »

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
« پاسخ #13 : 03 امرداد 1390، 09:46 ب‌ظ »
سلام و عرض ادب.
1-من تو وبلاگم مقاله ای نوشتم که لینوکس جای کاربرای متوسط نیست یا جای مبتدی هاست و یا جای حرفه ای ها اگر  مطالعه کنید ممنون می شم . مزیت لینوکس بر ویندوز  زیاده ولی خوب هر سیستم عاملی یک سری معایب و نقاط قوتی داره وبستگی به کاربر خواهد داشت که آیا میتونه نیمه پر لیوان رو ببینه یا خالی  لیوان!
2- لینوکس به هیچ عنوان از لحاظ سیستم عامل نه تنها کمتر از ویندوز  و مک نیست و شاید در برخی موارد قوی تر هم باشه . دلیل پر طرفدار بودن سیستم عامل های ویندوز  و مک به خاطر برنامه های کاربردیشون هست و تمام در حقیقت خود این دو چیزی واسه ارائه ندارند من قبول دارم که برنامه هایی مثل گیمپ شاید در حد فتوشاپ نباشند ولی این سوال پیش میاد که چرا این شرکت ها مثل adobe یا autodesk چرا فقط نسخه های رایگانشونو واسه لینوکس میدن بیرون مثلا adobe air ؟! دلیلش کاملا واضحه ما 3 پلتفرم داریم ( مک ، ویندوز و لینوکس ) که 2 تای اولی پولی هستند و سومی مجانی  آیا وقتی نسخه لینوکسی تری دی مکس واسه لینوکس وجود داشته باشه و کاربر فقط تری دی مکس کار باشه آیا واسه ویندوز  و مک پولی پرداخت خواهد کرد یا نه ؟ خوب مشخص  هست که نه و نهایتا کاربران ویندوز  و مک به شدت کاهش  خواهند یافت بنابراین همیشه یک انحصار طلبی وجود خواهد داشت که نمی گذارند این شرکت ها نسخه های پرطرفدار ویندوزی را برای لینوکس بیرون بدهند و خود مایکروسافت هم در جلوگیری از این امر سهیم است.
مثلا نسخه پولی vmware به خوبی مک و ویندوز  در  لینوکس کار می کنه! پس ........

و این شما هستید که انتخاب میکنید که با چه سیستم عاملی کار کنید و حق هم دارید شاید تری دی مکس در لینوکس با واین به خوبی ویندوز اجرا نشه و این امر بدیهی است و لینوکس بی تقصیر!
اگر روزی مافیای این شرکت ها به پایان برسه هیچ سیستمی را شما نخواهی دید که لینوکس بر روی ان نصب نباشد ( حد اقل به عنوان سیستم عامل دوم)
.با این حرف می خواستم به شما بگم که محبوب  بودن یک سیستم عامل برای کاربرای عادی به نرم افزار های کاربردی اون هست .در ضمن من ه عاشق لینوکسم اکثر برنامه های ویندوزی رو فقط به خاطر اصرار بر استفاده از لینوکس به خوبی تونستم اجرا کنم و خیلی راحت هم استفاده می کنم.

آفلاین artclub

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 04 امرداد 1390، 03:02 ق‌ظ »
دوست عزیز جناب taher ممنون از ارسال نظرتون. از صحبت های شما و دیگر دوستان میشه اینجوری نتیجه گرفت که در کل نمیشه مک یا ویندوز را برای گرافیست ها و طراحان کلا کنار گذاشت به هر حال هرکدام مزایایی دارند.
در ضمن در مورد خرید سیستم عامل و نرم افزارها هم باید بگم که در کشور ما همش مجانیه اگر چه با فلسفه لینوکس کارا جور در نمیاد و شاید دزدی باشه .( مگه بعضی ها این ادعا ندارند که ویندوز هم دزدی میکنه؟)
با تشکر