سلام
یکی از فواید کوبونتو، نرمافزارهای بسیار زیاد و کاربردی اون هست!
یکی از این نرمافزارها Kstars است که نرمافزاریه برای رصد آسمان. این برنامه میتونه آسمان رو در هر زمان از شبانه روز برای شما رصد کنه و اطلاعات خیلی بسیط و جامعی که صد البته دقیق هم هست رو برای شما ارائه میکنه!
این روزها مثل همیشه در آخرین روزهای ماه مبارک رمضان، صحبت از رویت هلال ماه و عید فطر هست. به این مناسبت من سعی کردم که این کار رو (رویت علمی هلال) به کمک این نرمافزار برای شما تشریح کنم. این فقط یک کار نظری هست و طبق اطلاعات این نرمافزار! و میتونه کمی با این نرمافزار (و قابلیتهای kde ) آشناتون کنه! -همین-
برای مرجع، من شهر اصفهان که در مرکز ایران قرار داره و بطور پیش فرض هم در این نرم افزار هست رو انتخاب کردم.
برای انتخاب و رصد آسمان شهرتون، کافیه روی آیکن کره زمین کلیک کنید و شهرتونو انتخاب کنید! البته اگر در لیست نبود، نا امید نشید و با دادن مختصات جغرافیایی، کارتونو ادامه بدید! همه چیز به نفع شماست!!!
در مرحله بعد به منوی ابزارها میریم و روی <امشب چه خبر است> کلیک میکنیم!
پنجره باز شده، اطلاعات فوقالعاده کاملی از آسمان روزی که در اون هستید رو نشون خواهد داد!
میبینید که در این روز ما ماه رو نداریم!
با کلیک بر روی تغییر تاریخ میتونید اطلاعات بهتری هم برای روزها و حتی ساعات مشخص به دست آورد!
برای نمونه من روز آینده رو هم براتون اینجا میگذارم
و در تصویر میتونید ببینید که در این روز ۲٪ از ماه در ساعت ۷:۰۱ دقیقه طلوع میکنه و در ۱۷:۵۵ دقیقه عصر غروب میکنه! پس ظاهرا عید توی این روزه! (مبارکه) پر واضحه که بخاطر اینکه کل زمان حضور ماه در روز اتفاق میفته، احتمالا بجز در نواحی خیلی شرقی کشور، ماه رو فقط میتوان با چشم مسلح رویت کرد!
این تنها یکی از هزاران برنامه مفیده که من مشابهی براش ندیدم! و حتی نشنیدم! ۵ساله با این برنامه کار میکنم و سرعت پیشرفتش قابل ملاحظه است! برخی از ویژگیهاش عبارتند از:
* محیط کاربر دوستانه، راحت، با گرافیک قوی، پویانمایی و ...
* قابلیت بزرگنمایی فوقالعاده زیاد
* قابلیت به روز رسانی با اینترنت
* قابلیت اتصال به تلسکوپ
* قابلیت اتصال به دوربین
* قابلیت یادداشت گذاری برای مشاهدات و نوشتن آنها برای مراجعههای بعدی در هر روز
* دارای ۹۰٪ ترجمه فارسی (باعث افتخاره)
* قابل کاربرد برای همهجا و هر زمان!
* فیلترهای کهکشانها، سیارات، سیارکها، ستارهها، قمرها، اجرام آسمانی و ...
* قابلیت حدس زمان احتمالی عید فطر!
به نظر شما چنین نرمافزاری چقدر قیمت داره؟ و چرا مجانی در اختیار ماست؟ اگر فروشی بود، به چنیدن برابر یک نسخه ویندوز میارزید؟
برای نصب دسکتاپ KDE این کد را بزنید:
sudo apt-get install kubuntu-desktop
و کادیای رو همراه با گنوم روی سیستمتون داشته باشید! موقع لاگین میتونید از بین اینها یکی رو انتخاب کنید! همه چیز بین این دو مشترک خواهد بود!
و برای نصب این نرمافزار از طریق
راهنمای نصب نرمافزار در کوبونتو این برنامه رو نصب کنید یا در ترمینال بزنید:
sudo apt-get install kstars
از حوصله شما برای خوندن این متن متشکرم!