راستش من یکی ۱۰۰٪ و بدون شک Ubuntu رو میپسندم و استفاده میکنم! البته شاید تو این زمینه قاضی منصفی نباشم چون هیچ وقت SuSE رو تست نکردم و باهاش کار نکردم. بنابراین فقط در مورد اوبونتو میگم و چیزی رو تو این دو مقایسه نمیکنم...
اوبونتو دارای:
۱. نصب آسان و بدون دردسر است. نصب اوبونتو خیلی ساده است، هم نصاب گرافیکی داره و هم خط فرمانی ولی در زمان نصب سوالات زیادی ازتون نمیپرسه! در ۶ مرحله چند تا سوال در مورد زبان و موقعیت جغرافیای و نام کاربری و نوع پارتیشن بندی رو میپرسه و خیلی سریع و راحت نصب میشه و بعد از نصب همه سیستم عاملهای از قبل نصب شده رو تو منوی گراب بهتون میده.
۲. محیط زیبا، ساده و کاربر پسند. نسخههای مختلف خانواده اوبونتو میزکارهای مختلفی دارن که همشون در عین سادگی بسیار زیبا و کاربر پسند هستند. درسته که شبیه ویندوز نیستن ولی شما به هرچیزی که نیاز داشته باشید میتونید سریع و راحت پیدا کنید.
۳. اوبونتو بر اساس دبیان است. خوب بی تعارف دبیان بزرگترین عضو خانواده لینوکس است. اوبونتو ساختار مدیریت بستهها و پایداری خود را از دبیان به ارث برده است. به قول اوبونتویی ها، دبیان صخرهای است که اوبونتو بر اساس آن بنا نهاده شده است.
۴. اوبونتو برای همیشه رایگان و آزاد خواهد بود. توسعه دهندگان اوبونتو درواقع یک گروه از توسعه دهندگان قدیمی دبیان هستند و بنابراین به خوبی با مفاهیم نرمافزارهای آزاد آشنا هستند. ضمنا اوبونتو هیچ گاه نسخه هایی تحت عنوان Enterprise یا Professional که کاربر برای دریافتشون مجبور به پرداخت وجه باشه نخواهد داشت!
۵. ارسال رایگان به سراسر دنیا. هر جای دنیا که باشید اگر پست دو رو برتون باشه میتونید اوبونتو رو سفارش بدید و یک نسخه اصلی از اویونتو داشته باشید.
۶. اوبونتو انتشارهای منظم داره. بر خلاف دبیان، اوبونتو انتشارهای منظم ۶ ماهه داره و هر انتشار ۱۸ ماه پشتیبانی رایگان داره. البته نسخه ۶.۰۶ برای میزکار ۳ سال و برای سرور ۵ سال پشتیبانی داره (یعنی یه جورایی Enterprise دیگه)
۷. اوبونتو به وسیله شرکتهای تجاری که هیچ آشنایی با مفاهیم نرمافزارهای آزاد ندارن اداره نمیشه! لابد داستان قرارداد کاری Novell و Microsoft رو شنیدید و اینکه بنیاد نرمافزار آزاد در حال بررسی این قرارداده و ممکنه Novell از فروش لینوکس منع بشه.
۸. اوبونتو خیلی خوب انواع سخت افزارها رو بدون دردسر میشناسه و توزیع مناسبی برای Laptop ها است.
۹. اوبونتو یه اجتماع خیلی خیلی بزرگ از کاربرا داره! یک نمونش همین اجتماع کاربران ایرانی هست که انواع پشتیبانی و خدمات رو در اختیار کاربران تازه کار قرار میدن! این اجتماع بزرگ کمکهای زیادی به توسعه اوبونتو میکنن که فکر نمیکنم اینجا مجال صحبت در موردش نباشه...
۱۰. منابع و مستندات بسیار کامل اینترنتی. به فارسی مقالات و راهنماهای خیلی کاملی برای اوبونتو آماده شده. شما طیف وسیعی ار مستندات و راهنماها رو هم میتونید به انگلیسی در مورد اوبونتو پیدا کنید.
۱۱. نصب بسیار آسان بستههای نرم افزاری. مخازن رسمی اوبونتو چیزی حدود ۴ تا DVD یعنی حدود ۱۶ گیگ بسته نرم افزاری دارند. خیلی بیش ار این هم توسط علاقهمندان در سراسر دنیا ایجاد شده و به صورت غیر رسمی کار میکنه! یعنی از شیر مرغ تا جون آدمیزاد هر چی که بخواهید میتونید پیدا کنید. بستههای deb که اوبونتو از اونها استفاده میکنه هوشمندتر از rpm ها هستند و شما سردرد و عذاب های dependency های rpm رو نخواهید داشت.
با چند کلیک ساده میتونید هر بسته نرم افزاری رو نصب کنید..
اینها بخشی از مزایای اوبونتو بود که الان یادم میومد!
نتیجهگیری اخلاقی! من فکر میکنم بهترین توزیع لینوکس برای شما توزیعی هست که شما باهاش راحت ترید و ازش بیشتر خوشتون میاد. یادتون باشه که تو دنیای نرمافزارهای آزاد شما خیلی راحت میتونید بگید که من توزیعم رو عوض کردم و کسی هم بهتون خرده نمیگیره