انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: شبه راهنما برای Compiz-Fusion در اوبونتو ۷/۱۰: یک اتفاق جدید...  (دفعات بازدید: 35750 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

lomion

• مهمان
و خدای را سپاس که به مقربان لینوکسی (دوستان توسعه دهنده ) نظری نمود و نظر نخستین ایشان را که همی کار با ترمینال بوده و هست و خواهد بود، کمی بگردانید و چنین شد که نظری کردند به خیل مشتاقان که دست از پای نشناخته به ره بلند لینوکس آمده و می‌آیند و خواهند آمد.  این نگاه انجامید به ایجاد ابزارها از برای انجام کارها به روش پنجره‌ای (که ساده‌تر باشد)! و با پیدایش اولینِ این ابزارهای پنجره‌ای، خیل مشتاقان بیشتر شدی و مقربان بدانستند که تلاش ایشان به نتیجه‌ برسیده. این روی‌آوردن خیل، به چشمان دوستان خوش آمد و به چشم دیگرانی نادوست خوش نیامد. خوش نیامدگان که بیشتر کاربران ویندوز و مک بودی، اندیشه کردندی که اکنون که این سیستم عامل لینوکس ما را بدر می‌کند چرا که آزاد است و آزادی دوست و ما که شرکتی را بر مخفی‌کاری سورس (سورس بسته  ;) ) استوار کردیم، به مشکل دچار کند و غایت نان ما را این مردمان آجر بگردانند و ما که عادت به غذای خوب کرده، آجر را از ناخورکیهای شناخته‌ایم. پس چاره باید کرد... (البته اینان ندانستندی که حکایت مقربان لینوکس از نان و آجر گذشته و پس از طی هفت شهر، دنیا را والاتر بدیده و به جای حرف‌های نامفید، عمل بکردندی و کار خود همی کردند...)

از این رو زبان به گلایه و گاه توهین باز کردی که این محیط شما چنین است و چنان و چرا اینقدر گوشه‌های راست دارد و زشت. و سخنها رفت و جمعی از آن خیل مشتاقان را با لطایف حیل که بیشتر جلوه بودی تا جلال، از راه بدر کردی.
مقربان لینوکس را خبر بیامد که ای مردمان!! خیل را به امید هله هوله ببردندی و از ره به در کرده‌اند!! برخی از مقربان را خشم بگرفت و افسوس، خشم چرا که تحمل نشاید توهین به جگر گوشه خویش! و تاسف همی خوردند برای روی‌گردانندگان از این ره که ندانستندی سیستم عامل از بهر کار است نه خوشی!! زبان بازکردندی و هر چه عیب از آن دوسیستم عامل بدانستی برملا بکردی و جمع از رفتگان را بازگرداندند با این خطاب  که ای ملت لینوکس که برای دکور پی سی شما نیست! این ویندوز/مکی که به دنبالش برفته‌اید از نظر فنی (و نه دیگر بهانه ها و ایرادات کودکانه) چنین است و چنان. دیگرانی از مقربان را که در آغاز در برابر این اخبار سکوت اختیار کردندی، بعد از تامل گفتندی که باشد به شمایگان نشان خواهیم داد که در آوردن محیط دو بعدی که پیشکشتان باشد، یک میز سه بعدی جلویتان بگذاریم که حظ را به کمال برده و سکوت اختیار کنید که ما بکار خویش برسیم! و چنین شدی که محیط سه بعدی ابداع گردید... که ویندوز را به اشارت اول ساکت بنمودی و مک را ترس بگرفتی چرا که در همان چرخش اول مکعب، بدانست که راهی را با استهزای خویش باز کردی که پایانش خوش نباشد...(  [البته لازم به ذکر است که] حامی آن میز اولیه نخستین، شرکتی بدنام بودی به نام ناول. ولی انصاف باید داد که گاه بدکاران وسیله خیر می گردند...) و در تاریخ از این میز XGL یاد بکرده ‌اند.
این آغاز راه بودی ... و پس از آنBeryl و Compiz-Fusion و دیگرانی پا به عرصه گذاشتندی که یکی از دیگر عجب‌تر و نازمینی تر(!)... و حتی مقربان نیز بدیدند که هم خیلی از خیل بازامدی، و هم دیگرانی به هوای اینها ره را همی آزمایند... و جریان هله هوله بعکس گردیده!!

و تمام این احوالات غریبه باعث گردید گه Compiz-Fusion، سرور اینان در نسخه‌های جدید توزیع‌ها، به صورت پیشفرض جای دهند و اوبونتوی ما از همین گروه بودی که این کار کردی و مردمان را از کارهایی که در اینجا یکی از رهروانآورده  ;) راحت کردی...

و اما جان کلام...
احتمالا تا اینجا اگه همراهی ام کردید... لابد توقع دارید یه چیز خیلی خاص توی بدنه بگم که جبران این مقدمه رو بکنه! اگه به این قصد بوده، لطفا همین حالا پست رو ببندید چون می‌خوام که Compiz-Fusion رو توی گاتسی بگم!!!

اگه با گاتسی کار می کنید متوجه قسمت System->Preference->Appearance-> Visual effect شدید. جایی که به صورت خودکار با تعیین میزان افکت، کارت شما اسکن می‌شه و در صورت امکان پشتیبانی از افکتها افکت ها فعال می‌شن. اما شاید کسایی که با Compiz-Fusion کار کرده باشن، نتونن به این افکتهای پیشفرض عادت کنند و باید مثل من همه‌چیز رو از اول تنظیم کنن! برای این کار نیازمند هستید که قسمت Custom رو فعال کنید. برای این کار، باید (ccsm (CompizConfig Setting Manager نصب بشه:

sudo aptitude install compizconfig-settings-manager
به همین سادگی! اما چیز مهمتری که می‌خواستم بگم و برای این یه ذره، یه پست جدید ایجاد کردم اینه که بگم، اولا تنظیم مصرف باتری توی گاتسی خیلی خیلی بهتر شده! و این برای کسایی که لپ‌تاپ دارن خیلی خبر خوبیه. چون از نظر فنی Compiz-Fusion باتری رو تموم می‌کنه و کلی فشار روی سیستم میاره... (البته یادتون باشه، ظاهرا توی گاتسی در مورد فن بعضی از لپ تاپهای مشکلی هست ریزش رو از دوستان واردتر بپرسید) دوم اینه که Hibernate/Suspend بدون نیاز به دستکاری کار می‌کنه (یعنی اون ویکی در مورد uswsusp فعلا بی خیالش! به علاوه اینکه uswsusp روی کرنل فعلی کار نمی‌کنه...  :( ) خب این دوتا مساله فکر می‌کنم به حد کافی خوب باشه !!!!

خب این از این.... باز مثل همیشه اگه مشکلی توی ارسالهام هست به من بگید... ضمنا اگه اون قسمت اول رو ناجور نوشتم ببخشید چون بچه قرن ۲۰ هستم!  ;)
« آخرین ویرایش: 09 آبان 1386، 09:12 ب‌ظ توسط Mehdi »

آفلاین arashOio

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 551
اولا من نمیدونستم این جنبش آ‌زادی از زمان ابوسعید ابوالخیر بوده٬ بجان خودم این نثر خود ابوالخیره در هر صورت بانی خیر که هست٬ کلی شادم کردی :D
ثانیا دست گلت درد نکنه محتاج  CompizConfig Setting Manager بودم

پ.ن. راستی من بعد از اینکه تو همه سولاخ سومبه هاش گشتم (تا اونجا که تونستم) این که موس رو روی windows list نیگر میداری یه عکس ازش نشون میده فک کنم اسمش thumbnail یا یه همچین چیزی باشه پیدا نکردم٬
 یه چیز دیگه تو beryl موسو میبردیم گوشه بالا راست همه پنجره‌های باز و نشون میداد و آخری هم اینکه وقتی alt+ctrl و کلیک رو  نیگر میداری سه‌بعدی می‌چرخه٬ چی کار میشه کرد تا پنجره های بالاتر تفکیک بشه از هم؟ (خودمم نفهمیدم چی گفتم اما شاید این عکس منظورمو بیان کنه)
« آخرین ویرایش: 06 آبان 1386، 09:33 ب‌ظ توسط arash.oio »
Humanity to others...

lomion

• مهمان
چقدر سوال...!‌ ;)
ظاهرا ویرایش کردید. بهتر بود ویرایش نمی‌کردید و یک پاسخ جدید می‌فرستادید چون نزدیک بود نبینمش و همی شرمندگی و اینها...  :P

Window List: یک پلاگین به اسم Window Previews رو فعال کنید.
برای تنظیم عملیات گوشه بالا و راست به تنظیمات پلاگین Scale برید و توی قسمت Actionsٌ کلید مربوطه رو دوبار کلیک کنید یه پنجره باز می‌شه و توش می‌تونید تعیین کنید که کدوم گوشه Screen رو برای این کار انتخاب کنید، پس می‌تونید هر گوشه‌ای که دوست دارید رو تیک بزنید. برای مثال شما Initiate Window Picker For All Windows کار رو راه می‌اندازه. گوشه بالا و راست رو انتخاب کنید.

پلاگینی که می‌خواید برای تفکیک پنجره‌ها، پلاگین 3D هست که جزو پلاگینهای official نیست. (Unofficial). برای نصبش دوتا راه دارید: یا باید Compiz-Fusion رو از سورس نصب کنید که کار سختیه ولی شدنی. یا اینکه از این مخزن استفاده کنید که البته هنوز برای گاتسی نیومده و باید از مخازن فیستی استفاده کنید. من خودم این کار رو نکردم چون تازه Compiz-Fusion به شکل مناسبی پایدار شده. ظاهرا باید از مخازن شبه راهنمای قبلی استفاده کنید.
« آخرین ویرایش: 08 آبان 1386، 09:41 ب‌ظ توسط lomion »

آفلاین arashOio

• *
lomion عزیز دستت درد نکنه٬ لطف کردی
Humanity to others...

lomion

• مهمان
خواهش می‌کنم کاری نکردم... :)
آخرش چه تصمیمی در مورد 3D گرفتید؟ لطفا نتیجه‌اش رو به من خبر بدید تا یه چیز جدید یاد بگیرم.

آفلاین arashOio

• *
نقل‌قول
تا یه چیز جدید یاد بگیرم
چوب کاری میفرمایین؟
نقل‌قول
آخرش چه تصمیمی در مورد 3D گرفتید؟ لطفا نتیجه‌اش رو به من خبر بدی
به عرضتون برسونم که آمدم به همون نسخه fastyاش قناعت کردم ولی نمی‌دونم از  کجا میشه فعالش کرد :P
Humanity to others...

lomion

• مهمان
نقل‌قول
تا یه چیز جدید یاد بگیرم
چوب کاری میفرمایین؟

همیشه می‌شه یاد گرفت به خصوص توی یه دنیای باز... چه که کاری درست انجام بشه و یا مشکلی پیش بیاد... حداقل اینه که طرز فکرها متفاوته و برای این حتی اگه دونفر یک کار رو انجام بدن از هر کدوم می‌شه یه کاری یاد گرفت...

برای فعال کردن قاعدتا اگه درست نصب شده باشه باید از توی همون پنجره تنظیمات پلاگین 3D Windows رو فعال کنید.
امید وارم راه بیفته...

آفلاین mahdifa

• Full Member
  • *
  • ارسال: 106
خيلي ممنون از لوميان عزيز
ميخواستم اين تنظمياتي كه توي ويكي نوشتي براي 7.10 هم كار ميكنه يا نه؟
موفق و مويد باشي!
تنها کسی مرتکب اشتباه نمی شود که کار نمی کند. "ناپلئون"

lomion

• مهمان
این تاپیک برای 7.10 هست! ;) برای نسخه‌ی قبلی رو توی شبه راهنماش نوشتم. خودم الان از همین روش استفاده کردم.

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
من تو عنوان یک ۷/۱۰ اضافه کردم. lomion میشه کمی در مورد امکاناتی که در قسمت CompizConfig وجود داره صحبت کنی؟ من خودم دوست دارم بدونم هر کدوم از plugin ها یا افکتها چیکار میکنن... ضمنا یک مقاله هم بنویس در مورد امکانات ۳ بعدی در اوبونتو تا تو مجله رایانه خبر چاپ بشه... ممنون
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

lomion

• مهمان
اگه فرصت بشه حتما... ولی احتمالا یه شبه مقاله در میاد  ;)

آفلاین armin_ahmadi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 42
کمک
« پاسخ #11 : 10 آبان 1386، 10:57 ق‌ظ »
در ۷.۱۰ با compiz-fusion مشکل دارم
از منوی perferences شاخه compizconfig setting manager باز نمی شود
از منوی perferences شاخه appearance وقتی وارد visual effects میشوم گزینه preferences مقابل custome باز نمیشود. :'(
پاک کردم و دوباره نصب کردم ولی درست نشد
لطفا کمک کنید
دستور:sudo aptitude install compizconfig-settings-manager
هم کار نمی کند :'(
« آخرین ویرایش: 10 آبان 1386، 11:04 ق‌ظ توسط armin_ahmadi »

آفلاین armin_ahmadi

• Jr. Member
  • *
پاسخ به: کمک
« پاسخ #12 : 10 آبان 1386، 11:15 ق‌ظ »
در ۷.۱۰ با compiz-fusion مشکل دارم
از منوی perferences شاخه compizconfig setting manager باز نمی شود
از منوی perferences شاخه appearance وقتی وارد visual effects میشوم گزینه preferences مقابل custome باز نمیشود. :'(
پاک کردم و دوباره نصب کردم ولی درست نشد
لطفا کمک کنید
دستور:sudo aptitude install compizconfig-settings-manager
هم کار نمی کند :'(

در ضمن یه سوال دیگه:توی ۷.۴ دو تا گزینه بود :
desktop effects
desktop background
الان نیست؟؟ ::)

lomion

• مهمان
گزینه desktop effects حذف شده و به جاش همین Appearance اومده گزینه Normal توی Visual Effects.
موقع نصب چه خروجی می‌ده؟ چون تا حالا من روی دوتا سیستم نصب کردم و مشکلی نداره.

آفلاین armin_ahmadi

• Jr. Member
  • *
متوجه نشدم :(
خروجی چی؟؟
نصب میکنه و فقط میگه نصب شد
تو رو خدا یکی کمک کنه؟؟اصلا تنظیماتش به کل غیر فعال شده :'(
« آخرین ویرایش: 10 آبان 1386، 10:52 ب‌ظ توسط armin_ahmadi »