من از حالت suspend زیاد استفاده میکنم ، میخواستم ببینم ک این ۲ حالت ضرر برا سیستم ( نرم و سخت افزاری ) ندارن
با مرسی فراوان
ضرر خاصی متصور نیستم براشون، اما باید درست استفاده بشن. مثلا اگه قرار سیستم مدت طولانیای بدون استفاده باقی بمونه، بهتره هایبرنیت بشه یا خاموش بشه، چون در حالت ساسپند اطلاعات تو رم ذخیره شده و خوب داره از عمر مفید رم شما استفاده میشه :) ضمن اینکه اگه تغذیهی سیستم به هر دلیلی قطع بشه اطلاعات از بین میرن.
اما هایبرنیت فکر نمیکنم فرق زیادی با خاموش کردن داشته باشه، به جز اینکه در خیلی سیستمها باعث میشه سیستم خیلی سریعتر بالا بیاد و با یک محیط آماده روبهرو میشین. بنابراین هایبرنیت میتونه گزینهی خوبی باشه و اکثر اوقات میشه بهجای خاموشکردن ازش استفاده کرد. اما اینجا هم یه نکته هست، اگه همزمان از چنتا سیستمعامل استفاده میکنین، باید با دقت بیشتری سیستمتون رو هایبرنیت کنین، منظورم از دقت بیشتر اینه که اگه سیستمون رو مثلا از طریق ویندوز هایبرنیت کردین، حواستون باشه که دفعهی بعدی که سیستم رو روشن کردین به ویندوز برگردین و کار رو از همونجا ادامه بدین، و مثلا وارد اوبونتو نشین، چون این کار ممکنه باعث خرابشدن برخی دادههای در حال اسفاده بین هردو سیستم بشه (این تجربه رو خودم داشتم)
بعضی از نرمافزارها هم هستن که ممکنه بعد از هایبرنیت یا ساسپند رفتار عجیبی نشون بدن، که معمولا برمیگرده به طراحی ناقص خودشون، ولی در کل این موارد خیلی نادره و معمولا هم مشکلاتش به سادگی قابل رفعه (مثلا فرض کنین یواسبی شما قبل از ساسپند/هایبرنیت به سیستم وصل بوده و حالا جداش کردین و یه نرمافزاری که داشته از اون استفاده میکرده قاط زده، یا یه مورد مشابه رو در مورد کانکشن اینترنتی و نرمافزاری که داشته باهاش کار میکرده میشه تصور کرد و...)
همینا، من خودم لپتاپم رو همیشه به جای خاموشکردن، هایبرنیت میکنم و مشکلی هم پیش نیومده