من قصد نداشتم وندارم با حرف هام خاطر هیچ کدوم از شما عزیزان رو رنجیده کنم تنها هدفم بیان عقیدمه خواه درست یا نادرست کم کمش اینه که اگه اشتباه کنم شما منو روشن میکنید و تمام چیزهایی که مینوسم درمورد حال ابونتو نه قابلیت هایی که میشه بهش اضافه کرد و تمام تعاریفی که من استفاده کردم برای نشون دادن نشون دادن جلوه هردو نوع به یه کاربر عادی ولو تعاریف درست چیز های دیگری است.( ببخشید باید در تمام صحبتم از جانب خودم باید حرف می زدم)
آیا تا به حال از اطرافیانتون پرسیدید لینوکس چیه؟
من در شهرستان بندرگز زندگی می کنم اما هیچ کدوم از اطرافیان من نمی دونن لینوکس اصلا چه موجودیه, حتی جالب بدونید چندتاشون دارن تو دانشگاه گرگان مهندسی نرم افزارمیخونن, علاوه بر اینها هیچ کدام از مراکز رایانه هم نمی دونن لینوکس چیه یا اگه خیلی بدونن در حد اینکه یه سیستم عامله.
آیا در کنار لینوکس از ویندوز هم دارید اگه دارید چرا؟
چون هنوز نمی تونم به اینترنت وصل بشم, این همون معضلی که من میگم و تو انجمن در قسمت شنا خته نشدن مودم موتورولا مطرح کردم و سید مهدی کاملا مطلع ازش, بله ابونتو قابلیت شناختن مودم موتورولا رو داره ولی این قابلیت رو نداره که ازش کار بکشه و هیچ درایور قابل استفاده ای براش در ابونتو نیست.
من در ویندوز هیچ مشکلی با شناخته شدن هیچ کدوم از سخت افزارهام نداشتم
آیا تا به حال از شرکتی که سیستمتون ازش تهیه کردید پرسیدید چرا ویندوزو به شما معرفی کرده؟
من پرسیدم فاز اولش اینه که اصلا میشناسنش یا نه در فاز دوم اگه شناختنش به شما می گن که ویندوز بی درد سرتره و شما هم اگه یکی از میلیونها کاربر راحت طلب باشید یا اینکه فقط به فکر برآورده شدن نیازهای عادی تون باشید اونو انتخاب میکنید فاز سوم اینه که اگر از معدود کاربر های مصر لینوکس باشید و به اون علاقه مند باشید یه ویرایش از چندین ویرایش لینوکس رو تازه اگه داشته باشن به شما می دن و شما رو به امون خدا مسپارن و قول هیچگونه پشتیبانی به شما نمی دن.
چرا من به ابونتو مهاجرت کردم؟
چون ساخته ی دست یه شرکت آمریکایی نیست که صاحبش معتقد ایران عزیز درنقشه ی جغرافیایی وجود نداره و یه سیستم عامل متن باز وسازنده هاش هیچ نوع محدودیتی براش قائل نمیشن و میشه فهمید توش چه اتفاقاتی داره می افته(لااقل برای اونهایی که دانش شو دارن)و خیالم از backdoor (روشي براي دسترسي به رايانه از راه دور) راحته و کسانی که دارن توسعه میدنش تنها حدفشون کمک به انسان هاست و جامع کاربران اون افرادی متخصص اند که روزی اونو به جایگاه واقعی خودش مرسونند(بله یعنی تا به حال نرسیده و در ادامه میفهمید چرا اینو میگم) و ارزونه و تقریبا میشه گفت رایگانه و برای اغلب ما ایرانی ها که از محصولات کرک شده حروم استفاده میکنیم حلال حلاله و ويندوز آن چیزی كه ميخواستم نيست و نخواهد شد، لينوكس سيستم عاملي است كه به من این امكان مي ده که به بهترين وجه آن را سفارشي كنم و به اون شکلی دربیارم که خودم می خوام و خودم دوست دارم چون هم وقتشو دارم هم علاقه شو دارم ودیگه مثل ویندوز با کلیشه ها در ارتباط نباشم اما هیچ کدوم از اینها خواسته کاربرانی که نه وقت و نه علاقه ونه حوصله
و نه کنجکاوی دارن نیست,کسانی که به یه نظم وقاعده خاص توجه دارن به ساختاری که تغییر نکنه و ثابت باشه.
پایداری و انعطاف پذیری یعنی چه؟
اکثر شرکت های سخت افزاری اول چک مکنند که با ویندوز سازگار باشند فقط چون کاربر بیشتری داره بعد اگر مجالی بود به لینوکس فکر میکنند اما همچنان لينوكس در مقايسه با ويندوز با سخت افزارهاي بيشتري، از پردازنده هاي 486 گرفته تا جديدترين آن، يعني پنتيوم 4 سازگاري دارد که همش نتیجه ی سعی یه عده انسان که دوست دارند لذت کار با یه سیستم عامل آزاد رو بچشند ودیگران رو در این لذت سهیم کنند اما فکر میکنی چه تعداد کاربر از پردازنده هاي 486 استفاده می کنن در واقع مردم دوست دارن سیستم هاشون ارتقا بدن مردم دوست دارن که همه چیزاشون به روز باشه و ازمزایای اونا استفاده کنند .در بسياري حالات، لينوكس به جاي اينكه يك سيستم عامل متحدالشكل باشد، مجموعهاي نامحدود از بلوكهاي قابل سازماندهي مجدد است پایدار بودن لینوکس در لایه های زیرین یه چیز و در لایه های بالا تر که کاربر عادی با اون در ارتباط یه چیزه ولی میدونی سازمان دادن این بلوک ها نیازمند چه حجمی از اطلاعات,چیزی که کاربر عادی فاقد اونه
اصلا وقت و علاقه اونو نداره, کاربر عادی دوست داره تمام نیاز هاش از طریق یه واسط کاربری ساده بر طرف شه چیزی که در لینوکس هنوز به پای ویندوز نرسیده(سندش نیاز حتمی شما به آشنایی با محیط خط فرمان برای کار با لینوکس و اشکالاتی که در اون پیش میاد)
و اکثر برنامه نویس ها تحت ویندوز برنامه می نویسند واولویتشون با ویندوز و سعی میکنند برنامه هایی که تحت ویندوزمی نویسند بی نقص باشه چون بخاطرش پول میگیرند و در قبالش مسئولند اما اغلب برنامه های لینوکس رو فقطی نصب میکنید که ریسک اونو پذیرفته باشید
تا حالا سعی کردی یک ویندوز رو یه هفته روشن نیگر داری و ازش کار بکشی...!!!؟
یعنی تو فکر میکنی چندتا از کاربران هر دو نوع چنین کاری میکنن و اصلا نیاز به چنین قابلیتی دارند, حتما مطلع هستی که لینوکس بر گرفته شده از یونیکس که این سیستم عامل برای شبکه نوشته شده و مزایایی داره تا بتونه در شبکه بهتر کار کنه.
اما منظور شما از معضل چیه؟
منظور من از معضل اشکالاتی که در پتانسیل واسط کاربری لینوکس وجود داره و گاهی تنها با استفاده از محیط خط فرمان رفع میشه, بله دوست من وقتی تو به یه مشکلی بر می خوری از طریق خط فرمان و راه هایی که بلدی حلش می کنی اما یه کاربر عادی بر میگرده به ویندوز چون در اون معضلات مربوط به سا مانه عامل کمتره و عمده مشکلات بر می گرده به خطا های کاربر,اگه می خوای بدونی معضل جیه برگرد تو انجمن یه نگاهی بکن بخدا انجام نشدن اعمالی مثل suspend و Hibernate برای یه سیستم عامل در حالت پیش فرض آبرو ریزی.
نسبت به چی ما اینجا پیش رومون GNU هست اگه دارین Microsoft رو با این مقایسه میکنین تو جنبش گنو دقیقا از شیر مرغ تا جون آدمیزاد نه یکی دوتا دهتا ... بلکه چندین دهتا میتونی پیدا کنی ...!!!؟
یعنی تو مایکروسافت نیست؟تعداد و تنوع نرم افزار ها در ویندوز خیلی بیشتر اینو که دیگه حتی سردمداران لینوکس هم تایید می کنند و همه جا به عنوان یه مشکل لینوکس یاد میشه.تازه یه نرم افزار کامل به جای چندتا نرم افزار ناقص بهتره تازه انوقت کاربر ها هم در مورد اینکه کدوم بهتره دعوا نمی کنند.
من به چی میگم پشتیبانی؟
آیا تا به حال یه فایل log دکتر واتسون واسه مایکروسافت فرستادی تا بعد مدت کوتاهی بهت بگن با چه مشکل روبه رویی وراه حلش چیه و در آینده ممکن به چه مشکلاتی بربخوری.اگه تو ابونتو با یه مشکلی رو به رو بشی یا باید صبر کنی تا نسخه بعدی یا کلی وقت بذاری و خودت برطرفش کنی اما تو ویندوز می تونی مطرحش کنی و منتظر یه اصلاحیه باشی.پشتیبانی یعنی اینکه از کامپیوتری سر محل گرفته تا انجمن های پیشرفته و خود شرکت مایکروسافت بتونن به شما کمک کنن تو مایکروسافت کسایی به شما کمک میکنن که به مهندسی معکوس کاملا آشنا هستن نه چند تا کاربر ساده که فکر میکنن با خودن چندتا کتاب و مقاله وhelp
لینوکس فکر میکنن تمام مشکلات و میتونن بر طرف کنن البته منظورم به بعضی هاست.راستی ویکی ابونتو رو دیدی قراره وقتی ابونتو جدید اومد مقالات مربوط به7.10 نوشته شه.
آمار جستجو در گوگل
Windows 1'120'000'000
Linux 610'000'000
Ubuntu 33'000'000
می تونم بپرسم سند این حرفتون که فرمودین «واقعاً ویندوز کاملتره و قویتره» چیه ؟
من میتونم از بسته آفیس استفاده کنم که فعلا از تمام نرم افزارهای صفحه گسترده کاملتره و بهتره و می تونم از اینترنت اکسپلورر برای کارهای مربوط به اینترنت استفاده کنم که از تمام مرورگرها سره و می تونم از مدیا پلیر استفاده کنم که از تمام تمام فرمت های متداول بازار پشتیبانی میکنه بدون نیاز به نصب هیچ وصله ای و از تمام نرم افزارهای مولتی مدیا دیگه بی نیاز باشم و...
به نظر شما هنوز کسب نکرده ؟
نه که نکرده یه نگاهی به آمار کاربران هر دو نوع بنداز تازه این واسه وقتی که اوبونتو رو مفتی مفتی تا در خونه بیارن و بدن به دهنت و مفتی مفتی ازت پشتیبانی کنن فقط برای رضای خدا در مقابل اون همه پولی که مایکروسافت از مردم می چاپ و هنوز هم این همه کاربر داره. تو هم اگه یه رقیب داشتی که محثولاتی که تو به مردم میفروشی رو حتی با اختلاف زیاد کیفیت خیرات کنه اونو یه خطر بزرگ میپنداشتی یه خطری تو مایه های خطر بازار چین برای بازار غرب.
زمانی همه چیز معلوم میشه که توسعه دهنده های لینوکس هم بخوان هزینه زحمتاشونو بگیرن انوقت که دو کف ترازو برابر میشه و متونی سبک و سنگینشون کنی.