انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: حتما بخونید:آیا ویندوز کند است و نا ایمن یا یک شاهکار؟  (دفعات بازدید: 3209 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
با سلام.
امروز تو وب گردی به یه سایتی رسیدم که به دفاع از ویندوز و زیر سوال بردن لینوکس پرداخته بود.جمله های جالبی (منظورم واقعا خنده دار) میگفت و قابل تامل.بهتره مطلب رو بخونید و بدون طرفداری و کاملا منطقی پاسخ خود را ارسال کنید.مرسی.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

اغلب کاربران اینترنت و حتی شمایی که خواننده این مطلب هستید به احتمال بالای ۹۵ درصد از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنید و همان ۵ درصد هم که از مک و یا لینوکس بهره می برند بدون شک با ویندوز آشنا هستند!

همیشه هم کاربران نق می زنند که ویندوز کند است و نا ایمن! اما آیا ویندوز یک فاجعه است یا یک شاهکار؟

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از وب شهرhttp://webshahr.org/، برای بررسی این موضوع باید به دو تا سه دهه قبل برگردیم.

دورانی که نه مفهوم پی سی و اتصال به اینترنت معنا داشت و نه اینقدر در همه امور به رایانه ها وابسته شده بودیم. در آن زمان کماکان محیطهای متنی مانند داس و یونیکس لبه فناوری پردازش محسوب می شدند و کاربران تصور ارتباط گرافیکی با رایانه ها را نداشتند.

در سال ۱۹۸۴ و با عرضه مک به صورت واقعی توسط اپل و به کارگیری ماوس و معرفی رابط گرافیکی آن و سپس عرضه ویندوز در سال ۱۹۸۵ کاربران متوجه سادگی ارتباط با رایانه ها شدند. اما یک مشکل بزرگ وجود داشت. مشکل قیمت!

اپل همان موقع راه خود را انتخاب کرد.”ما برای سخت افزارهای خود نرم افزار می سازیم!”این جمله معروفی بود که آب پاکی را بر روی دست دنیا ریخت. با معرفی ویندوز ۱ در سال ۱۹۸۵ و اعلام پشتیبانی از سخت افزارها به صورت باز امیدها برای عامه کردن رایانه ها ایجاد شد.

تا اوایل دهه نود میلادی کماکان سخت افزارها گران بودند و آن موقعی بود که بیل گیتس در حال طراحی ویندوز جدیدی بود. ویندوزی که بعدها ویندوز ۹۵ نام گرفت.

بزرگترین گام در حیطه نرم افزار دنیا ویندوز ۹۵ بود. گیتس می دانست که اپل به دنبال بازار سطح بالای خود است و سیستم بسته آن هرگز رقیب سیاست سخت افزار باز و نرم افزار بسته وی نمی شود.

چیزی که حتی در زمانی که اپل در زمان غیبت جابز اقدام به فروش مک جهت نصب بر روی سخت افزار غیر تولیدی خود کرد ثابت شد! ویندوز موفق تر بود.

گیتس مدل تجاری خود را به نحوی طراحی کرد که هم میکروسافت سودی بی سابقه برد و هم دنیای آی تی! او دست همه سازندگان سخت افزار را باز گذاشت و و وعده داد از هر سخت افزاری پشتیبانی کند.

این حرف شاید در کلام ساده بود اما در عمل دو نتیجه داشت. اول کاهش قیمت سخت افزارها به دلیل درگیر شدن سخت افزارهای مختلف در روند کار و دوم اینکه به بهای آبروی میکروسافت تمام شد!

در خلال دهه نود و سالهای بعد از ۲۰۰۰ شرکتهای مختلف برای سطوح مختلف کاربردی و توان خرید اقدام به طراحی هزاران سخت افزار کردند و میکروسافت در طی نزدیک به ۱۵ سال با ده ها هزار عنوان سخت افزار روبرو شد!

ویندوز به خودی خود یک سیستم عامل بزرگ بود و مدیریت کردن آن کار دشواری بوده و هست و این تنوع وسیع سخت افزاری هم مزید بر علت بدنامی آن شد.

شاید اگر از کاربران قدیمی تر رایانه باشید به خاطر دارید که ریست کردن با دکمه روی کیس در مورد ویندوزهای ۹۵ و ۹۸ و میلینیوم یک چیز با رخداد مکرر بود.

چیزی که همه آن را به حساب ویندوز می گذاشتند اما واقعیت این بود که مشکلات در بالای ۹۰ درصد مواقع مربوط به درایورهای سخت افزاری بودند نه ساختار سیستم عامل.

رقیب اصلی ویندوز یعنی مکینتاش به دلیل بسته بودن سخت افزاری هرگز به درصدی از تنوع سخت افزاری ویندوز نرسید و در عین حال همگان به میکروسافت به دلیل ناپایدار سیستم عاملش خرده می گرفتند.

شاید تصور کنید که اگر درایورها را سازندگان سخت افزار می سازند پس چرا مشکل به ویندوز مربوط می شد؟

جواب ساده است. تا قبل از سال ۲۰۰۰ دانش بشری به حدی نرسیده بود که توان طراحی یک روند استاندارد تایید کیفیت درایورها را داشته باشد.

در واقع از وقتی که این روند استاندارد شد پایداری ویندوز روز به روز بهتر شد تا جاییکه که با جهشی بزرگ در ویندوز ۲۰۰۰ به پایداری بالا رسید و اکنون در ویندوز ۷ دارای پایداری مثال زدنی است و کمتر کاربری صفحه خطای آبی رنگ را در ویندوزهای ویستا و ۷ دیده است مگر آنکه سخت افزار معیوبی داشته باشد.

اما اگر سیستمهای عامل دیگر به جای ویندوز بودند وضعیت چگونه می شد؟

اگر واقعیاتی مانند اشتباه بزرگ میکروسافت در افزودن رجیستری به ویندوز را کنار بگذاریم باید قبول کنیم که هیچ سیستم عاملی به باز بودن ویندوز نمی تواند به درجه کاملی از ایمنی و پایداری مطلق برسد.

مزید بر علت پر کاربرد بودن ویندوز است که طبعا”همه نویسندگان کدهای مضر را به خود جلب می کند. تجربه سیستم عامل اندروید که وضعیتی مشابه ویندوز را در دنیای موبایل تکرار کرده است نشان داده است که باز بودن بهای بالایی دارند و آن پرداختن از امنیت و پایداری است و اگر سیستم عاملی مانند iOS به پایداری و عدم وجود بدافزار می نازد نتیجه محدودیتهای سنگینی است که در روند نصب برنامه ها و همچنین محدودیتهای دسترسی بالا برای برنامه های نصب شده است.

در کنار همه ایراداتی که به ویندوز وارد است باید قبول کرد که دنیای آی تی و به خصوص عامه غیر تخصصی جامعه جهانی به ویندوز مدیون هستند.

تصور اینکه اگر ویندوز به این مفهوم باز و در دسترسش در دنیا وجود نداشت اکنون در چه وضعیتی بودیم کار دشواری است.

شاید اکنون در ذهن شما شکل گرفته باشد که مثلا”اگر ویندوز نبود لینوکس عمومی می شد اما واقعیت این است که حتی اکنون در سال ۲۰۱۱ (یا بهتر بگویم ۲۰۱۲!) هم هنوز لینوکس نمی تواند جای ویندوز را بگیرد و حتی فاقد یک متولی واقعی است و به تعداد علاقه مندان آن توزیع از آن منتشر شده است!

اگر امروزه میلیونها نفر در هر لحظه از شبانه روز انلاین هستند و به تبادل افکار می پردازند و از دنیای تاریک دو دهه پیش خارج شده اند و مرزهای جغرافیایی در نوردیده شده است به مدد ایده کسی نیست جز بیل گیتس.

کسی که شاید به اندازه جابز نبوغ و نوآوری نداشته است اما در مقابل تصمیمات اقتصادی او دنیا را نیز به مراتب بیش از تصمیمات بسته اپل منتفع ساخته است.

منبع:http://barsam.ir/archive/آیا-ویندوز-کند-است-و-نا-ایمن-یا-یک-شاهکا/
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
نویسنده وبشهر سابقه درخشانی در نگارش مطالب بدون اطلاعات و صرفا از روی غرور و توهم دانستن داره. نمونه‌ش مطلب انتقادیش به استالمن! خیلی سخت نگیرید و موضع گیری هم نکنید. نرود میخ آهنین در سنگ...
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
زیاد جدی نگیرید  ;)

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
اره من هم با شما موافقم.
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین (|33@5

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
شاید "چشم ها را باید شست - جور دیگر باشد دید" !!!
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.

آفلاین Mohammad Reza Soltany

• Full Member
  • *
  • ارسال: 182
    • وب نوشته های یک مینی روزنامه نگار
انصافا قبول کنین ویندوز تحول بسیار عظیمی رو در دنیای آی تی بوجود آورد...

آفلاین H2010n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 451
قبول ندارم
اما این تیکشو می پسندم:
نقل‌قول
اگر سیستم عاملی مانند iOS به پایداری و عدم وجود بدافزار می نازد نتیجه محدودیتهای سنگینی است که در روند نصب برنامه ها و همچنین محدودیتهای دسترسی بالا برای برنامه های نصب شده است.
و این تیکشو قبول دارم:
نقل‌قول
با عرضه مک به صورت واقعی توسط اپل و به کارگیری ماوس و معرفی رابط گرافیکی آن و سپس عرضه ویندوز در سال ۱۹۸۵ کاربران متوجه سادگی ارتباط با رایانه ها شدند. ا
بقیش چرت و پرته!

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
ویندوز نه تنها کند و نا امن هست ! بلکه یک افتضاح حقیقیست ...

افتضاحی که تا سالها فراموش نخواهد شد .
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین Darknight

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 78
سلام به جملگی
لینوکسو که نکوبیده. بالاخره هرکسی اعتقاداتی داره و اون رو بیان میکنه.
دلایل خاصی هم برای برتر بودن ویندوز نیاورده.

آفلاین پیام

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 348
خوب اینم یه حرفیه خوش فکری ماکروسافت و به اسارت گرفتن فکرو تنبل کردن برنامه نویس ها یه موضوع کلیه که به سیاست های ماکروسافت اضافه میشه

اما  مثلا ویروس کد رد COD-REd  در کمتر از ۹ ساعت که حمله به رخنه های سرویس دهنده IIS  توانست ۲۵۰۰۰۰ کامپیوتر رو آلوده کنه یا مثلا ویروس هایی که الان نوشتن که هم تو ۹۸ کار میکنه و هم تو اکس پی و هم تو ویستا و هم تو 7 

مواردی از این قبیل تو کارنامه ماکروسافت باید در نظر گرفت
اگر مورد هنگ کردن ویندوز رو بزاریم کنار  وقتی یه ویروس برای ویندوز مینویسن یعنی همین ۹۰ درصد کاربرا هم شماملش میشن این به این معنا نیست که  اگر لینوکس هم به این تعداد استفاده می شد بازم همین بلای ماکروسافت بهش میومد
نمونه جالبش   مثلا سرویس دهنده آپاچی که بالای ۷۰ درصد وب سرور های جهان از این سرویس دهنده استفاده میکنه یا مثلا PHP  که تقریبا همپای ماکروسافتی خودش داره  تو رقابت جلو میاد درمورد این چند قلم محصول متن باز همچین گزارش مخوفی نشده که بخواد به این حد و وسعت تحت تاثیر بزاره

کسی نمیخواد بگه که ماکروسافت بده یا خوبه
ما رو این بحث که لینوکس چیزیه که ارزش جنگیدن به خاطرش داره رو داریم ازش دفاع میکنیم سیستم عاملی که هیچ از ویندوز کمتر نیست جز اینکه صاحبان پشتیبان دنیا دوست دارن ویندوزی باشن چون به صرف اوناست

چرا ویروس NEW FOLDER  رو در نظر نمیگیرید هنوزم که هنوزه داره جولان میده و کلی سیستم رو آلوده کرده هیچ خبری از برطرف کردنش نیست اگر ماکروسافت رو شرکت های آنتی ویروس حمایت نمی کردن تا الان هیچ خبری از ویندوز نبود
خلاصه اصلا حرف  کند بودن تکنولوژی هارد و این چیزها نیست

چند سال پیش دانشگاه برکلی BSD  به عنوان یکی از ۱۵ گزینه ای که علم رو به جلو سوق دادن معرفی شد هر چند ویندوز هم به عنوان بهترین سیستم عامل انتخاب شد ولی خوب کاربرای ویندوز رو کسایی شامل میشن که فقط بلد هستن کلیک کنن در حالی که همین تعداد کاربرایی که تو لینوکس وجود دارن همشون متخصص و حداقل انسانهایی با گزینه های آزادی زیادی هستن در فکر و در کار و .....

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
پاسخ به: حتما بخونید:آیا ویندوز کند است و نا 
« پاسخ #10 : 20 بهمن 1390، 06:41 ب‌ظ »
پیام حرف های خوبی زدی
باید به این نکته توجه کنیم که ویندوز و لینوکس دو سیستم عامل کاملا متفاوت هستند و نباید با هم قیاس بشن (منظورم اینه که بگی کدوم بهتره)هر کدوم از اینها خوبیها و بدیهایی داره ویندوز خیلی سادست ولی امنیت پایینی داره ولی نرم افزارهای بسیار
من اولین بار ده سال پیش با ویندوز ۹۸ با کامپیوتر آشنا شدم دو ساعت با کامپیوتر کار می کردم ۵ بار ری استارتش می کردم شایدم بیشتر هر نسخه نسبت به نسخه پیشین بهتر شده
سون توی یک ماه آخری که ازش استفاده کردم ۳-۴ بار مجبور شدم سخت افزاری ری استارت کنم ۵۰ - ۶۰ بار نرم افزاری البته ری استارتهایی که برای نصب و بروز رسانی ها رو حساب نکردم ولی ویندوز رابط کاربری و عملکرد بسیار ساده ای داره
من الان ۵-۶ روزه که به لینوکس مهاجرت کردم و روزی ۴-۵ یاعت در موردش مطلب می خونم ولی هنوز اک آکم آماتور آماتور
ولی اگه برای ویندوز این زمان رو بزاری کاربر نیمه حرفه ای محسوب میشی
بی تعصب میگم هر وقت به ویندوز فکر می کنم حالم بد میشه
« آخرین ویرایش: 20 بهمن 1390، 06:44 ب‌ظ توسط MustafaJF »
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین ناربه

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2033
هیچکس هیچی در مورد ویندوز نمیدونه. منم همینطور.

هزاران هزار نکته و مورد هست در مورد هر سیستم عامل. ولی هر روز که علمم رو در مورد شبکه و علم کامپیوتر بیشتر میکنم اونقدر میبینم که ویندوز واقعا مشکل داره.. یعنی واقعا. حتی ویندوز ۷

کسی میتونه اظهار نظر کنه که:

۱- از کامپیوتر واقعا چیزی حالیش باشه. نه که فقط چت و سایت و بازی و فیلم...
۲- قطعا هر ۲ سیستم عامل رو یه بار به کل ور رفته باشه

مشکل اینجاست که شرکت های خوب خوب واسه Windows برنامه های توپ میدن. اگه واسه لینوکس هم میدادن دیگه زندگی در بهشت....

آفلاین shahramlp

• Full Member
  • *
  • ارسال: 110
سلام بر اساتید.من مخالف 100٪ ویندوز و عاشق لینوکسم ولی این دلیل نمیشه چیزایی که ایشون گفته درست نباشه خداییش من که غلطی توش ندیدم

آفلاین امیرحسین گودرزی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 743
  • Devops engineer and AI enthusiastic
نقل‌قول
من با این جمله ۱۰۰ درصد موافقم
اگه ویندوز نبود کسی به فکر اینکه برای لینوکس برنامه بسازه نمی افتاد :D
اگه ویندوز نبود الان لینوکسی نبود که بیاد حالشو بگیره :D

آفلاین ایمان تات داودی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 145
  • من عاشق XFCE شدم
سلام به نظر من ویندوز مانند لقمه جویده شده و آماده ای است که افراد فقط آن را قورت می دهند اما با این حال یه عده ای این جوری می پسندن و لقمه جویده را دوست دارند
به نظر من هنوز هیچ کدام از سیستم عامل ها به تکامل نرسیدند و هر کدام برای گروهی مناسبه ویندوز برای راحت طلب ها و لینوکس برای کسانی که به دنبال سر و کله زدن و ساخت هستند
من چند هفته است که مهاجرت کردم به اوبونتو ۱۱.۰۴ و با همه مشکلاتی باهاش داشتم و دارم ولی ازش راضیم و به ویندوز برنخواهم گشت با این حال به نظرم هنوز برای یه عده ای ویندوز مناسب تره
من عاشق XFCE شدم
(تو پرانتز بگم موقع تغییر مشخصات آواتارم حذف شد من هم عکس کارتون آواتار را گذاشتم جای آواتار)