انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اقتباسات مکینتاش و سرقت های ویندوز! + نظر شما  (دفعات بازدید: 5708 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
بله. کاملا عاقلانه هست که شرکت‌ها از اوپن‌سورس حمایت کنن، چون باعث کسب سود بیش‌تر برای خودشون می‌شه

خب اپل هم نمیدونم چرا ولی یکدفعه به شدت انحصار گرا شد، سیستم عامل های Apple I , Apple II, Lisa , NexT همه اوپن سورس بودند....

یعنی یک BSD اوپتیمایز شده با یک GUI زیبا....

اما کم کم از سال 98 (بازگشت دوباره استیو جابز) به سمت انحصار رفت! یکم تفکر نشون میده که استیو جابز فقط برای اینکه دوباره کنار گذاشته نشه این کار رو کرده!

در مورد شیر کوهی هم اخبار خوشحال کننده ای هست....

احتمالا یونیورسال باشه، ولی خدا کنه اوپن سورسش هم بکنه :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
خب اپل هم نمیدونم چرا ولی یکدفعه به شدت انحصار گرا شد، سیستم عامل های Apple I , Apple II, Lisa , NexT همه اوپن سورس بودند....
استراتژی اپل از اول روی انحصارگرایی و عدم سازگاری عمومی بود. بر خلاف چیزی که گفتید، NeXTSTEP، CP/M, ProDOS و غیره هم در زمان خودشون سورس‌بسته بودند یا فقط قسمت‌های خاص متن‌باز داشتند.

در مورد شیر کوهی هم اخبار خوشحال کننده ای هست....
احتمالا یونیورسال باشه، ولی خدا کنه اوپن سورسش هم بکنه :)
در مورد سیستم‌عامل جدیدشون هم نه اون به صورت متن‌باز انتشار میدند، نه اجازه اجرای اون رو روی کامپیوترهای دیگه خواهند داد. حتی در مورد سیستم‌عامل قبلی، علاوه بر App Store میتونیستید روی USB Stick بخریدش که انگار قرار نیست در مورد سیستم جدید اینکار انجام بشه و شما رو مجبور به ثبت‌نام و استفاده از App Store خواهند کرد. همونطور که برای استفاده از محصولاتی مثل iPhone و iPad مجبور به استفاده از iTunes خواهید بود و این استراتژی هم عوض نخواهد شد.

آفلاین HelloAll

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
تا وقتی که نمیتونم یه برنامرو این لینوکس نصب کنم به علت اروری که توی بخش تازه کارا تاپیک در موردش زدم ترجیم میدم از همین ویندوز که رو لپ تاپمه استفاده کنم.بیچاره از این ارور ها نداره.این لینوکس رو من فقط باش رفتم تو اینترنت و ۴ تا فونت دانلود کردم معلومم نیست چش هست....

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
تا وقتی که نمیتونم یه برنامرو این لینوکس نصب کنم به علت اروری که توی بخش تازه کارا تاپیک در موردش زدم ترجیم میدم از همین ویندوز که رو لپ تاپمه استفاده کنم.بیچاره از این ارور ها نداره.این لینوکس رو من فقط باش رفتم تو اینترنت و ۴ تا فونت دانلود کردم معلومم نیست چش هست....

مشکل از لینوکس نیست مشکل از ماست که نمی تونیم باهاش کار کنیم
این درسته که کار کردن با لینوکس نسبت به ویندوز سخت تره ولی لینوکس خوبیهای بسیاری داره
که ما باید بر طبق نیازهامون سیستم عاملمون رو انتخاب کنیم
برای من تنها «رایگان» بودن گنو/لینوکس کافیه تا اون رو به ویندوز ترجیح بدم (هرچند از ویندوز خیلی بهتره و خوبیهای بسیاری داره)

منظوری از آوردن این گفته از یکی از بزرگان که اسمشم یادم نمی یاد ندارم ولی شاید بهتر باشه مد نظر قرارش بدیم
«آنهایی که تا وقتی دریا ندیده اند منکر آن می شود بزرگ ترین کاشفان بدی هستند»
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین رضا حبیبی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 301
  • شیفته‌ی‌ دانش‌آزاد
گنو از BSD آزادتره !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
میشه مثال هم بزنی شاید من اشتباه کنم اگه روشنم کنی ممنون میشم
کاش می تونستم علامت سوالهایی که بالای سرم داره می چرخه رو بهت نشون بدم
BSD اگه آزاد تر نبود مکینتاش رو از روش نمی ساختن و کد منبع رو نمی بستن
مجوز BSD دو بند داره که فقط این دو بند برای اثبات آزادی بیشترش کافیه
امکان تغییر مجوز پس از باز تولید
و امکان بستن کد منبع (که البته دوباره به اوای بر می گرده)

با سلام خدمت شما

به نظر من تعاریف ارایه شده از آزادی در بین جامعه متفاوته

اون کسی که می‌گه گنو از بی‌اس‌دی آزادتره منظورش اینه که گنو به حقوق توسعه دهنده و مصرف کننده احترام می‌ذاره و نمی‌تونه انحصاری بشه
در اصل، در گنو آزادی برنامه هیچ‌وقت از بین نمی‌ره!
ولی بی‌اس‌دی آزاده حتی برای اینکه انحصاری‌ بشه که به نظر من و خیلیا که گنو/لینوکس کارن چیز خوبی نیست !
بیایید از جریان انحرافی(اوپن سورس)فاصله بگیریم
فلسفه گنو یعنی آزادی دانش نرم‌افزار!
به دلیل مشغله‌های زیاد درسی و زندگی! فعلا تا 9 ماه آینده زیاد نمی‌تونم اینجا بیام، کاری داشتید ایمیل بزنید

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
دوستان، بسته شدن منبع مک بخاطر این بوده که در اون دوران (دهه 80 میلادی) ، دزدی زیاد بوده، و وقتی پتنت نرم افزاری ثبت میشده ، امکان پیگیری بوده ، نمونش همین سامسونگ و آندروید، چند بار دادگاهی شدند؟

من خودم از طرفداران پتنت نرم افزاری هستم، چون حداقل توی کشوری مثل ایران خیلی خیلی خیلی به کار میاد!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19718
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پتنت بدترین چیزیه که می‌شد به ذهن کسی خطور کنه. دلایلش رو بعدا می‌نویسم جایی
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
من هم به شدت مخالف Patentهای نرم‌افزاری هستم، دلیلش هم اینه که هر چیز واضحی رو ممکنه بشه به صورت Patent در آورد و توی نوشتن یک برنامه ساده ممکنه چندین Patent رو بدون اینکه اصلا خودتون بدونید و متوجه بشید نقض کنید. از طرف دیگه هم باعث میشه خیلی از چیزهایی که منطقی هستند رو نتونید در برنامتون استفاده کنید چون Patent دارند!
نمونه‌های کمی منطقیش میتونه اینا باشه: به عنوان مثال، اینکه Ubuntu بصورت پیشفرض نمیتونه MP3 پخش کنه به همون دلیله. این که اگر از فایل‌های GIF بخواید در سایتتون استفاده کنید باید یک هزینه‌ای رو بپردازید (این عموما رعایت نمیشه، ولی ممکنه هر زمان ازتون شکایت بشه). یا اینکه فایل‌هایی که از کدک H.264 استفاده میکنند رو نمیتونید بفروشید تا اینکه هزینه لایسنس اونو بدید.
نمونه‌های غیر منطقی هم هست که مثلا یک ایمیل وقتی فرستاده میشه، بستگی به جایی که فرستاده میشه رنگ متنش تغییر کنه (لینک) یا حتی چیزی مثل اینکه وقتی Page Down رو میزنید برید صفحه بعد، روی همون مکانی که توی صفحه قبل بودید که توسط مایکروسافت ثبت شده.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
خب پتنت هم خوبی داره هم بدی، فکر کنید اگر همین پتنت ها نبودند، الان اپل دستش به جایی بند بود؟ میتونست فروش گلکسی تب رو یک سال ممنوع کنه؟

پتنت هم به نوبه خودش خیلی خوبه ؛ همونطور که میدونید در ایران چیزی که بهش توجه نمیشه، کپی رایت هست، حتی برای محصولات داخلی! بنابراین منی که پروژه ای مثل جبیر رو دارم میگردونم باید بتونم یه جایی حق خودم رو از کسی که از علامات ثبت شده من سوء استفاده کرده بگیرم یا نه؟

اگر دقت کنید، کمپانی اپل با کسایی مثل Hackintosher یا Jailbreaker ها هیچ کاری نداره، چون پتنت رو نقض نمیکنند بلکه فقط قفل هایی که روی سیستم عامل هست میشکنند برای نصبشون روی دستگاه دیگه و یا استفاده از برنامه های کرک شده و دسترسی به فایل سیستم و ....

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
خب پتنت هم خوبی داره هم بدی، فکر کنید اگر همین پتنت ها نبودند، الان اپل دستش به جایی بند بود؟ میتونست فروش گلکسی تب رو یک سال ممنوع کنه؟

پتنت هم به نوبه خودش خیلی خوبه ؛ همونطور که میدونید در ایران چیزی که بهش توجه نمیشه، کپی رایت هست، حتی برای محصولات داخلی! بنابراین منی که پروژه ای مثل جبیر رو دارم میگردونم باید بتونم یه جایی حق خودم رو از کسی که از علامات ثبت شده من سوء استفاده کرده بگیرم یا نه؟

اگر دقت کنید، کمپانی اپل با کسایی مثل Hackintosher یا Jailbreaker ها هیچ کاری نداره، چون پتنت رو نقض نمیکنند بلکه فقط قفل هایی که روی سیستم عامل هست میشکنند برای نصبشون روی دستگاه دیگه و یا استفاده از برنامه های کرک شده و دسترسی به فایل سیستم و ....
Patentها باعث میشه که دنیا رو به انحصاری رفتن بره. یعنی یک کاری که میکنند دیگه کسی اجازه نداره اون رو انجام بده و این جلوی ایده‌های نو رو میگیره، و از طرفی چون سیستم انحصاری میشه، نیازی به رقابت شدید نمیبینند و سرعت رشد و پیشرفت کمتر میشه! مثلا همین قضیه‌ای که برای Galaxy Tab پیش اومد. Apple باید همواره رو به بهتر شدن بره که افراد سراغ محصولات دیگه نروند و اینشکلی اصلا نگرانی کپی شدن نیست چون مردم اون رو بخاطر امکانات بیشتر و محصول بهتر میخرند. کمی عقب‌تر برگردیم، اگر Xerox یک Patent درست‌حسابی برای محیط گرافیکی داشت الان ببینید رشد نرم‌افزاری چقدر کمتر بود! یا قضیه Multitouch که یک چیز منطقی هست و Apple با اینکارهاش باعث میشه که بقیه نتونند از این تکنولوژی‌ها استفاده کنند، در نتیجه Apple هم نیازی به خلاقیت و رشد بیشتر نرم‌افزار و سخت‌افزارش نخواهد بود چون رقیبی نخواهد داشت و محصولاتش همینطوری فروش میره.

علامات ثبت‌شده و اینها ربطی به Patentها نداره و بحث Trademark هستش. من با Trademark مخالف نیستم.

چرا، معلومه که Apple با اونها کار داره! قانون دست Apple رو بسته، وگرنه تا حدی که میتونند جلوشو میگیرند. برای مثال شما تا Jailbreak بکنید گارانتی دستگاهتون رو از دست میدید. حتی سعی کردن که این کار رو کاملا غیر قانونی اعلام کنند که باهاش موافقت نشد. وقتی که یکی از افرادی که توی گروه‌های Jailbreak بودند رو پیدا میکنند، سریع Account اونها رو میبندند. همواره هم سعی میکنند جلوی Jailbreak رو بگیرند تا شما کنترل کمتری روی چیزی که خریدید داشته باشید.
به عنوان مثال به روزی فکر کنید که اگر بخواید برنامه‌ای برای کامپیوتر خودتون بنویسید و بخواید اون رو توی کامپیوتر خودتون اجرا کنید لازم باشه که اول یک Developer Account از Apple بخرید، و تا زمانی هم که Apple اون رو تایید نکنه به هیچ شخص دیگه‌ای هم نمی‌تونید بفروشید. از این هم بگذریم که اگر توی ایران باشید اصلا نمی‌تونید بخاطر تحریم‌ها این Account رو بگیرید و اصلا حق ندارید برای کامپیوتر خودتون هم برنامه بنویسید. این الان وضعیت iPhone و iPad و iPod هستش که ممکنه روزی به کامپیوترها هم انتقال پیدا کنه.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19718
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ

البته کار خوبی نکرد که فروش سامسونگ رو ممنوع کرد. فقط به این خاطر که گوشه‌های گلکسی‌تب گرد بودن یعنی از اپل کپی کرده؟ این که شد عین دعوای کلاس اولی‌ها!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *

البته کار خوبی نکرد که فروش سامسونگ رو ممنوع کرد. فقط به این خاطر که گوشه‌های گلکسی‌تب گرد بودن یعنی از اپل کپی کرده؟ این که شد عین دعوای کلاس اولی‌ها!

آقای بهزادی، این رو ببینید، از یه گوشه گرد کردن ساده بیشتر بوده!

وقتی حتی به آیکن های اپل رحم نمیکنه.....

باقیش رو خودتون ببینید دیگه...

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
قضیه اینه که الان شاید من تغییری که Samsung توی طراحی داده رو، حتی اگر خیلی کم، دوست داشته باشم و ترجیح بدم اون رو داشته باشم، ولی با این قضیه انحصار دست شرکتی مثل Apple میافته و من به عنوان کاربر هیچ وقت قابلیت دسترسی به چنین طراحی‌ای نمیرسه، چون انحصاری شده. همه جا گفته که Copycatها موفق نمیشن، ولی با این وجود Apple ترجیح میده که وقت و هزینه‌اش رو روی شکایت از شرکت‌های دیگه بذاره به جای اینکه محصولاتش رو بهتر کنه. مسلما وقتی محصولات Apple بهتر باشه، من اون رو میخرم، ولی Apple دنبال انحصارطلبی هستش.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
قضیه اینه که الان شاید من تغییری که Samsung توی طراحی داده رو، حتی اگر خیلی کم، دوست داشته باشم و ترجیح بدم اون رو داشته باشم، ولی با این قضیه انحصار دست شرکتی مثل Apple میافته و من به عنوان کاربر هیچ وقت قابلیت دسترسی به چنین طراحی‌ای نمیرسه، چون انحصاری شده. همه جا گفته که Copycatها موفق نمیشن، ولی با این وجود Apple ترجیح میده که وقت و هزینه‌اش رو روی شکایت از شرکت‌های دیگه بذاره به جای اینکه محصولاتش رو بهتر کنه. مسلما وقتی محصولات Apple بهتر باشه، من اون رو میخرم، ولی Apple دنبال انحصارطلبی هستش.

خب من میگم پتنت خوبه ، چون موجب فروش بهتر و سود بهتر میشه!

یه لحظه فکر کنید اگر چیزی که خودتون دارید، یکی دیگه دستکاری کنه و به اسم خودش ثبت کنه؛ چه حالی میشید؟

پتنت های نرم افزاری و سخت افزاری، موجب انحصار طلبی میشه، انحصار گرایی هم یعنی تک بودن! وقتی تک باشه فروش محصولاتش هم چندین برابر میشه...

ثانیا، شما اجزایی مثل دستیار صوتی Siri و صفحه رتینا رو خوب کردن محصول نمیدونید؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
خب من میگم پتنت خوبه ، چون موجب فروش بهتر و سود بهتر میشه!
یه لحظه فکر کنید اگر چیزی که خودتون دارید، یکی دیگه دستکاری کنه و به اسم خودش ثبت کنه؛ چه حالی میشید؟
پتنت های نرم افزاری و سخت افزاری، موجب انحصار طلبی میشه، انحصار گرایی هم یعنی تک بودن! وقتی تک باشه فروش محصولاتش هم چندین برابر میشه...
ثانیا، شما اجزایی مثل دستیار صوتی Siri و صفحه رتینا رو خوب کردن محصول نمیدونید؟
درسته، موجب فروش و سود بیشتر برای یک شخص خاص میشه، ولی این قدرت انتخاب رو از کاربران میگیره. به عنوان مثال تلفن همراه قدیم تنها در انحصار مخابرات بود و باعث بیشترین سود و فروش برای مخابرات بود، ولی برای کاربر این یعنی هزینه بیشتر (حدود یک میلیون تومن برای سیم‌کارت) و امکانات کمتر مثل نبود امکانات اینترنت و WAP. از طرفی هم مخابرات نیازی به پایین آوردن قیمت و افزایش امکانات نمیدید، چون انحصار در دست خودش بود. ولی حالا به دلیل وجود چند شرکت دیگه، قیمت‌ها پایین اومده، امکانات بالا رفته و شرکت‌ها سعی می‌کنند از هم جلو بزنند. خوب کدومش بهتره؟ فرض کنید تلفن‌همراه یک Patent داشت و فقط یک شرکت میتونست این سرویس رو ارائه بده، چقدر وضعیت بد میشد...

من هیچ‌وقت نگران کپی‌ها نیستم و من رو هم ناراحت نمیکنه. همیشه کسی موفق هستش که سرویس و محصولات بهتر رو ارائه کنه. شرکتی مثل Nike هم اصلا نگران کپی‌هایی که با آرم و نام Nike توی چین زده میشه نیست و فروش محصولات خودشو همیشه داره.

اگر این چیزهایی که میگید خوب کردن محصول باشه، مردم سراغ چیزهای دیگه‌ای نمیرن حتی اگه بقیه از روش کپی کنند. خود Apple هم این رو میدونه، ولی میخواد با حذف رقیب‌هاش انحصار رو داشته باشه.