توجه: این شبه راهنما برای نسخه قدیمی میباشد. شبه راهنمای جدید در انجمن قرار دارد.جدیدا صحبتهایی از screenlets شنیدم. داره طرفدار پیدا میکنه. و این منو یاد یکی از کارهای نا تمامم انداخت! ممنون از کسایی که سوال کردن
اما چون یه شبه راهنماست، باید طبق معمول یه کمی صحبت کنم و یه چیزایی رو بگم. برای این کار احتیاج دارم فکر کنم چی بنویسم. شما حتما توقع ندارید که از اول بگم برای نصبش باید مخزنهای جدید رو اضافه کنید...
deb http://download.tuxfamily.org/screenlets gutsy screenlets
و کلیدش رو هم بگم...
wget http://download.tuxfamily.org/screenlets/hendrikkaju.gpg -O- | sudo apt-key add -
این رو که بگم شما حتما به سادگی نصبش می کنید.
sudo apt-get update
sudo apt-get install screenlets
و لابد بلافاصله بعدش، از System->Preference->Screenlets ( یا برنامه screenlets-manager ) رو اجرا میکنید. حتما یه خطا میده و شما هم ازش میگذرید چون مهم نیست و لیست تمام اون screenletها رو میبینید و اونایی که دوست دارید رو اجرا میکنید. اکثرا درست کار میکنن. شاید چند تایی مشکل داشته باشن
. میشه تنظیم کرد که آیا به شکل خودکار اجرا بشن یا نه.
بعد از اینکه صفحه پر شد، به این فکر میافتید که خب چه شلوغ، من با اینا چی کارکنم؟ اینجاست که من باید یه جمله بگم و گرنه شبه راهنمای من بیفایده میشه! بهترین چیزی که میتونم بگم اینه که اول مطمئن بشید که pluginی به نام widgets توی فیوژن فعاله. کافیه که بهتون بگم که توی همون compizconfig-setting-manager هست: یه پلاگین که باید تیک بخوره. اگه هم کار کرده باشید، میگید که چه کاریه یه راه ساده تر برای تست هم هست! به صورت پیشفرض F9 رو اگه بزنید صفحه کمی تار میشه و این یعنی کار کردن پلاگین. تازه اونایی که شبه راهنمای درحال تکمیل من رو دیده باشن که دیگه بدتر! باید ثابت کنم که نمی خوام حجم مطلب زیاد بشه و به دنبال رکورد و کتاب گنیس نیستم!. فقط میخوام شبه راهنماهام رو بنویسم
. تازه، خب من از کجا باید بدونم که همه چی یادتون مونده!!! به هر حال شبه راهنماها هم ضعفهای خودشون رو دارن!
تازه باید یه فکری کنم که این صحبتها در مورد پلاگینها، حاشیه به نظر نیاد! کاری نداره کافیه که اینطوری بگم که روی هر کدوم از این screenlets اگه کلید کنید و properties رو بیارید، متوجه می شید که کلی تنظیم داره و توی قسمت Options تا کلی تنظیمش کنید! مهمتریناش stick to desktop و treat as widget هست. اگه دومی رو تیک بزنید، اون screenlets ناپدید میشه. و حالا بازدن کلید F9 (یا هر چی که تنظیم کرده باشید) widget layer خودش رو نشون میده و میشه شبیه یکی از عکسهای قدیمی دسکتاپم. یاد فیستی و بریل به خیر... به چابکی اومد و رفت...
به اینجا که میرسم، حس میکنم که اصلا چیزی برای نوشتن ندارم و حتی اون چندتا نکته زیاد مهم نیست و اصلا شبه راهنما نمیشه! ولی وقتی میخوام بیخیال نوشتن بشم و برم دنبال کارای دیگه، یادم میافته که یه چیزی رو شاید بگم خوب باشه. خیلیها، شاید برن و یه screenlet جدید رو نصب کنن. خب... اینجا من حتما باید در مورد یه مشکل بگم تا با حلش کارها سادهتر بشه. اگه نسخههای بستههای دانلود شده با نسخه فعلی (0.10) یکی نباشن، به سادگی نصب نمیشن. خیلی بده یه screenlet دانلود شده مثلا به اسم فرضی littlescreenlet.tar.gz بیخودی توی یه صفحه تنهای تنها بمونه...
حالا شاید شده برای همون screenlet کوچولوی تنها، باید یه چیزایی رو یادم بمونه بگم
. حتما بگم که اول اون بسته کوچولو رو باز کنید؛ حالا به هر روشی. و مهم اینه که بعدش توی ترمینال توی همون دایرکتوری باشید که بسته رو دانلود کردید. یه مثال راهنما توی این شبه راهنما میتونه اینطوری باشه: خوبه اگه بسته کوچولو توی Desktop دانلود شده باشه، توی ترمینال هم باید تو Desktop باشید ( Desktop/~ ) نه توی دایرکتوری که از باز کردن بسته ساخته شده (littlescreenlet) . خب لابد بعدش باید یه دستور باید گفت:
screenlets-packager littlescreenlet
یعنی به اسم همون بستهای که دانلود شده! با این دستور یه بسته جدید درست میشه و این بسته جدید در اکثر موارد قابل نصبه!
سرانجام به نظر میاد که اینجا دیگه همه چیز آماده باشه و بتونم یه شبه راهنمای دیگه رو شروع کنم! بعد از کمی فکر، میفهمم که لازم نیست از جای دوری شروع کنم... میدونم چی باید بنویسم: ساده. شروعش اینطوریه
جدیدا صحبتهایی از screenlets شنیدم. داره طرفدار پیدا میکنه...