سلام. مرسی که وقت گذاشتی و نظراتت رو بیان کردی. حالا نظر من:
۱. گفتی «مانع از همگانی شدن استفاده از اوبونتو - یا حتی
لینوکس های دیگه - در ایران می شه» که اشتباهه. لینوکس فقط یه نرمافزاره و تقریبا بین همهی توزیعها مشترکه. واژهی درست
توزیعها هست.
۲. گرچه خودم بازی نمیکنم اما به اهمیت بازیها واقف هستم. اما طبق نظرت یه دور باطلی داریم. تا وقتی بازیها برای گنو/لینوکس منتشر نشن کاربر زیاد نمیشه و تا وقتی کاربر زیاد نشه شرکتها بازیهاشون رو برای گنو/لینوکس منتشر نمیکنن. قضیهی مرغ و تخممرغه!
۳. در مورد سختافزارها به شخصه با سیاست اوبونتو که نصب درایور انحصاری رو به این سادگی ممکن میکنه هم مخالفم. چون عادت خوب بررسی برای داشتن درایور آزاد محصولی که قصد خریدش هست رو از بین میبره. اینجوری دیگه شرکتها الزامی به ارائهی درایور آزاد محصولشون نمیبینن. شما تا حالا با کنون تماس گرفتی و ازش درایور گنو/لینوکسی خواستی؟ این حق توئه که بتونی از محصولی که خریدی استفاده کنی. حالا اگه شرکتی این حق شما رو نداد باید تحریم بشه. همونجوری که چند سال AMD تحریم شد و یاد گرفت که به محض ارائهی محصول جدید درایور گن/لینوکسیاش رو هم ارائه بده
۴. نظرت در مورد ویروس نگرفتن به خاطر کم بودن کاربر کاملا اشتباهه. الآن تمام سرورهای مهم دنیا (از جمله سرورهای خود مایکروسافت) روی گنو/لینوکس هستن (حدود ۹۸ درصد سرورهای جهان). فکر میکنی برای یه هکر به صرفهتره به حساب بانکی مردم دست پیدا کنه یا رو دسکتاپ ملت new folder بسازه؟ این که لینوکس تا به حال حتا یه ویروس هم نگرفته به خاطر معماری چند لایه و طراحی صحیح اونه که به ویروسها اجازهی اجرا و گسترش نمیده. وگرنه فکر میکنی مایکروسافت و امثالهم تا حالا برای از بین بردن این حرف که لینوکس یهدونه ویروس هم نداره سعی نمیکردن یه ویروس براش بسازن؟
۵. الآن تقریبا هر کاری که با ویندوز بشه کرد رو با اوبونتو هم میشه بدون مراجعه به ترمینال انجام داد. کارهایی که تو اوبونتو فقط با ترمینال انجام میشه هم تو ویندوز یا حتما باید با خط فرمان انجام بشه، یا اصلا انجام نمیشه. در واقع یه کاربر با کارهای روتین ویندوزیاش تو اوبونتو هرگز به ترمینال نیاز نخواهد داشت
۶. ما این همه در مورد این که چرا کپیرایت بده صحبت کردیم. واقعاً انتظار نداشتم هنوز هم کسی بیاد و بگه کپیرایت خوبه:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,33462.0.html http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,33637.0.html