انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ویزای ایرانی برای اوبونتو: موانع اصلی همگانی شدن اوبونتو در ایران  (دفعات بازدید: 9216 بار)

0 کاربر و 9 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ابراهیم مشهدی تفرشی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 336
  • همیشه یک راه بهتر هست.
سلام
قبل از هرچی از اونایی که حال خوندن این همه متن رو ندارن - مثل خودم که اصلا حال خوندن متن های طولانی رو ندارم - معذرت می خوام که روده درازی کردم شما یک راست برید نتیجه رو که آخرش هست بخونین اگه جالب به نظرتون رسید بقیه رو بخونین

من این پست رو می نویسم چون اعتقاد دارم که موانعی وجود داره که مانع از همگانی شدن استفاده از اوبونتو - یا حتی لینوکس های دیگه - در ایران می شه همه هم این رو می دونن ولی کاری نمی کنن تا این موانع رفع بشه. - البته شاید همین الآن یکی جواب بده « هیچ مشکلی نیست و اوبونتو خیلی هم همگانی هست.» من هم بهش می گم خیلی باحالی

مقدمه :
به نظر من از نظر کلی هیچ جنبده ای - شما فرض کنید الاغ چون من خیلی علاقه دارم بهش - از نقطه ای - برای تقریب به ذهن طویله شماره ۱ - به نقطه ای - طویله شماره ۲ - حرکت نمی کنه مگر این که نقطه مقصد نیازی رو در اون جنبنده - مثل غذا - در نقطه دوم بهتر تأمین بشه یا خطری - مثل سرما - توی نقطه دوم بهتر دفع بشه در غیر این صورت هیچ خری یه طویله بهتر با غذای بهتر و گرم و نرمتر رو با اراده خودش ول نمی کنه بره یه جای دیگه

اصل بحث :
این قائده ای که از آقای الاغه - شاید هم خانوم بوده نمی دونم اصلا فرقی هم نداره - در مورد مهاجرت از ویندوز به اوبونتو هم صادقه به عبارتی هیچ کسی - اینجا دیگه از الاغ استفاده نمی شه چون الاغ ها اساسا به فناوری به دید تردید نگاه نمی کنن پس مثال اینجا آدمه - از ویندوز به اوبونتو مهاجرت نمی کنه مگر اینکه اوبونتو نیازی رو براش بهتر برطرف کنه یا خطری رو بهتر ازش دفع کنه پس بحث از اینجا دو قسمت می شه .

رفع نیاز ها :
برای شروع باید پرسید نیاز های یک کاربر ایرانی در مورد کامپیوتر چیه؟
- من با اطمینان کامل می گم که اولین نیاز یک کاربر ایرانی بازی کردنه در واقع کاربران ایرانی کامپیوتر می خرن که باهاش بازی کنن - شاید بپرسید پس چرا ایکس.باکس نمی خرن؟ چون با کامپبوتر کار های دیگری هم می شه کرد مثل اینترنت و چت و ... که با ایکس باکس نمی شه - بازی هایی که توی بازار به وفور هم موجوده ولی متأسفانه همه اون برای ویندوز طراحی شده اصلا خودم من هم یکی از همون افراد هستم و علت این که از ویندوز اومدم بیرون و دیگه هم بر نمی گردم این بود که دیدم بازی های جدید توی کامپیوتر من اجرا نمی شن
و این تنها نیاز و مهمترین نیاز یک کاربر ایرانیه که در لینوکس بی پاسخ می مونه و به نظر من مهم ترین مانع هنگانی شدن لینوکس در ایرانه
- نیاز دوم که بنیادی تره ولی در نظر ایرانی ها در دجه دوم اهمیت قرار می گیره استفاده درست از سخت افزار هاست شما هر قطعه یا هر چیزی برای کامپیوترتون که بخرید داخلش یک سی.دی هست که درایور اون سخت افزار رو داره ولی باز هم متأسفانه فقط برای ویندوز با اینکه لینوکس خیلی از قطعات رو میشناسه ولی اگر نشناسه دیگه عمرا اگر بشناسه
مثلا خودم من الان یک پرینتر canon lbp-1120 دارم که انگار ندارم - چون نمی تونم توی اوبونتو ازش استفاده کنم -
- البته نیاز های دیگری هم هست ولی به نظر من در مورد اون نیاز ها هیچ مشکلی وجود نداره که هیچ اوبونتو خیلی بهتر از ویندوز عمل کرده و می کنه

دفع خطر ها :
در این مسئله خطر هایی که ممکنه یک کاربر ایرانی رو تهدید کنه مسائلی مثل مسائل زیره :
- ویروس و هک شدنه که خدایش لینوکس در مورد ویروس خیلی بهتر عمل کرده - اگرچه امن بودن لینوکس به نظر من به خاطر اینکه تعداد کاربرانش کمتره و ویروس نویس ها می بینن ارزش رو نداره بیان برای لینوکس ویروس بنویسن حالا اگر شما نظر دیگه ای دارین بفرمایید -
- کسانی که توی ایران کامپیوتر می خرن معمولا از سواد کمتری در مورد کامپیوتر برخوردارن - حالا نگید من خودم خدای همه چیز کامپیوترم که من هم می گم خیلی باحالی - و ویندوز هم که یک محیط سراسر گرافیکی براشون ارائه داده براشون سخته چه برسه به لینوکسی که هر کاری بخواهی بکنی باید یه سری به ترمینال هم بزنی
می خوام بگم محیط کار لینوکس باید یک کمی ساده تر بشه - که البته بگم خیلی خیلی شده - و اینکه توی کتاب خونه ها تا دلتون بخواد آموزش ویندوز هست در انواع مختلف - مثلا از آموزش ویندوز در سه سوت بگیر تا سی سال از آموزش ویندوز برای نوابغ بگیر تا خنگها از آموزش ویندوز برای خانوم های خانه دار بگیر تا کارگران معدن ذغال سنگ -
- خطر سوم کپی رایته که متأسفانه توی ایران خیلی جدی گرفته نمی شه و به نظر یکی از عواملی که مانع همگانی شدن اوبونتو در ایران می شه همینه که با تصویب قانون کپی رایت و الحاق ایران به کنوانسیونش احتمالا حل بشه ولی باید یه فرهنگ سازی هم بشه

نیجه اخلاقی :
برای همگانی کردن اوبونتو توی ایران نه لازمه سی.دی مجانی توزیع کنین نه بنر و پوستر و ... باید چند قدم برداشته بشه هم اوبونتو باید چند قدم برداره هم دولت ایران هم مردم ایران
اوبوتنو :
- باید نیاز ایرانی ها رو به بازی های کامپیوتری درک کنه و یه تدبیری بیاندیشه مثلا کاری کنه که بازی هایی که برای ویندوز طراحی شدن توی اوبونتو قابل اجرا باشن
منظورم همه اونهاست
- در مورد درایور ها هم باید کاری اساسی بکنه که سه تا راه حل پیشنهاد می کنم
                                   اول راه حل راحتتر : اینکه اوبونتو بتونه از درایور های ویندوز - که توی سی.دی های همراه سخت افزار هست- استفاده کنه
                                   دوم راه حل راحت : اینکه یه مبدل بنوسیه که درایور ویندوز رو بگیره درایور اوبونتو تحویل بده
                                   سوم راه حل مشکل : اینکه بره به همه شرکت های تولید کننده سخت افزار مذاکره کنه که درایور اوبوتنو رو هم ارائه بدن
                                   چهارم راه حل مشکلتر : اینکه بشینه خودش برای هر سخت افزاری که ساخته می شه یه درایور درست کنه
دولت ایران :
دولت باید در وهله اول قانون کپی رایت رو تصویب کنه و با فرهنگ سازی مناسب اون رو کم کم اجرا کنه
مردم ایران :
مردم هم باید به قانون احترام بذارن و فرهنگ رعایت حق کپی رایت رو اجرا کنن
با تشکر
ET

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19718
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
سلام. مرسی که وقت گذاشتی و نظراتت رو بیان کردی. حالا نظر من:
۱. گفتی «مانع از همگانی شدن استفاده از اوبونتو - یا حتی لینوکس های دیگه - در ایران می شه» که اشتباهه. لینوکس فقط یه نرم‌افزاره و تقریبا بین همه‌ی توزیع‌ها مشترکه. واژه‌ی درست توزیع‌ها هست.
۲. گرچه خودم بازی نمی‌کنم اما به اهمیت بازی‌ها واقف هستم. اما طبق نظرت یه دور باطلی داریم. تا وقتی بازی‌ها برای گنو/لینوکس منتشر نشن کاربر زیاد نمی‌شه و تا وقتی کاربر زیاد نشه شرکت‌ها بازی‌هاشون رو برای گنو/لینوکس منتشر نمی‌کنن. قضیه‌ی مرغ و تخم‌مرغه!
۳. در مورد سخت‌افزارها به شخصه با سیاست اوبونتو که نصب درایور انحصاری رو به این سادگی ممکن می‌کنه هم مخالفم. چون عادت خوب بررسی برای داشتن درایور آزاد محصولی که قصد خریدش هست رو از بین می‌بره. این‌جوری دیگه شرکت‌ها الزامی به ارائه‌ی درایور آزاد محصولشون نمی‌بینن. شما تا حالا با کنون تماس گرفتی و ازش درایور گنو/لینوکسی خواستی؟ این حق توئه که بتونی از محصولی که خریدی استفاده کنی. حالا اگه شرکتی این حق شما رو نداد باید تحریم بشه. همون‌جوری که چند سال AMD تحریم شد و یاد گرفت که به محض ارائه‌ی محصول جدید درایور گن/لینوکسی‌اش رو هم ارائه بده
۴. نظرت در مورد ویروس نگرفتن به خاطر کم بودن کاربر کاملا اشتباهه. الآن تمام سرورهای مهم دنیا (از جمله سرورهای خود مایکروسافت) روی گنو/لینوکس هستن (حدود ۹۸ درصد سرورهای جهان). فکر می‌کنی برای یه هکر به صرفه‌تره به حساب بانکی مردم دست پیدا کنه یا رو دسکتاپ ملت new folder بسازه؟ این که لینوکس تا به حال حتا یه ویروس هم نگرفته به خاطر معماری چند لایه و طراحی صحیح اونه که به ویروس‌ها اجازه‌ی اجرا و گسترش نمی‌ده. وگرنه فکر می‌کنی مایکروسافت و امثالهم تا حالا برای از بین بردن این حرف که لینوکس یه‌دونه ویروس هم نداره سعی نمی‌کردن یه ویروس براش بسازن؟
۵. الآن تقریبا هر کاری که با ویندوز بشه کرد رو با اوبونتو هم می‌شه بدون مراجعه به ترمینال انجام داد. کارهایی که تو اوبونتو فقط با ترمینال انجام می‌شه هم تو ویندوز یا حتما باید با خط فرمان انجام بشه، یا اصلا انجام نمی‌شه. در واقع یه کاربر با کارهای روتین ویندوزی‌اش تو اوبونتو هرگز به ترمینال نیاز نخواهد داشت
۶. ما این همه در مورد این که چرا کپی‌رایت بده صحبت کردیم. واقعاً انتظار نداشتم هنوز هم کسی بیاد و بگه کپی‌رایت خوبه: http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,33462.0.html http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,33637.0.html
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Sir-Shadow

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 69
درود
عرض به خدمت دوست عزیزمون که

اول از همه باید این رو در نظر گرفت که ویندوز سال ۱۹۸۵ اومده و لینوکس نسخه‌ی یکش سال ۱۹۹۴. نه سال اختلاف کافیه تا تولید کننده‌ها همه از ویندوز استفاده کنن و در ادامه کاربرها به ویندوز عادت کنن.
به گفته‌ی خودت، کاربر تا زمانی که کاری براش سود نداشته باشه انجام نمیده.
گنو/لینوکس این برتری‌ها رو نسبت به ویندوز داره
قدرت
امنیت
سرعت
پایداری

این‌ها تماما مواردی هستن که یه کاربر عادی نیاز چندانی بهشون نداره.
نهایت امنیت برای کاربرها یه آنتی‌ویروسه و نهایت پایداری، روزی دوبار ریست کردن

بودن کاربرها روی ویندوز و پشتیبانی نکردن گنو/لینوکس از نرم‌افزارهای انحصاری که بازی‌های انحصاری هم جزوشون هستن باعث شد تا شرکت‌های نرم‌افزاری کمتر مایل باشن که محصول خودشون رو بر روی گنو/لینوکس ارائه بدن.

لینوکس و نرم‌افزارهای گنو به صورت آزاد و توسط هکرهایی که عشق به کامپیوتر دارن توسعه داده می‌شه، پس عموما تا جایی توسعه داده می‌شه که کاری که می‌خواند رو به خوبی انجام بده و براشون مهم نیست که کاربر عادی بتونه باهاش کار کنه یا نه. (البته این معادله این روزها داره تغییر می‌کنه)

چند نکته هست:
اول این که اوبونتو هیچ کدوم از نرم‌افزارها و درایورها رو خودش توسعه نمی‌ده، به جز بسته‌ی نرم‌افزاری که سیستم‌عامل اوبونتو رو شامل میشه.
دوم: باید دید هدف جامعه‌ی نرم‌افزار آزاد از به وجود آوردن گنو/لینوکس چی بوده
این که شما می‌گید اوبونتو باید کاری بکنه که نرم‌افزارهای سورس بسته‌ی ویندوزی بر روی گنو/لینوکس اجرا بشه، یعنی باز هم سیستم‌ها رو به انحصار می‌کشید و این دقیقا مقابل هدفی هست که گنو/لینوکس به دنبالش بوده. خیلی‌ها گله می‌کنن که چرا اوبونتو به صورت پیش فرض MP3 رو اجرا نمی‌کنه، بدون این که بدونن این یه سیاست از نوع نرم‌افزار آزاد هست و ربطی به توانایی خود اوبونتو و گنو/لینوکس نداره!

اگر این پیشنهاد‌، پیشنهادی برای شرکت کنونیکال، فقط به صرف گسترش سیستم‌عاملی به نام اوبونتو باشه، درسته
ولی اگر هدف گنو/لینوکس و جامعه‌ی نرم‌افزار آزاد رو ببینیم، این کارها نه تنها کمکی نمی‌کنه بلکه اون رو از هدفش دور می‌کنه
برای مثال نظر شما اینه که کپی رایت به گسترش این سیستم‌عامل کمک می‌کنه.
من هم پیشنهاد می‌کنم لینکی که دانیال گذاشته رو مطالعه کنید

آفلاین رضا حبیبی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 301
  • شیفته‌ی‌ دانش‌آزاد
چند نکته هست:
اول این که اوبونتو هیچ کدوم از نرم‌افزارها و درایورها رو خودش توسعه نمی‌ده، به جز بسته‌ی نرم‌افزاری که سیستم‌عامل اوبونتو رو شامل میشه.
دوم: باید دید هدف جامعه‌ی نرم‌افزار آزاد از به وجود آوردن گنو/لینوکس چی بوده
این که شما می‌گید اوبونتو باید کاری بکنه که نرم‌افزارهای سورس بسته‌ی ویندوزی بر روی گنو/لینوکس اجرا بشه، یعنی باز هم سیستم‌ها رو به انحصار می‌کشید و این دقیقا مقابل هدفی هست که گنو/لینوکس به دنبالش بوده. خیلی‌ها گله می‌کنن که چرا اوبونتو به صورت پیش فرض MP3 رو اجرا نمی‌کنه، بدون این که بدونن این یه سیاست از نوع نرم‌افزار آزاد هست و ربطی به توانایی خود اوبونتو و گنو/لینوکس نداره!

اگر این پیشنهاد‌، پیشنهادی برای شرکت کنونیکال، فقط به صرف گسترش سیستم‌عاملی به نام اوبونتو باشه، درسته
ولی اگر هدف گنو/لینوکس و جامعه‌ی نرم‌افزار آزاد رو ببینیم، این کارها نه تنها کمکی نمی‌کنه بلکه اون رو از هدفش دور می‌کنه
برای مثال نظر شما اینه که کپی رایت به گسترش این سیستم‌عامل کمک می‌کنه.
من هم پیشنهاد می‌کنم لینکی که دانیال گذاشته رو مطالعه کنید

+1  بسیار جواب عالی‌ای بود  ;)
بیایید از جریان انحرافی(اوپن سورس)فاصله بگیریم
فلسفه گنو یعنی آزادی دانش نرم‌افزار!
به دلیل مشغله‌های زیاد درسی و زندگی! فعلا تا 9 ماه آینده زیاد نمی‌تونم اینجا بیام، کاری داشتید ایمیل بزنید

آفلاین knight-rak

• Full Member
  • *
  • ارسال: 111
  • The blender for the next millennium
سلام

متن پست اول رو خوب نخوندم و رفتم سر نتیجه گیری

دانیال خیلی جواب عالی داد و منم +۱
Sir-Shadow هم بسیار عالی بود +۱

جدی چرا از MP3 پشتیبانی نمیکنه پیشفرض ولی بعد از سرچ و دانلود ازش پشتیبانی میکنه ؟؟ دلیل این سیاستش رو اگر بگید ممنون میشم حداقل یه جواب برای سوالات دیگران پیدا میکنم
سر تسلیم منو خشت در میکده ها ، مدعی گر نکند فهم سخن گو سر و خشت

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
برای این که کاربر متوجه بشه استفاده از فرمت mp3 خوب نیست، چون الگوریتمش پتنت شده‌است و بهتره به جای اون از فرمت ogg که علاوه بر داشتن کیفیت بالاتر در حجم تقریبا یکسان، کاملا آزاده استفاده بشه. اگه از همون اول پخش می‌کرد کسی متوجه این مطلب نمی‌شد
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین knight-rak

• Full Member
  • *
  • ارسال: 111
  • The blender for the next millennium
برای این که کاربر متوجه بشه استفاده از فرمت mp3 خوب نیست، چون الگوریتمش پتنت شده‌است و بهتره به جای اون از فرمت ogg که علاوه بر داشتن کیفیت بالاتر در حجم تقریبا یکسان، کاملا آزاده استفاده بشه. اگه از همون اول پخش می‌کرد کسی متوجه این مطلب نمی‌شد
مقسی دانیال تا به الآن بهش دقت نکرده بودم و اصلا نمیدونستم چون اکثر OGG هایی که دیده بودم همه 64 بیت بودن و اصلا کیفیت نداشتن درصورتی که اکثر MP3های موجود 128 تا برو بالا هستش
ولی بازم ممنون که مارو روشن کردی تا دلیل مهمی رو بدونیم حتما جایی صحبتش بشه این نکته رو یادآوری میکنم بخصوص که میخوام یه تو یه کنفرانس درمورد اوبونتو صحبت کنم و ارائه بدم

اگر چیز دیگه ای هم از این نکته های ریز ولی از نظر کاربرای معمولی مهم یادتون هست بگید ممنون میشم

موفق باشید
سر تسلیم منو خشت در میکده ها ، مدعی گر نکند فهم سخن گو سر و خشت

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
جدی چرا از MP3 پشتیبانی نمیکنه پیشفرض ولی بعد از سرچ و دانلود ازش پشتیبانی میکنه ؟؟ دلیل این سیاستش رو اگر بگید ممنون میشم حداقل یه جواب برای سوالات دیگران پیدا میکنم

دانیال تا حدی دلیلش رو گفت، ولی دلیلش این نیست که کاربر چیزی متوجه بشه! دلیلش Patentای هست که برای MP3 در بعضی کشورها از جمله آمریکا و آلمان توسط Fraunhofer ثبت شده و اجازه استفاده از این Codec رو به رایگان میده، ولی اجازه انتشار اون رو در سیستم‌ها به صورت پیش‌فرض نه! در نتیجه نمی‌تونه به صورت پیش‌فرض در سیستم باشه.

آفلاین آزاد کار کوچک

• Full Member
  • *
  • ارسال: 208
  • 哈米德

دانیال تا حالا چند تا ضبط ماشین دیدی که ogg پخش کنه؟
نرم‌افزار آزاد به خودی خود در بقیه حوزه‌های زندگی به شما آزادی نمی‌بخشد. برای به دست آوردن آن آزادی‌ها باید بجنگید.

"ریچارد استالمن"

آفلاین مهران رهباردار (mehionline)

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 343
  • یه کاربر ساده نرم افزارهای آزاد
    • وبسایت شخصی من
نقل‌قول
مثلا خودم من الان یک پرینتر canon lbp-1120 دارم که انگار ندارم - چون نمی تونم توی اوبونتو ازش استفاده کنم -
- البته نیاز های دیگری هم هست ولی به نظر من در مورد اون نیاز ها هیچ مشکلی وجود نداره که هیچ اوبونتو خیلی بهتر از ویندوز عمل کرده و می کنه
شما حتی حاضر نیستی تو اینترنت دنبال حل مشکلت باشی و سریع از اوبونتو انتقاد می کنی کنون برای پرینتر هاش به طور رسمی برای لینوکس درایور منتشر می‌کنه و میشه از تو سایتش دانلود کنی (بر عکس hp که حاضر نیشت به طور مستقیم پشتیبانی کنه ) کافی بود تو گوگل می‌زدی canon lbp-1120 linux driver اولین نتیجه کارتو راه مینداخت!!

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
منم یه نظری بدم، درباره اینکه برای هرکاری باید به ترمینال یه سری زد کاملا مخالفم. به نظر من شما بیشتر از ۹۹٪ مواقع میتونی کارت رو تو محیط گرافیکی انجام بدی. الآن من تنها ترمینال رو زمانی اجرا میکنم که بخوام مخازن نرم افزاریم رو آپدیت کنم. که اونم براش مسیر گرافیکی پیدا نکردم وگرنه اونم گرافیکی انجام میدادم.

نقل‌قول
شما حتی حاضر نیستی تو اینترنت دنبال حل مشکلت باشی و سریع از اوبونتو انتقاد می کنی کنون برای پرینتر هاش به طور رسمی برای لینوکس درایور منتشر می‌کنه و میشه از تو سایتش دانلود کنی (بر عکس hp که حاضر نیشت به طور مستقیم پشتیبانی کنه ) کافی بود تو گوگل می‌زدی canon lbp-1120 linux driver اولین نتیجه کارتو راه مینداخت!!
منم همین مدل پرینتر رو دارم و کلی گشتم و نتونستم درایورش رو پیدا کنم اما الآن که شما گفتی تونستم پیدا کنم!
اما یک چیز جالب! آخرین نسخه اوبونتو که این درایور براش هست ۱۰٫۰۴ هست!
http://software.canon-europe.com/software/0040567.asp

آفلاین سیروس

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 615
نقل‌قول
خدایش لینوکس در مورد ویروس خیلی بهتر عمل کرده - اگرچه امن بودن لینوکس به نظر من به خاطر اینکه تعداد کاربرانش کمتره و ویروس نویس ها می بینن ارزش رو نداره بیان برای لینوکس ویروس بنویسن حالا اگر شما نظر دیگه ای دارین بفرمایید
اگر اینطوره پس دیگه چه اصراری به همه گیر شدنش دارید؟
« آخرین ویرایش: 07 اردیبهشت 1391، 09:26 ب‌ظ توسط سیروس »

• Sr. Member
  • *
    • وبسایت شخصی من

نقل‌قول
شما تا حالا با کنون تماس گرفتی و ازش درایور گنو/لینوکسی خواستی؟
خوب تماس بگیرید و نسخه مخصوص ورژنتون رو بخاین!

• Sr. Member
  • *
    • وبسایت شخصی من
من همین مشکلو با پرینترم که hp بود داشتم و نمی تونستم ازش استفاده کنم ولی شش ماه بعد که نسخه جدید اوبونتو اومد به صورت پیشفرض ازش پشتیبانی می‌کرد و من هیچ کاری نکردم برای نصب درایورش!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
دانیال تا حالا چند تا ضبط ماشین دیدی که ogg پخش کنه؟
تا حالا چند نفر رو دیدی که دنبال ضبطی بگردن برای ماشینشون که ogg پخش کنه؟ تا خودمون نخوایم و دنبالش نریم شرکت‌های پخش لوازم الکترونیکی هم کاری نمی‌کنن

اگر اینطوره پس دیگه چه اصراری به همه گیر شدنش دارید؟
آخه نکته این‌جاست که این‌طور نیست ;)