برنامه هایی که با این زبان نوشته میشوند قابلیت اجرا در ویندوز رو هم دارن؟
بله. تقریبا Python به همه سیستمعاملها Port شده و همه جا قابل اجراست.
البته من هنوز همون پایتون رو برای شروع پیشنهاد میدم، اگر چه زبان اصلیای که خودم استفاده میکنم ++C هستش. دلایلام هم اینه که:
۱) درگیر مسائلی مثل Compile یا Link کردن نمیشید. کافیه ترمینال رو باز کنید، بنویسید python و شروع به برنامهنویسی کنید.
۲) چون یک Interpreter هست همون موقع نوشتن برنامه میتونه بهتون اشکال کار رو بگه.
۳) توی زبانی مثل C علاوه بر منطق اصلی برنامهنویسی باید مفاهیمی مثل اشارهگرها و چگونگی زخیره Stringها هم یاد بگیرید که برای کسی که تازه شروع کرده کمی گنگ و سنگینه.
۴) زبانی هست که اگر حتی نخواید بصورت حرفهای برنامهنویسی رو ادامه بدید میتونه توی کاربردهای روزانه براتون مفید باشه. از طرفی هم ابتدا دستتون میاد اصلا برنامهنویسی چیه.
۵) مثل C به سیستمعامل یا کامپایلر وابسته نیست، در نتیجه با چیزهایی مواجه نمیشید که ممکنه فقط توی Turbo C کار بکنه. برای مثال کسانی که تجربه دارند احتمالا قضیه conio.h رو میدونند.
۶) قسمتی هم تجربه شخصی خودمه که به کسایی که برنامهنویسی رو ابتدا با زبانهای سطح بالا (مثل Python) آموزش دادم خیلی راحتتر و بهتر قضیه رو نسبت به کسانی که با ++C یا Java شروع کردم، درک کردند و الان اگر به کسی Assembly هم بخوام آموزش بدم، اول با یک زبانی مثل Python شروع میکنم.
البته این قضیه تنها برای شروع برنامهنویسی هستش و بعد با توجه به کاری که میکنید میتونید زبان برنامهنویسیتون رو تغییر بدید و زبانهای دیگه رو یاد بگیرید. بعد هم یادگیری C و Assembly خیلی به شناختتون از کامپیوتر کمک میکنه، بخصوص Assembly.