انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: شروع برای برنامه نویسی  (دفعات بازدید: 14041 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Divan

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 86
  • لینوکس=خلاقیت
شروع برای برنامه نویسی
« : 18 اردیبهشت 1391، 05:24 ق‌ظ »
سلام خدمت دوستان
من یه کابر ساده و مشتاق به یادگیریم و به برنامه نویسی خیلی زیاد علاقه دارم اما نمیدونم از کجا و چطوری شروع کنم با کدوم زبان شروع کنم که توی لینوکس کاربرد داشته باشه !؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟

حیفم میاد از این همه توانایی لینوکس استفاده نکنم

لطفاْ راهنماییم کنید
خیلی ممنون
Divan Dorraj

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
پاسخ : شروع برای برنامه نویسی
« پاسخ #1 : 18 اردیبهشت 1391، 05:58 ق‌ظ »
زبانی مثل Python یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شروع برنامه‌نویسی هستش. توی اینترنت آموزش‌های فارسی اون هم می‌تونید پیدا کنید. با اون همه کاری هم می‌تونید بکنید، از کارهای تحت وب گرفته تا برنامه‌های کاربردی و مدیریتی و اسکریپتی و نوشتن بازی.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 452
« پاسخ #2 : 18 اردیبهشت 1391، 07:39 ق‌ظ »
زبانی مثل Python یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شروع برنامه‌نویسی هستش. توی اینترنت آموزش‌های فارسی اون هم می‌تونید پیدا کنید. با اون همه کاری هم می‌تونید بکنید، از کارهای تحت وب گرفته تا برنامه‌های کاربردی و مدیریتی و اسکریپتی و نوشتن بازی.
برنامه هایی که با این زبان نوشته میشوند قابلیت اجرا در ویندوز رو هم دارن؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 18 اردیبهشت 1391، 01:45 ب‌ظ »
برای شروع یادگیری بهتره از یه زبان ساخت‌یافته مثل C شروع کنی. در ضمن اجرای برنامه‌ها روی سکوهای مختلف، عموماً مستقل از زبان برنامه‌نویسی اون هست و به کامپایلر مورد استفاده مربوط می‌شه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Midgårdsormen

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 900
« پاسخ #4 : 18 اردیبهشت 1391، 02:24 ب‌ظ »
با دانیال موافقم...C از پایتون سخت‌تره،ولی اگه یاد بگیری دیگه ولش نمیکنی
بعدا اگه خواستی شیءگرا ادامه بدی،میتونی بری سراغ Vala

البته با Vala بیشتر میتونی رو سیستم‌عاملای nix* مانور بدی
هر چند اگه GLib درست  و حسابی به ویندوز پُرت شده باشه،(که خبر ندارم این‌جوری هست یا نه)میتونی رو ویندوزم ادامه بدی
« آخرین ویرایش: 18 اردیبهشت 1391، 08:25 ب‌ظ توسط Midgårdsormen »

آفلاین Divan

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 86
  • لینوکس=خلاقیت
« پاسخ #5 : 18 اردیبهشت 1391، 02:53 ب‌ظ »
ممنون که جواب دادین
من کلاْ چندسالی هست که دور ویندوزو خط کشیدم فقط می خوام لینوکس کار کنم .
برای شروع با C از کجا شروع کنم !؟ توی لینوکس چه نرم افزاری باید نصب کنم !؟
Divan Dorraj

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #6 : 18 اردیبهشت 1391، 03:07 ب‌ظ »
اگه از اوبونتو استفاده می‌کنی لازم نیست نرم‌افزار خاصی نصب کنی. مجموعه کامپایلرهای گنو به صورت پیش فرض نصب هستن. می‌تونی برنامه‌ات رو در محیط gedit بنویسی و با gcc کامپایل کنی. با این حال برای داشتن یه تجربه‌ی قشنگ‌تر از برنامه نویسی توصیه می‌کنم آخرین نسخه‌ی Eclipse برای C و ++C رو از سایت خودش بارگیری کنی و برنامه‌هات رو توی اون بنویسی.

نسخه‌ی Eclipse IDE for C/C++ Developers (includes Incubating components) مخصوص خودت رو از این‌جا بگیر
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین سید امیر موسوی

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 27
« پاسخ #7 : 18 اردیبهشت 1391، 04:47 ب‌ظ »
به نظر من هم شروع برنامه نویسی با C بهتره، چون بسیاری از زبان ها مستقیم و یا غیر مستقیم از این زبان الگو گرفتن و یادگیری C با همه ی سختیاش خیالت رو برای همیشه راحت می کنه.
 یه استادی داشتیم تویه دانشگاه می گفت C یعنی شعور برنامه نویسی. بعد از C شما هر زبانی که یاد بگیرید یه برنامه نویس با اصالت هستید.
لینوکس تنها یک سیستم عامل نیست، دریچه ای است برای یادگیری.

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #8 : 18 اردیبهشت 1391، 08:05 ب‌ظ »
اگه از اوبونتو استفاده می‌کنی لازم نیست نرم‌افزار خاصی نصب کنی. مجموعه کامپایلرهای گنو به صورت پیش فرض نصب هستن. می‌تونی برنامه‌ات رو در محیط gedit بنویسی و با gcc کامپایل کنی. با این حال برای داشتن یه تجربه‌ی قشنگ‌تر از برنامه نویسی توصیه می‌کنم آخرین نسخه‌ی Eclipse برای C و ++C رو از سایت خودش بارگیری کنی و برنامه‌هات رو توی اون بنویسی.

نسخه‌ی Eclipse IDE for C/C++ Developers (includes Incubating components) مخصوص خودت رو از این‌جا بگیر
من هم میخوام با c++ شروع کنم برنامه نویسی رو. البته دارم دیتل دیتل رو میخونم و هنوز صفرم. این اکلیپس نیاز به یه کامپایلر داره یا خودش درونی کامپایلر داره؟
یه کامپایلری بود که میگفتن سرعتش از gcc ۲۵ درصد اگه اشتباه نکنم بیشتره.اون چی بود؟
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #9 : 18 اردیبهشت 1391، 09:04 ب‌ظ »
من هم میخوام با c++ شروع کنم برنامه نویسی رو. البته دارم دیتل دیتل رو میخونم و هنوز صفرم. این اکلیپس نیاز به یه کامپایلر داره یا خودش درونی کامپایلر داره؟
یه کامپایلری بود که میگفتن سرعتش از gcc ۲۵ درصد اگه اشتباه نکنم بیشتره.اون چی بود؟

کامپایلر درونی چیه؟ تو گنو/لینوکس هیچ چیز درونی‌سازی شده‌ای نداریم. همه‌چیز برای استفاده‌ی بقیه‌ی برنامه‌ها مشترکه. Eclipse هم از کامپایلر gcc که برخلاف برخی ادعاها هنوز بالاترین کارایی رو برمبنای بنچ‌مارکهای انجام‌شده داره استفاده می‌کنه

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #10 : 18 اردیبهشت 1391، 09:40 ب‌ظ »
برنامه هایی که با این زبان نوشته میشوند قابلیت اجرا در ویندوز رو هم دارن؟
بله. تقریبا Python به همه سیستم‌عامل‌ها Port شده و همه جا قابل اجراست.

البته من هنوز همون پایتون رو برای شروع پیشنهاد میدم، اگر چه زبان اصلی‌ای که خودم استفاده می‌کنم ++C هستش. دلایل‌ام هم اینه که:
۱) درگیر مسائلی مثل Compile یا Link کردن نمیشید. کافیه ترمینال رو باز کنید، بنویسید python و شروع به برنامه‌نویسی کنید.
۲) چون یک Interpreter هست همون موقع نوشتن برنامه می‌تونه بهتون اشکال کار رو بگه.
۳) توی زبانی مثل C علاوه بر منطق اصلی برنامه‌نویسی باید مفاهیمی مثل اشاره‌گرها و چگونگی زخیره Stringها هم یاد بگیرید که برای کسی که تازه شروع کرده کمی گنگ و سنگینه.
۴) زبانی هست که اگر حتی نخواید بصورت حرفه‌ای برنامه‌نویسی رو ادامه بدید میتونه توی کاربردهای روزانه براتون مفید باشه. از طرفی هم ابتدا دستتون میاد اصلا برنامه‌نویسی چیه.
۵) مثل C به سیستم‌عامل یا کامپایلر وابسته نیست، در نتیجه با چیزهایی مواجه نمیشید که ممکنه فقط توی Turbo C کار بکنه. برای مثال کسانی که تجربه دارند احتمالا قضیه conio.h رو می‌دونند.
۶) قسمتی هم تجربه شخصی خودمه که به کسایی که برنامه‌نویسی رو ابتدا با زبان‌های سطح بالا (مثل Python) آموزش دادم خیلی راحت‌تر و بهتر قضیه رو نسبت به کسانی که با ++C یا Java شروع کردم، درک کردند و الان اگر به کسی Assembly هم بخوام آموزش بدم، اول با یک زبانی مثل Python شروع می‌کنم.

البته این قضیه تنها برای شروع برنامه‌نویسی هستش و بعد با توجه به کاری که می‌کنید می‌تونید زبان برنامه‌نویسیتون رو تغییر بدید و زبان‌های دیگه رو یاد بگیرید. بعد هم یادگیری C و Assembly خیلی به شناختتون از کامپیوتر کمک می‌کنه، بخصوص Assembly.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #11 : 18 اردیبهشت 1391، 09:46 ب‌ظ »
اون کامپایلر خود Intel هست که در شرایط خاص کمی سریع‌تره (خیلی کمتر از ۲۵ درصد، برای مقدار دقیقش باید Benchmarkها رو چک کنید). GCC در کل گزینه بهتری هست.

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 99
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #12 : 18 اردیبهشت 1391، 09:51 ب‌ظ »
قبلش بگم من حدود ۷ ساله تو لینوکس ++C برنامه می‌نویسم. اما به نظر من تو لینوکس با پایتون شروع کنی بهتر از اینه که با C شروع کنی. به چند دلیل:
۱- پایتون هم امکان برنامه‌نویسی ساخت یافته داره و هم oop. اینجوری با همون زبونی که کار می‌کنی می‌تونی دانشت رو ارتقا بدی.
۲- اگه با c شروع کنی خیلی زود وسط پویینترا و بد قلقیاش گیر می‌کنی. اما پایتون روند یادگیری سریعتری داره.
۳- اگه کار خاصی که نیاز به سرعتای وحشتناک داره انجام نمیدی، استفاده از پایتون این امکان رو بهت می‌ده که از امکانات یه زبون تفسیری مثل rtti‌لذت ببری. البته بگم که پایتون به عنوان یه مفسر خیلی سریعه.
۴- پایتون کتابخونه خیلی خوبی داره. علاوه بر اینکه بسیاری از کتابخونه های c به پایتون پورت شدن، کتابخونه های عالی اختصاصی خودش رو هم داره. به عنوان مثال پروژه sage رو ببین.
۵- استفاده از c عادت های غلط برنامه‌نویسی برات درست می‌کنه که کنار گذاشتنشون زمان می‌بره.

بعد از اینکه با پایتون راه افتادی، اگه می‌خواستی پروژه‌های با اندازه متوسط تا بزرگ کار کنی چند تا راه داری:
۱- جاوا. کامل، عالی، خوشدست. با جامعه کاربری هنرمند.
۲- تو دنیای ویندوز: #C. عالی، سبک. با بهترین ویژگی‌های دلفی مرحوم و جاوا. خیلی از ابزارهایی که برای #C تولید شدن بهترین از نوع خودشونن. به علاوه تیم توسعش بسیار خلاقه.
۳- کد نیتیو: مخصوص نردها و گیک‌ها.

کسایی که Vala توصیه کردن تا حالا یه پروژه کوچک باهاش نوشتن ببینن چه چیز مزخرفیه؟ از یارو می‌پرسن لهجه شما چه طوری؟ می‌گه فارسی بلدی؟ بـ..ش توش. نسبت Vala با #C هم دقیقا همینه.
گاریچی!

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 99
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #13 : 18 اردیبهشت 1391، 09:52 ب‌ظ »
+۱ برای nixoeen
گاریچی!

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #14 : 18 اردیبهشت 1391، 10:12 ب‌ظ »
سلام جناب MElmi
اگه ممکنه یه توضیحی راجع به native code به من بدید.
ممنون