انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: برنامه نویسی با Lazarus (پست اول ویرایش شد ۹۳/۰۴/۲۳ )  (دفعات بازدید: 203838 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
پاسخ : برنامه نویسی با Lazarus
« پاسخ #120 : 06 اسفند 1391، 08:49 ب‌ظ »
سلام
سلام دوست من خیلی خوش اومدی  ;)
الان زورکی یک هفته میشه که توی ویندوز لاگین نکردم و دارم از Ubuntu استفاده میکنم ! چند ماهی هم جسته و گریخته سعی کردم با محیطش و کلا لینوکس آشنا بشم و شاید الان ۶ ماهی هست در کناز ویندوز ۷ نصبه ! راستش تصمیم گرفتم استفاده از نرم افزار های crack را به کلی کناز بگذارم و این کار برای من که این همه مدت از dream weaver تا delphi و از photoshop و عیره استفاده کردم خیلی سخته و نمیشه به این راحتی کلا جابجا شد اما مطمئن هستم سال دیگه همین موقع به شدت پیشرفت کرده باشم !
خیلی خوبه که به گنو/لینوکس مهاجرت کردید و ورودتون رو به دنیای متن باز دوباره خوش آمد میگم. خیلی عجله نکنید برای مهاجرت به گنو/لینوکس چون ممکنه یکم براتون سخت باشه و دوباره برگردید به سیستم قبلیتون. خوشبختانه گنو/لینوکس همه نیازها رو میتونه جوابگو باشه فقط کمی زمان میبره تا خوب مسلط بشید.
حالا از این ها که بگذرم من عاشق زبان پاسکال هستم و هیچ زبانی برای من شیرینی اون را نداره ! حتما Lazarus را نصب میکنم و اگه بتونم توی این تاپیک یا یک تاپیک اختصاصی به دوستان کمک میکنم. اما به نظر من الان بزرگترین مشکل اینه که استفاده کنندگان از لینوکس در بین کاربران عمومی کامپیوتر یه چیزی توی مایه های شوخی هستش و وقتی اطرافیان خودم به من برای تصمیم استفاده از لینوکس میخندند دیگه وای به حال کسانی که با همون windows آبکی هم نمیتونستند کار کنند !
منم عاشق زبان پاسکالم  :D
من اینطور فکر نمی کنم.کاربران عمومی هم زیادن که وقتی گنو/لینوکس و امکانات و سرعتشو میبینن خیلی علاقه مند میشن که به این سمت بیان. اتفاقا اونهایی که هنوز با ویندوز خوب نمیتونن کار کنن و معتاد اون نشدن خیلی راحت تر میتونن گنو/لینوکس رو قبول کنن
امیدوازم روزی بیاد که این پست را ویرایش کنم و بگم امروز لینوکس توی ایران سروری میکنه ! البته آروزی بزرگی نیست چون من تا این لحظه برای هر کاری تونستم جایگزین پیدا کنم.
منم امیدوارم و زیاد اینرو دور نمیبینم  ;)
یا حق

آفلاین علی هردان

• Full Member
  • *
  • ارسال: 243
« پاسخ #121 : 08 اسفند 1391، 12:02 ق‌ظ »
سلام. امیدوارم من رو یادتون باشه. نمیدونم چرا این اواخر انقدر تنبل شدم. توی چند صفحه قبل گفته بودم که تمایل دارم اینجا فعالیت کنم ولی نمیدونم چرا نشد. من هم مثل خیلی از دوستان روی ویندوز داشتم با دلفی کار میکردم و از دنیای گنو/لینوکس غافل بودم تا اینکه یه روز متوجه شدم که برنامه هایی که من مینویسم، اگه رایگان باشن، حتما لازمه توی بقیه سیستم عامل ها اجرا بشن! همینطور که سرچ میکردم چطور دلفی رو روی لینوکس نصب کنم :)) به لازاروس برخوردم و الان مدت زیادیه که دلفی رو کنار گذاشتم. ولی هنوز واسم سواله، وقتی که نرم افزارهای رایگان به این خوبی کار میکنن چرا بیشتر مردم با ماکروسافت ویژوال استدیو کار میکنن؟ وقتی که اوبونتو تمام نیازهای یک کاربر رو برطرف میکنه چرا بیشتر مردم هنوز از ویندوز استفاده میکنن؟ (البته با عرض پوزش خودم هم الان با ویندوز بوت شدم :D)
دوست دارم اینجا دوستان بیشتری فعالیت بکنن و سوالات بیشتری بپرسن. منم سعی میکنم مرتب به این تاپیک سر بزنم و توی امر پاسخگویی همکاری بکنم. راستی اینجا کسی از دوستان پروژه متن بازی نداره؟ دوست دارم پروژه های نوشته شده با لازاروس توسط دیگران رو ببینم!

راستی برادر شهریاری، یه سوال متفرقه و بی ربط داشتم. توی امضاتون عکسی از اسپید تست محل کارتون رو گذاشتید که واقعا هر کسی رو متحیر میکنه. شما مگه کجا کار میکنید؟ ارائه همچین سرعتی فکر میکنم با ADSL غیر ممکن باشه، در محل کار شما اینترنت نکنه با فیبر نوری ارائه میشه؟ :D واقعاً تعجب کردم.

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #122 : 08 اسفند 1391، 07:38 ق‌ظ »
سلام
علیک سلام  :) بله شما رو خاطرم هست
یه روز متوجه شدم که برنامه هایی که من مینویسم، اگه رایگان باشن، حتما لازمه توی بقیه سیستم عامل ها اجرا بشن!
این یک مزیت هستش ولی حتما لازم نیست همه برنامه هایی که مینویسید تو سکوهای دیگه هم قابل اجرا باشن. شما با این امکان به کاربرانتون حق انتخاب میدید درحالی که بعضی مواقع به خاطر ویژگی هایی که یک سیستم عامل داره و بقیه ندارند نمیشه برنامه رو روی همه اونها اجرا کرد. با این حال ۹۹ درصد برنامه هایی که ما مینویسیم مشکلی تو اجرا داخل سکوهای دیگه ندارن
وقتی که نرم افزارهای رایگان به این خوبی کار میکنن چرا بیشتر مردم با ماکروسافت ویژوال استدیو کار میکنن؟ وقتی که اوبونتو تمام نیازهای یک کاربر رو برطرف میکنه چرا بیشتر مردم هنوز از ویندوز استفاده میکنن؟ (البته با عرض پوزش خودم هم الان با ویندوز بوت شدم :D)
جواب این سوال رو خودتون باید بهتر بدونید  ;D  وقتی الان دارید از ویندوز استفاده میکنید.
دلایل مختلفی داره که من فکر می کنم اولین دلیلش اعتیاد به ویندوز و محیط اون و انجام کارها با اون و نرم افزارهای اونه
راستی برادر شهریاری، یه سوال متفرقه و بی ربط داشتم. توی امضاتون عکسی از اسپید تست محل کارتون رو گذاشتید که واقعا هر کسی رو متحیر میکنه. شما مگه کجا کار میکنید؟ ارائه همچین سرعتی فکر میکنم با ADSL غیر ممکن باشه، در محل کار شما اینترنت نکنه با فیبر نوری ارائه میشه؟ :D واقعاً تعجب کردم.
بله برادر ما اینجا فیبر نوری داریم  ;D
البته ظرفیت اسمی فیبر و پهنای باندی که مخابرات به دانشگاه داده ۱۵۰ Mb/s است که وقتی بین کاربران مختلف تقسیم میشه این تهش میمونه. ولی همیشه اینطور نمیمونه و در ساعات مختلف سرعت تغییر میکنه و البته بعضی مواقع سرعت ورودی از مخابرات کم میشه. با این حال همیشه کاربران از سرعت کم اینترنت شاکی هستن و اونم به خاطر اینه که زمانی که تعداد کاربرا زیاد میشن این سرعت بین همه اونها تقسیم میشه و میتونید حساب کنید به هر نفر چقدر میرسه  8)
سرعت رو به روز رسانی کردم ;D

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #123 : 08 اسفند 1391، 08:16 ق‌ظ »
امروز متوجه شدم FPC ویرایش ۲.۶.۲ ریلیز شده .  :)
ولی هنوز به همراه لازاروس منتشر نشده و به زودی درکنار لازاروس نسخه ۲.۶.۲ به جای ۲.۶.۰ خواهد نشست.
تغییرات یجاد شده در این نسخه را اینجا ببینید : http://wiki.freepascal.org/User_Changes_2.6.2

آفلاین vahidreza

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 88
    • شرکت مهندسی یاقوت
« پاسخ #124 : 08 اسفند 1391، 03:15 ب‌ظ »
نقل‌قول
من اینطور فکر نمی کنم.کاربران عمومی هم زیادن که وقتی گنو/لینوکس و امکانات و سرعتشو میبینن خیلی علاقه مند میشن که به این سمت بیان. اتفاقا اونهایی که هنوز با ویندوز خوب نمیتونن کار کنن و معتاد اون نشدن خیلی راحت تر میتونن گنو/لینوکس رو قبول کنن

نمیدونم توی بازار کار چقدر فعالیت داشتین اما من ۹۹٪ اطمینان دارم هیچ یک از مشتری ها را نمیتونم قانع کنم که از linux استفاده کنند ،‌به برنامه های چند سکویی وقتی که واقعا نخواین از سیستم عامل ویندوز استفاده کنید هیچ اعتقادی ندارم چون develop کردن یک برنامه روی سیستم عامل لینوکس بدون تست روی ویندوز کار بی حسابیه و احتمال اینکه روی ویندوز باگ های خاص خودش را داشته باشه زیاده ! پس مجبورید برای develop باز هم بیاین توی ویندوز یعنی ویندوز اورجینال بخرین خوب شما هم که فقط نیستین دو یا سه تا همکار دیگه دارین پس باید چند میلیون فقط برای ویندوز بگذاریم کنار ! نه اصلا نمیپسندم ، اگه اشتباه میکنم لطفا بهم بگین.

پس نتیجه اینکه روی لینوکس develop کنیم و مشتری هم روی linux استفاده کنه ! این در حال حاضر شدنی نیست !چون کم نیستن افرادی که اینترنت را IE ، نوشتن مستندات اداری و محاسبات و اسلاید را MS Office ، کار بر روی عکس از ویرایش تا ایجاد یک اثر هنری را photoshop میدونند و نسخه های معادل توی لینوکس خوب هستند اما نه به راحتی نرم افزار هایی که گفتم حداقل برای کاربر۶۰ درصدی اونم نه ۱۰ یا ۲۰.
حرمت اعتبار خود را هرگز در میدان مقایسه با دیگران مشکن. پیروزمندان نیز از شکست می ترسند اما عنان خویش به وحشت نمی سپارند

آفلاین vahidreza

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 88
    • شرکت مهندسی یاقوت
« پاسخ #125 : 08 اسفند 1391، 03:29 ب‌ظ »
نقل‌قول
وقتی که نرم افزارهای رایگان به این خوبی کار میکنن چرا بیشتر مردم با ماکروسافت ویژوال استدیو کار میکنن؟ وقتی که اوبونتو تمام نیازهای یک کاربر رو برطرف میکنه چرا بیشتر مردم هنوز از ویندوز استفاده میکنن؟

جواب این سوال را وقتی میتونی بدی که مثل من کلا ویندوز را بخوای بگذاری کنار و ازش استفاده نکنی (اصلا حذفش کنی از روی سیستم)
حالا من برای کاربر عادی بهش انتقاد دارم ! چون کاربر عادی واقعا میخواد چیکار کنه ؟ بره توی اینترنت (فایرفاکس) ،‌آهنگ گوش کنه ؟(کلی نرم افزار از جمله Exaile) ،‌میخواد مستنداتی را بنویسه یا جدول سازی و محاسبات کنه (Libre Office یا Oepn Woffice) ، میخواد فیلم ببینه؟ ( VLC و SM Player) ، و نیاز های مترادف دیگه که براشون نرم افزار های خوب هست !

اما وقتی کاربر حرفه ای باشی و ازش نون بخوری اونوقت دلفی با lazarus قابل قیاس نیست ! برای HTML و کلا وب هیچ نرم افزار مثل Dreamweaver نیست (کاربر حرفه ای نرم افزار های دیگه هم پیدا میکنه از میاد با gedit مینویسه اما خودش هم میدونه سرعت کار تو اون یه چیز دیگه بود) ! برای کار با عکس واقعا photoshop یه چیز دیگست با اینکه gimp هم به نظرم قدرتمنده اما اون تو دست و دل برو تره ! تازه اصل قضیه این نیست ! چطور میخوای برای جماعت کرک و قفل شکسته استفاده کن استفاده از لینوکس را پیشنهاد بدی ! این خودش فاجعه هستش. دلم پره نمیخوام بحث خوب این تاپیک دوست خوبم آقای شهریاری را منحرف کنم ! اما چشم ها را باید شست ...
حرمت اعتبار خود را هرگز در میدان مقایسه با دیگران مشکن. پیروزمندان نیز از شکست می ترسند اما عنان خویش به وحشت نمی سپارند

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #126 : 08 اسفند 1391، 09:26 ب‌ظ »
نمیدونم توی بازار کار چقدر فعالیت داشتین اما من ۹۹٪ اطمینان دارم هیچ یک از مشتری ها را نمیتونم قانع کنم که از linux استفاده کنند ،‌به برنامه های چند سکویی وقتی که واقعا نخواین از سیستم عامل ویندوز استفاده کنید هیچ اعتقادی ندارم چون develop کردن یک برنامه روی سیستم عامل لینوکس بدون تست روی ویندوز کار بی حسابیه و احتمال اینکه روی ویندوز باگ های خاص خودش را داشته باشه زیاده ! پس مجبورید برای develop باز هم بیاین توی ویندوز یعنی ویندوز اورجینال بخرین خوب شما هم که فقط نیستین دو یا سه تا همکار دیگه دارین پس باید چند میلیون فقط برای ویندوز بگذاریم کنار ! نه اصلا نمیپسندم ، اگه اشتباه میکنم لطفا بهم بگین.

پس نتیجه اینکه روی لینوکس develop کنیم و مشتری هم روی linux استفاده کنه ! این در حال حاضر شدنی نیست !چون کم نیستن افرادی که اینترنت را IE ، نوشتن مستندات اداری و محاسبات و اسلاید را MS Office ، کار بر روی عکس از ویرایش تا ایجاد یک اثر هنری را photoshop میدونند و نسخه های معادل توی لینوکس خوب هستند اما نه به راحتی نرم افزار هایی که گفتم حداقل برای کاربر۶۰ درصدی اونم نه ۱۰ یا ۲۰.
علیک سلام  ;)
من هیچوقت قصد ندارم که مشتری هام رو قانع کنم به خاطر برنامه من از گنو/لینوکس استفاده کنند و چند سکویی بودن برنامه ها شامل ویندوز هم میشود. من بدون نیاز به تغییرات زیاد برنامه هام رو هم برای گنو/لینوکس و هم ویندوز شامل معماری x86 یا x64 و ... تولید می کنم و در عین حال وقتی از مزیت های گنو/لینوکس و اجرای برنامه تو این محیط براش توضیح می دم رغبت زیادی تو استفاده از اون در مشتری ایجاد می کنم که شاید زیاد موثر نباشه و روی همه جواب نده ولی اگه حتی 1 درصد رو هم بتونم به دنیای متن باز وارد کنم خودش خیلی خوبه.
پس نتیجه اینکه من تو لینوکس برای همه سیستم عامل ها توسعه میدم و مشتری خودش انتخواب میکنه از چه سیستمی استفاده کنه. در مورد باگ هم زیاد نگران نیستم. برای انتشار برنامه روی سکوهای دیگه حداقل به یک سیستم با اون سیستم عامل نیاز دارم و میشه با همون یکی برنامه رو تست کرد و فکر نمی کنم مشکل خاصی پیش بیاد.
به طور مثال در حال حاضر دارم برای مکانیزه شدن کارهای دفتری یک شرکت برنامه ای با لازاروس می نویسم که تو خونه روی ویندوز توسعه میدم و تو محل کار با کوبونتو. اینجوری سیستم در عین حال برای هر دو سکو آماده میشه.
جواب این سوال را وقتی میتونی بدی که مثل من کلا ویندوز را بخوای بگذاری کنار و ازش استفاده نکنی (اصلا حذفش کنی از روی سیستم)
حالا من برای کاربر عادی بهش انتقاد دارم ! چون کاربر عادی واقعا میخواد چیکار کنه ؟ بره توی اینترنت (فایرفاکس) ،‌آهنگ گوش کنه ؟(کلی نرم افزار از جمله Exaile) ،‌میخواد مستنداتی را بنویسه یا جدول سازی و محاسبات کنه (Libre Office یا Oepn Woffice) ، میخواد فیلم ببینه؟ ( VLC و SM Player) ، و نیاز های مترادف دیگه که براشون نرم افزار های خوب هست !

اما وقتی کاربر حرفه ای باشی و ازش نون بخوری اونوقت دلفی با lazarus قابل قیاس نیست ! برای HTML و کلا وب هیچ نرم افزار مثل Dreamweaver نیست (کاربر حرفه ای نرم افزار های دیگه هم پیدا میکنه از میاد با gedit مینویسه اما خودش هم میدونه سرعت کار تو اون یه چیز دیگه بود) ! برای کار با عکس واقعا photoshop یه چیز دیگست با اینکه gimp هم به نظرم قدرتمنده اما اون تو دست و دل برو تره ! تازه اصل قضیه این نیست ! چطور میخوای برای جماعت کرک و قفل شکسته استفاده کن استفاده از لینوکس را پیشنهاد بدی ! این خودش فاجعه هستش. دلم پره نمیخوام بحث خوب این تاپیک دوست خوبم آقای شهریاری را منحرف کنم ! اما چشم ها را باید شست ...
چه دل پردردی داری شما وحید رضا ;D
در مورد کاربر عادی باهات موافقم ولی در مورد حرفه ای ها نه ! ;)
شاید من هنوز تو برنامه نویسی حرفه ای نشده باشم ولی حرفه ای هایی رو میشناسم که آرزوی داشتن مهارت اونها رو دارم و اون حرفه ای ها نه از دلفی استفاده می کنند و نه از Dreamweaver و نه Photoshop  .
نه اینکه نخوان یا نتونن ، نه .......
بگذریم  :D
به ماچه کی می خواد از چی استفاده کنه یا نکنه  :-X من به عنوان برنامه نویس برنامه ام رو برای همه سیستم عامل ها تولید می کنم تا کاربرم مجبور نباشه از یک سیستم عامل تحمیلی استفاده کنه.
یا حق  ;)

آفلاین علی هردان

• Full Member
  • *
« پاسخ #127 : 08 اسفند 1391، 11:49 ب‌ظ »
البته یه برنامه نویس حرفه ای، هیچ وقت نمیاد با دلفی کار بکنه! اکثر برنامه های حرفه ای با کامپایلرهای cross platform مثل gcc کامپایل شدن. البته یه نکته ای رو بگم در مورد صحبتای جناب وحید رضا، ویندوز مایکروسافت که الان بنظر من کاملاً رایگان هست! شما گفتید برای کامپایل برنامه روی ویندوز باید بریم ویندوز رو بخریم! نه، مایکروسافت خودش ویندوز رو گذاشته رو سایتش برای دانلود، و این ویندوزی که گذاشته رو سایت تا 90 روز بدون منت کار میکنه! شما کافیه بعد از 90 روز، ویندوز رو از اول نصب کنید. کاملا هم قانونیه. اصلا هم احتیاجی به کرک نداره. تعجب میکنم از دوستانی که ویندوز رو میخرن. اصلا خریدنش لازم نیست، نصبش کار نیم ساعته. یعنی هر سه ماه یک بار شما کافیه نیم ساعت وقت بذاری و ویندوز رو دوباره نصب کنی. فکر نمیکنم این کار منع قانونی داشته باشه!!

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #128 : 12 اسفند 1391، 08:09 ق‌ظ »
سلام
یک شی مفید برای لازاروس پیدا کردم  ;D
VirtualTreeview

این شی ساختر های درختی رو میتونه ترسیم کنه و امکانات خیلی خوبی داره. البته کار باهاش یکم سخته. من خودم در نگاه اول نتونستم یک ساختار درختی نمونه درست کنم. با این حال مثال و دمو زیاد داره و اگه لازم باشه و تو یه برنامه نیاز داشته باشم حتما میرم سراغش  ;)
لینک ویکی معرفی تو لازاروس : http://wiki.lazarus.freepascal.org/VirtualTreeview
این چنتا مثال کوچیکه تو ویکی لازاروس : http://wiki.lazarus.freepascal.org/VirtualTreeview_Example_for_Lazarus
این لینک سایت شرکت سازنده شی : http://www.soft-gems.net/index.php/controls/virtual-treeview
یا حق  :)

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
« پاسخ #129 : 12 اسفند 1391، 07:00 ب‌ظ »

سلام مهندس
پست جالبی بود  :)

دستت درد نکنه
و ما میطوانیم

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #130 : 17 اسفند 1391، 11:38 ب‌ظ »
سلام  :)
میخوام چنتا قابلیت جدید که به FPC (کامپایلر رایگان پاسکال) اضافه شدن رو معرفی کنم. شاید برخی از این قابلیت ها تو زبونهای دیگه خیلی وقته وجود داشته باشن ولی امکان استفاده از اونها در پاسکال تا چند وقت پیش وجود نداشت.

1- امکان اسفاده از حروف یا مجموعه ها در حلقه های تکرار
procedure ForInLoop(aStr: string);
var
  ch: Char;
begin
  for ch in aStr do
    WriteLn(ch);
end;
procedure ForInSetLoop;
var
  s: set of 1 .. 100;
  i: Integer;
begin
  s:= [1, 3, 7];
  for i in s do
    Writeln(i);
end;

2- عملگر =+
var
  aName: string;
begin
  aName:= 'Free';
  aName += ' Pascal';
  Writeln(aName); // Free Pascal
end;
x:= 10;
x+= 15;
Writeln(x); // 25

3- تعریف متغیر در property ها
var
  x: Integer;

procedure SetX(aX: Integer);
begin
  x:= ax;
end;

function GetX: Integer;
begin
  Result:= x;
end;

property MyX: Integer read GetX write SetX;

// Main program
begin
  MyX:= 170;
  Writeln(MyX);

end.

4- تعریف رکورد از نوع بیت و نمایش آن به صورت بایت
type
  tbit = 0..1;

tBitsByte = bitpacked record
    bit0   : tbit;
    bit1   : tbit;
    bit2   : tbit;
    bit3   : tbit;
    bit4   : tbit;
    bit5   : tbit;
    bit6   : tbit;
    bit7   : tbit;
  end;

var
  aByte: tBitsByte;
begin
  aByte.bit0:= 1;
  aByte.bit1:= 0;
  aByte.bit2:= 1;
  Writeln(Byte(aByte)); // 5

5- استفاده از کلمه sealed در تعریف کلاس ها
TMyClass = class sealed
  private
    fValue: Integer;
  public
    constructor Create(aValue: Integer);
    destructor destroy; override;
    function GetValue: Integer;
end;
راستش من در این مورد چیزی نمیدونم و منبع هم گفته بود این قضیه برای خودش کامل باز نشده !  ???

6- توانایی تعریف متد ها و متغیر ها که می توانند به وسیله نام کلاس استفاده شوند قبل از شی نمونه شبیه متد های جاوای static

TMyClass = class sealed
  private
    class var fValue: Integer;
  public
    constructor Create(aValue: Integer);
    class function GetValue: Integer;
    class procedure SetValue(aValue: Integer);
end;

constructor TMyClass.Create(aValue: Integer);
begin
  inherited Create;
  fValue:= aValue;
end;

class function TMyClass.GetValue: Integer;
begin
  Result:= fValue;
end;

class procedure TMyClass.SetValue(aValue: Integer);
begin
  fValue:= aValue;
end;

// Main code

begin
  TMyClass.SetValue(900);
  Writeln(TMyClass.GetValue);
end.

7- استفاده از رشته ها در دستور Case
case aName of
'Free Pascal': Writeln('Lazarus IDE');
'C++': Writeln('CodeBlocks IDE');
end;

منبع : freepascalanswers.wordpress.com

آفلاین علی هردان

• Full Member
  • *
« پاسخ #131 : 30 اسفند 1391، 10:19 ق‌ظ »
سلام. دیدم دوست عزیزمون امیر شهریاری، در این مورد چیزی نگفت گفتم خودم پستش رو بزنم  8)
Lazarus 1.0.8 همراه با کامپایلر fpc 2.6.2 منتشر شده. لیست تغییرات کامل رو میتونید اینجا ببینید:

راستی دوستان یه سوال داشتم. بنظر شما، آینده لازاروس چه خواهد بود؟ بنظرتون محیطش به محیط دلفی خواهد رسید؟ تعداد کامپونتاش اونقدر زیاد خواهد شد؟ من که خیلی به لازاروس علاقه مندم ولی متأسفانه هرجا که ازش اسم میبرم ملت میپرسن لازاروس دیگه چیه؟؟ خوردنیه؟  \\:D/ انگار هنوز هیچکس لازاروس رو نمیشناسه... اگه یکم بیشتر تلاش بکنه بنظر من دلفی رو پشت سر میذاره. نظر شما چیه؟؟ ما برای این اتفاق باید چه مدت صبر کنیم؟؟

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #132 : 02 فروردین 1392، 06:58 ب‌ظ »
سلام
ممنون از اطلاع رسانیت ojzim عزیز
راستش من مدتی هست اصلا فرصت کار با سیستم رو پیدا نکردم و امروز بعد از مدتها سیستمم رو روشن کردم  ;D
خوشحال شدم برای خبرت و در اولین فرصت ویرایش جدید رو دانلود می کنم.
در مورد سوالت هم نظر من اینه که یک IDE را کاربرانش موفق می کنند. با این روند رو به رشد لازاروس و پشتیبانی خوبی که از اون میشه و همینطور کاربران و استفاده کننده های اون باعث میشه کم کم جای خودشو پیدا کنه. نگران دلفی و IDE های دیگه نباش. لازاروس هم کاربرای خودشو داره و چون رایگان و متن باز هست نابود شدنی نیست و توسعه اون متوقف نمیشه.
یا حق  ;)

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
« پاسخ #133 : 04 فروردین 1392، 12:40 ق‌ظ »

سلام

لازاروس تنها چیزی که به نظرم نیاز داره کم کردن حجم فایل های تولیدیش هست با این حجم بیش اندازه یکم نوشتن برنامه های سیستمی مقرون به صرفه نیست که اگه برطرف بشه عالی میشه  8)
بطور  حتم رشد خیلی خوبی خواهد داشت مهمترین (بهترین ) مزیتش نسبت به دلفی اینه که unstable parent  نیست یعنی یک کمپانی ثابت ازش حمایت میکنه بر خلاف دلفی که هر چند سالی دسته یه کمپانی بوده و به جایگاه اصلیش نرسیده.
هنوز زوده که بخواد دلفی  رو کناز بذاره،دلفی 7 یه شاهکار در دنیای برنامه نویسی بوده و هست (هنوز خیلی ها با دلفی 6 کد مینویسن ----> قابل توجه افرادی که 2 روزه امدن و دنبال بهترین زبان برنامه نویسی میگردن  ](*,) ) نسخه های جدید دلفی هم قدرت فوق العاده ای دارن که راه رو برای لازاروس سخت تر کرده.
ولی بخاطر چند سکویی بودنش واقعا فوق العاده کارامد است باید منتظر نسخه های جدید تر باشیم تا به حالت ایده الی برسیم
 :)
و ما میطوانیم

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #134 : 26 فروردین 1392، 08:45 ق‌ظ »

سلام

لازاروس تنها چیزی که به نظرم نیاز داره کم کردن حجم فایل های تولیدیش هست با این حجم بیش اندازه یکم نوشتن برنامه های سیستمی مقرون به صرفه نیست که اگه برطرف بشه عالی میشه  8)
سلام علی جان
خیلی وقت بود تاپیک رو به روز نکرده بودم ;). در مورد حجم حتما اطلاعات اضافی کامپایل رو از برنامه حذف کن خیلی موثره. مثلا یک برنامه که تو ویندوز حدود ۳۵ مگ بود شد ۴.۵ مگ و تو لینوکس هم ۶ مگ. :)
از امروز سعی می کنم انجام یک پروژه تو لازاروس رو از اول و کامل توضیح بدم. میدونم برخی مسائل برای شما و خیلی از دوستان تکراریه ولی اینجوری به درد همه میخوره و کاربر مبتدی هم میتونه از مطالب استفاده کنه.
(البته اصول برنامه نویسی مثل حلقه های تکرار یا شرط ها و یا انواع متغیر ها رو نمیخام بگم  ;D  اینا حداقل هایی هستن که باید برنامه نویس مبتدی بلد باشه)
اگه جایی کارم اشتباه بود و یا راه حل ساده تری بلد بودی حتما بگید تا آموزش اشتباه نباشه.
ممنون :D