سلام
شرمندم که پست ها یکم با بازه های طولانی گذاشته میشن
خب بعد اینکه تونستید به طور موفقیت آمیزی به پایگاه داده اتصال برقرار کنید باید بریم سراغ درج و حذف و به روز رسانی اطلاعات و از همه مهمتر واکشی اطلاعات مورد نظر کاربر .
در اولین جلسه راهترین راه که خیلی هم سریع میشه این کار ها رو با اون انجام داد بیان می کنم و در جلسات آینده به روشهای فنی تر که یکم مشکل ترن ولی و دارای انعطاف بالا هستن می پردازیم. فرمی شبیه به تصویر زیر ایجاد می کنیم .
در ابتدا یک نکته راجع به اشیا موجود در لازاروس بگم اونم اینکه اشیا مورد استفاده بر دو نوع ویژال و غیر ویژال هستن. اشیا ویژال اون دسته از اشیا هستن که قابل دید و لمس هستن و در برنامه دیده میشن مثل دکمه یا لیست باکس یا لیبیل و .....
و اشیایی که در برنامه وجود دارند ولی دیده نمیشن رو غیر ویژال می گن. مثلا در فرم بالا Zconnection1 یا Zquery1 و ... جز اشیایی هستن که در برنامه وجود دارند ولی کاربر اونها رو نمی بینه .
برای اتصال به پایگاه داده یک شی Zconnection و برای استفاده از اطلاعات جداول از Ztable استفاده کنید.(من در این تصویر از Zquery استفاده کردم که برای شروع بهتره از Ztable استفاده کنید. در آینده نحوه کار با اطلاعات جداول و Zquery را میگم)
یک شی دیگر هم برای واسط بین جدول و اشیا مخصوص DB (مثل DBgrid یا DBnavigatior) وجود داره که باید در فرم بگذارید اونم Datasource است. جزئیات مربوط به اتصال رو همونطور که قبلا گفته بودم تنظیم کنید و بعد خاصیت Connected اون رو به حالت true قرار دهید.بعد باید بریم سراغ Ztable که خاصیت Connection اون رو Zconnection قرار بدید و قسمت نام اون (Tablename) را با نام جدول مورد نظرتون در پایگاه داده پر کنید.
حالا میریم سراغ Datasource که باید خاصیت Dataset اون با نام Ztable شما پر بشه و در نهایت شی Dbgrid و Dbnavigator قسمت Datasource رو با نام Datasource روی فرم پر کنید.
به این ترتیب ارتباط ها برقرار میشه و فقط میمونه یک کار که دیگه برنامه شروع به کار کنه.
روی کلید Button دوبار کلیک کنید و در پنجره ویرایشگر کد قسمت زیر را پر کنید :
Ztable1.open;
حالا برنامه رو کامپایل و اجرا کنید. وقتی روی کلید کلیک کنید باید اطلاعات اون جدول در Dbgrid نمایش داده بشه و همینطور DBnavigator هم فعال بشه و بتونید با اون بین رکورد ها جلو و عقب بروید و ویرایش و حذف و درج در جدول انجام بدهید.
در جلسه آینده یکی از روشهای جستجو یک رکورد خاص را خواهم گفت.
فعلا یا حق