انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: برنامه نویسی با Lazarus (پست اول ویرایش شد ۹۳/۰۴/۲۳ )  (دفعات بازدید: 203806 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hamed_ubuntu

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 251
  • linuxforlife.ir
    • لینوکس برای زندگی
پاسخ : برنامه نویسی با Lazarus
« پاسخ #165 : 19 خرداد 1392، 01:07 ب‌ظ »
سلام امیر جان
واقعا خوشحالم که انقدر سوالم برات مهم بود که رفتی و یه سری اطلاعات خوب برام پیدا کردی. و از این بابت خوشحالم و ازت میخوام توی یه پروژه ای کمکم کنی و حالا سودی هم که حاصل میشه یه جورایی با هم کنار بیایم.اگه نظرت مثبت بود به این آدرس ایمیلم جوابتو بفرست تا همکاری کنیم.
jalaeihamed@yahoo.com
ازت ممنونم امیر جان فقط شماره تماس یادت نره اگه نظرت مثبت بود.
« آخرین ویرایش: 19 خرداد 1392، 01:14 ب‌ظ توسط hamed_ubuntu »
تا میتونم باید تلاش کنم.همین

آفلاین hamed_ubuntu

• Sr. Member
  • *
  • linuxforlife.ir
    • لینوکس برای زندگی
« پاسخ #166 : 19 خرداد 1392، 01:29 ب‌ظ »
سلام امیر جان یه سوال دیگه.
من لازاروس رو نصب کردم نسخه ۹ رو و در هنگام اجرا یه ۵ تایی خطا میده و باز میشه.
و سوال دوم هم اینکه :
چرا نمیتونم نسخه ۱.۰.۸ رو نصب کنم.
من این نسخه رو به صورت ۶۴ بیتی دانلود کردم چون سیستم عاملم هم ۶۴ بیتی هست.
اینم خطای هنگام نصب:
http://upcity.ir/images2/29022107316558910347.png

حتی fpc  رو هم دانلود کردم با فرمت tar   ولی نمیدونم چه جوری نصبش کنم.
ممنون اگه یه توضیحه مختصری بدی.

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
« پاسخ #167 : 20 خرداد 1392، 07:12 ق‌ظ »
سلام امیر جان
واقعا خوشحالم که انقدر سوالم برات مهم بود که رفتی و یه سری اطلاعات خوب برام پیدا کردی. و از این بابت خوشحالم و ازت میخوام توی یه پروژه ای کمکم کنی و حالا سودی هم که حاصل میشه یه جورایی با هم کنار بیایم.اگه نظرت مثبت بود به این آدرس ایمیلم جوابتو بفرست تا همکاری کنیم.
jalaeihamed@yahoo.com
ازت ممنونم امیر جان فقط شماره تماس یادت نره اگه نظرت مثبت بود.
سلام حامد جان
اول بگم که بهتر بود این مسائل رو تو پیام خصوصی برام میفرستادی  :)
خواهش می کنم من خوشحال می شم بتونم کمکی بکنم  ;D . فقط به خاطر شما هم نبود  :)  به واسطه شما من هم با این ابزار آشنا شدم و شاید در آینده جایی لازمم بشه.
در مورد کمک من تا جایی که وقت کنم و بلد باشم حتما دریغ نمیکنم (کیه از پول بدش بیاد  ;D) ولی راستش یکم درگیری هام زیاده ( نه فقط برنامه هایی که باید تا حالا تموم می کردم و هنوز تحویل ندادم بلکه مشغله های زندگی و محل کارم خیلی وقتم رو میگیره) و نمیتونم فعلا قولی از این بابت بهت بدم. ولی خیلی خوشحال می شم توی هر زمینه ای تجربه ای داشته باشم و بتونم کار کنم.حالا شما شروع کن و یکم خودت سعی کن مشکلی هم داشتی من سعی می کنم کمکت کنم اگه نتونستی اونوقت یک فکری می کنیم با هم  ;) .

سلام امیر جان یه سوال دیگه.
من لازاروس رو نصب کردم نسخه ۹ رو و در هنگام اجرا یه ۵ تایی خطا میده و باز میشه.
و سوال دوم هم اینکه :
چرا نمیتونم نسخه ۱.۰.۸ رو نصب کنم.
من این نسخه رو به صورت ۶۴ بیتی دانلود کردم چون سیستم عاملم هم ۶۴ بیتی هست.
اینم خطای هنگام نصب:
http://upcity.ir/images2/29022107316558910347.png

حتی fpc  رو هم دانلود کردم با فرمت tar   ولی نمیدونم چه جوری نصبش کنم.
ممنون اگه یه توضیحه مختصری بدی.
برای نصب بهتره لازاروس  رو از روی مخازن نصب نکنی چون ویرایش قدیمی اون اونجا وجود داره.البته فکر می کنم ویرایش کامپایلر ۲.۶.۲ شده باشه اگه این بود همون رو از مخازن نصب کن ولی اگه پایین تر بود این نسخه رو دانلود کن.
در کل ۳ تا بسته رو دانلود کن و خودت نصب کنی خیالت راحت تر خواهد بود.  :D مثلا برای توزیع های دبیان بیس نسخه ۶۴ بیتی فکر کنم این ۳ بسته باید دانلود بشن : fpc_2.6.2-0_amd64.deb و fpc-src_2.6.2-0_amd64.deb و lazarus_1.0.8-0_amd64.deb .
شما با توجه به توزیعی که استفاده می کنی بسته های DEB یا RPM رو دانلود کن از لینک زیر و بعد به ترتیب اول fpc بعد fpc-src و در نهایت هم lazarus را نصب کن.
http://sourceforge.net/projects/lazarus/files/

« آخرین ویرایش: 20 خرداد 1392، 09:27 ق‌ظ توسط امیر شهریاری »

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
سلام
شرمندم که پست ها یکم با بازه های طولانی گذاشته میشن  ::)
خب بعد اینکه تونستید به طور موفقیت آمیزی به پایگاه داده اتصال برقرار کنید باید بریم سراغ درج و حذف و به روز رسانی اطلاعات و از همه مهمتر واکشی اطلاعات مورد نظر کاربر .
در اولین جلسه راهترین راه که خیلی هم سریع میشه این کار ها رو با اون انجام داد بیان می کنم و در جلسات آینده به روشهای فنی تر که یکم مشکل ترن ولی و دارای انعطاف بالا هستن می پردازیم. فرمی شبیه به تصویر زیر ایجاد می کنیم .

در ابتدا یک نکته راجع به اشیا موجود در لازاروس بگم اونم اینکه اشیا مورد استفاده بر دو نوع ویژال و غیر ویژال هستن. اشیا ویژال اون دسته از اشیا هستن که قابل دید و لمس هستن و در برنامه دیده میشن مثل دکمه یا لیست باکس یا لیبیل و .....
و اشیایی که در برنامه وجود دارند ولی دیده نمیشن رو غیر ویژال می گن. مثلا در فرم بالا Zconnection1 یا Zquery1 و ... جز اشیایی هستن که در برنامه وجود دارند ولی کاربر اونها رو نمی بینه .
برای اتصال به پایگاه داده یک شی Zconnection و برای استفاده از اطلاعات جداول از Ztable استفاده کنید.(من در این تصویر از Zquery استفاده کردم که برای شروع بهتره از Ztable استفاده کنید. در آینده نحوه کار با اطلاعات جداول و Zquery را میگم)
یک شی دیگر هم برای واسط بین جدول و اشیا مخصوص DB (مثل DBgrid یا DBnavigatior) وجود داره که باید در فرم بگذارید اونم Datasource است. جزئیات مربوط به اتصال رو همونطور که قبلا گفته بودم تنظیم کنید و بعد خاصیت Connected اون رو به حالت true قرار دهید.بعد باید بریم سراغ Ztable که خاصیت Connection اون رو Zconnection قرار بدید و قسمت نام اون (Tablename) را با نام جدول مورد نظرتون در پایگاه داده پر کنید.
حالا میریم سراغ Datasource که باید خاصیت Dataset اون با نام Ztable شما پر بشه و در نهایت شی Dbgrid و Dbnavigator قسمت Datasource رو با نام Datasource روی فرم پر کنید.
به این ترتیب ارتباط ها برقرار میشه و فقط میمونه یک کار که دیگه برنامه شروع به کار کنه.
روی کلید Button دوبار کلیک کنید و در پنجره ویرایشگر کد قسمت زیر را پر کنید :
Ztable1.open;

حالا برنامه رو کامپایل و اجرا کنید. وقتی روی کلید کلیک کنید باید اطلاعات اون جدول در Dbgrid نمایش داده بشه و همینطور DBnavigator هم فعال بشه و بتونید با اون بین رکورد ها جلو و عقب بروید و ویرایش و حذف و درج در جدول انجام بدهید.
در جلسه آینده یکی از روشهای جستجو یک رکورد خاص را خواهم گفت.
فعلا یا حق  ;)
« آخرین ویرایش: 20 خرداد 1392، 10:01 ق‌ظ توسط امیر شهریاری »

آفلاین HamidTB

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 897
    • دست نوشته هاي يه لينوكسي
« پاسخ #169 : 22 خرداد 1392، 09:38 ب‌ظ »
درود

چه جوری میشه محیط IDE رو مثل تصویل زیر یه پارچه کرد(من نصب کردم هر قسمت IDE یه پنجره متقل هست که آزار دهنده است)

زندگی : یه بازی بزرگ که توی این بازی فقط یه جون داری , هیچ جاشو نمیشه ذخیره کرد و جایی برای اشتباه نیست !!!

آفلاین علی هردان

• Full Member
  • *
  • ارسال: 243
« پاسخ #170 : 23 خرداد 1392، 12:21 ق‌ظ »
درود

چه جوری میشه محیط IDE رو مثل تصویل زیر یه پارچه کرد(من نصب کردم هر قسمت IDE یه پنجره متقل هست که آزار دهنده است)

سلام. این موضوع توی صفحه ۱۰ همین تاپیک مطرح شده...
اینم لینکش:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,35247.msg518697.html#msg518697

آفلاین HamidTB

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 897
    • دست نوشته هاي يه لينوكسي
« پاسخ #171 : 23 خرداد 1392، 06:16 ق‌ظ »
درود

سلام. این موضوع توی صفحه ۱۰ همین تاپیک مطرح شده...
اینم لینکش:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,35247.msg518697.html#msg518697
درود
شرمنده ندیده بودمش ...
البته مسیر پلاگین anchordockingdsgn توی آرچ یه خورده فرق داره
/usr/lib/lazarus/components/anchordocking/design/anchordockingdsgn.lpk
ممنون
زندگی : یه بازی بزرگ که توی این بازی فقط یه جون داری , هیچ جاشو نمیشه ذخیره کرد و جایی برای اشتباه نیست !!!

آفلاین hamed_ubuntu

• Sr. Member
  • *
  • linuxforlife.ir
    • لینوکس برای زندگی
« پاسخ #172 : 23 خرداد 1392، 12:48 ب‌ظ »
سلام
هنگام بالا اومدن امیر جان این خطا رو میده!

اشکال از کجاست به نظرت؟

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #173 : 23 خرداد 1392، 11:37 ب‌ظ »
سلام
هنگام بالا اومدن امیر جان این خطا رو میده!

اشکال از کجاست به نظرت؟
سلام حامد جان
تو تصویری که گذاشتی لازاروس و سورس کامپایلر مشکل دارند.(برای لازاروس میگه پوشه LCL که کامپوننت های لازاروس را نگهداری می کند پیدا نشد) ولی مثل اینکه کامپایلر درست نصب شده.
فکر می کنم به خاطر ویرایش قبلی هست که کامل حذف نشده.فکر کنم بتونی اون قسمت رو به مسیر ویرایش 1.0.8 تغیر بدی ولی توصیه می کنم عملیات زیر رو انجام بدی.
برو توی مرکز نرم افزار و کلمه lazarus و FPC رو جستجو کن و هر بسته ای دیدی رو حذف کن. بعد برو تو پوشه home و فولدر lazarus. رو پیدا کن و اونم حذف کن و بعد دوباره اول FPC بعد FPC-src و در آخر لازاروس را نصب کن. باید این پنجره رو دوباره بدون خطا در اولین اجرای لازاروس ببینی.

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #174 : 25 خرداد 1392، 12:35 ب‌ظ »
ویرایش جدید لازاروس (۱.۰.۱۰) منتشر شد  :)

دانلود : http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=89339

مشکلات رفع شده در این نسخه : http://wiki.lazarus.freepascal.org/Lazarus_1.0_fixes_branch#Fixes_for_1.0.10

آفلاین MohsenB

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
« پاسخ #175 : 29 خرداد 1392، 12:50 ق‌ظ »
سلام

دوستانی که تجربه دارن تو این محیط چه کامپوننتی رو برای گزارش گیری پیشنهاد میدن ؟

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #176 : 29 خرداد 1392، 12:52 ق‌ظ »
عاقا من اومدم یه مثال ماشین حساب ساده رو با این جناب لازاروس محترم درست کنم، اما نمیدونم چطور باید نوع متغیر Edit ها رو تغییر بدم.

ممنون میشم راهنمایی کنید :).
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #177 : 29 خرداد 1392، 07:00 ق‌ظ »
سلام

دوستانی که تجربه دارن تو این محیط چه کامپوننتی رو برای گزارش گیری پیشنهاد میدن ؟
2 نوع کامپوننت گزارش گیری تو لازاروس وجود داره که یکی از اونها به همراه خود لازاروس تو سیستم کپی میشه و فقط باید کامپایل و نصب بشه و دومی هم باید دانلود و سپس نصب بشه.
اولی LazReport هستش که اگه خواهید از اون استفاده کنید کافیه از منوی package گزینه ی install/unistall packages را انتخاب کنید و سپس در لیست کامپوننت های نصب نشده دنبال گزینه lazreport بگردید و بعد از انتخاب کلید install و بعد کلید save and rebuild را بزنید تا این کامپوننت به محیط لازاروس اضافه بشه.
دومی Fortesreport هستش که من خودم با این گزینه راحت تر هستم و بیشتر از این مورد استفاده می کنم.
باید اون رو از آدرس زیر دانلود کنید.
http://sourceforge.net/projects/fortes4lazarus/?source=directory
سپس آن را از حالت فشرده خارج کنید و بعد از منوی package گزینه ی open package file را بزنید و فایل مورد نظر را با آن باز کنید و در پنجره جدید ابتدا گزینه کامپایل و سپس install را بزنید.
موفق باشی  :)
« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1392، 07:10 ق‌ظ توسط امیر شهریاری »

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #178 : 29 خرداد 1392، 07:09 ق‌ظ »
عاقا من اومدم یه مثال ماشین حساب ساده رو با این جناب لازاروس محترم درست کنم، اما نمیدونم چطور باید نوع متغیر Edit ها رو تغییر بدم.

ممنون میشم راهنمایی کنید :).
منظورتون رو کامل متوجه نشدم ولی
برای تغییر مقدار داخل یک شی Edit باید خاصیت Text اون را مقدار دهی کنید. مثلا این یک نمونه :
Edit1.text:='Hello';
در صورتی که بخواهید مقداری به غیر یک رشته به آن اختصاص دهید باید حتما قبل از اینکار آن مقدار را به رشته ای تبدیل کنید. مثلا برای تغییر مقدار integer (عددی) به رشته از تابع Inttostr باید استفاده کنید. به این شکل :
Edit1.text:=Inttostr(123456);
برای تبدیل های مقادیر دیگه هم توابع خاص خودشون وجود داره.

یک نکته هم در آخر کار بگم : ماشین حساب به نظر برنامه خیلی ساده ای میاد ولی الگوریتم ها و پیچیدگی های خاص خودشو داره. البته اگه بخواهید ماشین حساب کاملی بنویسید.
امیدوارم تونسته باشم کمکت کنم. ;)
یا حق

آفلاین MohsenB

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
« پاسخ #179 : 29 خرداد 1392، 01:32 ب‌ظ »
سلام

با تشکر از پاسخ کاملتون

یه چندتا سوال اساسی داشتم که خیلی ذهنم رو مشغول کرده :

1. از کجا بفهمیم یه کامپوننت در چه سیستم عاملهایی قابل نصب و استفاده هست ؟؟

2. این کامپوننت های RTTI چه فرقی با کامپوننت های استاندارد دارن ؟

3. اون برگه آخر Object Inspector که اسمش Restricted هست کارش دقیقا چیه ؟ مخصوصا اون لوگو های بالاش که یسری اعداد هم دارن ؟

4. برای اینکه بتونم برا اندروید هم بعدا کامپایل بگیرم کار خاصی لازم نداره یا نکته مهمی رو نباید رعایت کنم؟ و در کل اگر بخوام برنامه ای که مینویسم رو بتونم با حداقل تغییرات تو سیستم عاملهای مختلف ( مخصوصا : ویندوز ، مک ، لینوکس و اندروید ) کامپایل بگیرم چه چیزایی رو باید رعایت کنم و از چه ابزارهایی استفاده کنم و از کدوما استفاده نکنم ؟

5. به نظر شما از چه دیتابیسی استفاده کنم که نیاز به نصب روی کامپیوتر کاربر نهایی رو نداشته باشه و کاملا کراس پلتفرم باشه . ترجیها هم از دستورات اس کیو ال پشتیبانی کنه ؟؟؟؟

پیش پیش از  پاسخون صمیمانه تشکر میکنم