انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: برنامه نویسی با Lazarus (پست اول ویرایش شد ۹۳/۰۴/۲۳ )  (دفعات بازدید: 203776 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین omidan321

• Newbie
  • *
  • ارسال: 6
    • امیدان صنعت شمال
پاسخ : برنامه نویسی با Lazarus
« پاسخ #195 : 26 تیر 1392، 03:29 ب‌ظ »
سلام به جناب شهریاری و دوستان گرامی منم از جناب شهریاری تشکر می کنم به نوبه خودم
من این تاپیک رو قدم به قدم دارم پیش میرم
کامپوننت   fsatrreport  رو دانلود کردم و میخام نصبش کنم اما هیچ رقمه نمیشه (من دلفی کار هستم و از وقتی که تاپیک شما رو خوندم() کمتر از یک هفته ) برنامه هامو می خام با لازاروس بنویسم )
ممنون میشم نحوه نصب fast report رو بگی
 در ضمن پایگاه داده توی همون صفحه اول هم دانلود نشد (جهت اطلاع)

توی wiki دنبال کامپوننتی میگشتم تا با پورت سریال ارتباط برقرار کنم تا مث دلفی دیتا جا به جا کنم اما نتیجه نداد اگه یه کامپوننت برا پورت سریال(مث comport تو دلفی) داری ممنون میشم عمومی کنیش
« آخرین ویرایش: 26 تیر 1392، 04:54 ب‌ظ توسط omidan321 »

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
« پاسخ #196 : 27 تیر 1392، 08:45 ق‌ظ »
سلام به جناب شهریاری و دوستان گرامی منم از جناب شهریاری تشکر می کنم به نوبه خودم
من این تاپیک رو قدم به قدم دارم پیش میرم
کامپوننت   fsatrreport  رو دانلود کردم و میخام نصبش کنم اما هیچ رقمه نمیشه (من دلفی کار هستم و از وقتی که تاپیک شما رو خوندم() کمتر از یک هفته ) برنامه هامو می خام با لازاروس بنویسم )
ممنون میشم نحوه نصب fast report رو بگی
 در ضمن پایگاه داده توی همون صفحه اول هم دانلود نشد (جهت اطلاع)

توی wiki دنبال کامپوننتی میگشتم تا با پورت سریال ارتباط برقرار کنم تا مث دلفی دیتا جا به جا کنم اما نتیجه نداد اگه یه کامپوننت برا پورت سریال(مث comport تو دلفی) داری ممنون میشم عمومی کنیش
سلام
خواهش می کنم  ;) من کار خاصی نمی کنم. زکات علم نشر دادن اون هست و این تنها کاریه که از دست من بر میاد و البته ممکنه تو این راه اشتباه هایی هم داشته باشم پس فکر نکنید من خدای برنامه نویسی با لازاروس هستم.(البته امیدوارم اگه جایی رو اشتباه رفتم دوستان دیگه منو از گمراهی در بیارند)
در مورد مواردی که ذکر کرده بودید:
1- fastreport  ما تو لازاروس fastreport نداریم ولی ابزارهایی داریم که شباهت زیادی به fastreport و Quickreport تو دلفی دارند اونها هم FortesReport و lazreport است. نصب FortesReport زیاد مشکل نیست و به راحتی کامپایل و نصب میشه. به آدرس  http://fortes4lazarus.sourceforge.net/ مراجعه کنید و فایل آن را دانلود کنید بعد در محلی از رایانه اون را از حالت فشرده خارج کنید. سپس با لازاروس از منوی package گزینه ی Open package file را انتخاب کنید و در اون محل فایل مورد نظر در پوشه FortesReport را باز کنید. پنجره جدیدی باز می شود که باید ابتدا کلید Compile را بزنید و بعد از تکمیل کلید USE و install را کلیک کنید و منتظر نصب و اجرای مجدد لازاروس بمانید تا با کامپوننت جدید دوباره اجرا شود.
2- در مورد ابزار برقراری ارتباط با پایگاه داده که تو صفحه اول گذاشتم هم باید بگم اون مال خیلی قدیما بود که نسخه stable این کامپوننت کمی مشکل داشت ولی الان نسخه stable خیلی خوب کار میکنه و میتونید از اینجا http://sourceforge.net/projects/zeoslib/ اون رو دانلود کنی. اگه مشکلی بود بگو تا فایل خودمو یه جا آپلود کنم و لینکشو بزارم برای دانلود.
3- در مورد ابزار برقراری ارتباط از طریق پورت COM باید بگم من خودم هنوز تازه دارم با این مورد آشنا می شم ولی کامپوننت 5dpo رو نصب کردم و به نظرم بتونه به خوبی با پورت COM کار کنه. لینک دانلودش اینجا http://wiki.freepascal.org/5dpo پیدا میشه.
موفق باشید  :)

آفلاین omidan321

• Newbie
  • *
  • ارسال: 6
    • امیدان صنعت شمال
« پاسخ #197 : 27 تیر 1392، 11:54 ق‌ظ »
سلام
من یه کامپوننت(5dpo) دریافت کردم از همون سایت بالایی در مورد پورت کام اما فقط باهاش میشه دریافت کرد چون توی رویداد هاش فقط(و فقط) rx وجود داره و هیچ رویداد دگه ای وجود نداره
اما یه کامپوننت دیگه هست به نام  comportlib که وقتی دکمه compile  رو میزنی تا کامپایل کنه تعداد زیادی پیغام خطای :
1.    Error: This kind of property can't be published
2.    Error: No property found to override
رو نمایش میده
برای حلش چیکار باید بکنم؟

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #198 : 28 تیر 1392، 04:14 ق‌ظ »
سلام
من یه کامپوننت(5dpo) دریافت کردم از همون سایت بالایی در مورد پورت کام اما فقط باهاش میشه دریافت کرد چون توی رویداد هاش فقط(و فقط) rx وجود داره و هیچ رویداد دگه ای وجود نداره
اما یه کامپوننت دیگه هست به نام  comportlib که وقتی دکمه compile  رو میزنی تا کامپایل کنه تعداد زیادی پیغام خطای :
1.    Error: This kind of property can't be published
2.    Error: No property found to override
رو نمایش میده
برای حلش چیکار باید بکنم؟
سلام
دریافت و یا ارسال داده به رویداد ربطی نداره. شما زمانی که پورت رو باز کنید هم میتونید بخونید و هم بنویسید. این رویداد فقط زمانی رخ میده که اطلاعات روی پورت نوشته بشه و زمان خوندن چون خود برنامه نویس داره روی پورت اطلاعات ارسال میکنه رویدادی اتفاق نمی یوفته. یک مثال تو پوشه اون هست که کمی مشکل داره ولی میتونه کمک خوبی باشه برای شروع کار.
اون کامپوننت دوم رو من تا حالا ندیدم. ممکنه با نسخه های قدیمی FPC و Lazarus هماهنگ باشه و برای نسخه های جدید به روز رسانی نشده باشه.
اطلاعات کاملی برای ارتباط با انواع پورت ها رو میتونی تو صفحه ویکی لازاروس ببینی :
http://wiki.lazarus.freepascal.org/Hardware_Access

آفلاین ahmadian

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
« پاسخ #199 : 22 امرداد 1392، 08:13 ق‌ظ »
سلام امیر جان
همه چیز عالی و در حد کمال بود. ممنون
من هم چندین ساله با دلفی تحت ویندوز کار می کنم اما این روزها خیلی از پروژه هایی که میاد رو میشه با سخت افزارهایی دلچسبتر از PC، مثل تبلت و اسمارت فون و Embedded بردهای آماده پیاده سازی کرد.
چندین ماه هست که سعی کردم با جاوا و اندروید کار کنم اما چندان دلچسب نبود. یعنی کسی که با دلفی کار کنه اصلا رقبت نمی کنه از این کدهای بی نظم و ترتیب بنویسه.
شرکت Embarcadero هم قول داده بود در میانه سال ۲۰۱۳ دلفی با خروجی apk بیرون بده اما خبری نشد.
خلاصه انگار همه عوامل داره مجبورم می کنه بیام سراغ لینوکس. هر چند از بی نظمی و پراکندگی در این سیستم عامل مردم نهاد راضی نیستم، اما انحصارطلبی گوگل در انتشار اندروید و نیز Real time نبودن اون، چاره ای جز لینوکس نمی گذاره.
با لازاروس وقتی آشناشدم که پارسال ویندوز ۶۴ بیتی نصب کردم و دلفی XE ای که داشتم ۳۲ بود. اتفاقی لازاروس رو توی نت پیدا کردم و نصب کردم. باهاش کلی ور رفتم و سعی کردم کامپونت پورت سریال و ریپورت و ... روش نصب کنم اما کمی دردسر داشت و بخاطر یه پروژه مجبور شدم بزارمش کنار و دلفی XE3 نصب کنم که خودش FastReport و برنامه های قبلی ام رو هم بدون مشکل باز می کنه.
پرچونگی نکنم. دیشب صفحه زیر رو دیدم:
http://wiki.freepascal.org/Lazarus_on_Raspberry_Pi
برد RaspberryPi رو احتمال زیاد می شناسی اما برای دوستان میگم که این یه کامپیوتر بسیار کوچک (اندازه کارت اعتباری) با هسته آرم ۱۱ و کلی درگاه هست که با اندکی لوازم جانبی براحتی می تونه جای یه PC رو در بسیاری از پروژه ها بگیره. یکی از شرکت های وطن هم اونو با قیمت تقریبا مناسب وارد کرده و اینترنتی می فروشه.
کسانی که با دنیای Embedded از قدیم تا بحال آشنا هستند می دونند که یکی از بزرگترین چالشهای بردهای ارزون اینه که که نمی شه بصورت native توشون برنامه نویسی کرد. حداقل زبانهای برنامه نویسی ویژوال مثل دلفی و C# و ... روی اکثر این بردها نصب نمیشه. یعنی باید برنامه رو روی یه کامپیوتر دیگه نوشت و کمپایل کرد و تمام کتابخونه های لازم رو جمع آوری کرد و با یه سیستم عامل مثل WinCE جمع کرد و ریخت توی برد. تازه با کلی دردسر.
من اولین باره دیدم که میشه توی یه برد ۴۰ دلاری native برنامه ویژوال بنویسیم! شاید دوستان دیده باشند و منو هم مطلع کنند.
بهرحال قدرت و رایگان بودن لازاروس، سادگی و خوانایی زبان پاسکال، برد بسیار ارزون و پشتیانی شده RaspberryPi، کوچکی و بی سر و صدا بودن این برد (و بردهای مشهابه اون) نسبت به PC های X86  و مهمتر از همه native نوشتن برنامه بدون نیاز به PC دیگر باعث شد بیام سراغ لینوکس.
خواهشمندم دوستان لینوکس باز منو در ورود به لینوکس راهنمایی کنند. البته اگه نکته ای برای این کاربرد خاص داره.

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #200 : 22 امرداد 1392، 11:00 ب‌ظ »
سلام امیر جان
سلام
به دنیای متن باز و بی انتهای لینوکس خوش اومدی  \\:D/
تو این زمینه با شما به شدت موافقم و حتی چندتا مورد کاری برام پیش اومده بود که قصد داشتم تو اونها از این برد ها با استفاده از لازاروس بهره ببرم. ولی هنوز چنتا مشکل سر این راه وجود داره که قابل حل هستن.
اولیش قیمت این بورد ها هنوز باید پایین تر بیاد تا برای مصرف کننده دردسر هاش به صرفه اقتصادیش نچربه.
دوم اینکه کامپوننت های پرینت لازاروس برای کارکتر های فارسی در گنو/لینوکس کمی مشکل دارند که با توجه به سایت اعلام خطا لازاروس اونها در نسخه آینده رفع خواهند شد. با این حال فعلا بر روی این بورد ها گنو/لینوکس نصبه و امکان ارسال پرینت با برنامه های نوشته شده با لازاروس به صورت فارسی وجود نداره.
این دو مورد رو گفتم چون چند وقت پیش یکی از دوستانم که شرکتش تو کار سیستم های نوبت دهی است با من تماس گرفت و برنامه ای خواست که برگه نوبت چاپ کنه. من برنامه رو براش نوشتم و متوجه شدم در اون قسمت ایستاده که مشتری دکمه میزنه و سیستم بهش پرینت نوبت میده یک مادربرد و پاور و هارد و ... جاسازی کرده و برنامه منو اونجا ران میکنه.
هرچند این قطعات کارکرده و دست دوم تهیه شده بود و حدود 300 تومن براش تموم شده بود ولی اگه از این بورد ها استفاده می کرد هزینه اش کمتر می شد و جای کمی میگرفت و نیاز به پاور و هارد هم نداشت و در آخر برنامه من بدون تغییر میتونست تو اون سیستم عامل هم به راحتی کار کنه ولی هنوز اون 2 مشکل وجود داشت.
با این حال به آینده این بورد ها و لازاروس خیلی خوش بین هستم و فکر می کنم پشرفت های بیشتری در انتظار این محیط توسعه و برنامه نویس های اون خواهد بود.

آفلاین ahmadian

• Newbie
  • *
« پاسخ #201 : 23 امرداد 1392، 01:52 ق‌ظ »
سپاس امیر جان
به نظرم قیمت این بردها کم و بیش مناسبه. در واقع قیمتشون معادل پاور خوب یک PC هستند.
دیباگ کردن لازاروس با فیدبک و همفکری هم نباید کار زمانبری باشه.
تنها چیزی که من نمی دونم ساختار کرنل لینوکسه. بیشتر کارهایی که من باهاش سر و کار دارم نیاز به سرعت پولینگ بالا دارند. ویندوز در این مورد بسیار ضعیفه. مثلا برای HID من نتونستم سریعتر از 1 میلی ثانیه بدست بیارم. برای ترسیم گراف هم سرعت در همین حده. ویندوز امکان دسترسی به اینتراپت ها رو هم کاملا بسته. بزرگترین مشکل ویندوز هزاران تردی هست که داره توش اجرا میشه. در حالیکه بسیاری از اونها برای یه دستگاه خاص نیاز نیست.
آیا لینوکس در این مورد بهتر هست؟ اصلا میشه بعنوان یک سیستم عامل Real Time روش حساب باز کرد؟ آیا اینتراپت ها در اون قابل دسترس هستند؟ اولویت بندی تردها در لینوکس واقعیه یا مثل ویندوز مجازیه؟ آیا لینوکس روی ARM سرعت کافی داره؟ یا از قابلیت های RISC هیچ بهره ای نبرده؟

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #202 : 23 امرداد 1392، 07:31 ق‌ظ »
سپاس امیر جان
به نظرم قیمت این بردها کم و بیش مناسبه. در واقع قیمتشون معادل پاور خوب یک PC هستند.
دیباگ کردن لازاروس با فیدبک و همفکری هم نباید کار زمانبری باشه.
تنها چیزی که من نمی دونم ساختار کرنل لینوکسه. بیشتر کارهایی که من باهاش سر و کار دارم نیاز به سرعت پولینگ بالا دارند. ویندوز در این مورد بسیار ضعیفه. مثلا برای HID من نتونستم سریعتر از 1 میلی ثانیه بدست بیارم. برای ترسیم گراف هم سرعت در همین حده. ویندوز امکان دسترسی به اینتراپت ها رو هم کاملا بسته. بزرگترین مشکل ویندوز هزاران تردی هست که داره توش اجرا میشه. در حالیکه بسیاری از اونها برای یه دستگاه خاص نیاز نیست.
آیا لینوکس در این مورد بهتر هست؟ اصلا میشه بعنوان یک سیستم عامل Real Time روش حساب باز کرد؟ آیا اینتراپت ها در اون قابل دسترس هستند؟ اولویت بندی تردها در لینوکس واقعیه یا مثل ویندوز مجازیه؟ آیا لینوکس روی ARM سرعت کافی داره؟ یا از قابلیت های RISC هیچ بهره ای نبرده؟
سلام
حق با شماست و منم حتی با قیمت فعلی این بوردها رو پیشنهاد می کنم فقط یکم زمان میبره تا جای خودشون رو تو بازار باز کنن.
در مورد سرعت اجرا و پاسخ نرم افزار هم مطمئنا گنو/لینوکس خیلی سریع تر از ویندوز خواهد بود که یکی از دلایلش هم همون اجرای بساری ترد یا سرویس هایی که در برخی موارد مورد نیاز نیستند هستش. در مورد اینتراپت ها و اجرای روی ARM چیزهایی تو اینترنت خوندم ولی هنوز عملی با اون کار نکردم ولی میدونم میشه و اگه روزی مجبور باشم میرم سراغش. در مورد باقی سوال ها هم باید یکی از اساتید لینوکسی جواب بده ولی فکر می کنم همشون قابل انجام باشن.
موفق و پیروز باشید.
یا حق ;)

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #203 : 13 شهریور 1392، 12:18 ب‌ظ »
سلام  :)
یه مدتی نبودم (سرم خیلی شلوغ بود) شرمنده  :oops:
امروز با چنتا خبر اومدم.
اول اینکه نسخه جدید لازاروس منتشر شده :
Lazarus 1.0.12  \\:D/
لینک دانلود  : http://sourceforge.net/projects/lazarus
اشکالات و نواقص رفع شده در این ویرایش : http://wiki.lazarus.freepascal.org/Lazarus_1.0_fixes_branch#Fixes_for_1.0.12_.28Merged.29
 ;)
خبر بعدی اینکه دارم سعی می کنم اگه زمانش فراهم بشه کتاب شروع برنامه نویسی با پاسکال شی گرا رو به فارسی ترجمه کنم. این کتاب الان در دو نسخه انگلیسی و عربی موجوده و قبلا لینک نسخه انگلیسی اون رو تو پست های قبلی گذاشته بودم.
هنوز زیاد جلو نرفتم ولی فعلا دو صفحه رو شروع کردم و کار به آرامی جلو میره.
نسخه انگلیسی : http://ubuntuone.com/67MUEH9ASIr9ecHoQQZfR8
نسخه فارسی تا این لحظه : http://ubuntuone.com/6F3hOE0zi1NcSAPnOzHqNG
امیدوارم کار به سرانجام برسه  :D
یا حق  ;)
« آخرین ویرایش: 16 شهریور 1392، 12:25 ب‌ظ توسط امیر شهریاری »

آفلاین علی هردان

• Full Member
  • *
  • ارسال: 243
« پاسخ #204 : 13 شهریور 1392، 05:38 ب‌ظ »
سلام  :)
یه مدتی نبودم (سرم خیلی شلوغ بود) شرمنده  :oops:
امروز با چنتا خبر اومدم.
اول اینکه نسخه جدید لازاروس منتشر شده :
Lazarus 1.0.12  \\:D/
لینک دانلود  : http://sourceforge.net/projects/lazarus
اشکالات و نواقص رفع شده در این ویرایش : http://wiki.lazarus.freepascal.org/Lazarus_1.0_fixes_branch#Fixes_for_1.0.12_.28Merged.29
 ;)
خبر بعدی اینکه دارم سعی می کنم اگه زمانش فراهم بشه کتاب شروع برنامه نویسی با پاسکال شی گرا رو به فارسی ترجمه کنم. این کتاب الان در دو نسخه انگلیسی و عربی موجوده و قبلا لینک نسخه انگلیسی اون رو تو پست های قبلی گذاشته بودم.
هنوز زیاد جلو نرفتم ولی فعلا دو صفحه رو شروع کردم و کار به آرامی جلو میره.
نسخه انگلیسی : http://ubuntuone.com/67MUEH9ASIr9ecHoQQZfR8
نسخه فارسی تا این لحظه : http://ubuntuone.com/4nNVg4ioR6uVLERIyFBace
امیدوارم کار به سرانجام برسه  :D
یا حق  ;)
سلام. امیدوارم کامل ترجمه بشه. همین دو صفحش رو که خوندم خیلی خوشم اومد. خوب ترجمه شده بود  ;)
اما من یه سوال خیلی بی ربط دارم  ;D شما زبان انگلیسی رو از کجا، چجوری یاد گرفتید؟  ???
من چیکار میتونم بکنم که انگلیسیم در حدی بشه که مثلا بتونم همین کتاب رو ترجمه بکنم؟  :D

آفلاین ahmadian

• Newbie
  • *
« پاسخ #205 : 13 شهریور 1392، 06:28 ب‌ظ »
سلام امیر جان
امیدوارم خسته نباشی
به نظر من یه برنامه نویس حتما باید با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشه و استفاده از ترجمه باعث تضعیف یادگیری زبان و محدودیت منابع در آینده خواهد شد.
در کار واقعی این کتابها نیستند که منابع اصلی اند بلکه منابع انبوهی که در نت هست می تونه راهکارهای مناسبتری ارائه بده.
همینکه ما تصمیم بگیریم از منابع انگلیسی استفاده کنیم کار تمام است. کافیست شش ماه طاقت بیاریم و با استفاده از دیکشنری از منابع اصلی برای پیشبرد کارهامون استفاده کنیم. اگه دانشجو باشیم برای واحدهای درسی، اگه کارشناس باشیم برای استفاده از منابع و اطلاعات.
بعد از شش ماه می بینید به ندرت به دیکشنری نیاز دارید و بعد از یکی دو سال اصلا بهش نیاز نخواهید داشت و می بینید که انگلیسی و فارسی براتون یکسان خواهد شد.
فقط یادتون باشه که بی دلیل سراغ یادگیری زبان یا هر چیز دیگه ای نرید. زبان دانش نیست بلکه یکی از ابزارهای کسب دانش است. بنابراین نباید بی دلیل سراغش رفت. 

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #206 : 14 شهریور 1392، 10:50 ق‌ظ »
شما زبان انگلیسی رو از کجا، چجوری یاد گرفتید؟  ???
من چیکار میتونم بکنم که انگلیسیم در حدی بشه که مثلا بتونم همین کتاب رو ترجمه بکنم؟  :D
سلام
من نه کلاس رفتم نه سی دی گرفتم نه آموزشگاه رفتم نه ....
فقط E-Book های زبان اصلی و صفحات اینترنتی انگلیسی مربوط به این قضیه رو سعی کردم بخونم و مفهوم اونها رو درک کنم. تکرار و انجام این کار به مرور زمان باعث میشه تو این زمینه توانایی خوبی بدست بیارید. شاید اگه یک کتاب روانشناسی یا پزشکی باشه هیچی ازش نفهمم ولی الان متون مربوط به کامپیوتر و اینترنت و برنامه نویسی و ... رو خیلی راحت درک می کنم. البته بی نیاز از دیکشنری و مترجم نیستم و از اونها هم کمک زیادی می گیرم.
ترجمه این کتاب هم زیاد مشکل نیست و کلمات خیلی سختی نداره فقط مسئله زمان هستش که خیلی کم گیر میاد  ;D
به نظر من یه برنامه نویس حتما باید با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشه و استفاده از ترجمه باعث تضعیف یادگیری زبان و محدودیت منابع در آینده خواهد شد.
در کار واقعی این کتابها نیستند که منابع اصلی اند بلکه منابع انبوهی که در نت هست می تونه راهکارهای مناسبتری ارائه بده.
همینکه ما تصمیم بگیریم از منابع انگلیسی استفاده کنیم کار تمام است. کافیست شش ماه طاقت بیاریم و با استفاده از دیکشنری از منابع اصلی برای پیشبرد کارهامون استفاده کنیم. اگه دانشجو باشیم برای واحدهای درسی، اگه کارشناس باشیم برای استفاده از منابع و اطلاعات.
بعد از شش ماه می بینید به ندرت به دیکشنری نیاز دارید و بعد از یکی دو سال اصلا بهش نیاز نخواهید داشت و می بینید که انگلیسی و فارسی براتون یکسان خواهد شد.
فقط یادتون باشه که بی دلیل سراغ یادگیری زبان یا هر چیز دیگه ای نرید. زبان دانش نیست بلکه یکی از ابزارهای کسب دانش است. بنابراین نباید بی دلیل سراغش رفت.
سلام
از اونجایی که زبان های برنامه نویسی انگلیسی هستند برنامه نویس ها با این زبان تا حدودی آشنایی دارند. در مورد استفاده از منابع زبان اصلی و اینترنتی با شما موافقم ولی در سطح حرفه ای. یک برنامه نویس حرفه ای نیازی به کتاب های آموزشی اصول و پایه های زبان برنامه نویسی خودش نداره (چه فارسی و چه انگلیسی) و بیشتر نیاز خودش رو از تکنیک ها و الگوریتم های منابع انگلیسی و اینترنت پیدا میکنه.
ولی کاربران تازه کار و کسانی که قصد ورود به این زمینه رو دارند نمیتونن همه مطالب رو از منابع انگلیسی به خوبی درک کنند و براشون در قدم اول کمی مشکله و ممکنه بعد از چند صفحه کلا بی خیال برنامه نویسی بشن. اگه واقعا تو کارشون جدی باشن و چاره ای نداشته باشن هم ممکنه بعضی مواقع معانی رو درست درک نکنند و مسیر ور اشتباه برند.
در ضمن وجود ترجمه مناسب از زبانی که هنوز خوب معرفی نشده و در اول راه است میتونه تبلیغ خوبی برای اون باشه و به گسترش جامعه کاربری اون کمک زیادی بکنه.
یا حق

آفلاین developing

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
« پاسخ #207 : 31 شهریور 1392، 03:55 ب‌ظ »
با سلام

من خیلی وقته که دارم با این لازاروس کار می کنم اما نه به صورت تجاری چون کارهای تجاری رو با دلفی انجام می دم.

خب که چی؟؟؟ ](*,)
می گم، صبر کنید. 8)

الآن دلفی، نسخه ی XE5 رو داده که برای موبایل (اندروید و iOS ) هم برنامه تولید می کنه اما با محیط فایرمانکی. دوستانی که با این محیط کار کردند می دونند که این محیط اساسا برای تولید برنامه های یونیکد درست نشده و در بسیاری از موارد به اشکالات زیادی بر می خوریم(ما یونیکد زبانان!!! چه واژه ای به کار بردما ;D)

خب رفتم سراغ دوست چندبستری خوب خودمون لازاروس. شروع کردم که این IDE رو رام کنم و باهاش برنامه نویسی اندروید انجام بدم اما نشد که نشد. سراغ پاسکال4اندروید رفتم خیلی سنگین هست(البته نحوه ی برنامه نویسیش؛ یعنی دیگه از اون توابع راحت زمان دلفی و لازاروس خبری نیست) من هم که تنبل نتونستم باهاش خوب ارتباط برقرار کنم. :(
http://barnamenevis.org/showthread.php?418672-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D9%84-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AF-%28Pascal-4-Android%29
این مطلب رو هم خودم نوشتم. \\:D/
 خلاصه از این دوست خوب هم جدا شدم. از لازاروس هم ناامید شده بودم که گشتم و گشتم و به "گردباد کد" رسیدم.  :o می پرسید این چیه دیگه خودتون رو ناراحت نکنید این همون CodeTyphon هست که یک توزیع از لازاروس به حساب میاد و فیلم هایی از اون بر روی یوتیوب هست که طرف برای اندروید برنامه نویسی می کنه و خیلی هم راحت مثل آب خوردن.

www.youtube.com/watch?v=tgj9AWG1Gig

سرتون رو درد نیارم به سرعت این IDE رو دانلود کردم و نصبیدم... اما بازهم نشد هر کاری بگید کردم ولی نشد.انواع و اقسام ور رفتن ها رو امتحان کردم اما...
این سایتش هست که همه چی توش داره راهنمای نصب و غیره.

http://www.pilotlogic.com/sitejoom/index.php/codetyphon

حالا از شما دوستان می خوام امتحانی کنید ببینید می تونید برای بسترهای مختلف کدنویسی کنید یا نه.
نصبش کار راحتیه توی فرومش توضیحات زیادی داده. از دوستانی که به انگلیسی مسلط هستند تقاضا دارم ببینند می تونند کاری انجام بدند. اگه تونستید خبرم کنید.

آفلاین ahmadian

• Newbie
  • *
« پاسخ #208 : 31 شهریور 1392، 04:54 ب‌ظ »
سلام دوستان
من هم این مسیرها رو رفتم( حتی با تسلط بر انگلیسی)
نکته جالبی را که دریافتم اینه: ابزارهایی اینچنین برای کاربر نهایی (End user) مناسب نیستند.
برخلاف دلفی که برای کاربر نهایی (برنامه نویس معمولی) ساخته شده و نیاز نیست شما درگیر ساز و کار داخلی اون بشید.
لازاروس مثل یک آچار فرانسه همه کارست که پیچ های خاص رو هم باز می کنه، سوراخ هم می کنه، پرس هم هست، قلاویز هم هست و...
اگه بخواهیم مثل آچار معمولی برای باز کردن پیچ معمولی ازش استفاده کنیم، دردسرهای فراوان خواهیم داشت.
مگر اینکه بخواهیم متخصص لازاروس بشیم و هیچ کار دیگه ای انجام ندیم. که در ایران چنین چیزی بندرت پیش میاد. معمولا کارشناسان ایرانی باید یک دریا(با عمق اندک) کار بلد باشند تا زندگیشون بچرخه. برخلاف غربی ها که شرکتهایی با برنامه ریزی طولانی مدت تاسیس می کنند و متخصصینی برای هر زمینه خاص تربیت می کنند.

مثلا وقتی در ایران خودرو با متخصصین کره ای در پروژه X7 (سمند) دوست شدم، فهمیدم بیشترشون اصلا تحصیلات دانشگاهی مناسب ندارند. بلکه در همون زمینه کاری خاص آموزش دیده اند. کسی  که متخصص سوخت رسانی به موتور بود، هیچ چیزی از بقیه قسمت های ماشین نمی دونست، حتی در حد ابتدایی. اما همونجا کارشناسان ایرانی بودند که در تمام قسمت های خودرو کار کرده بودند ولی متخصص هیچی نبودند و نمیشد در یک پروژه واقعی (اقتصادی) ازشون استفاده کرد.
نتیجه اینکه اگه قرار باشه برنامه نویس حرفه ای پاسکال بشید باید زیر و روی لازاروس و اکسیژن و ... رو در بیارین. حتی در پیدا کردن باگ ها به گروه پیشگامان لازاروس کمک کنید. یعنی باهاش زندگی کنیم.
و در نهایت سراغ هیچ کار دیگه ای نرید. حتی آشپزی  :D
« آخرین ویرایش: 31 شهریور 1392، 10:35 ب‌ظ توسط ahmadian »

آفلاین xubuntu4iran

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 748
لازاروس
« پاسخ #209 : 07 آبان 1392، 01:28 ب‌ظ »
فرمت HTML