انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ایا وجود کاربران زیاد ویندوز باعث شده که امنیت لینوکس بالا باشه یا....؟!  (دفعات بازدید: 2815 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین مهدی جعفری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 286
  • آزادی حق ماست!
سلام به همه ی خوبان!
اساتید محترم به نظر شما ایا ویندوزی که بالای ۶۰٪ کاربرای جهان رو پوشش میده باعث شده امنیت لینوکس بالا بره و کسی فکر ساختن ویروس واسه لینوکس رو نکنه؟یا کلا لینوکس امنیتش بالاست؟لطفا با دلیل و روشن جواب بدید.ممنون
منتظران مهـــــــــــدی بهـــــوش باشند که حســــــین را مُنتَظِرانَش کُشتند

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 417
همین اندروید که هسته لینوکس داره هر چی بین کاربرا محبوبتر میشه بدافزارهاشم بیشتز میشه !
اما
نظرت در مورد ویروس نگرفتن به خاطر کم بودن کاربر کاملا اشتباهه. الآن تمام سرورهای مهم دنیا (از جمله سرورهای خود مایکروسافت) روی گنو/لینوکس هستن (حدود ۹۸ درصد سرورهای جهان). فکر می‌کنی برای یه هکر به صرفه‌تره به حساب بانکی مردم دست پیدا کنه یا رو دسکتاپ ملت new folder بسازه؟ این که لینوکس تا به حال حتا یه ویروس هم نگرفته به خاطر معماری چند لایه و طراحی صحیح اونه که به ویروس‌ها اجازه‌ی اجرا و گسترش نمی‌ده. وگرنه فکر می‌کنی مایکروسافت و امثالهم تا حالا برای از بین بردن این حرف که لینوکس یه‌دونه ویروس هم نداره سعی نمی‌کردن یه ویروس براش بسازن؟
دلیل امن بودن لینوکس معماری مبتنی بر پوزیکسش است و سیستم ریپوزیتوری و دسترسی های مختلف یوزرها. بحث اصلی اینه که ویروس باید از یک جایی وارد بشه. نوشتن «ویروس» برای لینوکس سخت نیست ولی بحث اینه که اون ویروس امکان پخش شدن نداره چون لینوکس مثل ویندوز پر از سوراخ نیست. برای نمونه به این «باگ» نگاه کن:

http://jadi.net/2011/11/%D9%82%D9%87%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%E2%80%8C-%D8%A8%D8%A7%DA%AF%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA/
عبارت درست اینه که «در لینوکس هیچ ویروس وحشی وجود نداره.» ویروس وحشی ویروسی است که ممکنه به شما حمله کنه، به شما صدمه بزنه و .... ولی ویروس های آزمایشگاهی ویروس هایی هستن که می شه اونها رو نوشت و دید که چجوری پخش می شن و غیره.

در دنیای لینوکس برنامه ها از منابع معتبر نصب می شن و سیستم عامل و براوزرها هم سوراخ هایی ندارن که ویروس ها بتونن از اون طریق خودشون رو به کامپیوتر شما منتقل کنن و به همین دلیل ویروس حتی اگر قابلیت نوشته شدن داشته باشه، قابلیت پخش شدن در محیط (وحشی شدن) رو نداره.
به سه دلیل، لینوکس آنتی ویروس داره در حالی که از نظر فنی توش نمی شه ویروس خطرناک داشت:
- بخواهید یک mailserver داشته باشید. در این حالت لازم است ایمیل های ورودی و خروجی را از نظر داشتن ویروس بررسی کنید.
- بخواهید یک file server داشته باشید. یعنی دستگاه لینوکسی شما مکانی باشد برای ذخیره فایل های دیگران
- بخواهید به دوستانتان لطف کنید و هر وقت فلش یا فایلی به شما دادند، برایشان آن را اسکن کنید و اطلاع بدهید که چه ویروسی دارند (:
ویندوز عمیقا با لینوکس فرق داره. ویندوز وقتی نوشته شد که ایده شبکه گسترده نشده بود و نفر اصلی پشت ویندوز اون زمان (بیل گیتس) هم افق شبکه رو کلا نادیده گرفته بود (به کتاب راه پیش روی گیتس مراجعه کنید و ببینید چقدر از شبکه توش حرف زده).
در مقابل لینوکس با ایده پوزیکس و یونیکس نوشته شد که عمیقا به مفاهیم شبکه گره خورده بودن و به شکل کامل با ایده چندکاربره و شبکه بودن طراحی می شدن.
این رو هم اضافه کنم که با رشد کاربران لینوکس، ویروس هاش ترسناک‌تر نخواهد شد چون از نظر منطقی در دنیای گنو/ لینوکس، ویروس قابل تکثیر نیست.
خب بذار من هم یک تبلیغ بفرستم... لینوکس هم ویروس دارد: http://jadi.undo.it/spip.php?article417
« آخرین ویرایش: 10 خرداد 1391، 11:57 ب‌ظ توسط identi.ca »

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
سلام به همه ی خوبان!
اساتید محترم به نظر شما ایا ویندوزی که بالای ۶۰٪ کاربرای جهان رو پوشش میده باعث شده امنیت لینوکس بالا بره و کسی فکر ساختن ویروس واسه لینوکس رو نکنه؟یا کلا لینوکس امنیتش بالاست؟لطفا با دلیل و روشن جواب بدید.ممنون

با این اساتید که نوشتی با شرم و خجالت بسیار و پوزش از اساتید محترم و ... یه جواب کوتاهی میدم
۱- مگه میشه که گرونی موز باعث محبوبیت خیار بشه  پرسشت اشتباهه شاید اگه می‌پرسیدی «آیا دلیل امنیت گنو/لینوکس کاربرای کم آن است» بهتر و درست‌تر بود
۲- «به نظر من» هرچقدر هم کاربرای گنو/لینوکس زیاد بشه امنیتش پایین نمی‌یاد چون به همون اندازه مشارکت کننده برای بهینه کردن کدهای اون بیشتر میشه و خیلی سریعتر مشکلاتش رفع میشه
۳- ویندوز حدود 85٪ کاربرای دسکتاپها رو داره
۴- «به نظر من» امنیت گنو/لینوکس قسمت بزرگیش به دلیل سیاستهای امنیتی و ساختارشه
۵- «به نظر من» کاربرای گنو ده دوازده سرو گردن از ویندوزیها سرن و خیلی بیشتر حالیشونه
۶- ببخشید تو بحثی که به من مربوط نبود دخالت دخالت کردم
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین مهدی جعفری

• Sr. Member
  • *
  • آزادی حق ماست!
ینی پایه(هسته) ویندوز لینوکسه؟
« آخرین ویرایش: 11 خرداد 1391، 01:08 ق‌ظ توسط morteza_machin »

آفلاین مهدی جعفری

• Sr. Member
  • *
  • آزادی حق ماست!
سلام به همه ی خوبان!

با این اساتید که نوشتی با شرم و خجالت بسیار و پوزش از اساتید محترم و ... یه جواب کوتاهی میدم
۱- مگه میشه که گرونی موز باعث محبوبیت خیار بشه  پرسشت اشتباهه شاید اگه می‌پرسیدی «آیا دلیل امنیت گنو/لینوکس کاربرای کم آن است» بهتر و درست‌تر بود
۲- «به نظر من» هرچقدر هم کاربرای گنو/لینوکس زیاد بشه امنیتش پایین نمی‌یاد چون به همون اندازه مشارکت کننده برای بهینه کردن کدهای اون بیشتر میشه و خیلی سریعتر مشکلاتش رفع میشه
۳- ویندوز حدود 85٪ کاربرای دسکتاپها رو داره
۴- «به نظر من» امنیت گنو/لینوکس قسمت بزرگیش به دلیل سیاستهای امنیتی و ساختارشه
۵- «به نظر من» کاربرای گنو ده دوازده سرو گردن از ویندوزیها سرن و خیلی بیشتر حالیشونه
۶- ببخشید تو بحثی که به من مربوط نبود دخالت دخالت کردم
داداشمی تو :)

آفلاین (|33@5

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
ینی پایه(هسته) ویندوز لینوکسه؟
هسته ویندوز، لینوکسه؟
در یک کلام خیر.

اما اگر منظورتون تقابل و تاثیرپذیری هست، بله...
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.

آفلاین مهدی جعفری

• Sr. Member
  • *
  • آزادی حق ماست!

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
پس ويندوز بر چه پايه اي هست؟
از نظر معمارى چه فرقايييييي دارن؟

• High Hero Member
  • *
پس ويندوز بر چه پايه اي هست؟
از نظر معمارى چه فرقايييييي دارن؟

ویندوز پایش کجا بود !

معماری سخت افزاری هستش نه نرم افزاری پس تفاوتی وجود نداره

ولی اگه منظورت خود سیستم‌عامل هستش تقریبا میشه گفت سیستم‌عاملها ۲ دست هستند ویندوز و شبه یونیکس
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین (|33@5

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
ولی اگه منظورت خود سیستم‌عامل هستش تقریبا میشه گفت سیستم‌عاملها ۲ دست هستند ویندوز و شبه یونیکس
بسی بیش از دو دسته اند! ولی دو دسته ای که عنوان کردید بیشترین کاربرد و گستره کاربر رو دارن.
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
پس قضيه ى اين BSD ها چيه؟ اونا هم گنو١لينوكسن؟
مكينتاش چى؟
سيمبين چى؟
جزء كدوم دسته اند؟

• High Hero Member
  • *
بسی بیش از دو دسته اند! ولی دو دسته ای که عنوان کردید بیشترین کاربرد و گستره کاربر رو دارن.

گفتم که تقریبا

پس قضيه ى اين BSD ها چيه؟ اونا هم گنو١لينوكسن؟
مكينتاش چى؟
سيمبين چى؟
جزء كدوم دسته اند؟
BSD و مكينتاش هر دو شبه یونیکس هستند (هسته سیستم‌عامل مک رو از BSD گرفتن)
سیمبین هم کلاس کار خودش رو داره البته اینقدر بی سر و ته هست که بهتره اون رو جز دسته‌های اصلی حساب نکنیم