انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: واقع‌بینی  (دفعات بازدید: 5438 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 99
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
واقع‌بینی
« : 13 خرداد 1391، 09:02 ب‌ظ »
یه چیزی بود چند وقت بود می‌خواستم بگم، گفتم براش یه تاپیک جدا راه بندازم. قبلش از هر کی که این نوشته ممکنه بهش بر بخوره عذر نمی‌خوام!

مساله اینه که یه جور جو زدگی عمیق بین دوستان طرفدار گنو لینوکس دیده می‌شه. یه چند تا مثال بزنم:
در مورد IDE مثلا در مقایسه بین eclipse و visual studio امکانات eclipse به طور اغراق آمیزی گفته میشه، طوری که اگه کسی ندونه فکر می‌کنه vs یه چیزی در حد pe2 قدیمه.
یا مثلا یه جوری در مورد #C صحبت می‌شه انگار طاعونه.
یا مانورهای بی‌خود در مورد blue screen تو ویندوز.
یا مقایسه خنده‌دار oo با MS Office.
یا حتی درگیری‌های بی‌خود سر اسم لینوکس یا حتی مقایسه لینوس و استالمن و نرم‌افزار باز و آزاد و هزار و یک مورد دیگه مث اینا.

از نظر من اگر این رفتارا نشون‌دهنده تینیجر بودن طرف نباشه، لااقل نشون‌دهنده تعصب گویندست و به هر حال با روح آزادی‌خواهی مغایرت داره.

ما تو دنیایی زندگی می‌کنیم که توش چند تا سیستم عامل تو شرکت‌های بزرگ توسعه داده می‌شن. برای توسعه این سیستم عامل‌ها و نرم‌افزارهای وابستشون مقادیر زیادی پول خرج می‌شه و بهترین متخصصین به کار گرفته می‌شن. از طرف دیگه یه مجموعه سیستم عامل هم توسط مجموعه بزرگی از متخصصین آزاد کار و به صورت یه همکاری جمعی منتشر می‌شه. هر دو گروه هم محصولات خیلی خوبی تولید می‌کنند و هر دو هم مزایا و معایبی تو کاراشون هست.

اگه من نوعی طرفدار ویندوز یا لینوکس هستم، بزرگترین اشتباهی که ممکنه بکنم ندیدن مزایای طرف مقابله. اگه هنوز هم صفحه آبی ویندوز رو مسخره بکنم اما ندونم که کسایی هستن که ۷ ۸ ساله دارن از ویندوز xp به خوبی و خوشی استفاده می‌کنن (مثل دارنده همین آی دی)، تنها کاری که کردم بستن چشمام بر روی حقیقته.

آیا من دارم از نرم‌افزار انحصاری دفاع می‌کنم؟ بله و نه. چیزی که من دارم می‌گم اینه که صرف نظر از اینکه کی اون رو توسعه داده MSOffice یه محصول عالیه. و اگه ما حاضر نباشیم بپذیریم که oo یه تقلید ناشیانست، هیچ‌وقت واقعا در مسیر پیش‌رفت قرار نمی‌گیریم.

آیا ما باید تقلید بکنیم؟ بله و نه. ما باید یادمون باشه که تو اکو سیستم لینوکس هستیم و چیزی مثل مونو احتمالا عاقبت خوشی نخواهد داشت. از طرف دیگه هم نباید زیبایی‌های چیزی مثل xaml رو از یاد برد و بلکه جوابی مثل qml براش تهیه کرد.

آیا من فکر می‌کنم ویندوز/لینوکس سیستم عامل بهتریه؟ نع! من یه کاربر پاپتیم که دنبال استفاده بهتر از کامپیوتر و کیف کردن تو این دنیای فانیم. به خاطر همین هم دقیقا دنبال چیزی هستم که بهتر کارم رو راه بندازه، بیشتر زیر دستم رام باشه و از کار کردن باهاش لذت بیشتری ببرم. اون چیز فعلا برای من لینوکسه.

همیشه راهی برای بهتر شدن هست، از جمله تو گنو لینوکس، و همه جا چیزهایی برای یاد گرفتن هست، از جمله تو ویندوز. من دوست‌دار لینوکسم، اما دوست دارم سیستم عامل محبوبم پیش‌رفت کنه و فروم‌هاش محل غرغر پیرزنها نباشه. آگاهی، خضوع و واقع‌بینی در برابر رقیب می‌تونه ما رو از قضاوت غلط دور کنه و از این طریق مسیر پیشرفت رو مهیا.

این مای هامبل آپینیون...
« آخرین ویرایش: 13 خرداد 1391، 09:07 ب‌ظ توسط MElmi »
گاریچی!

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
پاسخ : واقع‌بینی
« پاسخ #1 : 13 خرداد 1391، 09:17 ب‌ظ »
یکی از مشکلات اوبونتو اینکه توسط تولید کنندگان سخت افزار (لپتاپ و....) بخوبی ساپورت سخت افزاری نمیشه و دیگری عدم تبلیغ فراگیر هست که البته تو برنامه کاری خودشون دارند نکته مهم افق 2014 است که اوبونتو برای خودش جساب باز کرده .نکته دیگری اینکه این نرم افزار ها رایگان هستند ومعمولا با سورس باز. البته تا رسیدن به برنامه های مناسب و فراگیر برای اوبونتو در همه ی زمینه ها از مهندسی بگیر تا بازی باید کار زیادی روش بشه
البته قبول دارم که احساساتی نباید جلو رفت.
کمپانی موفق خواهد شد که مطالعه بازار خوبی داشته باشه.

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #2 : 13 خرداد 1391، 09:23 ب‌ظ »
البته قبول دارم که احساساتی نباید جلو رفت.
تمام حرف من همین یه جملست.
گاریچی!

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #3 : 13 خرداد 1391، 09:56 ب‌ظ »
اگه همينجوري ماكروسافت به خاطر اين كه 9 سال زودتر از گنو١لينوكس  ، ويندوز رو ارائه كرده بخواد سوء استفاده كنه و از كاربراي از دنيا بي خبر پول پارو كنه :
كور خونده
جامعه ي كاربران عادي ويندوز رو معادل كامپيوتر ميدونن و حالا هر اتفاقي كه......

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #4 : 13 خرداد 1391، 10:00 ب‌ظ »
اگه همينجوري ماكروسافت به خاطر اين كه 9 سال زودتر از گنو١لينوكس  ، ويندوز رو ارائه كرده بخواد سوء استفاده كنه و از كاربراي از دنيا بي خبر پول پارو كنه :
كور خونده
جامعه ي كاربران عادي ويندوز رو معادل كامپيوتر ميدونن و حالا هر اتفاقي كه......
و دقیقا به این میگن جوزدگی!
گاریچی!

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #5 : 13 خرداد 1391، 10:06 ب‌ظ »
....در اين چارچوب بسته رخ بده به عنوان يك پديده ي جديد مردم رو ذوق زده ميكنه
مثلا قابليت pause هنگام كپي يا انتقال فايل كه ويندوز8 به تازگي به اون مجهز شده  ما سال هاست كه در kde داشتيم و خيلي از چيزاي ديگه ...
حالا كه ماكروسافت متصدي اين ....

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 13 خرداد 1391، 10:09 ب‌ظ »
نقل‌قول
mojimbn
سلام دوستان من هم همین مشکل دارم سیستمم ASUS K43SV هست سیستم عامل UBUNTU 12.04 دارم و کارت گرافیک GFORCE GT540   و خروجی دستور lspci | grep VGA نیز NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1) هست اما هنوز سیستم داغ میکنه و به طور عادی حدود ۴۰ درصد سی پی یو دایم داره کار میکنه
لطفا راهنمایی کنید
باید از لینوکس خدا حافظی کرد یا.......

خوب ایگونه مشکلات رو نمیشه احساساتی باهاش برخورد کرد.

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #7 : 13 خرداد 1391، 10:12 ب‌ظ »
توليدات نرم افزاري است بايد هر چي گفت بگيم چشم و هر كاري خواست با آينده ي مجازي ما بكنه؟
پس اينجوريه كه يه سري آدم ميان براي آزادى خودشون os ميزنن و كم كم فراگيرش ميكنن و مفاهيم آزادي و ... در جامعه شكل ميگيره
كه يه نوع جنبش طبيعي است كه در اثر...

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #8 : 13 خرداد 1391، 10:15 ب‌ظ »
....در اين چارچوب بسته رخ بده به عنوان يك پديده ي جديد مردم رو ذوق زده ميكنه
مثلا قابليت pause هنگام كپي يا انتقال فايل كه ويندوز8 به تازگي به اون مجهز شده  ما سال هاست كه در kde داشتيم و خيلي از چيزاي ديگه ...
حالا كه ماكروسافت متصدي اين ....
آیا من گفتم لینوکس سیستم عامل ضعیفیه؟ آیا وجود قابلیت pause موقع کپی دلیل بر برتری اون سیستم عامله؟

من بحثم خیلی ساده تره: بیخود جو زده نباشم. فکر نکنیم الان ویندوز شر مطلقه که تمام سیاره ما رو اشغال کرده و ما آخرین بقایای گروه کماندویی مقاومت لینوکس در مقابل ویندوزیم. که حنی اگر هم اینطور باشه، روش غلط فقط موجب استهلاک نیروهای خودمون می‌شه.
گاریچی!

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
« پاسخ #9 : 13 خرداد 1391، 10:20 ب‌ظ »
مساله اینه که یه جور جو زدگی عمیق بین دوستان طرفدار گنو لینوکس دیده می‌شه.
این مساله‌ای نیست که فقط اینجا دیده بشه، و توی انجمن‌های ویندوزی هم میشه دید. گاهی میتونه برای تعصب باشه، گاهی برای موارد دیگه. گاهی هم حق دارند، گاهی هم نه. ولی این مسائل عادی هستش و نباید نگرانش بود. این که من فکر کنم LibreOffice بهترین نرم‌افزاره یا اینکه MS Office بهترینه، هیچ کدوم کمکی نمی‌کنه. چیزی که کمک می‌کنه اینه در توسعه این نرم‌افزارها (از ترجمه گرفته تا گزارش باگ یا توسعه نرم‌افزار) کمک کنیم. من می‌تونم این ذهنیت رو داشته باشم که LibreOffice بهترینه یا بدترین، ولی تا وقتی که توی توسعه اون کمکی نکنم، تفاوت عمده‌ای برای جامعه آزاد نخواهم کرد. بهتره فرهنگ کمک کردن به نرم‌افزارها رو جا بندازیم به جای اینکه سر عقایدمون دعوا کنیم.

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #10 : 13 خرداد 1391، 10:24 ب‌ظ »
مساله اینه که یه جور جو زدگی عمیق بین دوستان طرفدار گنو لینوکس دیده می‌شه.
این مساله‌ای نیست که فقط اینجا دیده بشه، و توی انجمن‌های ویندوزی هم میشه دید. گاهی میتونه برای تعصب باشه، گاهی برای موارد دیگه. گاهی هم حق دارند، گاهی هم نه. ولی این مسائل عادی هستش و نباید نگرانش بود. این که من فکر کنم LibreOffice بهترین نرم‌افزاره یا اینکه MS Office بهترینه، هیچ کدوم کمکی نمی‌کنه. چیزی که کمک می‌کنه اینه در توسعه این نرم‌افزارها (از ترجمه گرفته تا گزارش باگ یا توسعه نرم‌افزار) کمک کنیم. من می‌تونم این ذهنیت رو داشته باشم که LibreOffice بهترینه یا بدترین، ولی تا وقتی که توی توسعه اون کمکی نکنم، تفاوت عمده‌ای برای جامعه آزاد نخواهم کرد. بهتره فرهنگ کمک کردن به نرم‌افزارها رو جا بندازیم به جای اینکه سر عقایدمون دعوا کنیم.
گاریچی!

آفلاین علی بهجتی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
  • عاشق آزادی
    • جابجا آمدید!
« پاسخ #11 : 13 خرداد 1391، 10:32 ب‌ظ »
حرف شما تا حدی صحیحه ! ولی بستگی داره. این که کدوم برتره بر میگرده به ارزش‌هایی که واسه این مقایسه تعیین کردیم!‌ گاهی اوقات دوستان واسشون آزاد بودن خیلی مهم تر از چیز دیگه ای هست و واقعا به خاطر این آزادی و نه برای قدرت و سرعت و امنیت و پایداری و ویژگی های دیگر گنولینوکس با گنولینوکس کار میکنند !‌ فقط برای آزادی که از این جهت مثلا مایکروسافت آفیس چون انحصاری هست به درد من که دوست دارم با نرم‌افزاری آژاد کار کنم و ور برم نمی‌خونه و برای لایبرآفیس به طبع بهتر خواهد بود ! ولی این که افراد مختلفی با ارزشبندی‌های مختلفی بیان و بحث بکنن خودزنی محسوب میشه !‌ کسی به نتیجه نمیرسه !‌
امیرالمؤمنین (ع) :‌ زکات علم نشر آن است
چرا علم خود را با نوشتن برنامه‌ای آزاد نشر ندهیم‌؟

آفلاین MElmi

• Jr. Member
  • *
  • newbie
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #12 : 13 خرداد 1391، 10:47 ب‌ظ »
حرف شما تا حدی صحیحه ! ولی بستگی داره. این که کدوم برتره بر میگرده به ارزش‌هایی که واسه این مقایسه تعیین کردیم!‌ گاهی اوقات دوستان واسشون آزاد بودن خیلی مهم تر از چیز دیگه ای هست و واقعا به خاطر این آزادی و نه برای قدرت و سرعت و امنیت و پایداری و ویژگی های دیگر گنولینوکس با گنولینوکس کار میکنند !‌ فقط برای آزادی که از این جهت مثلا مایکروسافت آفیس چون انحصاری هست به درد من که دوست دارم با نرم‌افزاری آژاد کار کنم و ور برم نمی‌خونه و برای لایبرآفیس به طبع بهتر خواهد بود ! ولی این که افراد مختلفی با ارزشبندی‌های مختلفی بیان و بحث بکنن خودزنی محسوب میشه !‌ کسی به نتیجه نمیرسه !‌

به نکته خوبی اشاره کردید. البته اگه برای من کاربردپذیری مهمه و برای کس دیگه آزادی، بحث ما در باره اینکه کدوم نرم‌افزار به طور کلی بهتره به نتیجه نمی‌رسه. اما اگه بحث بر سر اینه که کدوم میزکار از لحاظ پایداری بهتره (یعنی معیار دقیقا مشخص شد)، دیگه اینجا می‌شه از طریق یه سری معیار مشخص جواب رو کمی کرد. عرض بنده اینه که نگیم چون سیستم من آزاده پس از لحاظ کاربردپذیری بهترین هم هست. خیلی جاها هست، خیلی جاها هم نیست. دونستن ضعف‌ها امکان رفع اونها رو می‌ده.
گاریچی!

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 13 خرداد 1391، 10:57 ب‌ظ »
افراط وتفریط نباید باشه مثل دعوا های اندرویدی ها با اپلی ها.
 لینوکس باید  با منطق متعادل با نحوی مدیریت بسته ها، مناسب جلو بره اونوقت به نتیجه مناسب میرسه.

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
« پاسخ #14 : 14 خرداد 1391، 12:12 ق‌ظ »
امید دارم جستار به جاهای خوبی برسد .
=====================================
از نگر دوستان کدام دو نوع نرم افزار را میتوان با هم سنجید . یعنی به شما بگویند MSOFFICE و OOO را با هم بسنجید . پاسخ شما چیست ؟
=====================================
پاسخ بنده این است :
به هیچ روی نباید این دو بسته نرم افزاری را با هم سنجید . برای MSOFFICE بنده باید نزدیک به 300 دلار هزینه کنم . برای OOO هیچ . سنجیدن دو نرم افزار رایگان و تجاری احمقانه است . من و شما اصلا نباید این دو گونه نرم افزار را با هم بسنجیم .
شاید بگویید کسی که هزینه برای MSOFFICE کرده حق دارد آن را با OOO بسنجد . بله درست است . ما تا زمانی که هزینه ای بابت نرم افزار نداده ایم نباید بستان کار و طلبکار سازندگان آن نرم افزار باشیم .
این چیزیست که عرضه شده . ما نباید غرغر کنیم . نباید ایراد بگیریم . نباید مثلا OOO را تقلید کودکانه بخوانیم . چرا ؟ چون بابتش هیچ هزینه ای نکرده ایم .
پس باید چه کنیم ؟ تنها باید سپاسگزار باشیم . در بومی سازی آن ابزار شرکت کنیم . گزارش باگ بفرستیم . اگر هم میتوانیم در گستراندن ابزار انبازش و مشارکت کنیم .
هر زمان خواستیم دو چیز را با هم بسنجیم به بخش مالی توجه ویژه ای داشته باشید .
===============================
« آخرین ویرایش: 14 خرداد 1391، 12:16 ق‌ظ توسط doomhammer65ir »