یه چیزی بود چند وقت بود میخواستم بگم، گفتم براش یه تاپیک جدا راه بندازم. قبلش از هر کی که این نوشته ممکنه بهش بر بخوره عذر نمیخوام!
مساله اینه که یه جور جو زدگی عمیق بین دوستان طرفدار گنو لینوکس دیده میشه. یه چند تا مثال بزنم:
در مورد IDE مثلا در مقایسه بین eclipse و visual studio امکانات eclipse به طور اغراق آمیزی گفته میشه، طوری که اگه کسی ندونه فکر میکنه vs یه چیزی در حد pe2 قدیمه.
یا مثلا یه جوری در مورد #C صحبت میشه انگار طاعونه.
یا مانورهای بیخود در مورد blue screen تو ویندوز.
یا مقایسه خندهدار oo با MS Office.
یا حتی درگیریهای بیخود سر اسم لینوکس یا حتی مقایسه لینوس و استالمن و نرمافزار باز و آزاد و هزار و یک مورد دیگه مث اینا.
از نظر من اگر این رفتارا نشوندهنده تینیجر بودن طرف نباشه، لااقل نشوندهنده تعصب گویندست و به هر حال با روح آزادیخواهی مغایرت داره.
ما تو دنیایی زندگی میکنیم که توش چند تا سیستم عامل تو شرکتهای بزرگ توسعه داده میشن. برای توسعه این سیستم عاملها و نرمافزارهای وابستشون مقادیر زیادی پول خرج میشه و بهترین متخصصین به کار گرفته میشن. از طرف دیگه یه مجموعه سیستم عامل هم توسط مجموعه بزرگی از متخصصین آزاد کار و به صورت یه همکاری جمعی منتشر میشه. هر دو گروه هم محصولات خیلی خوبی تولید میکنند و هر دو هم مزایا و معایبی تو کاراشون هست.
اگه من نوعی طرفدار ویندوز یا لینوکس هستم، بزرگترین اشتباهی که ممکنه بکنم ندیدن مزایای طرف مقابله. اگه هنوز هم صفحه آبی ویندوز رو مسخره بکنم اما ندونم که کسایی هستن که ۷ ۸ ساله دارن از ویندوز xp به خوبی و خوشی استفاده میکنن (مثل دارنده همین آی دی)، تنها کاری که کردم بستن چشمام بر روی حقیقته.
آیا من دارم از نرمافزار انحصاری دفاع میکنم؟ بله و نه. چیزی که من دارم میگم اینه که صرف نظر از اینکه کی اون رو توسعه داده MSOffice یه محصول عالیه. و اگه ما حاضر نباشیم بپذیریم که oo یه تقلید ناشیانست، هیچوقت واقعا در مسیر پیشرفت قرار نمیگیریم.
آیا ما باید تقلید بکنیم؟ بله و نه. ما باید یادمون باشه که تو اکو سیستم لینوکس هستیم و چیزی مثل مونو احتمالا عاقبت خوشی نخواهد داشت. از طرف دیگه هم نباید زیباییهای چیزی مثل xaml رو از یاد برد و بلکه جوابی مثل qml براش تهیه کرد.
آیا من فکر میکنم ویندوز/لینوکس سیستم عامل بهتریه؟ نع! من یه کاربر پاپتیم که دنبال استفاده بهتر از کامپیوتر و کیف کردن تو این دنیای فانیم. به خاطر همین هم دقیقا دنبال چیزی هستم که بهتر کارم رو راه بندازه، بیشتر زیر دستم رام باشه و از کار کردن باهاش لذت بیشتری ببرم. اون چیز فعلا برای من لینوکسه.
همیشه راهی برای بهتر شدن هست، از جمله تو گنو لینوکس، و همه جا چیزهایی برای یاد گرفتن هست، از جمله تو ویندوز. من دوستدار لینوکسم، اما دوست دارم سیستم عامل محبوبم پیشرفت کنه و فرومهاش محل غرغر پیرزنها نباشه. آگاهی، خضوع و واقعبینی در برابر رقیب میتونه ما رو از قضاوت غلط دور کنه و از این طریق مسیر پیشرفت رو مهیا.
این مای هامبل آپینیون...