سلام دوستان
من چند وقتی میشه آرچ استفاده میکنم و جز موارد نادری برام مشکل پیش نیومده که با توجه به منابع قدرتمندی که داره خیلی راحت مشکلات رو حل کردم و صحیح و سالم دارم باهاش زندگی میکنم و واقعا ازش لذت میبرم .
کلا آرچ لینوکس بدجور چسبیده اصلا نمیتونم ولش کنم از اون طرف فدورا هم هی چشمک میزنه
، همین کارا رو میکنند شلوار آدم دو تا میشه دیگه
درواقع من دنبال یک توزیع میگشتم که بتونم باهاش بمونم و دوستش داشته باشم و بهش مسلط بشم که خدا رو شکر آرچ رو پیدا کردم و کاملا زوج مناسبی برا هم هستیم ( اگه بزارن ) و یک جورایی به اینکه از یک توزیع شروع کن به یک توزیع دیگه ختم کن اعتقادی ندارم .
اما انتظاراتم چیه ؟
- پایدار باشه ! از اینکه آپدیت کنم دیگه بالا نیاد خیلی لذت میبرم ولی الان تو موقعیتی نیستم که وقت بزارم و مشکلات سیستم رو حل کنم ( درس و کار شدیدا فشار آورده )
- مجبور نباشم برا ارتقاع به آخرین نسخه از اول نصبش کنم و با آپدیت ساده به آخرین نسخه سیستم ارتقاع پیدا کنه .
- بهترین تنظیمات رو برای بازدهی با گنوم داشته باشه
- منابع و مستندات مناسب داشته باشه
- مخازن قوی و جامع داشته باشه و همیشه آخرین نسخه های پایدار توش قرار بگیرند ، برام مهم نیست ورژن 12RC2 سریع بیاد توش برام مهمه 12 بلافاصله بعد از ریلیز توش باشه .
- مخازن جامع و غنی باشن نمیخوام برا نصب نرم افزار های مورد نظرم از مخازن جانبی استفاده کنم هرچی بخوام تقریبا تو مخازن آرچ هست
نباشه تو aur هست بدون دردسر اتومات کامپایل و نصب میشه و دقیقا همون کنترل که رو بسته های نصب شده از مخازن دارم رو بسته های جانبی هم میتونم داشته باشم ! این امکان هم مهمه !
- راحت بشه بسته مورد نظر رو compile کرد و درد سر و بدبختی نداشته باشه .
- ترجیحا فقط یک میزکار گنوم نصب کنه ، یا حداقل چیزایی که به درد یک سیستم خونگی نمیخوره نصب نکنه .
- ساختار مناسب داشته باشه ، من الان تا حدودی به ساختار و تنظیمات آرچ عادت کردم خیلی شیوا هست و آدم یک config باز میکنه ویرایش کنه گیج نمیزنه چی به چیه
- مدیر بسته خوب داشته باشه ! چند تا از توانایی ها که یک مدیر بسته باید داشته باشه به نظرم :
- بتونه لینک بسته ها رو بده !
- بتونه فقط دانلود کنه بدون نصب
- بشه دانلود منیجرش رو تغییر داد
- لیست مخازن سبک داشته باشه
- بتونه اتوماتیک وابستگی ها و تداخل ها رو تشخیص بده
- بتونه وابستگی های یک بسته رو که بقیه بسته ها بهش وابسطه نیستن همراه حذف
بسته حذف کنه
- بتونه یک مشخصات از بسته بده ( کمپانی ، لیسانس ، حجم ، وابستگی ها ،
وابسته ها و ... ) کلا هوشمند باشه دیگه .
- بشه از بسته های روی سیستم مخزن یا لیست ساخت ، پشتیبان گرفت و از کش بسته
ها و نصب کنه که مشکلات اینترنت تو نصب آزار ندن .
حالا نمیدونم yum از پس اینا بر میاد یا نه ، شاید بهترم باشه ! این قسمت مدیر بسته خیلی برام مهمه .
خلاصه از شما اساتید که چند تا توزیع بیشتر از ما تست کردید میخوام با توجه به موارد فوق راهنمایی کنید که من چه کنم !؟ فدورا برای من مناسبه !؟
توزیع دیگه ای هست که بتونه از پس انتظاراتم بر بیاد ؟