قرار نیست چون در خونمون اسفالت نیست هر روز سر شهرداری غر بزنیم
البته شهرداری وظیفهاش اینه که این کار رو بکنه، و داره پولش هم توسط نفت و مالیات و غیره میگیره. ولی توی نرمافزارهای آزاد عموما افراد پولی نمیگیرند و همونطوری که توی مجوز اونها (از جمله GPL) اومده، هیچ مسئولیتی بر عهده ندارند، غیر از اینکه هزینه سرویس یا کار خاصی رو بگیرند.
اگر نرمافزار خاصی لازم دارید، میتونید به اون شرکتی که اون رو برای ویندوز تولید میکنه غر بزنید، مثلا به Adobe ولی خوب اون شرکت تا توجیه مالی نداشته باشه احتمالا این کار رو نمیکنه.
بهتره به فکر یک راه حل باشیم
راه حل اون واضحه. شروع کنید به کمک کردن به پروژههایی که فکر میکنید مشکل دارند. این کمک میتونه ترجمه اونها باشه، اعلام باگهای اون نرمافزار باشه، درخواست برای کمبودهایی که اون نرمافزار داره باشه، یا کد نوشتن برای اونها باشه. مسلما یک روزه جواب نمیگیرید ولی در پایان نتیجه میده.
openshot رو بله استفاده کردم!به گرد پای corel video studio نمیرسه چه برسه به edius!شما از EDIUS استفاده کردی؟
این مشکل دوباره مختص ایران هستش. قیمت Edius Pro 6.5 اینجا حدود ۶۵۰ یورو برابر ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومن هستش. خوب حالا اگر این شرکت بیاد این برنامه رو برای گنو-لینوکس درست کنه، شما حاضری این برنامه رو بخری؟ بود یا نبود این نرمافزار برای اکثریت افراد تفاوتی ایجاد نمیکنه. فکر میکنی افراد عادی که توی کشورهای دیگه هستند و ویندوز استفاده میکنند هم چنین نرمافزاری رو استفاده میکنند؟ خیر، نمیکنند! میرن سراغ یک نرمافزاری که رایگان باشه یا حداقل قیمت کمی داشته باشه. بعد هم که اون نرمافزار رایگان کارشون رو راه میندازه، Donate هم میکنند که این فرد یا گروه اومده به رایگان چنین نرمافزاری درست کرده.
وقتی میخواستم یه لوگو واسه بابام طراحی کنم گیمپ جواب کار منو نمیداد!وقتی میخواستم چهارتا عکس میکس کنم نرم افزاراش کارمو را نمینداخت!وقتی میخواستم فایل دانلود کنم uget ارور میداد!اینا باعث شد که من برگردم سر خونه ی اول یعنی ویندوز!!!
مسلما اولین قدم یادگیری GIMP هستش. وقتی کار با GIMP رو بلد نباشید نمیتونید انتظار داشته باشید کارتون هم راه بیفته. قرار نیست کار با GIMP دقیقا معادل Photoshop باشه، قدم اول یادگیری هستش.
دوباره اون مشکل ایران و نبود کپیرایت هم هست. من توی آلمان زندگی میکنم، فکر میکنید چند نفر رو دیدم که Photoshop رو روی کامپیوترشون داشته باشند؟ و اینکه چند نفر رو دیدم که GIMP رو روی ویندوزشون داشته باشند؟ تعداد گروه اول به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسه، در حالی که خیلیها GIMP رو برای کارهای روزانه روی ویندوز دارند. اینجا هیچ شخصی Photoshop رو برای طراحی یک لوگو، کوچیک یا بزرگ کردن یک عکس، تغییرات عادی توی عکس و غیره نمیخره. شما خودت حاضری ۸۹۰ یورو (برابر ۲ میلیون و دویست هزار تومن) برای Photoshop پول بدی که یک لوگو برای پدرتون درست کنید؟
دوست دارم جواب این سوال رو بدونم: برای داشتن Photoshop روی گنو-لینوکس چقدر حاضرید هزینه کنید (به تومن)؟