االان لینوکس شریف چیزی حدود ۱۹۰۰۰ تومان قیمتش هست
کسی منکر حرکت ها و خدمات شریف نیست و این هم میدونیم که پشتیبانی مالی خوبی از این پروژه نشد (الان رو نمیدونم) ولی ایا با این اوصاف و این قیمت باز هم میشه گفت این خدماتی که شریف انجام داده گامی در جهت اپن سورس بوده ؟ البته قبول دارم که این پروژه اگر درست انجام میشد گام بزرگی در جهت استقلال نرم افزار بود ، ولی آیا این دو موضوع یکسان هستند ؟ به نظر من اگر خوش بینانه به مسئله نگاه کنیم تا کنون مسیر به سمت استقلال نرم افزار بوده نه چیز دیگه . و ناگفته نماند دوستانی که در این زمینه فعالیت کردند به احتمال زیاد راضی به این مسئله نبودن... من در کلیت قضیه صحبت میکنم نه در باب اون قشر زحمت کش.
و اگر من در اشتباه هستم ، ایا کسی پیدا میشه که در این آشفته بازار دست از ویندوز با لایسنس تقلبی بر داره و به سمت سیستم عامل ملی بره ؟ ایا کسی پیدا میشه که هم 19000 تومن بده و هم دردسرهای اولیه ی مهاجرت به لینوکس رو قبول بکنه ؟ من به شخصه با این که تقریبا دردسر های اولیه رو پشت سر گذاشتم و الان طرفدار پرو پا قرص این زیباترین ساخته ی دست بشر هستم ، همچین کاری رو نمیکنم و در صورت اجبار ویندوز رو انتخاب میکنم...
به نظر من اگر شریف میخواست حرکتی انقلابی انجام بده ، نباید آخر کار رو اینطور خراب میکرد ... و اگر به فکر استقلال نرم افزار و یا چیز دیگه ای بود نباید این کار رو در سایه ی نرم افزار های آزاد انجام میداد . حالا قضاوت با دوستان که این حرکت انقلابی در راستای سنگ اپن سورس بر سینه زدن پیش رفت یا سنگ بر سر اپن سورس زدن !!!
و باز هم به نظر من اگر شخصی حقیقی یا حقوقی میخواست حرکتی انجام بده باید مسیر فرهنگ سازی رو پیش میگرفت و بعد با پشتیبا نی های مادی و غیر مادی دولتی و نیروی جوان و پر انرژی و صد البته بیکار این مرزو بوم این کار رو انجام میداد ...
فکر میکنم به قول دوستمون با این آشفته بازار نرم افزار ایران این حرکت خواسته یا نا خواسته در جهت فرهنگ ستیزی پیش رفت ....
دوستان در جریان هستن که در ایران کنونی بیشتر افراد جامعه ی اپن سورس هستن که به copy right اهمیت میدن و این حس داره روز به روز قویتر هم میشه ، و داریم به سمتی میریم که از نرم افزار های غیر آزاد حدالامکان استفاده نکنیم .. مخلص کلام اینکه که اگر فرهنگ سازی درستی در این زمینه صورت میگرفت 19000 تومن هم مبلغی نبود که در ازای دستاورد ملی نپردازیم.