یعنی چی که این همه داری به خودت زحمت میدی؟ مثل این میمونه که بگی من تا معنی و ریشهی تمام کلمههایی رو که استفاده میکنم ندونم ازشون استفاده نمیکنم! شما گوگل ریدر رو باز میکنی که ۴ تا مطلب سریعتر به دستت برسه. هدف رو با لجبازی قاطی نکنیم. اگر شما یه سرویس آزاد که از معادل تجاریش بهتره پیدا کردید، خب چه بهتر که استفاده کنید و گرنه دچار تعصب شدهاید. حتی نرمافزار آزاد هم ممکنه در کد برنامه یا در طرف سرور که شما نمیبینید، مثل گوگل عمل کنه.
به نظر من تعصب داشتن روی سرویسهای بسیار قدرتمند مثل گوگل مثل تعصب داشتن روی هواپیماست! شما میتونید با ماشین یا کشتی هم به مقصد برسید اما جایی که هدف رسیدن باشه، سریع رسیدن هدف اوله.
به نقل:
" منبع باز بودن همیشه یه حرکت مثبته ولی متأسفانه نرخ پیشرفت و توسعه نرمافزارهای منبع باز به ندرت به نرمافزارهای تجاری برابری میکنه. دلیلش هم مشوقهای مالی هستش.
همین امسال یه تحقیقی انجام شده که اگه لینوکس وجود نداشت و یه شرکت قرار بود سیستم عامل مشابه لینوکس رو از نو بنویسه و توی یه بازه زمانی یکی دو ساله تحویل بده براش بین یک تا یک میلیارد و پانصد هزار یورو خرج برمیداشت. حالا شما این رو بیایید مقایسه کنید با هشت میلیارد دلاری که مایکروسافت برای خرید سکایپ پرداخت. حدود بیست سال از توسعه لینوکس میگذره. با پول کافی میشد این دستاورد بزرگ رو یکی دو ساله انجام داد. اگه پشت لیبرهآفیس یک دهم بودجه مایکروسافت بود یا یه شرکتی حمایت کافی ازش میکرد الآن وضعش اینجوری نبود."
کلا تعصب روی هر چیزی بده و خطرناک. جایی که شما یه منبع عظیم اپلیکیشن اندروید رو در اختیار دارید، اسم این محدودیت عمدی به نرمافزارهای آزاد رو چی میذارید؟
خوشبختانه یا بدبختانه که هیچ کدوممون هم فعالیت تجاری مهمی نداریم که نگران امنیت باشیم. وگرنه الان پای کامپیوتر و توی این انجمن چیکار میکردیم؟
من خودم سالها درگیر این طرز فکر بودم. با زحمت زیاد و صرف انرژی و وقت بسیار بیشتر،تقریبا تمام نیازمندیهای خودم رو به نرمافزارهای آزاد محدود کردم. اما حالا پشیمونم! اگر این وقت رو روی کارهای مفیدتر گذاشته بودم الان نتیجهی به مراتب بهتری گرفته بودم.
نتیجهی این مازوخیست گیکی، شیرینه و لذتبخش اما وقتی که تلف کردم با ارزشتر بود. عمر ما خیلی کوتاهه و هدف خیلی دور و سخت.
استیو جابز میگه عمرت رو فقط برای خودت خرج کن و وقتت رو برای زندگی کردن بجای دیگران و کارهای بیهوده تلف نکن.
حکایت لینوکس الان شده مثل اختراع مجدد چرخ!
بالشخصه از لینوکس استفاده میکنم اما نه بخاطر تعصب یا اداهای پوپولیستی. بلکه به دلیل آزادی بیشتر و سرعت بالاتر که در اختیارم میذاره. اگر روزی یه سیستمی امکانات بیشتری رو در اختیارم قرار بده شک نکن که به اونجا مهاحرت میکنم.
کلا طرفداری و تعصب از منطق بدوره. مثل طرفدارهای دو آتیشه تیمهای ورزشی یا نژادپرستی و یا حتی ...
اولین درسی که از مکتب یونیکس و مجوزهاش میگیریم اینه که ذهنمون رو باز کنیم. توی ذهن من نه ابونتو مدینهی فاضله است نه ریچارد استالمن بت. نه بیل گیتس بده و نه مایکروسافت. نه گوگل شیطانه و نه سرویسهاش جاسوس. من از تمام سرویسها، سختافزارها و سیستمعاملها استفاده میکنم برای پیشبرد هدفم البته تا جایی که به چیزی یا کسی لطمه نزنم.
شاد باشید
خب من تو این زمینه متخصص نیستم.گیک هم نیستم ولی این مشخصه که گوگل داره بدجوری از همه ما دیتا جمع میکنه و این رو روز به روز گسترش میده.تا اینجا میتونه ازینا با مقاصد مختلفی استفاده کنه مثلا نتایج بهتری رو برگردونه.
ولی شما یه گوشی آندروید رو در نظر بگیرین.از همون اول گوگل از شما سوالاتی میپرسه که انگار لحظه به لحظه میخواد بدونه کجایی.با کی هستی چیکار داری میکنی؟!
این خیلی بده.خیلی.
چرا؟
خب.ما تاجر نیستیم.همه چیز به پول ختم نمیشه.امنیت.منظورم فقط امنیت دیتا نیست.نه.امنیت یه کشوره.خب میشه همون ال گفت این بابا تو توهم توطئه است.ولی یه مثال میزنم.خیلی ساده.مثلا یه رشته خاص رو در نظر بگیرین.گوگل با ابزارهاش تو ۳ سوط میفهمه کی به کیه چی به چیه.۳ سوت.غیر اینه؟
مثلا فرض کنید من یه پروژه کوچیک دارم مثلا تو اپتیک لیزر.حالا با ۳ نفر در ارتباط دارم.اونام همینطور با ۳ نفر و برو تا بالا. به راحتی میدونه که من ازکجا دارم باهاش ارتباط برقرار میکنم و وای به روزی که یه گوشی اندرویدی داشته باشم و قرارهام رو هم با گوگل سینک کنم و از googlemap هم استفاده کنم.این خیلی افتضاحه.خیلی.
شما تو ایران دانشگاه نرفتین ؟!
من موقع ثبت نام دانشگاه اطلاعاتی از خودم که خودم هم نمیدونستم از این ور اون ور آوردم بهشون دادم !
یعنی الان منو از خودم هم فکر کنم بهتر بشناسن
متاسفانه توی کشور خودمون اطلاعات بسیار بیشتر از چیزی که لازمه رو ازمون میگیرن
مثلا یه دانشگاه شماره شناسنامه پدر مادر من رو میخواد چیکار
تعداد خواهر برادر منو میخواد چیکار
کلا هر چی اطلاعات بود میگیرن
-
به برخی ها هم توصیه میکنم کمتر بشینن رافعی پور ببینن این یارو مشکل روانی داره