انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: نصب پنج توزیع گنو/لینوکس با هم!  (دفعات بازدید: 6035 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
پاسخ : نصب پنج توزیع گنو/لینوکس با هم!
« پاسخ #15 : 01 شهریور 1391، 12:32 ق‌ظ »

نقل‌قول
اپن سوزه مطمئنا اذیت میکنه.شک نکنین.
بهترین راهش نصب کردن سوزه در آخر هستش.
چون بوت لودر قوی و منعطفی داره و ادیتور گرافیکی هم برای بوت لودر به صورت پیش فرض توی سوزه هست که کار کردن باهاش هم راحته.
ضمنا من به شما یک امتیاز مثبت دادم!
من معذرت میخوام ولی امتیاز سیخی چنده؟
گفتم منفی میدادم چون احساس کردم بدون اطلاع کافی هست مطلب.مخصوصا جناب حقیریِ پرهیاهو ](*,)

بوت لودر سوزی قوی و منعطفه یعنی چی؟گراب هست دیگه.حالا یا یک یا دو.
شما ۴ تا توزیع با نسخه های گراب متنوع نصب کن بعد هم سوزی بعد بشین نیمساعت یا یاست ور برو تا اینا رو اضافه کنی به گراب.
مگه آزار داریم!! چیزی هم که یادنمیگیریم چون به قول شما گرافیکی کار انجام میشه.حالا فرض کنیم اوبونتو آخره.۴ تا توزیع رو نصب میکنیم.ویندوزم داریم.حالا بعد نصب اوبونتو ریست میکنیم.سیستم میاد بالا و هر ۶ سیستم عامل تو گراب هستن.نه چک زدیم نه چونه.گراب به طور کامل اومد به خونه.
حالا کدوم بهتره؟
یه نکته جالب اینه که من اگر بخوام سوزی نصب کنم اصلا گرابش رو نصب میکنم و با لینوکس دومم که حالا هرچی غیر سوزس بوت میکنم و اون رو به گراب اضافه میکنم چون حوصله کار اضافی رو ندارم.

بنده قصد دفاع از کسی یا شروع بحث و اینا رو ندارم به هیچ وجه. اما با عرض پوزش نوشته‌های جنابعالی یه مقدار پرهیاهو تره تا آقای حقیری
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #16 : 01 شهریور 1391، 12:38 ق‌ظ »
ممنون از آرمان.
ببینین یا شما چیزی رو بلدین میگین یا بلد نیستین حداقل یه احتمالی شایدی چیزی پشتش میزارین.
من بارها و بارها راهنمایی غلط از دوستمون دیدم که آسمون ریسمون هم میکننن و نمیدونم چی رو به چی ربط میدن که یه تازه کار میگه اوووه چه خبره.
من اون پرهیاهو بودن رو به کل پستهای غلط گفتم نه این یک عدد.
وشماجناب فدورا
لطف کنین همون بالا رو بخونین که ایشون کلا منکر نصب ۵ تا سیستم اونم به یه دلیل ماورایی شدن!!
یا اونکه ماتریکس گفته home رو اگه رو یه پارتیشن بریزی قاطی میشه.این دقیقا خلاف آموزشهای خود این سایت و تجربس.
کسی مجبور نکرده ملت رو به پست دادن و تازه کارها رو به اشتباه انداختن.
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4871
  • masoft قدیم
پاسخ : نصب پنج توضیع گنو/لینوکس با هم!
« پاسخ #17 : 01 شهریور 1391، 05:49 ق‌ظ »
اول از همه ، لینوکس اجازه نمیده بیشتر از چهار تا MBR یا Master Boot Record داشته باشید پس دوتاشو بیخیال شید (که جایی هم برای ویندوز باشه).
من نمیدونم با این بنده خدا دشمنی خونی دارید؟ پدرکشتگی دارید؟ ارثتون رو خورده؟ هیزم تر فروخته؟ چی کار کرده/؟؟؟؟
اینقدر سریع اوج نگیرید :) ایشون بدون اینکه در مورد MBR اطلاعی داشته باشند خیلی قطعی در اون مورد راهنمایی اشتباه کردند، وگرنه کسی با ایشون پدرکشتگی نداره.

ولی حالا که مطرح شد بد نیست توضیحی به زبان ساده و کوتاه در این مورد بدم. MBR یا همون Master Boot Record به ۵۱۲ بایت اول هارددیسک گفته میشه و خوب هر هارددیسکی تنها یک MBR داره. ربطی هم به گنو-لینوکس یا ویندوز نداره. همچنین بد نیست که بدونید MBR یک محدودیت در حجم‌دهی داره که باعث میشه افرادی که دیسک‌های بزرگتر از ۲ ترابایت دارند نتونند از کل حجم دیسکشون استفاده کنند و باید از جایگزین‌هایی مثل GPT استفاده کنند. اطلاعات بیشتر هم که مسلما توی ویکی‌پدیا موجوده.

آخرین لودر میشه یاست که برای اپن سوزه هست، باید از تو سوزه تنظیم کنی بقیه رو.
البته OpenSuSE هم از همون Grub استفاده می‌کنه. YaST تنها یک ابزار برای انجام تنظیمات هستش، نه یک Boot loader!

نقل‌قول
میشه برای همشون یک درایو رو به عنوان Home بزارم مشترک؟قاطی نمیشه؟به خاطر فایل های کانفیگ برنامه ها میگم.
امکانش هست ولی به همون دلیلی که خودتون ذکر کردین اصلا توصیه نمیشه.
البته این چیزیه که توصیه میشه، تنها نباید از اسم کاربری یکسان توی توزیع‌های مختلف استفاده کنید.

نقل‌قول
و اینکه پارتیشن بوت رو توی فدورا باید چطور تنظیم کرد؟همش خطا میده میگه این پارتیشنی که دادی (ext4) مورد تایید نیست؟
فرق خاصی با توزیع های دیگه نداره ضمن اینکه ext4 یکی از بهترین فرمت ها برای نصب فدورا هست و مشکلی هم با این فرمت نداره.
به دلیل مشکلاتی که Grub و ext4 داره (یا حداقل داشته!)، Fedora نمیذاره که boot/ از نوع ext4 باشه. برای boot/ از ext3 استفاده کنید.
« آخرین ویرایش: 01 شهریور 1391، 06:08 ق‌ظ توسط nixoeen »

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
« پاسخ #18 : 01 شهریور 1391، 10:55 ق‌ظ »
فدورا مدتهاست که میتونه رو ext4 نصب میشه.لا اقل از ورژن ۱۵ به اینورش رو مطمئنم چون خودم نصب کردیم.
برا home هم هیچ مشکلی به وجود نمیاد اگر شما ۱۰۰ تا لینوکس رو مونت پوینتش رو بزارین رو یه پارتیشنی هیچ اتفاقی نمیافته.
این مثل اینه که شما تو یه لینوکس  ۱۰ تا یوزر تعریف کنین.برا هر یوزری میره تو پوشه خودش.اگر اون باعث قاطی کردن میشه این کار هم باعث قاطی کردن میشه.یعنی به دلیل منطقی و نه لزوما کامپیوتری این رو میگم.
اون MBR یکی از همون موارد آسمون ریسمون بود که کاربر تازه کار به اشتباه میافته.
در مورد گراب تو سوزه هم گفتم که اون چیزی غیر گراب نیست که یاست میتونه دستکاریش کنه و چیزی بیش از گراب نیست.

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #19 : 01 شهریور 1391، 12:15 ب‌ظ »
نقل‌قول
یا اونکه ماتریکس گفته home رو اگه رو یه پارتیشن بریزی قاطی میشه.این دقیقا خلاف آموزشهای خود این سایت و تجربس.
نقل‌قول
البته این چیزیه که توصیه میشه، تنها نباید از اسم کاربری یکسان توی توزیع‌های مختلف استفاده کنید.
منم منظورم همین بود.

آفلاین آیدین

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 733
  • Die it such FRIENDLY word for me
« پاسخ #20 : 02 شهریور 1391، 11:56 ب‌ظ »
بچه ها نمیدونم چرا شلوغش کردین الکی :دی
خب جواب مشخصه دیگه !!!

همه رو نصب کن مشکلی هم نیست ، هوم رو بساز برای بقیه هم همون هوم رو تعریف کن منتها بهتره که اسم کاربری مختلفی داشته باشی ! برای اینکه مشخصات کاربری و برنامه هات مشکلی نداشته باشند (( تائید صحبت های mrmrn عزیز که بنده در حدی نیستم که حرف ایشون رو رد یا تائید کنم ))

در مورد گراب :دی ،،، بچه ها انصافا صورت مسئله سخت نیست که ! یه دیسترو نصب کن ( هر کدوم رو که دوست داری منتها پیشنهاد میشه اونی که گراب 2 داره نصب کنی ) بعدش بقیه دیستروها رو نصب کنی منتها به مرحله نصب گراب دیسترو که رسیدی گراب رو نصب نکن ! همین :دی

بعد از ریبوت وارد همون دیسترویی میشی که گرابش رو نصب کردی ، کافیه sudo update-grub رو اجرا کنی اتوماتیک بقیه دیسترو ها به لیست گرابت اضافه میشن ! دیگه تقدم نداره که !!! اگر هم دیسترویی رو نصب کردی که گراب 2 نداشت خودت باید گراب رو کانفیگ کنی !

انصافا چقدر اطلاعات غلط دیدم توو این تاپیک :دی
خوب شد که mrmrn عزیز اومد :دی
« آخرین ویرایش: 03 شهریور 1391، 12:01 ق‌ظ توسط idin_shafei_nia »
من از سرزمین آه آمده ام! سرزمین اندوه های بسیار! از جایی که هیچگاه نخندیده ام!!
من زاده ی‌ سرزمین آه هستم. من از سرزمین شرم آمدم،
از سرزمین حیا‌های بی‌ خاصیت، سرزمین قایم شدن‌های پر قیمت،
من از سرزمین حصار‌های بی‌ منفعت آمده ام !! من از سرزمین پنهان شدن آمده ام
من به رسم آهیان ، همچنان می‌‌آیم!!

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
« پاسخ #21 : 03 شهریور 1391، 12:55 ق‌ظ »
آیدین جان ما رو چوبکاری نکن.در مورد گراب هم من از خود شما یاد گرفتم که نصب نکنم رو یه توزیع و با توزیع قبلی آپدیت کنم.
این راه آیدین هم جالبه و اون نکته گراب دو هم درسته چون اتومات کارا انجام میشه.هرچند شاید یوزر تازه کار یکم سختش باشه که تنظیم کنه گراب نصب نشه.بعضی توزیعها این نصب گراب خیلی صریح پرسیده میشه بعضی جاها خودش تیک داره باید بگردی پیداش کنی.

آفلاین آیدین

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 733
  • Die it such FRIENDLY word for me
« پاسخ #22 : 03 شهریور 1391، 02:11 ق‌ظ »
آیدین جان ما رو چوبکاری نکن.در مورد گراب هم من از خود شما یاد گرفتم که نصب نکنم رو یه توزیع و با توزیع قبلی آپدیت کنم.
این راه آیدین هم جالبه و اون نکته گراب دو هم درسته چون اتومات کارا انجام میشه.هرچند شاید یوزر تازه کار یکم سختش باشه که تنظیم کنه گراب نصب نشه.بعضی توزیعها این نصب گراب خیلی صریح پرسیده میشه بعضی جاها خودش تیک داره باید بگردی پیداش کنی.

عزیزم لطف دارید به بنده ... خدمت استاد درس پس میدیم :دی

-----

گراب  همیشه در آخر مرحله نصب سوال میکنه که نصب کنم یا نه ؟ اگر نصب کنند ، اگر دیسترویی باشه که گراب 2 استفاده میکنه خب باز به همین صورت گراب آپدیت میشه ، اگر هم دیستروی جدید از گراب استفاده کنه ، گراب رو کانفیگ میکنه ، بحث سر اطلاعات شاخص این تاپیک بود که مزین شدیم :دی ،،، البته من خدمت شما دارم شاگردی میکنم و بس :دی

*** کسی که میخواد از این روش استفاده کنه ، حواسش باشه که مرحله آخر نصب دیسترو جدید ، گراب رو نصب نکنید !!!!!! ***

=== ویرایش ===

از توضیحات به جای nixoeen عزیز هم تشکر میکنم که همیشه به این فروم کمک میکنند :)
ببخشید پست قبلی رو با عجله نوشتم و حواسم نبود از شما تشکر کنم :)
« آخرین ویرایش: 03 شهریور 1391، 02:18 ق‌ظ توسط idin_shafei_nia »
من از سرزمین آه آمده ام! سرزمین اندوه های بسیار! از جایی که هیچگاه نخندیده ام!!
من زاده ی‌ سرزمین آه هستم. من از سرزمین شرم آمدم،
از سرزمین حیا‌های بی‌ خاصیت، سرزمین قایم شدن‌های پر قیمت،
من از سرزمین حصار‌های بی‌ منفعت آمده ام !! من از سرزمین پنهان شدن آمده ام
من به رسم آهیان ، همچنان می‌‌آیم!!

آفلاین hossein_daf

• Newbie
  • *
  • ارسال: 6
« پاسخ #23 : 28 دی 1391، 05:30 ب‌ظ »
دوست من این چه کاریه چرا اینهمه........... با هم.  من خودم چند سال پیش همینجوری بودم ۵ تا لینوکس و ۱ ویندوز داشتم الان به این نتیجه رسیدم که ۱ لینوکس کافیه الان فقط یک لینوکس دارم همه ی کارام رو هم راه میندازه
هسته ی همه سیستم های عامل گنو/لینوکس یکیه حتی ردهت و دیبیان که مادر همه ی توزیع ها هستند من خودم با آرچ خیلی حال کردم و خود دیبیان شما یه آرچ نصب کن پوسته ی گرافیکی هم نداره خودت میتونی براحتی هر چی خواستی نصب کنی و هر برنامه ای که خواستی (یا میتونی هرچی که خواستی نصب کن بعد نسبت به نیاز خودت تغییر بده اونو) :) ;)

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 439
« پاسخ #24 : 02 بهمن 1391، 10:06 ب‌ظ »
دوستان من یه اوبونتو ۱۲.۱۰ دارم که براش ۱ پارتیشن درست کردم و ۳ بخشه home, /, swap هست.
حالا می خوام یه آرچ بنگ هم نصب کنم فقط مشکلم اینه که نمی دونم چه جوری نصبش کنم یعنی home رو با اوبونتو یکی بگیرم؟(اصلا میشه همچین چیزی؟) یا جدا بسازم؟ کلا یه پارتیشن جدا می خواد یا میشه توی همون پارتیشنی که اوبونتو نصبه اینم نصب کنم؟

راستی اوبونتویی که من نصب کردم ۳۲ بیتیه اما آرچ بنگ رو می خوام ۶۴ بیتی دانلود کنم. (چون قبلا درست نمی دونستم سیستمم ۶۴ بیتی ـه)

و سوال آخر: دوستان گفته بودن آخر اوبونتو نصب بشه بهتره اما من دیگه نمی خوام این اوبونتو رو پاک کنم و در انتها نصبش کنم. حالا اگه بخوام آرچ بنگ رو نصب کنم گراب می پره؟ اگه بپره می تونم با دیسک زنده ی اوبونتو تعمیرش کنم؟

پیشاپیش سپاس
Fedora 20 - 64 bit - Xfce 4.10

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #25 : 03 بهمن 1391، 12:06 ق‌ظ »
دوستان من یه اوبونتو ۱۲.۱۰ دارم که براش ۱ پارتیشن درست کردم و ۳ بخشه home, /, swap هست.
حالا می خوام یه آرچ بنگ هم نصب کنم فقط مشکلم اینه که نمی دونم چه جوری نصبش کنم یعنی home رو با اوبونتو یکی بگیرم؟(اصلا میشه همچین چیزی؟) یا جدا بسازم؟ کلا یه پارتیشن جدا می خواد یا میشه توی همون پارتیشنی که اوبونتو نصبه اینم نصب کنم؟

و سوال آخر: دوستان گفته بودن آخر اوبونتو نصب بشه بهتره اما من دیگه نمی خوام این اوبونتو رو پاک کنم و در انتها نصبش کنم. حالا اگه بخوام آرچ بنگ رو نصب کنم گراب می پره؟ اگه بپره می تونم با دیسک زنده ی اوبونتو تعمیرش کنم؟
home/ رو می‌تونید بصورت مشترک استفاده کنید، ولی بهتر هست نام کاربری یکسان در دو توزیع استفاده نکنید.
swap هم اگر از امکان Hibernate استفاده نمی‌کنید می‌تونه به صورت مشترک استفاده بشه.
برای / باید یک پارتیشن جدا داشته باشید.

احتمالا مشکلی با گراب نخواهید داشت، اگر هم باشه، قابل تعمیر هستش.

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 439
« پاسخ #26 : 03 بهمن 1391، 02:39 ب‌ظ »
اگه swap رو مشترک بگیرم تحت هیچ شرایطی نمیشه دیگه hibernate رو فعال کرد؟ حتی با تنظیمات دستی؟
بعد برای آرچ بنگ حداقل چه قدر باید فضای / بدم؟
Fedora 20 - 64 bit - Xfce 4.10

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #27 : 03 بهمن 1391، 04:35 ب‌ظ »
اگه swap رو مشترک بگیرم تحت هیچ شرایطی نمیشه دیگه hibernate رو فعال کرد؟ حتی با تنظیمات دستی؟
بعد برای آرچ بنگ حداقل چه قدر باید فضای / بدم؟
چرا، میشه، فقط باید وقتی با یک توزیع Hibernate می‌کنید، بعد از راه‌اندازی دوباره مستقیم توی یک توزیع دیگه نرید.
من عموما برای / حدود ۱۰ گیگ فضا میذارم. کمتر هم میشه گذاشت، مثلا ۸ گیگ.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #28 : 03 بهمن 1391، 06:55 ب‌ظ »
سلام دوستان. ببخشید قصد hijack کردن پست رو ندارم ولی
اگه ما دو تا توزیع مثلا فدورا و اوبونتو رو کنار هم نصب داشته باشیم و یعد بخوایم از طریق دی‌وی‌دی یکی از سیستم‌‌های عامل رو به‌روز کنیم، قاط نمی‌زنه؟ یعنی به فرض اگه فدورا باشه خودش می‌تونه تشخیص بده که فقط فدورا رو به روز رسانی کنه؟

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • آقا مرتضی
« پاسخ #29 : 03 بهمن 1391، 10:34 ب‌ظ »
منظورت چیه سلمان؟
ینی شما مثلا فدورا ۱۷ داری بعد میخوای با دی وی دی ۱۸ آپگرید کنی؟
بعیده قاط بزنه چون یحتمل خودش میفهمه چی به چیه و پارتیشنی که روش ۱۷ هست رو اطلاعاتش رو به روز میکنه.