انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: چرا اوبونتو ؟  (دفعات بازدید: 5093 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alih988

• Full Member
  • *
  • ارسال: 114
  • هاست لینوکس حرفه ای SalamWebHost.com
    • اندیشه های رهانیده از بند
چرا اوبونتو ؟
« : 17 اردیبهشت 1387، 07:22 ب‌ظ »
به نام خدا

سلام . سریع میروم سر اصل مطلب :

شما چرا از اوبونتو استفاده می کنید ؟ من خودم از درحال حاضر از پارسیکس 1 استفاده می کنم ولی دنبال چند تا دلیل خوب و قانع کننده می گردم که از پارسیکس مهاجرت کنم!
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم * موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین kinglet

• Full Member
  • *
  • ارسال: 214
    • My Personal Blog
پاسخ به: چرا اوبونتو ؟
« پاسخ #1 : 17 اردیبهشت 1387، 07:33 ب‌ظ »
مسئله نوع توزیع کاملا سلیقه‌ای هست! مثلا من روی سیستم خونه اوبونتو دارم، سیستم شرکت FedoraCore و روی لپ‌تاپ‌م Slackware دارم! هر جا بستگی به استفاده‌ای که دارم یه توزیع انتخاب کردم  :)
ای که دستت میرسد، کاری بکن
پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار!!

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #2 : 17 اردیبهشت 1387، 07:55 ب‌ظ »
به نظر منم انتخاب یک توزیع کاملا سلیقه ای هست. در ضمن داشتن تعصب نسبت به یک توزیع خاص اصلا خوب نیست!
پارسیکس و اوبونتو هم شباهت های زیادی با هم دارند ...

آفلاین alih988

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 18 اردیبهشت 1387، 12:12 ق‌ظ »
خب.... آخه اینطور که شما می فرمایید یعنی هیچ فرقی نمیکنه که از چه توزیعی استفاده می کنید . ولی ظاهرا باید یک تفاوت اساسی داشته باشند . میخوام اگر کسی اطلاع داره از لحاظ فنی توضیح بده . بگه مثلا اوبونتو این خصوصیت منحصر به فرد رو داره .... یا مثلا بگه پارسیکس این اشکال رو داره و...

آفلاین sahama

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 784
  • الهی به امید تو!
« پاسخ #4 : 18 اردیبهشت 1387، 12:53 ق‌ظ »
هیچ تفاوت اصلی ندارند ولی من خودم صرفا به علت تعداد استفاده کنندگان زیادش از اون استفاده می کنم و اگر این طور نبود شاید می رفتم سوزه کار می کردم
یا علی

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2373
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
« پاسخ #5 : 18 اردیبهشت 1387، 08:30 ق‌ظ »
خب.... آخه اینطور که شما می فرمایید یعنی هیچ فرقی نمیکنه که از چه توزیعی استفاده می کنید . ولی ظاهرا باید یک تفاوت اساسی داشته باشند . میخوام اگر کسی اطلاع داره از لحاظ فنی توضیح بده . بگه مثلا اوبونتو این خصوصیت منحصر به فرد رو داره .... یا مثلا بگه پارسیکس این اشکال رو داره و...
مثل چند تا رود می ماند که همه از یک سرچشمه میاد! Debian
اگه ممکنه مرد یک ده کمی رودخانه ی خودشون رو ترنمیز تر نگه داشته باشد!
آب را گل نکنید!   در فرو دست شاید
        پیر مردی، نان خشکیده به دست!      میزند در آب
 آب را گل نکنید!   :)
هیچ ربطی هم ب شعر نداشت ها :D
اما هر بسته ای که روی معماری ی دبیان باشه! روی همه ی توزیع هاش هم باید نصب بشه! البته ممکنه نیاز به اندکی تغییر و اصلا باشه! و اون هم در موارد خاص! وگر نه که همه شون از یک ستون استوار اند.
.ShayneIsTheOneWhoIsAlwaysAlone
terminal@world-server:~$ sudo aptitude remove --purge Israel

آفلاین alih988

• Full Member
  • *
« پاسخ #6 : 18 اردیبهشت 1387، 10:33 ق‌ظ »
خب.... با این فرمایشات شما باید به این نتیجه رسید که هیچ فرقی نمیکنه که از چه توزیعی استفاده می کنیم . فقط باید پاستوریزه باشه.
ولی من شنیدم که هر توزیعی در یک زمینه خاص مشهور هستش . یک قابلیت خاص داره. مثلا میگن پارسیکس سخت افزار هارو به خوبی شناسایی می کنه. میگن پارسیکس یک توزیع فارسی هستش. و میشه رابط کاربریش رو فارسی کرد. بعضی از نرم افزارهای بدردبخور به صورت خودکار روش هست. و ...

حالا میخوام بدونم اوبونتو چه خاصیتی داره که ما بقی توزیع ها از اون بی بهره اند.
آخه اگر همینطوره که شما میگید و هیچ فرق اساسی ندارند. پس چرا اینهمه توزیع وجود داره ؟ فقط به خاطر تفاوت نام و لوگو ؟

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 625
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
« پاسخ #7 : 18 اردیبهشت 1387، 10:48 ق‌ظ »
دوست عزیز alihslc

وجود این همه توزیع بر پایه های دبیان و ..... دلیل های مختلفی داره ;)

سیاست شرکتی که پشت اون توزیعه، کسایی که از اون استفاده می کنن. قشری که با اون توزیع در ارتباطن، نیازهای شخصی و و و و ..... باعث می شه که دیستروها و توزیع ها از هم متمایز باشن.
دلیل وجود این همه توزیع همینه

شخصی به اسم آلن باغومیان میاد و بر پایه ی دبیان یک دیستروی ایرانی پسند درست می کنه، نظرات رو می گیره و تغییرات رو می ده، و یه توزیعی مثل پارسیکس درست می کنه که نرم افزارهاش نیازهای خیلی از کاربرها رو رفع می کنه و با درایورهایی که داره افراد رو از اتصال با اینترنت دیال آپ یه اینترنت و ..... راحت کرده.

شرکتی مثل کانونیکال میاد و یه فلسفه و پشتوانه ی کاری می گذاره توی شرکتش و یه توزیع به اسم اوبونتو می ده بیرون.

یه نفر مثل من میاد و لینوکسش رو نصب می کنه و تنظیمات رو انجام می ده و یه نسخه لایو ازش می گیره تا وقتی خواست دوباره نصب کنه، توزیع شخصی خودشو داشته باشه.
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
« پاسخ #8 : 18 اردیبهشت 1387، 11:35 ق‌ظ »
خب.... با این فرمایشات شما باید به این نتیجه رسید که هیچ فرقی نمیکنه که از چه توزیعی استفاده می کنیم . فقط باید پاستوریزه باشه.
ولی من شنیدم که هر توزیعی در یک زمینه خاص مشهور هستش . یک قابلیت خاص داره. مثلا میگن پارسیکس سخت افزار هارو به خوبی شناسایی می کنه. میگن پارسیکس یک توزیع فارسی هستش. و میشه رابط کاربریش رو فارسی کرد. بعضی از نرم افزارهای بدردبخور به صورت خودکار روش هست. و ...
حالا میخوام بدونم اوبونتو چه خاصیتی داره که ما بقی توزیع ها از اون بی بهره اند.
آخه اگر همینطوره که شما میگید و هیچ فرق اساسی ندارند. پس چرا اینهمه توزیع وجود داره ؟ فقط به خاطر تفاوت نام و لوگو ؟

و هزاران و هزاران دلیل دیگه هم هست که من هم نمی دونم!
:) اما مطمئن ام اگه کمی صبر کنی و ادامه بدی ومطالعه! حتما می بینی که حتما بین معماری های مختف هم ی چیزایی مشترک هستش! ;)

آفلاین alih988

• Full Member
  • *
« پاسخ #9 : 18 اردیبهشت 1387، 11:41 ق‌ظ »
من هنوز به جواب سوالم نرسیده ام... یعنی قانع نشده ام....
منظورم اینه که من اگر برم بخوام لینوکس اوبونتو را به دیگری معرفی کنم ! طرف از من سوال کنه چرا اوبونتو را به من پیشنهاد کردی و چرا برای مثال پارسیکس نه ؟ من چه جوابی به او بدهم ؟
باید گفت هیچ فرقی نمی کنه تو با هرکدوم راحت تری کرا  کن ؟
یا مثلا پارسیکس به دلیل نرم افزارهای اضافی که داره راحت تر میشه باهاش ارتباط برقرار کرد ؟
یا مثلا اوبونتو خیلی کم حجمه و فقط نرم افزار های 100٪ ضروری رو برات نصب می کنه !
یا مثلا اوبونتو به دلایلی به صورت پیش فرض از mp3 پشتیبانی نمی کنه.
و....................

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
« پاسخ #10 : 18 اردیبهشت 1387، 12:00 ب‌ظ »
:) بالاتر هم دوستان گفتند! این خیلی ب سلیقه بستگی داره خب! 
تقریبا همه ی بچه ها با بیشتر از شش توزیع مختلف مدتی رو سر کردن! یا حداقل ی تستی کردن! :D
هر کسی بنا به کار خودش ب یکی دل بسته تر میشه!
شاید یک نفر با پارسیکس (باتشکر از آقای باغومیان عزیز) ب راحتی بتونه با مودم دیال آپ کار کنه و این براش خیلی مهم باشه!  ولی بدین معنا نیست که با اوبونتو نشه!  شاید کمی زحمت داشته باشه که آقای باغومیان در نسخه ی پارسیکس این زحمت رو ب دوش کشیدند.
اما یا کسی  مقل بدجوکر عزیزم با مندریوا بسیار راحت باشه! ب دلیل کار اش!  یا یکی با نسخه های فدورا و یا ردهت حرفی ای برای نیاز های کاریش!
این که mp3 در اوبونتو پیشفرض نیست! چندان دلیلی محکمی برای انتخاب توزیع کاری نمی شه! خب من همه ی موزیک هام رو ogg  کردن! پس دیگه نیازی ب mp3 ندارم :D
اما ی نکته ای هست! بر طبق آمار های معتبر (اگه کسی لینک داره لطف کنه بی زحمت)  اوبونتو محبوب ترین توزیع در بین عموم لینوکس کاران هستش! 
و البته تاکید می کنم عموم کاربران لینوکس نه خواص!
شاید یکی با slax و یا slackware بیشتر بتونه کنار بیاد !
یا مثلا در منابع اینترنتی و فروم های موجود!  نسبت ب سایر توزیع ها! فکر می کنم اوبونتو مزیایی رو داره که در مورد توزیع ها ،‌به طور نمونه (فدورا) نمی شه داشت.

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
« پاسخ #11 : 18 اردیبهشت 1387، 01:35 ب‌ظ »
ببخشید که باز هم اینجا پست می زنم :(

بنا به امتیاز دهی کاربران که زیر نظر سایت دیستروواچ انجام گرفته، توزیع اوبونتو محبوب ترین توزیع از نظر کاربران هستش که با PCLinux Os که در رتبه ی دوم هست فاصله ی زیادی داره.

PCLinux Os : یک توزیع فوق العاده محبوب در بین جوامع کاربری که مدت زمان زیادی در رتبه ی اول جدول قرار داشت. این توزیع از پکیج های deb و rpm پشتیبانی می کنه. :)

Opensuse : یک توزیع نام آشنا برای خیلی از افراد، لازم به ذکره که بگم این توزیع هنوز خیلی طرفدار داره و خیلی ها Opensuse رو به خیلی چیزای دیگه ترجیح می دن ;).

Fedora : بهتره بگیم نسخه ی مجانیه Redhat. این نسخه واسه کسایی که فقط اسم لینوکس رو هم شنیدن آشناست. و کتاب هاش هم فراوونه، لازم می دونم بگم با اینکه نسخه 9 این توزیع هم در راهه، هنوز کتب موجود در بازار آموزش Fedora4 هستند..... ](*,) ](*,)

Mint : یک پروژه ی بر پایه ی اوبونتو که سه فعالیت چشمگیر روی اوبونتو انجام داد. اول از همه کدک ها که به صورت پیشفرض وجود دارند. دوم سیستم شبکه که بسیار خوب بهینه شده. سوم هم MintMenu.

Mandriva : یک توزیع که در ابتدا با نام مندریک شروع به کار کرد و پس از مدتی به مندریوا تغییر نام داد. این توزیع از پکیج های rpm پشتیبانی می کنه و دارای هر دو میز کار KDE  و Gnome هست. به جرات می گم بهترین تنظیمات میز کار KDE رو مندریوا داره ;) ;) ;) (عزیزه دل خودمه ;D)

Debian : گل سر سبد همه ی دیستروها، مادر بسیاری از توزیع های لینوکسی. توزیعی که بسیار پرطرفداره (پرطرفدار در جوامع حرفه ای لینوکس و صد البته کاربران ساده) تیم توسعه ی دبیان یکی از منسجمترین تیم های توسعه ی لینوکسیه. :)

Sabayon : یک دیستروی ایتالیایی بر پایه ی Gentoo (اطلاعات زیادی در موردش  ندارم. چون پنج دقیقه بیشتر ندیدمش ;D )

DamnSmall : یه توزیع مناسب واسه راه انداختن محیط گرافیکی لینوکس تو سیستم های گازوییلی :D فوق العاده سبک. راحت. زیبا. جادار. مطمئن ;) جالبه بدونید این توزیع فقط 50MB حجم داره;)

DreamLinux : و دهمین رتبه هم از آنه دریم لینوکسه. دریم لینوکس یه توزیع با میز کار XFCE هستش. تنظیمات میز کار XFCE توی این توزیع به حدی خوب انجام شده که کافیه یک روز باهاش کار کنید تا معتادش بشید. سبک. راحت و زیبا با ظاهری شبیه mac

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
« پاسخ #12 : 18 اردیبهشت 1387، 01:41 ب‌ظ »
دلیل متمایز کردن دیستروها از هم فوق العاده سلیقه ای هستش و بهتره بگم بنا به شرایطه که انتخاب می شه یا تغییر می کنه.

همیشه باید بدونی که وقتی می خوای یه توزیع رو به دوستت پیشنهاد بدی، سیستم دوستت چیه ؟ لایو می شه توش اومد بالا یا نه. کار و تنظیمات کدوم رو خودت بهتر بلدی (ترجیحا اونی رو انتخاب کن که اگه مشکل پیدا کرد تو بتونی حلش کنی)

نوع پکیج ها. راحتی توی نصب. سرعت. کیفیت و صد تا فاکتوره دیگه هست که کاربرها می تونن بهش اتکا کنن.

من به شخصه مینت (MINT) رو پیشنهاد می کنم، چون بعد از نصب، کدک ها رو داره، از نظر ظاهری زیباست و واسه کسایی که اینترنت ندارن مناسبه ;) ;)

آفلاین maysam

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
« پاسخ #13 : 18 اردیبهشت 1387، 03:22 ب‌ظ »
من قبلا با اپن سوزه کار میکردم...چون مودم و کارت گرافیکم رو ساپورت نمیکرد اوبونتو رو نصب کردم. انصافا ساپورتش قویه...نصبت به اپن سوزه هم واسه من بهتره، چون رو سیستم می زیاد کرش میشد...

آفلاین salamat

• Full Member
  • *
  • ارسال: 235
  • تخیل همه چیز است . (آلبرت اینشتن)
« پاسخ #14 : 19 اردیبهشت 1387، 12:43 ب‌ظ »

خوب دوستان اطلاعات جامع و کاملی رو دادن مخصوصا سجاد عزیز (badjoker) که راهنمایی جامعی از دیستروهای پر طرفدار جهان کرد.

یک نکته به نظر من از قلم افتاد و اون هم جامعه کاربرانی هستش که یک توزیع داره که خیلی میتونه برای کاربران مبتدی مهم باشه. تا جایی که من اطلاع دارم فقط توزیع اوبونتو هستش که در ایران

یک جامعه کاربران فعال داره. همین فاروم و کانال IRC و اوبونتو کارهایی که می تونن مشکلات دوستان رو حل کنن. اگر شما در اوبونتو مشکلی داشته باشید در زمان خیلی کمی در همین فاروم یا

کانال IRC، دوستان تمامی سعی خود رو برای حل مشکل شما خواهند کرد.

البته این نکته برای یوزرهای تازه کار و نا آشنا به زبان انگلیسی و همچنین یوزرهایی که به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند بیشتر صدق می کنه.

به همین دلیل اوبونتو می تونه انتخاب خوبی باشه.  ;)