خب توضيحات خوبي بود ولي من ديگه دارم دچار عصبانيت شديد ميشم! وقتي اولين بار توي يه همايش داشتم در مورد لينوكس ميشنيدم ،گفته شد كه از ماشين حساب تا هليكپتر و سفينه هاي مدرن و.... از لينوكس توشون استفاده شده!!! الان ميبينم كه نه بابا يكي ديگه داره ميگه چيز ديگه اي توي اين چيزا استفاده ميشده و خب لينوكس با اين حرفا بايد بگيم يه اسباب بازيه براي ادمايي كه نميخوان پول ويندوز بدن!!!!
اين فري بي اس دي كه شما ميگيد بايد خيلي قدرتر و خفن تر از لينوكس ما باشه..
شما ظاهرا بهتون خیلی بر خورده
نه عزیز من. این فری بی اس دی هم یه چیزی تو مایه های لینوکس خودمونه. تازه نسبت به لینوکس ممکنه ضعف های مهمی هم در کنار نقاط مثبتش داشته باشه.
اون صحبت اجرا شدن در حداکثر پلتفرم های ممکن هم هدف NetBSD هست نه FreeBSD که بیشتر جنبه تفریحی داره. یعنی این عزیزان سعی می کنن هر پلتفرمی که دستشون رسید رو بررسی کنن و امکان اجرا روی اون پلتفرم رو امکان پذیر کنن. مثلا همین اخیرا روی Raspberry PI کار می کردن.
این موضوع دو تا وجه داره. اول اینکه قاعدتا این دوستان امکان دسترسی به سیستم هایی مثل شاتل های ناسا رو ندارن که بخوان هر پلتفرمی رو پشتیبانی کنند. دوما هم این که اونها یه سیستم عامل عمومی رو توسعه می دن و این یعنی کسی که بخواد یه سیستم مهم رو طراحی کنه از سیستم عاملی اختصاصی که معمولا نسخه سفارشی شده یکی از سیستم عامل های موجود هست استفاده می کنه و نمی یاد یه سیستم عامل عمومی رو به شکل خام برای کار خودش استفاده کنه.
خلاصه اینکه به این پروژه ها به عنوان محصولی که ممکنه بشه ازش چیزی یاد گرفت یا نیازی رو توسطش برطرف کرد یا حداقل به عنوان سرگرمی نگاه کنید و بدونید کسانی که درباره این مسایل مثل تیم ورزشی مورد علاقشون نظر می دن چندان توی اظهاراتشون با دید علمی عمل نمی کنن.
لینوکس بیچاره هم اسباب بازی نیست. بنده خدا با فرهنگی که ایجاد کرده باعث شده کلی علم آدم هایی مثل من و شما پیشرفت کنه و مجبور نباشیم واسه به دست آوردن اطلاعات علمی دنبال استاد و کتاب های نایاب بگردیم یا کلی پول هزینه بدست آوردن علم کنیم. دستشون درد نکنه...