(مثال زنده اون میشه همون پراید)
پراید ماشین بدی نیست ولی تو جای خودش و در زمان خودش. طرح اولیه اون توسط فورد و مزدا و کیا موتور ریخته شد (1986) و وقتی اونا دیگه رقبتی به تولید اون نداشتن ما آوردیم تو ایران و تولید کردیم و دادیم دست مردم.
( داستان پراید در ویکی پدیا
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Festiva )
این خود ما بودیم که گند پراید رو در آوردیم و الان تو سال 2012 هنوزم ولش نمی کنیم. حالا این یعنی ما نمی تونیم چرخ رو خودمون تولید کنیم؟
نه ما نخواستیم خودمون چرخ رو بسازیم
خوب یک سایت حق داره که بگه چه کسی بتونه یک چیزی رو دانلود کنه و چه کسی نکنه
به نظر من این خودش نقص قانون آزادی برای همه هستش. چطور میشه به محصول همچین سایتی که هروقت بخواد میتونه ما رو از استفاده از اون منع کنه اعتماد کرد؟
برای Fedora میتونید به راحتی از یکی از Mirrorها اون رو دانلود کنید. برای Netbeans میتونید اون رو از مخازن نصب کنید یا دوباره از یکی از Mirrorها بگیرید. سورسفورج ابتدا کامل دسترسی ایران رو بست و اکثر ایرانیان از جمله خود من، چون توی SourceForge پروژه داشتم، شروع کردیم ایمیل زدن به SourceForge و همون قضیه قانونی رو بیان کردیم. حالا خود توسعهدهنده میتونه انتخاب کنه که یک نفر از کشورهای تحریمشده میتونه از اون دانلود کنه یا نه، که حتی اگر هم نذاره، شما باز میتونید به صورت قانونی از طریق Mirrorهای خود SourceForge اون رو دانلود کنید.
وقتی شما میگید که مجوز های آزاد اجازه تحریم به هیچکسی رو نمیده پس چرا باید از mirror یا روش های دیگه برای دسترسی به اینطور نرم افزارها استفاده کنیم؟
درسته که الان شاید اونها برای کاربران ایران قابل دسترس هستند ولی این دلیل نیست که همیشه اینطور بودن یا خواهند بود.
حتی فرض کنیم همه اینها هم شدنی نباشه، من که داخل ایران نیستم میتونم یک سایت راه بندازم و تمام این برنامههای آزادی که وجود داره رو به صورت قانونی توی سایت بذارم و اجازه بدم همه این برنامهها رو دانلود کنند و هیچ کسی هم نمیتونه جلوی من رو بگیره، چون کارم کاملا قانونی هست.
این که میشه دور زدن قانونی اونها! واقعا فکر می کنید این کار درست باشه؟
چرا فکر می کنید که ساختن(نه اختراع) چرخ برای ایرانی ممکن نیست؟
خیلی از کشورها این کار رو انجام دادن و الان به کشورهای پیشرفته رسیدن. نمیگم راحته ولی غیر ممکن هم نیست.
شاید چندین سال طول بکشه ما خودمون رو به اونها برسونیم ولی این بهتره از اینکه بخواییم همیشه نگاهمون به دستهای اونها باشه.