نرمافزار آزاد ۵ تا خوبی داره
۱. خوبی برای جیب شما: این که مشخّصه. هزینهی کمتری میپردازی
۲. خوبی برای رایانهی شما: همیشه میتونی کد منبع رو ببینی و مطمئن هستی که این برنامه داره چیکار میکنه
۳. خوبی برای جامعه: در مورد هم مقالههای بسیاری نوشته شده که اینجا دیگه بحثش رو باز نمیکنم
۴. خوبی برای کسب و کار شما: البته در حال حاضر ممکنه در برخی موارد کیفیت نرمافزار آزاد به خوبی نرمافزار انجصاری مشابه نباشه، ولی نگاهی به سیر رشد کیفی نرمافزار آزاد این نوید رو به ما میده که در آیندهای بسیار نزدیک اونها هم مثل اکثریت دیگهی نرمافزارهای آزاد در حال حاضر، بدون رقیب باشن. این مورد همچنین توسّط خوبی شمارهی ۵ تقویت میشه و شتابش بیشتر.
۵. خوبی برای علم: روش آزاد گسترش نرمافزار، تنها روشیه که توش علم میتونه پیشرفت کنه و جهت رشد علم رو نرمافزارهای آزاد مشخّص میکنن. این پیشرفت علم باعث میشه که به صورت همزمان اهمّیت خوبی شمارهی ۴ هم بالا و بالاتر بره. به صورت یک چرخهی بیپایان این دو عامل همدیگه رو بالا میبرن.
این پنج دلیل، مخصوصاً دلیل ۴ و ۵ باعث میشه که هر مدیری ترجیح بده برای کارش از نرمافزار آزاد استفاده کنه، مگر این که مدیر نالایقی باشه که صلاح شرکتش رو ندونه. مثلاً شرکت توییتر رو مثال میزنم که حتا شرکتی نیست که بخواد به فکر مردم و جامعه باشه. برای کسبوکارش از نرمافزارهای آزاد استفاده میکنه و همین امر باعث شده برای بهبود کیفیت خدمات خودش هم که شده، کلّی نوآوری جدید داشته باشه که اونها رو هم اجباراً به صورت آزاد منتشر کرده و علم رو گسترش داده(
https://dev.twitter.com/opensource). مشخّصاً این شرکت رشد بهتری در بین شرکتهای مشابه خودش داره. یا مثلاً قیسبوک که اون هم فقط برای کسب سود بیشتر php رو گسترش داد و hadoop رو به صورت ازاد منتشر کرد. و از این نمونهها بسیاره.
اون مدیری که توی مثال شما بود نه چیزی از مدیریت حالیش میشه و نه چیزی از علوم رایانهای