انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: آیا نرم افزار آزاد به صورت غیرمستقیم الزاما مفتی است؟  (دفعات بازدید: 11681 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
نرم‌افزار آزاد ۵ تا خوبی داره
۱. خوبی برای جیب شما: این که مشخّصه. هزینه‌ی کم‌تری می‌پردازی
۲. خوبی برای رایانه‌ی شما: همیشه می‌تونی کد منبع رو ببینی و مطمئن هستی که این برنامه داره چی‌کار می‌کنه
۳. خوبی برای جامعه: در مورد هم مقاله‌های بسیاری نوشته شده که این‌جا دیگه بحثش رو باز نمی‌کنم
۴. خوبی برای کسب و کار شما: البته در حال حاضر ممکنه در برخی موارد کیفیت نرم‌افزار آزاد به خوبی نرم‌افزار انجصاری مشابه نباشه، ولی نگاهی به سیر رشد کیفی نرم‌افزار آزاد این نوید رو به ما می‌ده که در آینده‌ای بسیار نزدیک اون‌ها هم مثل اکثریت دیگه‌ی نرم‌افزارهای آزاد در حال حاضر، بدون رقیب باشن. این مورد هم‌چنین توسّط خوبی شماره‌ی ۵ تقویت می‌شه و شتابش بیش‌تر.
۵. خوبی برای علم: روش آزاد گسترش نرم‌افزار، تنها روشیه که توش علم می‌تونه پیش‌رفت کنه و جهت رشد علم رو نرم‌افزارهای آزاد مشخّص می‌کنن. این پیش‌رفت علم باعث می‌شه که به صورت هم‌زمان اهمّیت خوبی شماره‌ی ۴ هم بالا و بالاتر بره. به صورت یک چرخه‌ی بی‌پایان این دو عامل هم‌دیگه رو بالا می‌برن.

این پنج دلیل، مخصوصاً دلیل ۴ و ۵ باعث می‌شه که هر مدیری ترجیح بده برای کارش از نرم‌افزار آزاد استفاده کنه، مگر این که مدیر نالایقی باشه که صلاح شرکتش رو ندونه. مثلاً شرکت توییتر رو مثال می‌زنم که حتا شرکتی نیست که بخواد به فکر مردم و جامعه باشه. برای کسب‌وکارش از نرم‌افزارهای آزاد استفاده می‌کنه و همین امر باعث شده برای بهبود کیفیت خدمات خودش هم که شده، کلّی نوآوری جدید داشته باشه که اون‌ها رو هم اجباراً به صورت آزاد منتشر کرده و علم رو گسترش داده(https://dev.twitter.com/opensource). مشخّصاً این شرکت رشد بهتری در بین شرکت‌های مشابه خودش داره. یا مثلاً قیس‌بوک که اون هم فقط برای کسب سود بیش‌تر php رو گسترش داد و hadoop رو به صورت ازاد منتشر کرد. و از این نمونه‌ها بسیاره.
اون مدیری که توی مثال شما بود نه چیزی از مدیریت حالیش می‌شه و نه چیزی از علوم رایانه‌ای
« آخرین ویرایش: 17 دی 1391، 02:17 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
نرم افزار آزاد آرمانی اخلاقی و مورد پسنده و کسی با این قضیه مشکلی نداره. حداقل من ندارم و خوش حالم که یک کاربر نرم افزار آزادم :)
اما @دانیال شما هم به حاشیه جاده زدی!!! شما هم لطفا پست زیر رو چندبار بخون.
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,46167.msg414852.html#msg414852
هیچ کدوم از یک تا 5هات جواب این سوال نیست که نرم افزار آزا چه طور کمک میکنه یک برنامه نویس آزاد گذران زندگی کنه؟

نقل‌قول
مثلاً شرکت توییتر رو مثال می‌زنم که حتا شرکتی نیست که بخواد به فکر مردم و جامعه باشه. برای کسب‌وکارش از نرم‌افزارهای آزاد استفاده می‌کنه و همین امر باعث شده برای بهبود کیفیت خدمات خودش هم که شده، کلّی نوآوری جدید داشته باشه که اون‌ها رو هم اجباراً به صورت آزاد منتشر کرده و علم رو گسترش داده(https://dev.twitter.com/opensource). مشخّصاً این شرکت رشد بهتری در بین شرکت‌های مشابه خودش داره. یا مثلاً قیس‌بوک که اون هم فقط برای کسب سود بیش‌تر php رو گسترش داد و hadoop رو به صورت ازاد منتشر کرد. و از این نمونه‌ها بسیاره.
با یک قطعیتی صحبت میکنید که انگار شرکت های انحصاری دارند برشکست میشن. اگر به مثال زدنه که هزارتا نمونه موفق غیرآزاد میشه مثال زد که توییتر ناخن کوچیکشون هم نمیشه!

۱. خوبی برای جیب شما: این که مشخّصه. هزینه‌ی کم‌تری می‌پردازی
یعنی چی؟

۲. خوبی برای رایانه‌ی شما: همیشه می‌تونی کد منبع رو ببینی و مطمئن هستی که این برنامه داره چی‌کار می‌کنه
اوپن سورس هم این کار رو میکنه با این تفاوت که برنامه نویس اوپن نویس مجبور نیست غیر مستقیم برنامه اش رو رایگان منتشر کنه.
۳. خوبی برای جامعه: در مورد هم مقاله‌های بسیاری نوشته شده که این‌جا دیگه بحثش رو باز نمی‌کنم
ربطی به بحث ما نداره و همون بهتر که بحثش رو اینجا باز نکنیم.

۴. خوبی برای کسب و کار شما: البته در حال حاضر ممکنه در برخی موارد کیفیت نرم‌افزار آزاد به خوبی نرم‌افزار انجصاری مشابه نباشه، ولی نگاهی به سیر رشد کیفی نرم‌افزار آزاد این نوید رو به ما می‌ده که در آینده‌ای بسیار نزدیک اون‌ها هم مثل اکثریت دیگه‌ی نرم‌افزارهای آزاد در حال حاضر، بدون رقیب باشن. این مورد هم‌چنین توسّط خوبی شماره‌ی ۵ تقویت می‌شه و شتابش بیش‌تر.
خوبی برای کسب و کار  چه ربطی به بهبود کیفیت نرم افزار در آینده داره؟ همه بحث روی همین کسب و کاره! نرم افزار آزاد چه خوبی برای کسب و کار ما داره؟
و اگه دلیلی برای بی رقیب شدن نرم افزارهای آزاد درآینده دارید رو کنید.

نقل‌قول
اون مدیری که توی مثال شما بود نه چیزی از مدیریت حالیش می‌شه و نه چیزی از علوم رایانه‌ای
صورت مسئله رو پاک نکن. اگه میتونی بحث کن.
« آخرین ویرایش: 17 دی 1391، 02:43 ب‌ظ توسط saman.kr »

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
اگر من یک نرم افزار با لایسنس gpl بنویسم می تونم فایل اجرایی رو منتشر کنم و بعد از یک سال سورس اون را؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
نقل‌قول
خوبی برای کسب و کار  چه ربطی به بهبود کیفیت نرم افزار در آینده داره؟ همه بحث روی همین کسب و کاره! نرم افزار آزاد چه خوبی برای کسب و کار ما داره؟
و اگه دلیلی برای بی رقیب شدن نرم افزارهای آزاد درآینده دارید رو کنید.
بستر مورد نیاز برای شروع کسب و کار رایگانه. شما تابع هیچ شرکت نرم‌افزاری دیگری نیسیتد. سرعت رشد و بهبود نرم‌افزارهای ازاد باعص می‌شه کسب و کار شما هم به سرعت بهبود پیدا کنه.
دلایلش هم واضحه. نیازی به دیدن آینده هم نیست. همین الآن هم که نگاه کنی مثلاً آپاچی هیچ رقیبی نداره. php همین‌طور. اکلیپس همین‌طور. GCC همین‌طور، X11 همین‌طور. این رو بگیر و بیار تا نرم‌افزارهای کاربردی. اینگ‌اسکیپ بی‌رقیبه، گولدن‌دیکت همین‌طور و صدها مثال دیگه که تا چندی پیش این‌گونه بی‌رقیب نبودن
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
اگر من یک نرم افزار با لایسنس gpl بنویسم می تونم فایل اجرایی رو منتشر کنم و بعد از یک سال سورس اون را؟
بله. احتمالا این مجوز نمی تونه یقه برنامه نویس را بگیره چون واقعا بی معنیه که اینکار را بکنه
ولی دیگه اینکارتون ارزشی نداره!

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143
بله. احتمالا این مجوز نمی تونه یقه برنامه نویس را بگیره چون واقعا بی معنیه که اینکار را بکنه
ولی دیگه اینکارتون ارزشی نداره!

خیر، هنگامی که شما برنامه ای تحت مجوز GPL را به شکل باینری و به صورت عمومی ارایه می کنید موظف هستید سورس کد اون برای عموم قابل دستیابی باشه.

می تونید جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#GPLRequireSourcePostedPublic

آفلاین xubuntu4iran

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 748
نقل‌قول
اینگ‌اسکیپ بی‌رقیبه
دو تا رقیب قدرتمند داره، آیلوستراتور و کورل دراو-
فقط یه نقطه ضعف اینک اسکیپ رو میگم : عدم پشتیبانی از cmyk

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
فقط یه نقطه ضعف اینک اسکیپ رو میگم : عدم پشتیبانی از cmyk

اتّفاقاً اینک‌اسکیپ از CMYK پشتیبانی می‌کنه. اون گیمپه که نمی‌کنه! ولی حتا اگه پشتیبانی هم نمی‌کرد نقطه‌ضعف نبود. ما داریم راجع‌به چه دوره‌ای صحبت می‌کنیم؟ شما خودت با تکنولوژی دستگاه‌های چاپ آشنا هستی یا فقط یه چیزی شنیدی؟ الآن دیگه همه‌ی دستگاه‌های چاپ خیلی عالی از RGB پشتیبانی می‌کنن

آفلاین xubuntu4iran

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 748
 اون اسکریبوسه!
http://libregraphicsworld.org/blog/entry/getting-cmyk-colors-from-inkscape-to-scribus
خلاصه همین نقطه ضعف این نرم افزار رو برای کسانی که با چاپ سر و کار دارن بلااستفاده می کنه بعدم اینه که در فوتوشاپ و کورل درو شما میتونید فایل cmyk را ویرایش کنید یعنی حداکثر تو اینک اسکیپ خروجی cmyk می تونیم بگیریم!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
دوست عزیز من متوجّه نمی‌شم دلیلت برای اصرار روی اشتباه چیه؟ محض اطمینان همین الآن خودم این عکس رو برات گرفتم:
و با هم تأکید می‌کنم در قرن بیست‌ویکم دیگه دستگاه‌های چاپ به خوبی با RGB کار می‌کنن و اصلاً نیازی به CMYK وجود نداره. «بلااستفاده می‌کنه» یعنی چی آخه؟
« آخرین ویرایش: 13 فروردین 1392، 03:49 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 439
آخرش یکی نتونست یه جواب درست و قانع کننده بده در مورد این که آزادی چه طور باعث کسب و کار و درآمد زایی میشه؟
من حرف گول زننده ی خرج نکردن = پول درآوردن رو قبول ندارم...اگه خرج نکردن دلیل بر درآمد زایی خوب نشه حاضرم خرج کنم تا درست درآمد زایی کنم.
Fedora 20 - 64 bit - Xfce 4.10

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
نرم افزار های آزاد بابت ÷شتیبانی ÷ول دریافت می کنند
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
دوستان قصد ندارم پا برهنه بپرم وسط بحثتون ولی بعضی چیز ها هست که به پشتیبان احتیاج نداره و نمی شه واسه پشتیبان گیری ازشون پول دریافت کرد شما مثلا فرض کن یک بازی (غیر سروری) رو ، چه دلیل منطقی واسه متن باز بودن اون هست ، هیچی ؟!‌ :o آره خیلی چیزهای دیگه هم همینجورین حالا باید با این موارد چی کار کرد ؟!
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین Iman17

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 439
نرم افزار های آزاد بابت ÷شتیبانی ÷ول دریافت می کنند
برای همه چیز که نمیشه بابت پشتیبانی پول دریافت کرد.
من نوعی اگه بخوام یه نرم افزار ساده بزنم کی میاد به خاطر پشتیبانی بهم پول بده.
در این مورد (پشتیبانی) توی همین تاپیک صحبت شده بودو
Fedora 20 - 64 bit - Xfce 4.10

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
دوستان قصد ندارم پا برهنه بپرم وسط بحثتون ولی بعضی چیز ها هست که به پشتیبان احتیاج نداره و نمی شه واسه پشتیبان گیری ازشون پول دریافت کرد شما مثلا فرض کن یک بازی (غیر سروری) رو ، چه دلیل منطقی واسه متن باز بودن اون هست ، هیچی ؟!‌ :o آره خیلی چیزهای دیگه هم همینجورین حالا باید با این موارد چی کار کرد ؟!
Donation :)