انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: آیا نرم افزار آزاد به صورت غیرمستقیم الزاما مفتی است؟  (دفعات بازدید: 11680 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
Donation :)
به نظر من وقتی آدم می خواد یه پروژه اقتصادی داشته باشه ؟ نمی تونه به Donation دل خوش کنه ! چون Donation چیز قطعی نیست ؟‌ و نمی شه روش حساب درست حسابی باز کرد OK!
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
دوستان قصد ندارم پا برهنه بپرم وسط بحثتون ولی بعضی چیز ها هست که به پشتیبان احتیاج نداره و نمی شه واسه پشتیبان گیری ازشون پول دریافت کرد شما مثلا فرض کن یک بازی (غیر سروری) رو ، چه دلیل منطقی واسه متن باز بودن اون هست ، هیچی ؟!‌ :o آره خیلی چیزهای دیگه هم همینجورین حالا باید با این موارد چی کار کرد ؟!
Donation :)

خب این یک فرهنگ هست و ما نداریمش :) از طرفی عموما فکر ها به سمت دونیشن به عنوان منبع درامد نمیره. من یک سال و خورده ای هست پروژه ای رو دارم ولی جمع دونیشن ها به ۱۰۰ هزار تومان نرسیده :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
به نظر من وقتی آدم می خواد یه پروژه اقتصادی داشته باشه ؟ نمی تونه به Donation دل خوش کنه ! چون Donation چیز قطعی نیست ؟‌ و نمی شه روش حساب درست حسابی باز کرد OK!
پروژه‌ای مثل ویکی‌پدیا سال گذشته تنها در طول ۹ روز ۲۵ میلیون دلار Donation از مردم گرفت :)

خب این یک فرهنگ هست و ما نداریمش :) از طرفی عموما فکر ها به سمت دونیشن به عنوان منبع درامد نمیره. من یک سال و خورده ای هست پروژه ای رو دارم ولی جمع دونیشن ها به ۱۰۰ هزار تومان نرسیده :)
خیر،‌ اینطورها هم نیست. نمی‌خوام توی ذوقت بزنم، ولی اون پروژه رو خارج از ایران هم داشتی، هیچ Donationای نمی‌گرفتی. حتی پروژه کاملا اقتصادی هم بود، پولی از توش در نمیومد :) اینکه انتظار داشته باشیم هر پروژه‌ای رو شروع کردیم Donationها به سمت ما سرازیر بشه، توقع بی‌جایی هستش.

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
خیر، هنگامی که شما برنامه ای تحت مجوز GPL را به شکل باینری و به صورت عمومی ارایه می کنید موظف هستید سورس کد اون برای عموم قابل دستیابی باشه.
اگر به این وظیفه عمل نکنیم چه برخوردی از سوی قانون (در صورت شکایت مصرف کننده) با ما (برنامه نویس) مممکنه صورت بگیره؟

خب اصلاً ایجاد نرم‌افزار آزاد بر همین اساسه. اگه نیاز خودت بوده که خب نیاز خودت رو مجّانی رفع کردی، پس پول ندادی و ندادن پول معادل گرفتن پوله.
آیا مدل نرم افزار آزاد یک مدل جامع است؟ (مدل توسعه و تجارت)

یاد آوری موضوع اصلی تاپیک:
یک نرم افزار آزاد پولی را فرض میکنیم. میرم اونو میخرم. طبق 4 تا شرطی که fsf ارایه میده مجازم نرم افزارم رو به همسایم، دوستم، همشهریم، هموطنم و... بدم و این یعنی من پول دادم خریدم و بقیه غیرمستقیم یک نرم افزار ازاد غیررایگان رو رایگان به دست اوردن. پس نرم افزار آزاد الزاما (حداقل غیرمستقیم) رایگان هم هست!

آفلاین ~!~

• Full Member
  • *
  • ارسال: 111

آفلاین samn

• Full Member
  • *
آیا مدل نرم افزار آزاد یک مدل جامع است؟ (مدل توسعه و تجارت)
http://en.wikipedia.org/wiki/Business_models_for_open-source_software
از این لینکها زیاده!
سوالم خطاب به دانیال بود. چون سوال و جوابهامون روی یک دور باطل افتاده بود و خواستم نظر کلی اش را در مورد نرم افزار آزاد اعلام کنه که یک مدل همه جانبه است یا نه (نه با یک بله/خیر ساده البته). تا روی این کلیت اول بحث بشه.
چون همش میگه اعانه+پشتیبانی
می خوام بدونم بنظرش با این دوتا روش میشه همه حالتهای پیش روی یک برنامه نویس رو پوشش داد؟

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143
خیر، هنگامی که شما برنامه ای تحت مجوز GPL را به شکل باینری و به صورت عمومی ارایه می کنید موظف هستید سورس کد اون برای عموم قابل دستیابی باشه.
اگر به این وظیفه عمل نکنیم چه برخوردی از سوی قانون (در صورت شکایت مصرف کننده) با ما (برنامه نویس) مممکنه صورت بگیره؟

این موضوع به رای دادگاه بستگی داره و من به علت عدم تخصص در زمینه قضاوت و حقوق شایستگی لازم برای پاسخ دهی به این سوال رو ندارم با این حال حدسی که شخصا می زنم اینه که به احتمال زیاد تولید کننده موظف بشه کد منبع نرم افزار رو به مصرف کننده ارایه کنه ولی اینکه آیا مجبور به پرداخت خسارت هم خواهد بود یا نه اطلاعی ندارم.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
پروژه‌ای مثل ویکی‌پدیا سال گذشته تنها در طول ۹ روز ۲۵ میلیون دلار Donation از مردم گرفت :)

خیر،‌ اینطورها هم نیست. نمی‌خوام توی ذوقت بزنم، ولی اون پروژه رو خارج از ایران هم داشتی، هیچ Donationای نمی‌گرفتی. حتی پروژه کاملا اقتصادی هم بود، پولی از توش در نمیومد :) اینکه انتظار داشته باشیم هر پروژه‌ای رو شروع کردیم Donationها به سمت ما سرازیر بشه، توقع بی‌جایی هستش.

پروژه من یک فان شخصی هست و طبعا انتظار اون چند میلیون دلار رو ندارم. ولی آیا ویکیپدیا فقط با همین دونیشن زندست؟ بعید میدونم که تنها درامدش همین باشه.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
می خوام بدونم بنظرش با این دوتا روش میشه همه حالتهای پیش روی یک برنامه نویس رو پوشش داد؟
اگه پرسش اینه که آیا مدل اعانه+پشتیبانی می‌تونه برای هر برنامه‌ای که برای جامعه مفیده کار کنه، پاسخ من «بله» است.

ولی آیا ویکیپدیا فقط با همین دونیشن زندست؟ بعید میدونم که تنها درامدش همین باشه.
بله، ویکی‌پدیا فقط با اعانه سرپاست.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین samn

• Full Member
  • *
اگه پرسش اینه که آیا مدل اعانه+پشتیبانی می‌تونه برای هر برنامه‌ای که برای جامعه مفیده کار کنه، پاسخ من «بله» است.
این موضوع سرعت توسعه رو می گیره! همین چند وقت پیش برنامه Geary افتاده بود توی دست انداز اعانه!