انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: یک سوال در مورد نصب نرم افزار های متن باز؟  (دفعات بازدید: 5149 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
من تقریبا تونستم بعضی از نرم افزار ها رو نصب کنم و یا اونارو تبدیل کنم البته به صورت محدود ولی تو نصب بعضی از tar.gz ها وقتی به مرحله ی make می رسم
پیغام :
make: *** No rule to make target `install'.  Stop

آفلاین iqson716

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 641
    • اُرِم
پاسخ به: یک سوال در مورد نصب نرم افزار های مت 
« پاسخ #1 : 02 خرداد 1387، 09:10 ب‌ظ »
سلام
شما مراحلی که میگم رو انجام می دید؟
1- رفتن به پوشه ای که فایلتون اونجاست مثلا cd /home/یوزر شما /Desktop/دایرکتوری مورد نظر 2- اجرای دستورات زیر به ترتیب $./configure
$make
 #sudo make install

« آخرین ویرایش: 02 خرداد 1387، 09:12 ب‌ظ توسط iqson716 »

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
مراحل رو انجام مي دم و خيلي از نرم افزار هاي tar.gz رو نصب كردم ولي اكثر اونا تقريبا 98 درصدشون رو نصب نتونستم بكنم . وتو تايپيك هاي خارجي هم همين مشكل رو دارن .
فكر كنم تقريبا مطمئن هستم كه تو مسير نهايي گير مي ده يعني مسير نصب براسش مشخص نيست و بايد واسش تعريف بشه .

آفلاین بهزادubuntu

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 471
سلام شما برای نصب از کد منبا به development ها نیاز دارید
البته معمولا اگه بسته یی رو کم داشته باشه خود ترمینال میگه و readme رو هم حتما باید بخونید  ;)
کتيبه سازمان ملل کوروش کبير
خداوند کشور را از دشمن خشکسالی و دروغ محفوظ دارد

برنامه حسابداری

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *

من همه اين راهها رو رو رفتم بابا دست برداريد اين كارا كه خيلي ابتدايي من مشكلم تو قسمت آخر يعني make . ;i كه پيغام make: *** No rule to make target `install'.  Stop
رو ميده
ولي منظورتورن رو از  development ها نفهميدم .

آفلاین mtux

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 450
    • Mgroup
من تقریبا تونستم بعضی از نرم افزار ها رو نصب کنم و یا اونارو تبدیل کنم البته به صورت محدود ولی تو نصب بعضی از tar.gz ها وقتی به مرحله ی make می رسم
پیغام :
make: *** No rule to make target `install'.  Stop
این ارور یعنی اینکه توی پوشه‌ای که هستین یا Makefile ی وجود نداره! یا اینکه Makefile موجود، چیزی برای install نداره!

همه‌ی سورسها با این سیستم نصب نمیشن! فقط بسته‌هایی که از GNU Auto tools استفاده می‌کنن! به این سیستم نصب می‌شن! و ما سیستمهای دیگه‌ای هم داریم! مثل QMake که مال Qt هست و بعضی از برنامه‌های نوشته شده با QT از اون استفاده می‌کنن، و CMake که الان KDE 4 برای کامپایل از اون استفاده می‌کنه! و البته برنامه‌های دیگه هم می‌تونن از اینا استفاده کنن ;)

برای نصب از سورس، بهتره که ابتدا فایل INSTALL یا README که اصولا توی بسته‌ی سورس می‌ذارن رو بخونین! اونجا اصولا روش نصب رو توضیح می‌دن!
Free Software Advocate and Developer
http://mtux.wordpress.com
My GNU Affero page: http://rate.affero.net/mtux

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *

نقل‌قول
  همه‌ی سورسها با این سیستم نصب نمیشن! فقط بسته‌هایی که از GNU Auto tools استفاده می‌کنن! به این سیستم نصب می‌شن! و ما سیستمهای دیگه‌ای هم داریم! مثل QMake که مال Qt هست و بعضی از برنامه‌های نوشته شده با QT از اون استفاده می‌کنن، و CMake که الان KDE 4 برای کامپایل از اون استفاده می‌کنه! و البته برنامه‌های دیگه هم می‌تونن از اینا استفاده کنن ;)

برای نصب از سورس، بهتره که ابتدا فایل INSTALL یا README که اصولا توی بسته‌ی سورس می‌ذارن رو بخونین! اونجا اصولا روش نصب رو توضیح می‌دن! 

مرسي اطلاعات جالبي بود ولي من تمام اين كارا رو مي كنم حتي تو يكي از پست ها خودم چند تا راهكار پيشنهاد دادم مثل  checkinstall  تبديل deb  و  rpm ولي خوب فكر مي كنم هنوز اين مشكل حل نشد و اين مشكل خيليا تو انجمنه  مي خوايد من يك برنامه متن باز رو به ايميلتون سند كنم تا بيشتر با هم در ميون بذاريم .

آفلاین mtux

• Sr. Member
  • *
    • Mgroup
فایل رو یه جا بزارین تا ببینیم!
آخه من قدیما برنامه‌های زیادی از سورس نصب کردم!

باز هم می‌گم! این یا مشکل از سیستم شماست (یعنی برنامه‌ای لازمه که نصب نیست!)
یا اینکه اون سورس خاص! :-/

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
masalan in
http://downloads.sourceforge.net/k9copy/k9copy-2.1.0-Source.tar.gz

ye narma afzar vase rait
albate in version ro man emtahan nakardam

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
بیشتر نرم افزار‌های لینوکس، نسخه‌ دبیان دارند( فایل های با پسوند deb) که میتونی به راحتی پیداشون کنی. مثلا از سایت هایی مثل getdeb.net
خیلی هاشون هم در مخازن وجود دارند و نیازی به کامپایل از سورس نیست. مثلا برای نرم افزار مورد نظر شما، کافیه در ترمینال بزنید:
sudo apt-get install k9copy

همیشه نصب از سورس رو در مرحله‌ی آخر قرار بدید. زمانی که نه در مخازن، نه بسته‌ی deb و نه rpm رو پیدا نکردید. حتی خیلی از نرم افزارها رو جوری تغییر دادند که فقط یه فایل اسکریپت شده که اصلا نیازی به نصب یا کامپایل نداره و با فرمان sh اجرا میشه.
در نهایت اگر مجبور به کامپایل از سورس بودی، همونطور که دوستمون گفتند و خودتون میدونید، اول فایل راهنمای نصب رو به دقت بخونید. خیلی وقت ها نرم افزار‌ها پیش نیاز ها یا وابستگی هایی دارند که قبلا باید نصب بشن و توی فایل راهنما توضیح داده. اگر با تمام این شرایط باز هم برنامه نصب نشد، به احتمال خیلی زیاد مشکل از پیدا نشدن بسته‌های مورد نیاز اون برنامه در سیستم شماست که غالبا در پیغام خطا شما میتونید اسم بسته رو پیدا کنید و جداکانه نصبش کنید.
یه احتمال کم هم وجود داره که نرم افزار به نسخه‌ی لینوکس شما ناسازگار باشه که این البته با فلسفه‌ی کامپایل از سورس مغایره اما احتمالش هست.
« آخرین ویرایش: 07 دی 1387، 06:47 ب‌ظ توسط فاراب »
Godisnowhere

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
من اصولا کاری به دانلود با بسته ههای دیگر ندارم و هیچ مشکلی برای نصب با بسته ای دیگه وجود نداره . فقط و فقط برای نصب بسته های tar.gz این پست رو نوشتم . خیلی از بسته ای tar.gz رو نصب کردم فقط یه جاهایی برام مشخص نیست که دوست داشتم حل بشه . وقتی من نود درصد راهو اومدم واسه چی ولش کنم و خودمو گول بزنم . من می خوام لینوکس رو یاد بگیرم نه اینکه میون بر بزنم با این کار خودمو گول زدم . البته باید بهترین راه رو انتخاب کرد اون بسته به نظر شخصی طرف داره ولی خوب من اینرو فرض میکنم که اصلا نسخه یا بسته معادلی وجود نداشته باشه و فقط tar.gz باشه.

آفلاین mtux

• Sr. Member
  • *
    • Mgroup
من اصولا کاری به دانلود با بسته ههای دیگر ندارم و هیچ مشکلی برای نصب با بسته ای دیگه وجود نداره . فقط و فقط برای نصب بسته های tar.gz این پست رو نوشتم . خیلی از بسته ای tar.gz رو نصب کردم فقط یه جاهایی برام مشخص نیست که دوست داشتم حل بشه . وقتی من نود درصد راهو اومدم واسه چی ولش کنم و خودمو گول بزنم . من می خوام لینوکس رو یاد بگیرم نه اینکه میون بر بزنم با این کار خودمو گول زدم . البته باید بهترین راه رو انتخاب کرد اون بسته به نظر شخصی طرف داره ولی خوب من اینرو فرض میکنم که اصلا نسخه یا بسته معادلی وجود نداشته باشه و فقط tar.gz باشه.

کار خوبی میکنی

حالا:
اول اینکه بسته‌ای که داری تست میکنی رو لینک بده!
دوم اینکه دقیق! دستوراتی که میزنی (با خطی که دستور وارد شده) رو بزار اینجا!
منظورم از خطی که دستور وارد شده اینه:
mtux@mtux-laptop:~$ make

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
بیشتر نرم افزار‌های لینوکس، نسخه‌ دبیان دارند( فایل های با پسوند deb) که میتونی به راحتی پیداشون کنی. مثلا از سایت هایی مثل getdeb.net
خیلی هاشون هم در مخازن وجود دارند و نیازی به کامپایل از سورس نیست. مثلا برای نرم افزار مورد نظر شما، کافیه در ترمینال بزنید:

همیشه نصب از سورس رو در مرحله‌ی آخر قرار بدید. زمانی که نه در مخازن، نه بسته‌ی deb و نه rpm رو پیدا نکردید. حتی خیلی از نرم افزارها رو جوری تغییر دادند که فقط یه فایل اسکریپت شده که اصلا نیازی به نصب یا کامپایل نداره و با فرمان sh اجرا میشه.
در نهایت اگر مجبور به کامپایل از سورس بودی، همونطور که دوستمون گفتند و خودتون میدونید، اول فایل راهنمای نصب رو به دقت بخونید. خیلی وقت ها نرم افزار‌ها پیش نیاز ها یا وابستگی هایی دارند که قبلا باید نصب بشن و توی فایل راهنما توضیح داده. اگر با تمام این شرایط باز هم برنامه نصب نشد، به احتمال خیلی زیاد مشکل از پیدا نشدن بسته‌های مورد نیاز اون برنامه در سیستم شماست که غالبا در پیغام خطا شما میتونید اسم بسته رو پیدا کنید و جداکانه نصبش کنید.
یه احتمال کم هم وجود داره که نرم افزار به نسخه‌ی لینوکس شما ناسازگار باشه که این البته با فلسفه‌ی کامپایل از سورس مغایره اما احتمالش هست.
سلام مگه تو اوبونتو می شه از نرم افزار های دبیان استفاده کنیم؟!!
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین mtux

• Sr. Member
  • *
    • Mgroup

سلام مگه تو اوبونتو می شه از نرم افزار های دبیان استفاده کنیم؟!!

بله میشه!
اما ممکنه با مشکل مواجه بشین!

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *

کار خوبی میکنی

حالا:
اول اینکه بسته‌ای که داری تست میکنی رو لینک بده!
دوم اینکه دقیق! دستوراتی که میزنی (با خطی که دستور وارد شده) رو بزار اینجا!
منظورم از خطی که دستور وارد شده اینه:
mtux@mtux-laptop:~$ make
اینم لینک:
http://downloads.sourceforge.net/k9copy/k9copy-2.1.0-Source.tar.gz