یه سوالی که برام پیش اومد اینه که یکی از دوستان گفته که خب ما اینجا با متنباز کاری نداریم و خیلیهامون هم به شدّت باهاش مخالفیم.
1-مگه لینوکس متن بازنیس؟یعنی باهاش مخالفین ولی باز دارین استفاده میکنین؟
2-متن باز بودن باعث نمیشه سورس یه نرم افزاری دردسترس باشه؟
3-این همه نرم افزار تو لینوکس هست میشه به هسته اینا دسترسی داشت؟یعنی سورس شونو دست زد؟
4-بالینکوس میشه به تمام فایلها دسترسی داشت؟حتی اونایی که رمز گذاری شد؟یا رمز ساده روی اونا هست؟
5-چرا هک کردن با لینوکس راحت تر هست؟
من اون موقعی که اوبونتو 9 اومده بود یه بار نصبش کردم خوشم نیومد بعدچندسال دوباره با اریوس سمتش برگشتم تااینکه بخاطر دستکاری بودن زیادش دوباره نسخه 12 اوبونتو رو نصب کردم راضی هستم وکارمیکنم باهاش حالا فرق بین این همه توزیع چیه؟چجوری باید به یکی که میخوا برای اولین بار نصبش بکنه و وارد این دنیا بقول شماها بشه توضیح بدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اطراف من کسی توزیع های لینوکس رو نمیشناسه همه اونو به همین اسم میشناسن ومیدونن سرعتش بالاس هنگ نمیکنه ویروس نمیگیره.بنظرتون بهشون بگمن که اونم مثل ویندوز که نسخه های مختلف داره درسته؟
۱. نه. لینوکس یه نرمافزار آزاده. ولی خب ۲ سطح از سه سطح آزادی رو داره که یعنی نرمافزار آزاد کاملی نیست. با این حال بهترین گزینهی موجوده و من شخصاً هروقت که هرد (که هر سه سطح آزادی رو داره) به سطح مشخّصی برسه، بسیار خوشحال میشم که به جای لینوکس از هرد استفاده کنم. لازم به ذکره که همهی نرمافزارهای آزاد کدمنبعشون هم در دسترس هست (تمام نیازمندیهای متنباز بودن) به اضافهی این که کلّی امکانات دیگه رو هم به همراه دارن که توی متنباز لزوماً وجود نداره
۲. چرا، میشه. ولی باعث نمیشه برای مثال اجازهی تغییر یا بازنشرش رو هم داشته باشی
۳. نرمافزار که هسته نداره. کد منبع داره، همونی که شما بهش میگی سورس. دسترسیهاش هم همونجوریه که بالا گفتم
۴. این رو متوجّه نشدم. اگه رمز داره که خب باید رمزش رو بدی که باز شه دیگه. خودش بازش نمیکنه برات (هیچ نرمافزار دیگهای هم این کار رو نمیکنه)
۵. با این مخالفم. هک کردن ربطی به هسته نداره. این کار (هک) با سیستمعامل گنو/لینوکس راحتتره، چون میتونی چیزها رو توش بر اساس نیاز خودت تغییر بدی. همین!
۶. فرقشون عمدتاً توی شخصیسازیهای مختلفیه که ازش میشه. بعضی توزیعها (مثل آرچ) لینوکسش رو هم بنا به نیاز خودشون تغییر میدن
۷. ویندوز نسخههای مختلف نداره. یه نسخهی اصلی داره و یه سری شبهنسخه که امکانات کمتری از نسخهی اصلی رو به ازای قیمت پایینتر ارائه میدن. ولی توزیعهای گنو/لینوکس هر کدوم دارن راه خودشون رو پیش میرن و تمام سعیشون رو میکنن که در مسیری که دارن پیش میرن، همیشه بهترین باشن