انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: خدا حافظی از دنیای گنو/ لینوکس  (دفعات بازدید: 12392 بار)

0 کاربر و 8 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین امید توانا

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 981
پاسخ : خدا حافظی از دنیای گنو/ لینوکس
« پاسخ #30 : 10 آبان 1391، 03:20 ب‌ظ »
انتخاب یه سیستم عامل، خیلی زیاد به روحیه و جهان‌بینی شما در زندگی برمی‌گرده. شعر عقاب خانلری یادم اومد که عقاب از زاغ راز عمر طولانی رو می‌پرسه و زاغ زندگیش رو تعریف می‌کنه که گند و مردار می‌خوره و هزار تا سنگ و توهین رو قبول می‌کنه تا فقط زنده بمونه و بتونه سیر بشه. در آخر عقاب زندگی آزاد و مشکل‌تر خودش رو بر زندگی خفت‌بار ولی دراز زاغ ترجیح میده:

بال بر هم زد و برجست از جا
گفت: کای یار ببخشای مرا
سالها باش و بدین عیش بناز
تو و مردار تو و عمر دراز
من نیم در خور این مهمانی
گند و مردار تو را ارزانی

استفاده از سیستم‌های غیرآزاد، در ابتدا، از سیستم‌های آزاد آسونتره ولی در نهایت فقط مردارخوارشون باید بشی.

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
« پاسخ #31 : 10 آبان 1391، 03:38 ب‌ظ »
انتخاب یه سیستم عامل، خیلی زیاد به روحیه و جهان‌بینی شما در زندگی برمی‌گرده. شعر عقاب خانلری یادم اومد که عقاب از زاغ راز عمر طولانی رو می‌پرسه و زاغ زندگیش رو تعریف می‌کنه که گند و مردار می‌خوره و هزار تا سنگ و توهین رو قبول می‌کنه تا فقط زنده بمونه و بتونه سیر بشه. در آخر عقاب زندگی آزاد و مشکل‌تر خودش رو بر زندگی خفت‌بار ولی دراز زاغ ترجیح میده:

بال بر هم زد و برجست از جا
گفت: کای یار ببخشای مرا
سالها باش و بدین عیش بناز
تو و مردار تو و عمر دراز
من نیم در خور این مهمانی
گند و مردار تو را ارزانی

استفاده از سیستم‌های غیرآزاد، در ابتدا، از سیستم‌های آزاد آسونتره ولی در نهایت فقط مردارخوارشون باید بشی.

عالی بود شعر ممنون  ;)

اما ببینید به این راحتی ها هم نیست...این تماما بر میگرده به هدف هر کس...یکی یادگیریه کامپیوتر و شناختش و پیشرفتش توی این زمینه براش هدفه..خوب در این صورت کاملا شعر درخوری هست و مثال اینکه فرمودید در نهایت فقط مردارخوارشون باید بشی.

اما خودتون رو جای کس دیگه ای بزارید مثلا کسی که میخواد انیمیشن سه بعدی بسازه و توی این راه بشه از بهترینها..
ایا با بلندر به این هدف میرسه؟( مثال هست لطفا نرید سمت طرفداریه بلندر من خودم عاشقشم) برای شروع خیلی خیلی عالیه بلندر اما مطمئنا باید کم کم به نرم افزارهای دیگه ای مثل مایا ،مکس، سینما۴دی و هزار پلاگین دیگه که همه و همه برای ویدوز نوشته شدن آشنا بشه و با اونها کار کنه..چون ابزار حرفه ایه این کار توی ویندوز و مک داره توسعه داده میشه...

پس کسی که بره سمت این نرم افزارها و مسلما ویندوز ،مردار خواره؟ به نظرم اینطور نیست. میدونه که پیشرفتش به سمت هدفش توی اون سیستم عامل بیشتره....حالا چه قدر براش ممکنه مهم باشه الان فایلهاش چه جوری دارن بک اپ میشن یا وایر لسش چه طوری داره به نت وصل میشه؟ اصلا مهم نیست چون هدفش چیز دیگه ایه...

و لینوکس برای این هدف به اندازه ی کافی مناسب نیست...

حالا یکی مثل من هر دو براش جالبه هم سر در اوردن از نحوه ی کارکرد (نه به طور کامل البته) هم استفاده از برنامه های حرفه ای تخت ویندوز (کاری به بحث خریدن یا نخریدنشون ندارم فقط بحثه اینه ویندوز خوبه یا بد!)، خوب از هر دو استفاده میکنم.به همین سادگی به همین خوشمزگی
« آخرین ویرایش: 10 آبان 1391، 03:40 ب‌ظ توسط hamed.asl »

آفلاین علیرضا غریب

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
« پاسخ #32 : 10 آبان 1391، 03:38 ب‌ظ »
نقل‌قول
ما نباید منکر موفقیت ها و گاها بهتر بودن اونا باشیم.
چرا وقتی که میتونیم بهتر باشیم نباشیم.
ما باید از شکست های اونا و خودمون عبرت و از موفقیت هاشون در راستای اهدافمون الگو سازی کنیم.
« آخرین ویرایش: 10 آبان 1391، 03:48 ب‌ظ توسط به کدامین گناه؟ »

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1619
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #33 : 10 آبان 1391، 03:49 ب‌ظ »
خوش باشی و هر جا باشی خوش بگذره‌ (:
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین شاهد

• Newbie
  • *
  • ارسال: 21
« پاسخ #34 : 10 آبان 1391، 04:06 ب‌ظ »
سلام (به انجمن) :‌)
خدافظ دوست عزیز :‌)
خود من چندین ساله که با گنو/لینوکس آشنایی دارم ولی هیچ‌وقت این سوال واسم حل نشد که چرا یه کسی که تخصصش در زمینه رایانه نیست باید کلی ترفند و دستور یاد بگیره و کلی مصیبت پشت سر بگذاره تا به آزادی نرم‌افزاری برسه؟ چرا کاربندپسند بودن در آزادی گم شده؟ من خودم از دانشجویای یکی از رشته‌های پزشکی هستم که بر حسب علاقه با گنو/لینوکس کار می‌کنم ولی هیچوقت نمیتونم این محیط و سیستم عاملو به هم‌کلاسیام توصیه کنم. چرا؟ چون اون بنده خدا یقیناً هیچوقت وقت و حوصله اینو نداره که این همه با برنامه‌های آزاد کار کنه. (اگه داشت می‌رفت و به جای جزوه‌هاش منابع اصلیو می‌خوند!) کلی مشکلو پشت سر بذاره تا بتونه به چیزی برسه که خیلی راحت‌تر از این بهش برسه. میدنم که مسئله آزادی‌ای هست که در گرو این رنج و زحمت به دست میاد(!) ولی چرا دنیای آزاد نتونسته تو این دو دهه کاری انجام بده که آزادی ساده‌تر به اقشاری برسه که سواد اصطلاحاً کامپیوتریشون(!) زیاد نیست؟ :‌) به نظر شما این مسئله به سیاست‌ها و فلسفه‌های چپ دنیای آزاد برنمی‌گرده؟ :‌)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #35 : 10 آبان 1391، 05:01 ب‌ظ »
بابا آقای بهزادی این چه حرفیه که میزنید؟
من دیگه دارم روانی میشم بخدا.
داشتن باگ مگه افتخاره؟
شما میدونید علم روز چی میخواد؟
میخواد کارها رو سریعتر و راحت تر کنه اما شما با یک تعصب افراطی مطلق همچین علمو زیز سوال میبری؟
آخه چرا؟بخدا روانی شدم از دست آدمای متعصب؟
خیر سرم رفتم اوبونتو ۱۲.۱۰ نصب کردم باطری خالی میکنه.آپدیتش کردم منو های لیبره آفیسم فعال و غیر فعال میشه.به هر ترفندی که در این انجمن بود خواستم کارت گرافیکمو نصب کنم که یونیتیم از بین میره.
برادر من حیا کن / تعصبو رها کن / چشاتو رو حقیقت وا کن

داشتن باگ افتخار نیستو مشکل اینه که کسی که کار کردن با این سیستم رو یاد نگرفته باشه فکر می‌کنه هرجا مشکلی دید یعنی یه باگ وجود داره. من به جرأت می‌تونم بگم آخرین باگ جدّی‌ای که تو اوبونتو دیدم مربوط به یک سال و نیم پیش بود که البته اون هم تقصیر خودم بود :D. غیر از اون هرچی که در این سال‌ها دیدم برمی‌گشته به تنظیمات و اشتباهات خود کاربر.
گنو/لینوکس برخلاف سیستم‌های عامل دیگه، بر اساس اصل صفرم آزادی نرم‌افزار دست کاربر رو باز می‌ذاره تا بتونن هرکاری بکنن. این باعث می‌شه که بعضی وقت‌ها کاربرها اشتباهاتی انجام بدن که سامانه رو دچار مشکل کنه. ما خودمون هم از این اشتباهات حتا در مقیاس‌های خیلی بزرگ‌تر انجام می‌دیم بعضی‌وقت‌ها! مثلاً این پست جادی رو ببین ;). منتها چیزی که ما یاد گرفتیم اینه که چه‌طور مشکلی که به‌وجود آوردیم یا چیز دیگه‌ای (مثل به‌روزرسانی) برامون به وجود آورده رو پیدا کنیم تا بشه حلّش کرد و این تمام چیزیه که یه کاربر گنو/لینوکس باید یاد بگیره.

در مورد کارت گرافیک هم ااز درایور آزاد استفاده کنی نباید مشکلی داشته باشی. مشکل تو درایورهای انحصاری و در کل نرم‌افزارهای غیر آزاده!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #36 : 10 آبان 1391، 05:07 ب‌ظ »
به امید اون روز :) (البته این شفافیتشم نیاز به دانش کافی داره ها!! الان سیستم من نتش چند دقیقه قطع بود...رفتم سیستم مونیتور رو باز کردم دیدن داره به نت اطلاعات میفرسته، ۱۰ مگ که سند کرد و تموم شد نت درست شد یعنی یه چیزی شبکه رو داشت استفاده میکرد اونم نه دانلود بلکه اپلود! حالا این چی بود خدا میدونه برای من که از کارش سر در نمیارم به اندازه ی ویندوز ماته! یعنی شفاف نیست :دی)
کافی بود این دستور رو می‌زدی تا ببینی چی داره می‌ره و می‌آد:
$ lsof -i
دیگه اشتباه یا درستش رو خودشون تشخیص میدن...ما نباید اخلاقیات و علاقه مندی های خودمون رو به همه بسیط بدیم! یکی که دوست نداره یاد بگیره یعنی نداره ...چه درست چه اشتباه...و ویندوز معمولا برای این کاربر عالیه...چون مدام با مشکلات جدید روبرو نمیشه و کارهای (نه البته همشون...خیلی کارها هم توی لینوکس راحت تره) عمومیش راحت تر و بدون نیاز به این یاد گیریه اضافی انجام میشه....

و اینم باید در نظر بگیریم بیشتره کابرای دسکتاپ چنین افرادی هستن.....دلیل فراگیری ویندوز هم به نظر من همینه....
من دوباره مثال ماشین و یاد گرفتن رانندگی رو تکرار می‌کنم. کسی که نمی‌خواد رانندگی یاد بگیره، نمی‌تونه هم پشت ماشین بشینه. ما هم کسی رو مجبور نمی‌کنیم که از گنو/لینوکس استفاده کنه. در هر دو مثال کسی که دوست داره کاری رو انجام بده باید سختی‌های یاد گرفتنش رو هم به جون بخره.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین علیرضا غریب

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #37 : 10 آبان 1391، 05:14 ب‌ظ »

من دوباره مثال ماشین و یاد گرفتن رانندگی رو تکرار می‌کنم. کسی که نمی‌خواد رانندگی یاد بگیره، نمی‌تونه هم پشت ماشین بشینه. ما هم کسی رو مجبور نمی‌کنیم که از گنو/لینوکس استفاده کنه. در هر دو مثال کسی که دوست داره کاری رو انجام بده باید سختی‌های یاد گرفتنش رو هم به جون بخره.
[/quote]
پس با توجه به مثالتون  دیگه نگید اوبونتو از پیندوز کاربردی تره.
اوبونتو درحال حاضر یک سیستم عامل برای هدر دادن وقت آدماست چون بجای پیش بردن کارت اول باید خود سیستم عامل رو از خواب بیدار کنی تا لباساشو (کارت گرفیک و ...) تنش کنه و راه بیافته.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #38 : 10 آبان 1391، 05:25 ب‌ظ »
مگه تو ویندوز نباید درایور نصب کنی؟ اتّفاقا انجام ۹۹٪ کارها تو ویندوز به مراتب سخت‌تر از اوبونتوئه. منتها چون مردم نخستین بار با ویندوز اون کار رو کردن، نسبت به هر روشی غیر از اون احساس غریبی می‌کنن. همه‌اش بحث عادته. مثلاً خواهر من که از بچّگی با اوبونتو کار کرده وقتی یه بار مجبور شد با ویندوز کار کنه تقریباً هیچچ کاری رو نتونست انجام بده و وقتی من بهش روش انجام اون کارها تو ویندوز رو گفتم برگشت به من گفت «پس این همه مردمی که از ویندوز استفاده می‌کنن همه دیوونه هستن که از این آشغالی استفاده می‌کنن که برای انجام ساده‌ترین کارها هم توش باید کلّی دردسر بکشی و کارهای عجیب و غریب بکنی؟» و من چند هفته طول کشید که متوجّهش کنم همون‌جور که تو می‌تونی با اوبونتو همه کار بکنی و ویندوز برات نامفهومه، خیلی‌ها هم برعکس تو هستن و این کارها رو تو ویندوز انجام می‌دن، ولی تو اوبونتو سختشونه. تازه خواهر من برای استفاده از رایانه و اوبونتو هیچ آموزشی ندیده و من خودم از قصد گذاشتم خودش راهش رو پیش ببره که ببینم بدون کمک من چه‌طور کارهاش رو پیش می‌بره

آفلاین Object69

• Full Member
  • *
  • ارسال: 136
« پاسخ #39 : 10 آبان 1391، 05:56 ب‌ظ »
دانیال جان اتفاقا من میگم تو ویندوز همه چیز خیلی آسونه یعنی شما میاید یه نرم افزار نصب کنید اینجوری :
 NExt - Next _next - Next ... آخرشم یه Finish . اصلا نمیدونید که اون نرم افزار داره چیو واستون نصب میکنه . اگر بین اون نکست ها یه ویروس هم واستون داشت میریخت شما نکست میکنید . اگه گفت که بزار کامپیوتر رو منفجر کنم شما نکست میکنید . همش نکست هست . بدون اینکه بدونید وسیله ای که دارید ازش استفاده میکنید داره چه کاری انجام میده وخوب این به شدت اعصاب منو خورد میکنه . کسایی که خیلی از رشته برق سر در میارند اگه ازشون بپرسید چطوری به اینجا رسیدید میگند هر وسیله ای گیر دستشون اومده دل و رودشو ریختند بیرون تا فهمیدند چطوری کار میکنه . من از یک سال پیش شروع به یاد گیری چاوا کردم زیر نظر یه استاد . باورتون میشه که من تا ۶ ماه اصلا از IDE استفاده نمیکردم . همش تو ترمینال کامپایل میکردم و اجرا میشد . ببینید استفاده از اوبونتو بر میگرده به روحیات خودتون اگه دوست دارید بدونید که اون وسیله ای که دارید استفاده میکنید داره چیکار میکنه خوب اوبونتو مناسب شما هست . ویندوز اصلا به شما اجازه نمیده که کنترل روش داشته باشید . همونجور که شما دوست دارید روی یه نرم افزار کنترل کامل داشته باشید خوب سیستم عامل هم یه نرم افزار هست خوب شما نمیخواید که روش کنترل داشته باشید ؟ آخه یه کشاورز هم روی اون بیل و کلنگ که داره روزانه ازش استفاده میکنه کنترل داره . میدونه چجوری باید ازش استفاده کنه . چه نوع چوبی درونش استفاده کنه که هم سبک باشه هم مقاوم . جنس بدنه اون کفی چی باشه . خوب اونم میتونه بره یه بیل با قیمت بالا بخره بدون اینکه  متوجه این باشه که اگه خراب شد عیبش چیه . (البته ساده تر از این مثال نتونستم بزنم). خوب یه مهندس کامپیوتر یا اصلا کسی که داره  از این وسیله بسیار پیچیده استفاده میکنه خوب هم باید همین حس درونش باشه . باید حس یاد گیری داشته باشه .

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
« پاسخ #40 : 10 آبان 1391، 06:09 ب‌ظ »
نقل‌قول
کافی بود این دستور رو می‌زدی تا ببینی چی داره می‌ره و می‌آد:

ایول..ممنون :)

نقل‌قول

خوب یکم اگه روشن تر بخوایم صحبت کنیم اگر رانندگی رو مساوی قرار بدیم با کار کردنه با کامپیوتر و لینوکس رو بزاریم جای گواهینامه پس الان خیلی ها دارن بدون گوتهینامه کارهاشون رو انجام میدن و راضی هم هستن غیر از اینه؟

به نظرم مثال رانندگی مناسب نیست...میشه گفت ماشین دنده اتومات و دنده دستی میشه فرق بین ویندوز و لینوکس...یعنی هر دو شما رو پیش میبرن و به مقصد میرسونن اما دومی نیاز به مهارت و یادگیری بیشتری داره...و چه بسا بعد از این دوره ی اموزشی شما رو سریعتر به مقصد بسونه...

نقل‌قول
منتها چون مردم نخستین بار با ویندوز اون کار رو کردن، نسبت به هر روشی غیر از اون احساس غریبی می‌کنن

درسته ...اما بازم به نظرم دلیل اینکه اکثر افراد اول سرو کله زدن با ویندوز رو یاد میگیرن دقیقا همون ساده بودنشه...امکان نداره لینوکس ساده باشه و همه ازش فرار کنن...

« آخرین ویرایش: 10 آبان 1391، 06:11 ب‌ظ توسط hamed.asl »

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
« پاسخ #41 : 10 آبان 1391، 06:30 ب‌ظ »
دانیال جان اتفاقا من میگم تو ویندوز همه چیز خیلی آسونه یعنی شما میاید یه نرم افزار نصب کنید اینجوری :
 NExt - Next _next - Next ... آخرشم یه Finish .
یادم میاد اولین بازی کرک شده رو که می‌خواستم نصب کنم، فیفا بود، بخاطر نصب کرکش مجبور شدم برم جایی که بازی رو خریدم ^-^

مرور کنید شاید چیزای بیشتری یاد شما بیاد :) کارایی که به مرور زمان عادی شدن براتون

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #42 : 10 آبان 1391، 06:49 ب‌ظ »
خوب یکم اگه روشن تر بخوایم صحبت کنیم اگر رانندگی رو مساوی قرار بدیم با کار کردنه با کامپیوتر و لینوکس رو بزاریم جای گواهینامه پس الان خیلی ها دارن بدون گوتهینامه کارهاشون رو انجام میدن و راضی هم هستن غیر از اینه؟

نه دیگه! اشتباهت همین‌جاست که فکر می‌کنی اون‌هایی که با ویندزد کار می‌کنن هیچ هزینه‌ای برای یادگیری نکردن و از همون نخست علّامه‌ی دهر بودن. به پست بالایی نوید نگاه کن. صدها مثال دیگه هست که توش نمی‌تونستیم کاری رو تو ویندزد انجام بدیم و رفتیم یاد گرفتیم. حالا اوبونتو که همه‌چیزش از ویندوز آسون‌تره رو نمی‌خوایم یاد بگیریم و انتظار داریم با دونستن ویندزد بتونیم با اوبونتو هم کار کنیم. مث اینه که کسی گواهی‌نامه‌ی موتور گرفته و انتظار داره بتونه تریلی هم برونه با همون آموزش‌ها.

آفلاین علیرضا غریب

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #43 : 10 آبان 1391، 06:54 ب‌ظ »
خلاصه تمام حرفام:
اوبونتو اگه بد بود هرگز ویندوز رو نمینداختم دور.مشکل من بیشتر اینکه با اوبونتو باشه با بعضی از هوادارشه.
خب چی میشه این کارای تقریبا پیچیده و به اصطلاح شما کنترل بر سیستم عامل کاملا ساده و برای همه قابل فهم میشه.
اما شما اصرار دارین که بگین این نوع رفتار اوبونتو کاملا درست و منظقی بوده و جز این نمیشه و با لحن غیر مودبانه میگید هرکی میخواد از اوبونتو استفاده میکنه و هرکی نمیخواد نخواد و بره مرده خوار شه.
متاسفم برای این نگرش و خود بزرگ بینی که فقط خودتون ازش لذت میبرن و باعث رنجش و یا خنده دیگران میشیه.
خلاصه هدف همه ما اینه که از اوبونتو استفاده کنیم.

حالا یکی کمکم کنه که و بگه:
منی که با ویندوز ۵ تا ۹ ساعت باطری داشتم چرا الان ۱ ساعت دارم؟
چرا همون یک ساعت باطری یک دفعه خالی میکنه؟
به هر دری میزنم چرا کارت گرفافیکمو نمیشناسه و یونیتی قاطی میکنه.
چرا لپ تاپ بیش از حد داغ میکنه؟
چرا منوی لیبره آفیس فعال و غیر فعال میشه؟

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
« پاسخ #44 : 10 آبان 1391، 06:59 ب‌ظ »
متاسفم برای این نگرش و خود بزرگ بینی که فقط خودتون ازش لذت میبرن و باعث رنجش و یا خنده دیگران میشیه.
خلاصه هدف همه ما اینه که از اوبونتو استفاده کنیم.
دوست عزیز کی مجبورتون کرده بیایید اوبونتو؟ :) لپ تاب ندارم نمی‌دونم وضعیت چطوریه، روی پی سی دارم و خیلی راضی هستم، قطعا اگه با ویندوز پنج تا نه ساعت باطری دارید و با اوبونتو یک ساعت برید ویندوز کار عقلانی کردید