به نظر من این ادعا مضحک به نظر می رسد. چچرا سیستم عاملی که ادعا می شود ویروس و رخنه ندارد دارای عنوان آنتی ویروس، اینترنت سکیوریتی و فایروال هست؟!!
کجا برای گنو/لینوکس آنتیویروس هست؟ یه چند مورد آنتیویروس هست که روی گنو/لینوکس هم اجرا میشه و کارش اینه که ویروسهای ویندوزی رو پیدا کنه. موارد استفادهاش هم روی میلسرور و اینهاست که ویروس از طریق ایمیل نره روی کامپیوترهای ویندوزی!
اینترنت سکیوریتی هم نداریم، چون اصلاً بهش نیازی نیست.
و خب امیدوارم بدونی که فایروال ربطی به ویروس و اینها نداره! در ضمن خود گنو/لینوکس یه فایروال داره به اسم iptables که همون برای هرکاری کفایت میکنه و نیازی به نصب چیزی یا تنظیمهای اضافه نیست
مثلا اینجا:
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=worst%20os
البته در منابع فارسی هم در این خصوص مطلب زیاد هست و می تونید جستجو کنید.
چیزی که خیلی مهمه و بر کسی پوشیده نیست اینه که مکینتاش امنیت بسیار پایین تری از ویندوز پس با توجه به اینکه درصد کمتری از کاربران به اون علاقه دارن، طبیعیه که بدافزارهای کمتری در اون رایج باشه.
الآن هدفت شادسازی اینترنت بود؟
میگم منبع رفتی پیوند اوربان دیکشنری میدی؟ منبع دیگهات هم لابد ناینگگ و منبع فارسیات هم آیطنزه؟
آمار موجود که مربوط به اوت ۲۰۱۰ میباشد به شرح زیر است:
ویندوز ۷: ۳۷٫۸٪
ویندوز ویستا: ۶٫۷٪
ویندوز اکس پی: ۳۹٫۷٪
ویندوز ۲۰۰۳: ۰٫۹٪
مک اواس: ۸٫۱٪
توزیعهای گنو/لینوکس: ۵٫۲٪
منبع: ویکیپدیا
شما به 5 درصد میگی خیلی زیاد؟!!
این آمار چیه دقیقاً؟ فکر میکنم محدود به یه بخش خاصّی باشه، مثلاً فقط لپتاپها یا رایانههای شخصیای که از پیش روش سیستمعامل نصبه. نمیخوای بگی بدافزارها فقط برای رایانههای شخصی نوشته میشه که؟
اندروید نام سیستمعاملی است که گوگل برای تلفن همراه و لوحرایانه و هم اکنون برای تلویزیون نیز عرضه مینماید و با همکاری دهها شرکت بر روی دستگاههای مبتنی بر اندروید قرار میدهد. اندروید بر پایهٔ هسته لینوکس ساخته شدهاست.
... تیم اندروید به رهبری روبین فعالیت خود را برای تولید پلتفرم موبایل مبتنی بر کرنل لینوکس آغاز کردند...
آندروید نسخه ۱٬۵ یا Cupcake نسخه ۱٬۵ آندروید نخستین نسخهای بود که به طور رسمی منتشر شد. این نسخه آندروید مبتنی بر کرنل لینوکس ۲٫۶٫۲۷ بود.
آندروید نسخه ۱٬۶ یا Donut در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹ آندروید نسخه ۱٬۶ یا دونات منتشر شد. این نسخه آندروید مبتنی بر کرنل لینوکس نسخه ۲٫۶٫۲۹ بود.
نسخه ۲ و ۲٬۱ یا Éclair هر دو نسخه ۲ و ۲٬۱ آندروید مانند نسخه ۱٬۶ مبتنی بر کرنل لینوکس ۲٫۶٫۲۹ طراحی شدهاند.
نسخه ۲/۲ یا Froyo آندروید نسخه ۲/۲ در ۲۰ مه ۲۰۱۰ معرفی شد. این ویرایش آندروید مبتنی بر کرنل لینوکس نسخه ۲٫۶٫۳۲ است.
منبع: ویکیپدیا
باز هم مطلب خواستی چند هزار صفحه دیگه در خصوص رابطه لینوکس و اندروید در منابع انگلیسی و فارسی موجود هست.
خوبه آم اگه یه چیز رو نمی دونه حداقل به طور قطعی در مورد اون نظر نده...
خب این چیزایی که میگی درسته، ولی چه ربطی به بحث داره. چند بار هم قبلاً بهت گفتم که اندروید داره از لینوکس استفاده میکنه. ولی یه سیستمعامل لینوکسی نیست. لینوکس فقط یه نرمافزاره که توی اندروید نصب شده و وظیفهی هسته (یا بهقول شما کرنل) رو بر عهده داره. /
اینجا به صراحت گفته:
Are there complete Linux systems without GNU?
There are complete systems that contain Linux and not GNU; Android is an example. But it is a mistake to call them “Linux” systems.
Android is very different from the GNU/Linux system—because it contains very little of the GNU system, only Linux. Overall, it's a different system. If you call the whole system “Linux”, you will find it necessary to say things like, “Android contains Linux, but it isn't Linux, because it doesn't have the usual Linux [sic] libraries and utilities [meaning the GNU system].” Android contains just as much of Linux as GNU/Linux does. What it doesn't have is the GNU system. Instead it has a lot of Google software.
لینوکس کرنل یک سیستم عامل هست که بر پایه یونیکس نوشته شده و در سیستم عامل هایی مثل اندروید و گنو/لینوکس مورد استفاده قرار می گیره.
مثالی که من از اندروید آوردم به خاطر سیستم فایلی و عملکرد مشابه اون نسبت به گنو/لینوکس هست، وقتی اندروید وارد بازار شد کمتر بدافزاری برای اون وجود داشت ولی با فراگیر شدن اون، کم کم بدافزار ها هم بنا به دلایلی که قبلا گفتم برای اون به وجود اومدن.
دوست عزیز به این شکل نگاه کن:
این شکل ساختار اندروید رو نشون میده. همونزور که میبینی لینوکس فقط یکی از قسمتهای این سیستمعامله. آیا این دلیل میشه بگیم اگه اندروید بدافزار داره، پس لینوکسه که بدافزار داره؟ نه عزیز من! مشکل اندروید از کتابخونهها، رانتایم و فریمورکشه. اگه به لینوکس ربطی پیدا میکرد دیگه نمیشد اون ادّعاها رو کرد و خبرش مثل بمب در جهان صدا میکرد
دقیقا نکته همینجاست. کاربران لینوکس خودشون رو به منابع محدود می کنن. می دونی مثل چی می مونه؟ عین این می مونه که بگیم بله اگه همه نرم افزارشون رو از فروشگاه میاکروسافت و یا شرکت های مورد تایید مایکروسافت تهیه کنند آلوده نخواهند شد! دقیقا مسئله اینه که کاربران در گنو/لینوکس محدود هستند.
چه محدودیتی؟ هربرنامهای که من بخوام توی مخازنم هست و هیچ دلیلی نداره که بخوام برنامهای رو خارج از مخازن نصب کنم. اصلاً روند نصب برنامه در گنو/لینوکس اینه که از مخازن نصب بشه. چرا فکر میکنی محدودیتی وجود داره؟ آیا تا به حال شده کسی نرمافزار سالمی رو بخواد بذاره توی مخازن و ازش نپذیرن؟ یا نرمافزاری که همچنان کار میکنه رو از مخازن خارج کنن؟
در ضمن این اشتباه رونکن که بخوای مخازن گنو/لینوکس رو با فروشگاه مایکروسافت مقایسه کنی. همین الآن توی مخازن من ۶۶٫۲۱۲ تا برنامهی مختلف وجود داره که اتّفاقاً همه هم رایگان هستن. توی فروشگاه مایکروشافت سرجمع چندتا برنامه هست؟
اینکه شما میگی کدها رو بررسی کردی شاید یک کاربر حرفه ای باشی ولی این مسلم هست که یک کاربران عادی همچین کاری رو انجام نخواهند داد و توان آن را ندارند. (هرچند که بررسی تک تک خطوط از جانب یک حرفه ای هم خنده دار و غیر ممکن به نظر می رسد!)
کاربر عادی به کاربر حرفهای اعتماد میکنه. همون طوری که من به حرف اون دوستم اعتماد کردم و برنامهای که بررسی کرده بود رو نصب کردم. هر کد کافیه فقط توسهط یک فرد مورد اعتماد بررسی بشه، قرار نیست همه خودشون بشینن بخونن کد رو که!
پس وقتی شما بخوای از برنامه هایی استفاده کنی که در مخازن نیستند، احتمال هر ریسکی وجود داره و شما نمی تونی بگی که سیستم عاملم ایمن هست...
احتمال وجود چنین برنامهای که در مخازن نباشه یا کسی بررسیاش نکرده باشه خیلی بعیده، اگر هم باشه برای انجام کارهاش نیاز به دسترسی ریشه داره که خب دلیلی نداره بهش این دسترسی رو بدیم.
استالمن یکی از شخصیت های مورد علاقه من بود ولی به خاطر توهین هایی که به جابز و گیتس کرد کاملا از چشمم افتاد. در حال حاضر من استالمن رو یک محقق برجسته ولی شکست خورده در روابط کاری و اجتماعی می بینم که به خاطر عقده ای که نسبت به افراد نخبه داره سعی کرده که هیاهو به پا کنه;)
میشه دقیقاً بگی چه توهینی کرد؟ یا نخوندی چی گفته، یا نمیدونی توهین چیه!
و استالمن نسبت به کی عقده داشته باشه؟
اون دو نفری که نام بردی اصلاً ارزش این رو ندارن که با استالمن مقایسه بشن حتا! کسی که یک تنه جلوی انحصار ایستاد و امنترین سیستمعامل دنیا رو به وجود آورد، بعد اون رو به صورت آزاد در اختیار تمام مردم دنیا گذاشت رو با کسی مقایسه میکنی که چندین بار سر دوستش رو کلاه گذاشت و ابداعات اون رو به اسم خودش مصادره کرد و بعد اون رو از شرکت خودش بیرون انداخت؟ کسی که یازده تا مدرک دکترا داره رو با کسی مقایسه میکنی که تا وقتی دخترش بیست ساله شد و ازمایش DNA داد که ثابت بشه دخترشه، اون رو فرزند خودش نمیدونست و حتا بهش پول توجیبی هم نمیداد و باعث شد که دخترش به انواع بیماریهای روحی دچار بشه؟ کسی که برای مدّتها توسعهدهندهی اصلی زبان لیسپ که در حال حاضر تنها روش اصولی برای نوشتن برنامههای هوش مصنوعیه رو با کسی مقایسه میکنی که چندین بار ادّعاهای کذبی کرده که ما رابط گرافیکی رو اختراع کردیم یا نمیدون موس رو اختراع کردیم؟
واقعا برای یک کاربر خانگی امنیت تا چه اندازه مهم هست و باید فدای کیفیت بشه؟
از اون حرفها بود ها! الآن به نظرت ویدوز با کیفیته مثلاً؟ سیستمعاملی که حتا بدون درنظر گرفتن ویروسها و… نمیتونی یک ماه مدوام باهاش کار کنی بدون این که ریاستارتش کنی، یا بعد گذشت سه چهار ماه از نصبش برای روشن شدن جون آدم رو بالا میآره؟
توی همون به اصطلاح منبع خودت نوشته:
windows: a sucky OS that crashes every 5 minutes,
even more assed up coz it slows down after every installation and after every download,often caused by stupid assed programmers who wrote the stupid program
windows xp, the worst OS since the invention of computers