دوست عزیز این شما هستید که در سوء تفاهم بزرگی به سر میبرید. آیا «ویروس» یک بدافزار هست یا خیر؟
بله
آیا ویروس از رخنههای امنیتی استفاده میکند یا خیر؟ خیلی سادهست!
بستگی به نوع ویروسش دارد ولی هیچ الزامی برای این قضیه وجود ندارد.
در ضمن بدافزارهای سیستم عامل ها صرفا به "ویروس ها" خلاصه نمیشن.
تقریباً تمام کسانی که به عنوان کرکرهای بزرگ دنیا شناخته میشن، مثل ژولیان آسانژ و دویتان عزیز دیگرمون در ویکیلیکس!
شما این همه ویروس نویسی برای کلاینت ها رو فاکتور گرفتی و فقط چسبیدی به یک مورد در تیم ویکی لیکس؟ در ضمن من به شخصه جایی نخوندم که ژولیان آسانژ همچین کاری کنه. اگه شما خوندی از خبر لینک بده لطفا. در مورد عبارت "به طور معمول" پیشنهاد می کنم بیشتر دقت کنید.
چرا شنیدم. شما اگه میخوای حرفت رو اثبات کنی یه برنامه برای همینکار در محیط گنو/لینوکس بنویس. فکر میکنی تا به حال مایکروسافت و امثالهم سعی نکردن برای رد این ادّعای «گنو/لینوکس هرگز ویروس واقعی نداشته، نداره و نخواهد داشت» هم که شده یه دونه از این بدافزارها براش بنویسن؟
من چندان با api های محیط های لینوکس کار نکردم ولی اگر فرصت شد حتما می نویسم. چرا که نه. در ضمن به نظر من این ادعا مضحک به نظر می رسد. چچرا سیستم عاملی که ادعا می شود ویروس و رخنه ندارد دارای عنوان آنتی ویروس، اینترنت سکیوریتی و فایروال هست؟!!
بله. شما راه اصولی دیگهای میشناسی برای این کار؟
برای نفوذ با توجه به تارگت های مختلف، باید دنبال سلوشن های مختفی بود. تا حالا چند تا بانک دیدی که از طریق نوشتن بد افزار مورد نفوذ قرار بگیرن؟ آیا غیر از این بوده که حساب های "کاربران" مورد نفوذ قرار گرفته یا اینکه در شبکه و یا برنامه بانک رخنه ای پیدا شده؟ پیشنهاد می کنم مقاله "بانک کشاورزی چگونه هک شد؟" رو مطالعه کنید.
گوبا مرغ شما بر یک پا استواره! این همه دلیل آوردم برات که این حرفت به شدّت مسخرهاست و توضیه کردم جایی عنوانش نکنی که تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد!
لطیفه جالبی بود.
این حرفت ۱۰۰٪ اشتباهه. منبع این حرفت کجاست؟
مثلا اینجا:
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=worst%20osالبته در منابع فارسی هم در این خصوص مطلب زیاد هست و می تونید جستجو کنید.
چیزی که خیلی مهمه و بر کسی پوشیده نیست اینه که مکینتاش امنیت بسیار پایین تری از ویندوز پس با توجه به اینکه درصد کمتری از کاربران به اون علاقه دارن، طبیعیه که بدافزارهای کمتری در اون رایج باشه.
شمابه چهقدر میگی کم؟
آمار موجود که مربوط به اوت ۲۰۱۰ میباشد به شرح زیر است:
ویندوز ۷: ۳۷٫۸٪
ویندوز ویستا: ۶٫۷٪
ویندوز اکس پی: ۳۹٫۷٪
ویندوز ۲۰۰۳: ۰٫۹٪
مک اواس: ۸٫۱٪
توزیعهای گنو/لینوکس: ۵٫۲٪
منبع: ویکیپدیا
شما به 5 درصد میگی خیلی زیاد؟!!
الآن مطمئن شدم که فرق بین نرمافزار و سیستمعامل رو نمیدونی. نخست این که اندروید به هیچ عنوان بر اساس یونیکس نیست و از ابتدا بر پایهی جاوا نوشته شده. و دوم این که خب اصلاً سیستمعامل اندروید آشغال، چه ربطی به سیستمعامل گنو/لینوکس داره. شما یک نمونه ضعف در این سیستمعامل نشون بده من میگم چشم. شما دیدی یه چیزی بده، الکی میخوای بچسبونیاش به ما بگی این کار شماست. خیر، خود گوگل هم مدّعی نیست اندروید گنو/لینوکسه یا یونیکسه!
اندروید نام سیستمعاملی است که گوگل برای تلفن همراه و لوحرایانه و هم اکنون برای تلویزیون نیز عرضه مینماید و با همکاری دهها شرکت بر روی دستگاههای مبتنی بر اندروید قرار میدهد. اندروید بر پایهٔ هسته لینوکس ساخته شدهاست.
... تیم اندروید به رهبری روبین فعالیت خود را برای تولید پلتفرم موبایل مبتنی بر کرنل لینوکس آغاز کردند...
آندروید نسخه ۱٬۵ یا Cupcake نسخه ۱٬۵ آندروید نخستین نسخهای بود که به طور رسمی منتشر شد. این نسخه آندروید مبتنی بر کرنل لینوکس ۲٫۶٫۲۷ بود.
آندروید نسخه ۱٬۶ یا Donut در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹ آندروید نسخه ۱٬۶ یا دونات منتشر شد. این نسخه آندروید مبتنی بر کرنل لینوکس نسخه ۲٫۶٫۲۹ بود.
نسخه ۲ و ۲٬۱ یا Éclair هر دو نسخه ۲ و ۲٬۱ آندروید مانند نسخه ۱٬۶ مبتنی بر کرنل لینوکس ۲٫۶٫۲۹ طراحی شدهاند.
نسخه ۲/۲ یا Froyo آندروید نسخه ۲/۲ در ۲۰ مه ۲۰۱۰ معرفی شد. این ویرایش آندروید مبتنی بر کرنل لینوکس نسخه ۲٫۶٫۳۲ است.
منبع: ویکیپدیا
باز هم مطلب خواستی چند هزار صفحه دیگه در خصوص رابطه لینوکس و اندروید در منابع انگلیسی و فارسی موجود هست.
خوبه آم اگه یه چیز رو نمی دونه حداقل به طور قطعی در مورد اون نظر نده...
پس خوب گوش کن:
مفروضات:
۱. لینوکس یه نرمافزاره که در سیستمعامل گنو/لینوکس استفاده میشه
۲. لینوکس یه نرمافزاره که در سیستمعامل اندروید استفاده میشه
۳. فایرفاکس یه نرمافزاره که در سیستمعامل گنو/لینوکس استفاده میشه;
۴. فایرفاکس یه نرمافزاره که در سیستمعامل ویندوز استفاده میشه
ادّعای شما: سیستمعامل اندروید بد است، پس لینوکس بد است
نتیجهی ادّعا: سیستمعامل ویندوز بد است، پس فایرفاکس بد است
به نظرت خوت منطقیه این حرفی که میزنی؟
من کی همچین حرفی زدم؟
اصلا بذار یک سوال بپرسم و تکلیف خودم رو با شما مشخص کنم... شما اصلا میدونی سیستم عامل چیه و چیکار می کنه؟!!
لینوکس کرنل یک سیستم عامل هست که بر پایه یونیکس نوشته شده و در سیستم عامل هایی مثل اندروید و گنو/لینوکس مورد استفاده قرار می گیره.
مثالی که من از اندروید آوردم به خاطر سیستم فایلی و عملکرد مشابه اون نسبت به گنو/لینوکس هست، وقتی اندروید وارد بازار شد کمتر بدافزاری برای اون وجود داشت ولی با فراگیر شدن اون، کم کم بدافزار ها هم بنا به دلایلی که قبلا گفتم برای اون به وجود اومدن.
بله. تکتک برنامههایی که ما استفاده میکنیم بررسی شده هستن. تقریباً همه رو دبیان و کنونیکال بررسی کردن و بعد از اطمینان از سالم بودنش گذاشتن تو مخازن. یکی دوتا برنامههم من خارج از مخازن نصب کردم که یکی رو خودم کدش رو بررسی کردم و مورد دیگه رو دوستم بررسی کرد و بهم اطمینان داد که سالمه
دقیقا نکته همینجاست. کاربران لینوکس خودشون رو به منابع محدود می کنن. می دونی مثل چی می مونه؟ عین این می مونه که بگیم بله اگه همه نرم افزارشون رو از فروشگاه میاکروسافت و یا شرکت های مورد تایید مایکروسافت تهیه کنند آلوده نخواهند شد! دقیقا مسئله اینه که کاربران در گنو/لینوکس محدود هستند.
اینکه شما میگی کدها رو بررسی کردی شاید یک کاربر حرفه ای باشی ولی این مسلم هست که یک کاربران عادی همچین کاری رو انجام نخواهند داد و توان آن را ندارند. (هرچند که بررسی تک تک خطوط از جانب یک حرفه ای هم خنده دار و غیر ممکن به نظر می رسد!)
پس وقتی شما بخوای از برنامه هایی استفاده کنی که در مخازن نیستند، احتمال هر ریسکی وجود داره و شما نمی تونی بگی که سیستم عاملم ایمن هست...
اون فردی که شما میگی حتا توهین هم نکرده. برو متنش رو بخون، چون میدونم که حتا بهش نگاه هم نکردی و از خالهزنکهای انگل تکنولوژی شنیدی! این شمایی که که مثل یه جسد روی رودخونهی پروپاگانداهای تبلیغاتی به هر جهتی که رود بخواد میری و حتا چشمی نداری که باهاش بتونی حقیقت رو ببینی.
استالمن یکی از شخصیت های مورد علاقه من بود ولی به خاطر توهین هایی که به جابز و گیتس کرد کاملا از چشمم افتاد. در حال حاضر من استالمن رو یک محقق برجسته ولی شکست خورده در روابط کاری و اجتماعی می بینم که به خاطر عقده ای که نسبت به افراد نخبه داره سعی کرده که هیاهو به پا کنه;)