انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: فشرده سازی فایلها  (دفعات بازدید: 3216 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
فشرده سازی فایلها
« : 21 آبان 1391، 12:43 ق‌ظ »
سلام.
چند وقت پیش توی یه سایتی بازی ۹۰۰ مگی رو فشرده کرده بود به ۲۰۰ مگ :o
میخواستم ببینم لینوکس همچین نرم افزاری داره؟ من بیشتر برای آهنگ و فیلم میخوام و در ضمن نمیخوام خیلی نیاز به کار کردن داشته باشه. مثلا اگه بشه حداکثر ۳ یا ۴ ساعت برای extract یا zip کردن فایلها طول بکشه خوبه.

با تشکر
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
پاسخ : فشرده سازی فایلها
« پاسخ #1 : 21 آبان 1391، 04:55 ب‌ظ »
این قضیه صد در صد به فایلی ک قراره فشرده شه مربوط میشه...من خودم بعضی وقتا ۳ گیگ فایل رو rar میکنم میشه ۵۰۰مگ دلیل فایلیه ک دارمک فشرده میکنم...

عکس و فیلم و موزیک جزو فایلهایی هستن ک تقریبا(شاید خیل خیلی کم تاثیر داشته باشه!!) فشرده سازی هیچ تاثیری توی حجمشون نداره... (فقط بعضی فرمتهای عکسی مثل tif به تجربه ی خودم خیلی خیلی عالی فشرده میشن که بازم بسته به طرحیه که توی اون فایل ذخیره شده..)

در کل انواع فایلهایی ک تکرار یک سری اطلاعات توشون زیاد اتفاق می افته بهترین گزینه برای فشرده کردن هستن...
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1391، 04:59 ب‌ظ توسط hamed.asl »

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
« پاسخ #2 : 21 آبان 1391، 05:34 ب‌ظ »
برای فیلم و آهنگ باید از ffmpeg بهره برید
برای فشردیدن فیلم ها بهترین رمزنگاری X264 است که از یک دی وی دی با همان کیفیت میتوان یک فایل زیر یک گیگابایتی با X264 ساخت

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
« پاسخ #3 : 21 آبان 1391، 05:55 ب‌ظ »
آهنگ ها فرمتش mp3 هست. از این فشرده تر؟
فیلمها هم اکثرا mkv هست. با ffmpeg چطور میتونم این کارو بکنم؟
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
    • IRAN Backup
« پاسخ #4 : 21 آبان 1391، 06:24 ب‌ظ »
شما هنوز نمیدانید چرا یک فیلم حجمش 1 گیگابایت است و دیگری 500 مگابایت
دربار ه ی کیفیت فیلم بیشتر بدانید :
http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_rate

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #5 : 21 آبان 1391، 09:07 ب‌ظ »
شما هنوز نمیدانید چرا یک فیلم حجمش 1 گیگابایت است و دیگری 500 مگابایت
دربار ه ی کیفیت فیلم بیشتر بدانید :
http://en.wikipedia.org/wiki/Bit_rate
ارتباطی به بیت‌ریت نداره. کتابخانه‌ی x264 خود بهترین مقدار را انتخاب می‌کند.

فیلمها هم اکثرا mkv هست. با ffmpeg چطور میتونم این کارو بکنم؟
سرچ کنید ffmpeg preset و روش استفاده از آنها را یاد بگیرید.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
    • IRAN Backup
« پاسخ #6 : 21 آبان 1391، 09:33 ب‌ظ »
نقل‌قول
روشنتر بفرمایید . یعنی چه میکند ؟

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 22 آبان 1391، 12:33 ق‌ظ »
نقل‌قول
روشنتر بفرمایید . یعنی چه میکند ؟
والا من یه مدت افتادم به جون آرشیو فیلمم و تمام ریپ‌های DVD که داشتم رو با x264 اینکود کردم. اما یک بار هم حتی از فاکتور b- استفاده ننمودم. خودش تشخیص می‌داد چقدر باید باشه. حجم‌ها نیز 95 درصد اوقات به میزان قابل ملاحضه‌ای کاهش یافت.

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
    • IRAN Backup
« پاسخ #8 : 22 آبان 1391، 01:36 ق‌ظ »
نقل‌قول
والا من یه مدت افتادم به جون آرشیو فیلمم و تمام ریپ‌های DVD که داشتم رو با x264 اینکود کردم. اما یک بار هم حتی از فاکتور b- استفاده ننمودم. خودش تشخیص می‌داد چقدر باید باشه. حجم‌ها نیز 95 درصد اوقات به میزان قابل ملاحضه‌ای کاهش یافت.
پاسخ روشن کرد که به اندازه ای که باید در کار با این رمزنگار نکوشیده اید
بله درست است خود رمزنگار میتواند با توجه به اندازه تصویرتان (‌ 480P - HD - FullHD‌) نرخ بیت میانگین و خوبی را برگزیند لاکن این گزینه هنگامی کاربرد دارد که رمزنگارش تنها از برای آرشیو و بایگانی شخصیتان باشد . آنگاه که پای بهره ی نرخ بیت/حجم پرونده پیش آید باید از گزینه های پیش فرض گذشت و از امکانات فراوانی که رمزنگاری در دسترستان میگذارد بهره برید . بنده خودم چندان آشنایی با این ابزار ندارم لاکن تا جایی که کار کرده ام پیشنهاد میکنم پرونده هایی که در پایگاه های توررنت از گروه m-SD منتشر میشود را با گروه هایی چون LoL-ASAP  و اینها بسنجید تا به اثر دانش و آگاهی کاربر از کارکرد رمزنگار در برابر آنچه خود برنامه پیش فرض اعمال میکند بیشتر اگاه شوید
می بینیم که در پرونده ای که از گروه m-SD منتشر میشود با اینکه اندازه ی تصویر بزرگتر از گروه هایی چون LoL یا ASAP است ( سریالهای x264 و نه XVID ) با پایین تر آوردن نرخ بیت ( نزدیک 448Kbps برای ویدیو و 128Kbps برای صدا ) توانسته در حجم پرونده ی نزدیک به نصف    گروه های دیگر ، به کیفیت آنها نزدیک و نزدیکتر شود .
نمونه ی دورتر آن گروه BoB که با بهره گیری از همین رمزنگار سالها توانستند یکه تاز سریالهای کم حجم باشند

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 22 آبان 1391، 01:45 ق‌ظ »
نقل‌قول
پاسخ روشن کرد که به اندازه ای که باید در کار با این رمزنگار نکوشیده اید
بله درست است خود رمزنگار میتواند با توجه به اندازه تصویرتان (‌ 480P - HD - FullHD‌) نرخ بیت میانگین و خوبی را برگزیند لاکن این گزینه هنگامی کاربرد دارد که رمزنگارش تنها از برای آرشیو و بایگانی شخصیتان باشد . آنگاه که پای بهره ی نرخ بیت/حجم پرونده پیش آید باید از گزینه های پیش فرض گذشت و از امکانات فراوانی که رمزنگاری در دسترستان میگذارد بهره برید . بنده خودم چندان آشنایی با این ابزار ندارم لاکن تا جایی که کار کرده ام پیشنهاد میکنم پرونده هایی که در پایگاه های توررنت از گروه m-SD منتشر میشود را با گروه هایی چون LoL-ASAP  و اینها بسنجید تا به اثر دانش و آگاهی کاربر از کارکرد رمزنگار در برابر آنچه خود برنامه پیش فرض اعمال میکند بیشتر اگاه شوید
می بینیم که در پرونده ای که از گروه m-SD منتشر میشود با اینکه اندازه ی تصویر بزرگتر از گروه هایی چون LoL یا ASAP است ( سریالهای x264 و نه XVID ) با پایین تر آوردن نرخ بیت ( نزدیک 448Kbps برای ویدیو و 128Kbps برای صدا ) توانسته در حجم پرونده ی نزدیک به نصف    گروه های دیگر ، به کیفیت آنها نزدیک و نزدیکتر شود .
نمونه ی دورتر آن گروه BoB که با بهره گیری از همین رمزنگار سالها توانستند یکه تاز سریالهای کم حجم باشند

بیت ریت تصویر معمولا حدود 400 می‌شد. صدا رو هم خودم 96 تنظیم می‌کردم. اینها هم فلگ‌هایی هستند که استفاده کردم:
coder=1
flags=+loop
cmp=+chroma
partitions=+parti8x8+parti4x4+partp8x8+partb8x8
me_method=hex
subq=6
me_range=16
g=250
keyint_min=25
sc_threshold=40
i_qfactor=0.71
b_strategy=1
qcomp=0.6
qmin=10
qmax=51
qdiff=4
bf=16
refs=2
direct-pred=3
trellis=0
flags2=+bpyramid+wpred+dct8x8+fastpskip

مدت زمان اینکود تقریبا برابر با زمان خود فیلم می‌شد.

با گروه‌ها هم کاری ندارم. خودم واسه خودم کار می‌کنم :D
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1391، 01:47 ق‌ظ توسط آرمان اسماعیلی »

آفلاین آیدین

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 733
  • Die it such FRIENDLY word for me
« پاسخ #10 : 22 آبان 1391، 04:38 ق‌ظ »
ممنون بابت اطلاعات خوبت doomhammer65ir جان

از نظر مخابرات و علم مخابرات در تکمیل فرمایشات doomhammer65ir جان باید بگم این بیت ریت همان نرخ نمونه برداری سیگنالِ ،،، مثلا برای فایل های صوتی که ۱۲۸کیلوبیت بر ثانیه یعنی این فایل با نرخ نمونه برداری ۱۲۸۰۰۰ در ثانیه اندازه گیری میشه خب طبعا هرچی این نرخ بیشتر شود سیگنال دقیق تری داریم ،،، به عنوان مثال : مثلا قصد داریم یه فاصله ای رو از نظر زمانی بین دو نقطه آ و ب اندازه گیری کنیم ، روش تست : یه ماشینی از نقطه آ میره به نقطه ب و ۲۰ دقیقه طول میکشه و بار دوم همین مسیر رو طی میکنه میشه ۱۹ دقیقه ! خب مشخص میشه هرچی بیشتر این مسیر رو به عنوان نمونه بره و بیاد میانگین دقیق تری به دست میاد ! در قسمت این بیت ریت هم همین اتفاق میوفته ! هرچی با نرخ بیشتری این سیکنال صدا یا تصویر رو اندازه گیری کنیم کیفیت بهتری میتونیم داشته باشیم خب باز مشخص میشه هرچی کیفیت بیشتری یا با بیت ریت بیتشری اندازه گیری کنیم سایز فایل هم بیشتر میشه !

پیشنهاد میکنم این صفحه رو وقت بزارید و بخونید

« آخرین ویرایش: 22 آبان 1391، 04:48 ق‌ظ توسط آیدین »
من از سرزمین آه آمده ام! سرزمین اندوه های بسیار! از جایی که هیچگاه نخندیده ام!!
من زاده ی‌ سرزمین آه هستم. من از سرزمین شرم آمدم،
از سرزمین حیا‌های بی‌ خاصیت، سرزمین قایم شدن‌های پر قیمت،
من از سرزمین حصار‌های بی‌ منفعت آمده ام !! من از سرزمین پنهان شدن آمده ام
من به رسم آهیان ، همچنان می‌‌آیم!!

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
    • IRAN Backup
« پاسخ #11 : 22 آبان 1391، 12:16 ب‌ظ »
نقل‌قول
بیت ریت تصویر معمولا حدود 400 می‌شد. صدا رو هم خودم 96 تنظیم می‌کردم. اینها هم فلگ‌هایی هستند که استفاده کردم:
خوب نیست برادر
نرخ بیت را در اندازه تصویر دی وی دی ( 720*576 - نزدیک به 480P )‌ اگر نزدیک 500 نگه دارید تازه به کیفیت پرونده هایی که روی اینترنت میگذارند نزدیک شوید . برای بایگانی این نرخ را بالاتر (‌ تا 1 مگابیت ) ببرید تا هنگامی که در یک نمایشگر FullHD تمام صفحه این فیلم را پخش میکنید از کرده تان ناامید نشوید. صدا هم دست کم باید 128 بیت باشد برای فیلم هایی که تنها گپ و گفت میان بازیگران است و برای آن فیلم که موسیقی دارد باید روی 192 یا بالاتر تنظیم کنید .
==========================
نقل‌قول
شب میخونمش
شما کلا بگو این کار پردازش تصویر و اینها که انجام میدن ( تو راهنمایی رانندگی برای پلاک خودروها یا تشخیص چهره در آگاهی )‌ کار سختیست یعنی بیشتر کار را برنامه نویس انجام میدهد یا خیر نرم افزار ها و ابزارهایی برای این کار هست ؟

آفلاین آیدین

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 733
  • Die it such FRIENDLY word for me
« پاسخ #12 : 22 آبان 1391، 06:53 ب‌ظ »

نقل‌قول
شب میخونمش
شما کلا بگو این کار پردازش تصویر و اینها که انجام میدن ( تو راهنمایی رانندگی برای پلاک خودروها یا تشخیص چهره در آگاهی )‌ کار سختیست یعنی بیشتر کار را برنامه نویس انجام میدهد یا خیر نرم افزار ها و ابزارهایی برای این کار هست ؟

متوجه منظورتون نشدم ! این چیزی که من توضیح دادم تئوری علم مخابرات بود ! قسمت پردازش تصویر و سیگنال ها مخابرات دخیل است !
در صنعت همیشه علوم کامپیوتری با علوم برق - مخابرات و غیره ترکیب میشه ! به عنوان مثال در کارخانه ای که محصولات رو قصد شمارش دارن ! یه ابزاری یا حالا سنسور فوتو-امیتر دتکتور هست که در یه قسمت تعبیه شده و هر چی از این عبور کنه شمارش میکنه ! قسمت سخت افزاریش علوم الکترونیک و قسمتی که متصل به کامپیوتر میشه برای شمارش کردن ، برنامه نویس  برنامه ای نوشته که نشون بده !
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1391، 06:54 ب‌ظ توسط آیدین »
من از سرزمین آه آمده ام! سرزمین اندوه های بسیار! از جایی که هیچگاه نخندیده ام!!
من زاده ی‌ سرزمین آه هستم. من از سرزمین شرم آمدم،
از سرزمین حیا‌های بی‌ خاصیت، سرزمین قایم شدن‌های پر قیمت،
من از سرزمین حصار‌های بی‌ منفعت آمده ام !! من از سرزمین پنهان شدن آمده ام
من به رسم آهیان ، همچنان می‌‌آیم!!

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 22 آبان 1391، 07:28 ب‌ظ »
نقل‌قول
خوب نیست برادر
نرخ بیت را در اندازه تصویر دی وی دی ( 720*576 - نزدیک به 480P )‌ اگر نزدیک 500 نگه دارید تازه به کیفیت پرونده هایی که روی اینترنت میگذارند نزدیک شوید . برای بایگانی این نرخ را بالاتر (‌ تا 1 مگابیت ) ببرید تا هنگامی که در یک نمایشگر FullHD تمام صفحه این فیلم را پخش میکنید از کرده تان ناامید نشوید. صدا هم دست کم باید 128 بیت باشد برای فیلم هایی که تنها گپ و گفت میان بازیگران است و برای آن فیلم که موسیقی دارد باید روی 192 یا بالاتر تنظیم کنید .
آخه بنده که عرض کردم خدمتتون. این چیزی بود که خود x264 تشخیص می‌داد. اصلا اینجا بیت ریت فاکتور تعیین کننده نیست. انکودر خودش طبق اون فلگ‌هایی که واسش تعریف شده کارشو انجام می ده. بیت ریت خود بخود حوالی این مقدار به‌دست میاد. بنده یک بار برای امتحان بعد از اینکه تبدیل انجام شد هر دوی فایلها (قبل از عمل و بعد از عمل :D) رو بدون اینکه بگم یکی تبدیل شده‌ی دیگری است، همزمان برای شخصی دیگر اجرا کردم. فکر می کنید چی بهم گفتن؟ گفتن کیفیت اون که تبدیل شده بالاتره!
این متدی که بنده استفاده کردم همونیه که scorp و sun و ganool و امثاله برای ریپ دیسک‌های بلوری استفاده می‌کنند. اول بار هم توسط adzapper ابداع شد و کم کم به اینجا رسید. این هم گفتم برای اینکه دیدم به تیم‌ها علاقه دارید ;)
شما خودتون اگر یک بار این تبدیل رو انجام داده بودید می‌دونستید بنده چی دارم می‌گم.