انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ‫PDF پارسی - معرفی زبان برنامه نویسی ‪Go  (دفعات بازدید: 42014 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین AmirrezaGhaderi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 90
    • حساب تویتر من
احتمالا اسم زبان برنامه نویسی Go رو شنیدید. چون یکی از Idol های من در زمینه‌ی کامپیوتر، آقای Ken Thompson در طراحی این زبان نقش داشته، من از همون اوایل بیرون اومدن این زبان به شدت بهش علاقه مند شدم.این نوشته رو آماده کردم برای دوستانی قصد آشنایی با این زبان رو دارن، و یا اینکه خودشون باهاش آشنایی دارن اما می‌خوان منبعی داشته باشن که به بقیه دوشتانشون معرفی کنن تا با این زبان بهتر آشنا بشن.

لینک زیر حاوی نوشتاری است (به زبان پارسی) که قصد آن معرفی زبان برنامه‌نویسی Go و مفاهیم‌ ایست که در آن به کار رفته. البته در این نوشتار مباحثی وجود دارد که خواندن آن برای برنامه‌نویسان دیگر زبان‌ها نیر توصیه می‌شود (مانند صحبت در باره مفاهیم Concurrency ). امیدوارم دوستان علاقه‌مندان از خواندن آن لذت ببرند.

https://www.dropbox.com/s/nq1ba5e628xi74a/golang-persian-intro-v1.1.zip

آفلاین H2010n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 451
احتمالا اسم زبان برنامه نویسی Go رو شنیدید. چون یکی از Idol های من در زمینه‌ی کامپیوتر، آقای Ken Thompson در طراحی این زبان نقش داشته، من از همون اوایل بیرون اومدن این زبان به شدت بهش علاقه مند شدم.این نوشته رو آماده کردم برای دوستانی قصد آشنایی با این زبان رو دارن، و یا اینکه خودشون باهاش آشنایی دارن اما می‌خوان منبعی داشته باشن که به بقیه دوشتانشون معرفی کنن تا با این زبان بهتر آشنا بشن.

لینک زیر حاوی نوشتاری است (به زبان پارسی) که قصد آن معرفی زبان برنامه‌نویسی Go و مفاهیم‌ ایست که در آن به کار رفته. البته در این نوشتار مباحثی وجود دارد که خواندن آن برای برنامه‌نویسان دیگر زبان‌ها نیر توصیه می‌شود (مانند صحبت در باره مفاهیم Concurrency ). امیدوارم دوستان علاقه‌مندان از خواندن آن لذت ببرند.

https://www.dropbox.com/s/nq1ba5e628xi74a/golang-persian-intro-v1.1.zip
مرسی!
من واقعا جذب این زبان شدم :)

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
واقعا کتابخونه قوی ای داره.
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین AmirrezaGhaderi

• Jr. Member
  • *
    • حساب تویتر من
مرسی!
من واقعا جذب این زبان شدم :)

خوشحالم که خوشتون اومده. من تو وب فارسی زیاد راجع به این زبان مطلب دیدم، اما هیچ کدومشون حتی نزدیک به چیزی نبودن که
بشه اونها رو یه بررسی درست حسابی قلمداد کرد. برای همین مجبور شدم خودم همچین چیزی رو بنویسم. احتمالا باید یه
بررسی کامل مثل این برای Lisp هم بنویسم.

واقعا کتابخونه قوی ای داره.

من هم هیچ زبانی رو ندیدم که چنین کتابخونه ایی رو به صورت استاندارد داشته باشه. انگار کلا به هیچ پکیج جانبی نیازی نداره  :D
تمام چیزهایی که برای کار خودشون توی گوگل نیاز داشتن رو سعی کردن توی کتابخونه ی استاندارد قرار بدن که وقتشون هدر نره.

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
من برنامه نویس نیستم!

اما گرافیک فوق العاده ی فایل متنی تون باعث شد قسمت زیادیش رو مطالعه کنم و بقیهاش رو هم به زودی میخونم.و خیلی علاقه مند شدم به این زبان...

اول بابت نوع نگارش و صفحه بندی و رنگ بندی و شوخی هایی که کرده بودید (اینا خیلی مهمه برام!) و بعد به خاطر معرفی زبان ازتون ممنونم  ;)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19724
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
خیلی خوبه. فقط در صفحه‌ی ۱۹ تلفّظ اسم Dijkstra رو نوشتی دایکسترا (احتمالاً با تصوّر انگلیسی)، ولی در هلندی این اسم دِکستْرا خونده می‌شه و خب از لحاظ شأن و منزلت حتا جا داشت بالای اسم استالمن بیاد اسمش ;)
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1391، 01:32 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین AmirrezaGhaderi

• Jr. Member
  • *
    • حساب تویتر من
من برنامه نویس نیستم!
اما گرافیک فوق العاده ی فایل متنی تون باعث شد قسمت زیادیش رو مطالعه کنم و بقیهاش رو هم به زودی میخونم.و خیلی علاقه مند شدم به این زبان...
اول بابت نوع نگارش و صفحه بندی و رنگ بندی و شوخی هایی که کرده بودید (اینا خیلی مهمه برام!) و بعد به خاطر معرفی زبان ازتون ممنونم  ;)

خوشحالم که یکی به این قضیه دقت کرد  :D من طراح نیستم و سلیقه ی خیلی خوبی ندارم، برای همین خیلی برام سخت بود که طراحی
نوشته رو خوب در بیارم. راستش برام خیلی مهم بود این قضیه. چون فکرم این بود که ممکنه یکی این نوشته رو برای معرفی به رییس شرکتش نشون بده، برای همین باید جوری می بود که خواننده متوجه کلاس کار نوشته بشه. چون این چیزها واقعا توی فکر خواننده تاثیر داره.

چندین بار فونت ها رو عوض کردم، و شاید باور نکنید که ده ها رنگ مختلف رو با وسواس زیاد برای نوشته ها امتحان کردم،
موقع پاراگراف بندی خیلی روی این قضیه حساس بودم که نوشته شلوغ نشه و خواننده متن رو مثل سرسره بخونه و بیاد پایین، حتی برای این
منظور جمله بندی ها و کلمه ها رو هم تغییر دادم که پاراگراف بندی تمیز در بیاد... خوشحالم که مورد قبول واقع شد.

خیلی خوبه. فقط در صفحه‌ی ۱۹ تلفّظ اسم Dijkstra رو نوشتی دایکسترا (احتمالاً با تصوّر انگلیسی)، ولی در هلندی این اسم دِکستْرا خونده می‌شه و خب از لحاظ شأن و منزلت حتا جا داشت بالای اسم استالمن بیاد اسمش ;)

من سر این قضیه نتونستم به خودم اعتماد کنم، برای همین رفتم توی یوتیوب تا ببینم خارجی ها موقع حرف زدن چجوری این اسم رو تلفظ
میکنن. دو تا ویدیو مربوط به کلاس درس توی MIT دیدم که اسم رو به همون صورتی که توی نوشته هست تلفظ می کردن. فکر کنم کلا انگلیسی
ها به همین شکل تلفظ اش میکنن. در مورد قرارگیری جایگاه اسم توی نوشته، خواستم ترتیب اسم ها جوری باشه که معروف تر ها (از نظر عموم برنامه نویسان **ایرانی** ) در اول باشن. خوب دایکسترا رو هر کسی آشنایی نداره باهاش (متاسفانه)، وگرنه حقش بود اسمش در اول بیاد.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
عزیزم ببخشیدا ولی جفتتون اشتباه می‌گید :)
من هلندی بلدم.

در هلندی استاندارد تلفظ اون:‌ دِیکستْرا هست
و در هلندی با لهجه‌ی مردم هلند (که ترجیح بر این تلفظ هست): دَیکستْرا تلفظ می‌شه.

پانویس: قسمتی از مردم بلژیک هم هلندی صحبت می‌کنند (با لهجه‌ی فِلامس (یا به انگلیسی: فِلِمیش). و به کشور خودشون می‌گن بِلخیه :)
پانویس ۲: http://en.wikipedia.org/wiki/IJ_%28digraph%29
پانویس ۳: اینم تلفظ اسمش توسط یه هلندی تو ویکی‌پدیا: ‌http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Dijkstra.ogg
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1391، 03:15 ق‌ظ توسط سلمان العلما شیرازی! »

آفلاین AmirrezaGhaderi

• Jr. Member
  • *
    • حساب تویتر من
درسته، من هم که گفتم تو کامنت قبلی، من بر حسب تلفظ انگلیسی اسم رو نوشتم.
باز خیلی بهتر از تلفظ «دایجسترا» هست که توی کتاب ها و دانشگاه های ایران تلفظ میشه!
هرچند که خیلی هم مهم نیست از نظر من، یه آدمی مثل اون رو به هر شیوه ای تلفظ
کنید چیزی از ارزش هاش کم نمیشه  :)
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1391، 03:17 ق‌ظ توسط AmirrezaGhaderi »

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
نقل‌قول
خوشحالم که یکی به این قضیه دقت کرد   من طراح نیستم و سلیقه ی خیلی خوبی ندارم، برای همین خیلی برام سخت بود که طراحی
نوشته رو خوب در بیارم. راستش برام خیلی مهم بود این قضیه. چون فکرم این بود که ممکنه یکی این نوشته رو برای معرفی به رییس شرکتش نشون بده، برای همین باید جوری می بود که خواننده متوجه کلاس کار نوشته بشه. چون این چیزها واقعا توی فکر خواننده تاثیر داره.

چندین بار فونت ها رو عوض کردم، و شاید باور نکنید که ده ها رنگ مختلف رو با وسواس زیاد برای نوشته ها امتحان کردم،
موقع پاراگراف بندی خیلی روی این قضیه حساس بودم که نوشته شلوغ نشه و خواننده متن رو مثل سرسره بخونه و بیاد پایین، حتی برای این
منظور جمله بندی ها و کلمه ها رو هم تغییر دادم که پاراگراف بندی تمیز در بیاد... خوشحالم که مورد قبول واقع شد.

خوب واقعا هم مهمه...دید اول همیشه مهمه...الان من با یه دید خیلی خوب با Go اشنا شدم و این همیشه تو پیش زمینه ی ذهنم میمونه...

قبلا هم گفته بودم یه جا..همین توزیع های لینوکسیه خودمون اگر یه تیم گرافیکی حوب برای اینتر فیس برنامه ها و دسکتاپ هاشون داشته باشن بدون شک کاربرها رشد چشمگیری پیدا میکنن...اما معمولا توزیعای به صورت اولیه اصلا ذهنیت خوبی ایجاد نمیکنن...

من به شخصه فقط openSuse و CrunchBang رو قبول دارم توی زمینه ی گرافیک و زیبایی از همون ابتدای کار.نمیگم عالیه! اما از بقیه بیشتر فکر کردن روی این قضیه.

ببخشید بی ربط بود این چند خط...به هر حال من به شخصه از کارتون لذت بردم..کار اینجوری خیلی کم دیدم تا حالا  ;)
« آخرین ویرایش: 03 آذر 1391، 10:52 ق‌ظ توسط hamed.asl »

آفلاین سید مسعود امامیان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
پاسخ : ‫PDF پارسی - معرفی زبان برنامه نویسی ‪Go
« پاسخ #10 : 03 آذر 1391، 10:34 ق‌ظ »
بابت زحمتی که کشیدید ممنونم در اسرع وقت مطالعه می کنم .
+1
به عمل کار برآید     به سخندانی نیست . . .

آفلاین AmirrezaGhaderi

• Jr. Member
  • *
    • حساب تویتر من
« پاسخ #11 : 03 آذر 1391، 04:35 ب‌ظ »
اگه سوال یا پیشنهادی هم داشتید که به بهتر شدن نوشته کمک میکرد می تونید مطرح کنید.
مثلا من خودم ۳-۴ تا غلط املایی گرفتم از نوشته که توی نسخه‌ی بعدی اصلاح میشه.

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #12 : 03 آذر 1391، 07:08 ب‌ظ »
جالب بود. چند صفحه ایش رو که خوندم از این زبون خوشم اومد! :)

این زبون محیط ویژوال هم داره یا نه؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19724
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #13 : 03 آذر 1391، 07:24 ب‌ظ »
فقط اگه ممکنه توی یه تاپیک جدید مرجع‌ها اون مخالفت‌ها با شی‌گرایی رو هم بنویس، چون برای چند نفر تعریف مردم و مشتاقانه منتظر منابعش هستن ;)
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین H2010n

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 451
« پاسخ #14 : 03 آذر 1391، 10:04 ب‌ظ »
اگه سوال یا پیشنهادی هم داشتید که به بهتر شدن نوشته کمک میکرد می تونید مطرح کنید.
مثلا من خودم ۳-۴ تا غلط املایی گرفتم از نوشته که توی نسخه‌ی بعدی اصلاح میشه.
راستی GFDL ه؟