انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: شروع java  (دفعات بازدید: 30836 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین sinoohe

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
    • سینوهه
شروع java
« : 25 خرداد 1387، 11:26 ب‌ظ »
با سلام
من می خوام جاوا رو شروع کنم و یاد بگیرم ! ولی نمی دونم از کجا شروع کنم؟؟ باید چه چیز هایی رو نصب کنم تا جاوا ران بشه؟؟
لطفا من رو راهنمایی کنید.
<a href="http://30noohe.wordpress.com" title="وبلاگ سینوهه">
وبلاگ من
[/url]

آفلاین Sonne

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 73
پاسخ به: شروع java
« پاسخ #1 : 26 خرداد 1387، 01:31 ب‌ظ »
سلام!
برای شروع جاوا شما به یک سری ابزار نیاز دارین که مهمترینش JDK یا Java Development Kit است. JDK برای شما یک کامپایلر جاوا و یک سری برنامه کمکی رو فراهم می کنه. هم چنین با نصب JDK شما یک JRE که همون محیط اجرای برنامه های جاواست رو روی سیستمتون نصب کردین. متاسفانه نمی تونین JDK رو از سایت Sun دانلود کنید ولی خوشبختانه jdk6 در مخزن های اوبونتو موجوده.
sudo apt-get install sun-java6-jdk
یک IDE هم همیشه کارتون رو آسونتر می کنه. من Netbeans رو پیش نهاد می کنم. Eclipse هم IDE خیلی خوبیه. فقط متاسفانه نسخه آخر اونا توی مخزن های اوبونتو وجود نداره و باید از سایت خودشون دانلود کنین.

در مورد یادگیری هم من کتاب Core Java 2 8th edition و Headfirst Java رو پیش نهاد می کنم که کتاب های فوق العاده ای هستند. ebook این کتاب ها رو به راحتی می تونین پیدا کنین.

موفق باشید!
Der Weg ist das Ziel

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
« پاسخ #2 : 26 خرداد 1387، 03:22 ب‌ظ »
همه توضیحات رو دوستمون دادن

منم خیلی خیلی زیاد core رو پیشنهاد می کنم

و یه توصیه یه دوستانه اگر می خوای به خودت خیانت کنی با ide  شروع کن به یاد گرفتن تا چیزی یاد نگیری

ide ابزار یاد گیری نیست حتی برای شروع

پیشنهاد من kwrite یا ادیتور های مشابه هست

وقتی به سطحی رسیدی که مفاهیم اساسی رو یاد گرفتی و به جایی که منطق برنامه نویسی جاوا رو یاد گرفتی می تونی از ide استفاده کنی

ide ابزار develop هست نه یاد گیری
می تونی کتاب های درست و حسابی آموزشی رو هم ببینی که معمولاً با ادیتور های ساده یاد دادن :)

موفق و شاد باشید

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین Sonne

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 26 خرداد 1387، 04:34 ب‌ظ »
من فکر می کنم استقاده از IDE خیانت نیست. هر چند من یک جوری به حرف شما هم اعتقاد دارم. کسی که داره جاوا یاد می گیره باید بتونه از command line یک برنامه جاوا رو کامپایل کنه و اون رو اجرا کنه ولی این کار یک بار کافیه. همین که یک بار شما بدونید IDE داره چه کاری رو انجام می ده کافیه. بعد از اون شما باید تمرکز خود رو بذارید روی مفاهیم اصلی جاوا و استفاده از یک IDE کار شما را بسیار ساده تر می کنه.
مثلا ویژگی کامل کردن کد. شما نیاز نیست که خیلی نگران این باشین که کلاس DataInputstream رو با S کوچیک نوشتین و کلاستون کامپایل نشه!

من جاوا تدریس کردم و تجربه دارم که استفاده از Command Line شخص رو دلسرد می کنه. مثلا تنظیم classpath. یکی از متدهای بهتر آموزش اینه که کمک کنیم شخص اولین برنامه رو موفق بیاره بالا و باهاش کار کنه. بعدش می تونه بره سراغ اون تنظیمات.
مثلا در دانشگاههای بریتانیا از برنامه ای به اسم BlueJ برای یاد دادن مفاهیم object oriented استفاده می شه که یک ابزار سطح بالاست و کمک زیادی می کنه. کسایی که پس زمینه لینوکسی دارن دوست دارن همه چیز سخت و دستی باشه ولی این شیوه برای آموزش مفید نیست.
ّ
IDE می تونه یادگیری رو تسریع ببخشه. در مورد کتاب های آموزشی هم معمولا اولش یک توضیح در مورده نوشتن برنامه با ابزارهای ساده دارن و بعدش یک توضیح در مورده محیط هایی مثل Eclipse داره. بقیه کد های کتاب معمولا شبه کدهایی برای آموزش مفاهیم و صحبتی در مورد آموزش با ادیتور ساده نیست. در حقیقت نویسنده کتاب شما را آزاد گذاشته تا از ابزاری که دوست دارین استفاده کنین!

برای مثال مطالب فصل دوم کتاب Core Java 8th edition که جدیدترین وایرایش این کتاب هر دو راه استفاده از Command Line و IDE رو توضیح داده. توصیه من اینه که یک بار با Command Line کار کنین ولی برای بقیه کتاب از Eclipse استفاده کنین.

▼ INSTALLING THE JAVA DEVELOPMENT KIT
▼ CHOOSING A DEVELOPMENT ENVIRONMENT
▼ USING THE COMMAND-LINE TOOLS
▼ USING AN INTEGRATED DEVELOPMENT ENVIRONMENT
▼ RUNNING A GRAPHICAL APPLICATION
▼ BUILDING AND RUNNING APPLETS

Der Weg ist das Ziel

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 26 خرداد 1387، 04:43 ب‌ظ »
البته منظور من این نیست که همه با کار کردن با ide چیزی یاد نمی گیرند

ولی با کسانی که برخورد داشتم اکثراً  (شاید ۱ نفر بود که اینطور نبود )
با مفاهیم پکیج بندی آشنا نبود
بلد نبود jar فایل ایجاد کنه
یا  داریور jdbc رو با اضافه کردن به classpath  استفاده کنه

این از نظر من بی سوادیه

البته در کتاب های پیشرفته تر از ide استفاده میشه ولی من اصلاً توصیه نمی کنم برای شروع
مثلاً core jsf با nebeans هست

بازم می گم این نظر شخصی یه بندس
ایشون تدریس می کنن و حتماً تجربشون بیشتره

کتاب هربرت شیلد هم خوبه  و مفاهیم رو خوب گفته و لی کامل ترین و عمقی ترینش همون core هست :) ( برای شروع که زبان ساده و رونی هم دارن هر دو کتاب )

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 26 خرداد 1387، 05:04 ب‌ظ »
در ضمن bluej  ۳.۵ مگی رو با netbeans و eclipse مقایسه می کنید؟

bluej هم هدفش آموزشی هست و بسیار برای این کار خوبه ( یادگیری )
bluej  چند خاصیت خوب اضافه بر یک ادیتور داره که از جمله کامپایل کردن و اون ایجاد کردن ویزاردی کلاس ها و ......
چیز خوبیه
چند تا چیز مشابه دیگه هم بود زیاد یادم نیست اینا حدفشون آموزشی هست و در اصل ide برای develop پروژه های بزرگنیستند :)

ویرایش:
برای s کوچیک و S بزرگ و ندونستن دقیق کلاس ها و متد ها هم چیزی به نام javadoc وجود داره که ارزش آموزشیش هزاران برابر هست

« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1387، 05:15 ب‌ظ توسط کرگدن »

آفلاین Sonne

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 26 خرداد 1387، 05:16 ب‌ظ »
دقیقا هدف این فروم اینه که نظرات همو بشنویم و من خیلی خوشحال می شم نظرات بقیه رو بدونم.

من مقایسه نکردم BluJ رو با Eclispe. گفتم که اونجا از این نرم افرار برای آموزش استفاده می شه که نسبت به Eclipse سطح بالاتری داره. کمتر کسی با ادیتور و خط فرمان امروزه جاوا رو شروع می کنه.
یک سوال شما پروژه بزرگ رو چی میدونین؟ آیا برای پروژه های درسی دانشجو ها احتیاج به debugger ندارن؟ من حس می کنم Eclipse فوق العاده کمک می کنه.

حرف شما کاملا درسته در زمینه اینکه بعضی ها جاوا رو مثل Visual Basic یاد می گیرن. یعنی اگر IDE نداشته باشن نمی تونن یک کد رو اجرا کنن. و من متاسفانه این رو تو کسایی دیدم که سالها کار هم می کردن. برای مثال یکی از دوستای من که برنامه نویس فوق العاده خوبیه نمی دونست ماشین مجازی جاوا یک ماشین که فقط یک برنامه رو اجرا می کنه. به عبارت دیگه نمی دونست با هر بار اجرای دستور جاوا یک ماشین مجزا به وجود میاد. و دنبال راهی واسه ارتباط دو تا برنامه جاوا می گشت از طریق ماشین مجازی! چیزی که امکان نداره.

و موضوع بعدی اینه که IDE مثل Eclipse فقط یک ادیتور فوق العاده در اختیار کاربر می ذاره و اون رو از درد سر های خطاهای تایپی نجات میده. محیط برنامه نویسی باید جذاب باشه. مثلا من یکی از دشمنای پر و پا قرص Jbuilder بودم. چون یک محیط مایکروسافتی در اختیار کاربر می ذاره. ولی Eclipse انتخاب خوبیه. Netbeans هم اگه از UI Designer استفاده نشه انتخاب خوبیه. شخصی که داره یاد می گیره باید کد UI رو با دست بنویسه.
ولی وقتی قراره از یک ادیتور مثل kedit استفاده شه که Syntax Highlighting داره من می گم Eclipse بهتره. چون code completion هم داره. محیط debug خوبی داره. یک کنسول integrated داره. تمام چیزهایی که فقط یادگیری رو تسهیل می کنه.

موضوع اصلی اینه که هدف از یادگیری چیه. اگه پاس کردن یک درسه بحث فرق می کنه. ولی کسایی که می خوان برنامه نویس حرفه ای بشن زمانی ویژگی های IDE هم براشون کمه و مثلا باید برن سراغ ant.
کلا وظیفه آموزش جاوا اینه که برنامه نویسی object oriented رو به کاربر یاد بده. این مهمتر از اینه که بتونه jar بسازه یا نه. مثلا توی netbeans یک دکمه build داره که این کارو می کنه. به نظر من مهمتر از اون اینه که آیا برنامه با اصول صحیح نوشته شده یا نه.

یک نگاهی هم به سری زیر بندازین. یکی از جالب ترین تجربه های من خوندن کتاب Headfirst design patterns از این سری بود. این سری با توجه به آخرین متدهای آموزشی آماده شده و شیوه جالب و متفاوتی داره. Core Java همواره بهترین مرجع جاوا بود و اون رو همیشه نیاز دارین.

http://www.headfirstlabs.com/books.php
Der Weg ist das Ziel

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 26 خرداد 1387، 05:26 ب‌ظ »
کسی که جاوا رو شروع میکنه باید مسخره بازی های دوران طفولیت رو بذاره کنار :دی

جاوا با کسی شوخی نداره که بگه من برای یه پروژه می خوام
برای یه پروژه می خوای برو یه vb یاد بگیر کار ۳ هفته
۲۰ رو هم می گیری

ولی اگر چیزی رو شروع می کنی اونم جاوا ننر بازی و تنبلی جایی نداره
چون هر ۳-۲ سال تکنولوژی جدید میده که تا یه سال اول اصلاٍ براش ide وجود نداره و کامپوننت هاش نیومده

ejb3  کی اومد؟netbeans 6.۱ کی اومد؟
هنوز هم تازه دیاگرام هاشو سپورت نمی کنه
در صورتی که پیشنویس 3.1 هم چند ماه پیش اومد
اونقت می خوای چی کار کنی ؟ بگی ide من ساپورت نمی کنه می رم اسپرینگ و .....؟

از این مثال ها زیاده

البته همونطور که گفتم تجربه شما بیشتر هست
منم ترجیح می دم راهی رو که انتخاب کردم برم جلو از کسانی که قبولشون دارم الگو بگیرم :)
چون می دونم در جاوا هر چقدر هم بخونم بازم بی سوادم :)
ولی باهاش زندگی می کنم و عشق :دی

در ضمن اگر کسی لینک javadoc رو خواست بگه لینک بدم :)
چون آنلاینش جالب نیست (برای ماها که اینترنتمون حساب و کتابی نداره )

« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1387، 05:29 ب‌ظ توسط کرگدن »

آفلاین Sonne

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 26 خرداد 1387، 06:00 ب‌ظ »
ببینید ساختن چنین تصویری از جاوا اصلا صحیح نیست. حتی نویسندگان کتاب های معتبر هم اینا رو تو مقدمه نمی گن. بگذارین همه شروع کنن و بعد تصمیم بگیرن که آیا جاوا براشون مناسبه یا نه.
جاوا رو میشه با متد صحیح سریع و خوب یاد گرفت.
ببینید من توی مدل open source توسعه جاوا هستم. یعنی استفاده از Spring و Hibernate و از ویژگی های IDE برای این کار استفاده نمی کنم. من تمام کد پروژه آخرم رو با Xdoclet تولید کردم و عملا Eclipse واسم یک XML Editor بود و ant رو اجرا می کرد.

و صحبت اینجا داره از موضوع خارج می شه. ببینید این بحث ها توی موارد بعدی مطرح می شه و نه برای آموزش. به هر حال جاوا خیلی بزرگه و هر کسی داره توی یک زمینه کار می کنه. به نظر من امکانات Eclipse برای شروع کاملا مناسبه ولی کلا بحث IDE یک بحث جانبیه!

موفق باشید.
Der Weg ist das Ziel

آفلاین khajavi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 361
    • کافه ی گنو/لینوکس
« پاسخ #9 : 27 خرداد 1387، 12:05 ق‌ظ »
من با کرگدن خیلی موافق هستم. هیچ دلیلی نداره که از همون اول با IDE کار کنیم. من خودم اون موقع که می خواستم جاوا را شروع کنم اصلا eclipse و ntbeans و ... بهم حال نمیدادند. از همون اول با Vim شروع کردم. همین الانش هم هنوز آمادگی استفاده از IDE را ندارم و ترجیج میدم فعلا با Vim کار کنم.
توی Vim کنسول هم در اختیار شماست برای کامپایل و اجرای برنامه

گرگدن یه javadoc می خوام که بتونم باش جست و جو کنم. چیزی سراغ ندرای که امکان جست و جو را در javadoc فراهم کنه؟

راستی یه سوال فرق Openjdk با sun-java چیه؟

این دفعه توی hardy به جای اینکه sun-java... را نصب کنم Openjdk را نصب کردم. الان وقتی eclipse(اشتباه نشه از eclipse به عنوان IDE برای C++ استفاده می کنم) را اجرا می کنم eclipse نمی تونه JVM را پیدا کنه.:
A Java Runtime Environment (JRE) or Java Development Kit (JDK)
must be available in order to run Eclipse. No Java virtual machine
was found after searching the following locations:
/usr/lib/j2sdk1.4-sun/bin/java
و فقط با فرمان زیر می تونم اجراش کنم.
$ java -jar /usr/lib/eclipse/startup.jar

آفلاین sinoohe

• Full Member
  • *
    • سینوهه
« پاسخ #10 : 27 خرداد 1387، 08:06 ق‌ظ »
sonne جان و گرگدن جان خیلی ممنون از راهنماییتون!!‌
من قبلا php خوندم می خوام بدونم چقدر طول می کشه که من به مرحله ی کد نویسی توی جاوا برسم؟؟

این سایت نمودار باحالی داده بود که شاید این نموداره به من گفت کوچ کن به جاوا : http://www.cmswire.com/cms/industry-news/php-vs-java-vs-ruby-000887.php
« آخرین ویرایش: 27 خرداد 1387، 08:10 ق‌ظ توسط sinoohe »
وبلاگ من
[/url]

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 27 خرداد 1387، 11:29 ق‌ظ »

گرگدن یه javadoc می خوام که بتونم باش جست و جو کنم. چیزی سراغ ندرای که امکان جست و جو را در javadoc فراهم کنه؟
یه قسمت index داره که بر اساس حروف الفبا هست
با سرچ بروزر هم می تونی تو اون صفحه ایندکس ها ازش استفاده کنی
اون اولش هم که یه مربع رنگی داره و api هارو رنگش نشون داده می تونی بهت کمک کنه
یکم که باهاش کار کنی لمش دستت میاد

نقل‌قول

راستی یه سوال فرق Openjdk با sun-java چیه؟

این دفعه توی hardy به جای اینکه sun-java... را نصب کنم Openjdk را نصب کردم. الان وقتی eclipse(اشتباه نشه از eclipse به عنوان IDE برای C++ استفاده می کنم) را اجرا می کنم eclipse نمی تونه JVM را پیدا کنه.:
A Java Runtime Environment (JRE) or Java Development Kit (JDK)
must be available in order to run Eclipse. No Java virtual machine
was found after searching the following locations:
/usr/lib/j2sdk1.4-sun/bin/java
و فقط با فرمان زیر می تونم اجراش کنم.
$ java -jar /usr/lib/eclipse/startup.jar

openjdk پروژه آزاد jdk هست که داره کامل میشه و هنوز یه کمبود هایی داره
یکی از همکاران بزرگ این پروژه ردهت هست

هنوز مشکلاتی داره

پیشنهاد می کنم سان رو نصب کنی
البته ایرادی ک می گیره ربطی به چیزی که گفتم نداره:) و باید آدرس jdk رو براش عوض کنی

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 27 خرداد 1387، 11:38 ق‌ظ »
من قبلا php خوندم می خوام بدونم چقدر طول می کشه که من به مرحله ی کد نویسی توی جاوا برسم؟؟

این سایت نمودار باحالی داده بود که شاید این نموداره به من گفت کوچ کن به جاوا : http://www.cmswire.com/cms/industry-news/php-vs-java-vs-ruby-000887.php

در جاوا کد نویسی خیلی مهم نیست (اونقدر که فکر می کنید)

جاوا تنها یک زبان نیست بلکه استاندارد هست
و شما باید اصولش رو یاد بگیرید
معماری در جاوا بسیار مهم هست مخصوصاً سطح های بالا تر و تکنولوژی های پیچیده ترش

مثلاً برای ejb ممکنه کتابی که تهیه می کنید ۱۰۰۰ صفحه باشه ولی می بینید که برای بعضی فصل ها و درک بعضی از مفاهیم ممکنه نیاز داشته باشید یک کتاب دیگه ( یا چند تا کتاب دیگه ) بخونید

این بستگی به علاقه و سطحی داره که دوست دارید بهش برسید
وگرنه کد زدن شاید hello نوشتنش ۴ ۵ ساعت اول طول بکشه و راه بیفتید
java se هم مطالب اصلیش رو اگر خیلی وقت بذارید و علاقه مند باشید ۴ ۵ ماهه می تونید و گرنه شاید یسالی طول بکشه

بیشتر به علاقه و پیشمطالعات و پشتکار خودتون بستگی داره

آفلاین sinoohe

• Full Member
  • *
    • سینوهه
« پاسخ #13 : 28 خرداد 1387، 05:19 ب‌ظ »

در جاوا کد نویسی خیلی مهم نیست (اونقدر که فکر می کنید)

جاوا تنها یک زبان نیست بلکه استاندارد هست
و شما باید اصولش رو یاد بگیرید
معماری در جاوا بسیار مهم هست مخصوصاً سطح های بالا تر و تکنولوژی های پیچیده ترش

مثلاً برای ejb ممکنه کتابی که تهیه می کنید ۱۰۰۰ صفحه باشه ولی می بینید که برای بعضی فصل ها و درک بعضی از مفاهیم ممکنه نیاز داشته باشید یک کتاب دیگه ( یا چند تا کتاب دیگه ) بخونید

این بستگی به علاقه و سطحی داره که دوست دارید بهش برسید
وگرنه کد زدن شاید hello نوشتنش ۴ ۵ ساعت اول طول بکشه و راه بیفتید
java se هم مطالب اصلیش رو اگر خیلی وقت بذارید و علاقه مند باشید ۴ ۵ ماهه می تونید و گرنه شاید یسالی طول بکشه

بیشتر به علاقه و پیشمطالعات و پشتکار خودتون بستگی داره
مرسی از راهنماییتون!!‌ امیدوارم روزی من هم به جمع جاوا کار ها بپیوندم!!!
وبلاگ من
[/url]

آفلاین delete4all

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
« پاسخ #14 : 30 خرداد 1387، 05:11 ب‌ظ »
سلام دوستان.
من الان از نظر برنامه نویسی صفر صفر هستم و فقط در حد عادی VB بلد هستم.
و هدف و تصمیمم کار کردن  جاوا هست که سخت دنبالشم.
حالا میخوام  بدونم که آیا میشه در کنار این زبان یه زبان دیگه هم شروع کرد؟  لطفا راهنماییم کنید.
و راستی نام فارسی Core Java 2 8th edition رو بهم بدین تا بخرم.
با تشکر از دوستان