انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)  (دفعات بازدید: 15475 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
اخلاقی:

به‌لحاظ اخلاقی، تقریبا اتفاق نظر بین همه‌ی فعالان در زمینه‌ی نرم‌افزار وجود دارد که شکستن قفل نرم‌افزارها کاری ناپسند و غیر اخلاقی‌ست. نیاز به توضیح زیادی هم نیست. استفاده از محصولی نرم‌افزاری که توسط شخص دیگری قطعا با صرف زمان و هزینه تولید شده، بدون اجازه‌ و بدون پرداخت هزینه‌ای به تولید کننده، مسلما کاری غیراخلاقی خواهد بود و توسط خیلی از فعالان حوزه‌ی نرم افزار، زیرِ‌عنوان «دزدی» یاد می‌شود.

البته این موضوع درمورد کسانی که امکان دسترسی، خرید و متعاقباً دریافت خدمات پشتیبانی از شرکت نرم‌افزاری موردنظر را دارند، امری بدیهی محسوب می‌شود. اما حال تکلیف مایی که در ایران اجازه‌ی خرید خیلی نرم‌افزارها و بعضاً حتی حق بازدید وب‌سایت و دریافت خدمات شرکت‌ها را نداریم چیست؟ آیا با وجود تمامی این محدودیت‌ها، باید پول سرویس‌هایی که در اختیارمان نیست را هم بدهیم؟ آیا نظیر چنین تحریم‌هایی اخلاقی‌ست؟ آیا این موضوع توجیه مناسبی برای شکستن قفل نرم‌افزارهاست؟
جالبه. به نظرم اصلا ذات قانون کپی‌رایت غیر اخلاقی و ناجوانمردانه است. 20 ساله که استالمن می‌خواد همین فرهنگ رو گسترش بده. اما خب مسلما شکستن قفل نرم‌افزارها هم روش صحیحی برای مبارزه نیست.

شرعی:

در خصوص نرم‌افزار و سایر محصولاتی که شامل کپی‌رایت می‌شود، همه مراجع می فرمایند:

اگر فروشنده با مشتری شرط کند که حق تکثیر ندارد، مشتری باید این شرط را مراعات کند، مانند بقیه شروط مشروعی که در ضمن معاملات قید می شود. همچنین طبق نظر همه مراجع اگر قانونی در کشور در این زمینه وجود داشته باشد ، باید مراعات شود.(+)

این قانون برای همه‌ی انسان‌ها به‌جز «کفار حربی» صادق است. کفار حربی، به کفاری اطلاق می‌شود که با مسلمانان در حال جنگ بوده یا اعلان جنگ کرده‌اند. در نتیجه، به‌لحاظ شرعی اگر نرم‌افزاری توسط افرادی غیر از کفار حربی تولید شود، رعایت کپی‌رایت درمورد آن‌ها واجب بوده و نقض آن جایز نیست؛ و در مورد کفار حربی، نقض کپی‌رایت اشکالی ندارد.
بهترین جواب. منطقی و جامع.

ویرایش: تعصب رو بذارید کنار. چیزی که خوب باشه خوبه. هر کی می‌خواد گفته باشه.
« آخرین ویرایش: 08 دی 1391، 01:49 ب‌ظ توسط آرمان اسماعیلی »
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
با سلام.دوستان بهتره یا منطقی از چیزی دفاع کنیم یا عاقلانه بپذیریم.

من از افکار انحصار طبانه استیو جابز و بیل گیتس اصلا خوشم نمیاد.ویندوز که سهله اگه محصولات اپل رو مفت به من بدند قبول نمیکنم،فقط به یه دلیل ساده:ازادی رو با هیچ چیزی عوض نمیکنم.ولی باید قبول کنیم که جابز باعث گسترش کامپوترهای شخصی شد.ولی متاسفانه جابز اهداف شخصی و سود بردن رو تو اولویت قرار داد.(نه تنها به نظر کاربران احترام نذاشت بلکه از اون ها هم جاسوسی کرد)
(جابز مکینتاش رو حاصل کار چند تا از مهندسان بود رو میدزده،و همون مهندس ها 20سال بعد با نوشتن اندروید از جابز انتقام می گیرند)
همه هم قبول داریم استالمن اگه می خواست می تونست با اون شعور بالا الان گیتس دوم بشه(از نظر میزان ثروت)(20سال پیش استالمن در مورد ویژگی های انحصار طلبانه ماکروسافت گفته بود که تو ویندور 8 به تبلور رسید)

در کل ویندوزی ها بگن که برنامه واسه ما زیاده،اپلی ها بگنند ما تو مدیا بهتریم،ولی گنو/لینوکس درسته 1٪ ولی از همه سرتره.

انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
در یکی از وب‌سایت‌های بزرگ و شناخته شده‌ی دانلود در ایران، یک نرم‌افزار ایرانیِ خوشنویسی همراه با کرک قرار داده شده بود، کامنتی منسوب به تولید‌کننده‌ی همان نرم‌افزار پست شده‌بود که قابل تامل هست:

«می خواستم از دوستان عزیز تشکر کنم که برنامه ای که سالها روش زحمت کشیدم به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دادید و تشکر کنم از دوستان گرامی که با زحمت فراوان این فونتا رو دانلود می کنن.»
یک توسعه دهنده نرم افزار که از رایگان رفتن نرم افزارش می ناله. چطور انتظار دارید این برنامه نویس نرم افزارش را آزاد (بخوانید مفتی) منتشر کنه؟

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558

در یکی از وب‌سایت‌های بزرگ و شناخته شده‌ی دانلود در ایران، یک نرم‌افزار ایرانیِ خوشنویسی همراه با کرک قرار داده شده بود، کامنتی منسوب به تولید‌کننده‌ی همان نرم‌افزار پست شده‌بود که قابل تامل هست:

«می خواستم از دوستان عزیز تشکر کنم که برنامه ای که سالها روش زحمت کشیدم به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دادید و تشکر کنم از دوستان گرامی که با زحمت فراوان این فونتا رو دانلود می کنن.»
یک توسعه دهنده نرم افزار که از رایگان رفتن نرم افزارش می ناله. چطور انتظار دارید این برنامه نویس نرم افزارش را آزاد (بخوانید مفتی) منتشر کنه؟

سلام
بحث جالبی بود،خوندمش.
و ما میطوانیم

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
حرف شما به نظرم خیلی عیر منطقیه. شما کسی که کرک می‌کنه رو دزد می‌دونی، چون چند هزار تومن که ممکن بوده بره تو جیب یه نفر نرفته، ولی کسی رو که علم رو که غیرقابل ارزش‌گذاریه از کل نوع بشر دزدیده رو نادیده می‌گیری! در برابر دزدی کسی که اثرش رو تحت کپی‌رایت منشتر می‌کنه این آفتابه دزدی‌ها اصلاً قابل بحث نیستن
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین samn

• Full Member
  • *
دزدی علم از نوع بشر رو توضیح بدید ;D

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
حرف شما به نظرم خیلی عیر منطقیه. شما کسی که کرک می‌کنه رو دزد می‌دونی، چون چند هزار تومن که ممکن بوده بره تو جیب یه نفر نرفته، ولی کسی رو که علم رو که غیرقابل ارزش‌گذاریه از کل نوع بشر دزدیده رو نادیده می‌گیری! در برابر دزدی کسی که اثرش رو تحت کپی‌رایت منشتر می‌کنه این آفتابه دزدی‌ها اصلاً قابل بحث نیستن

:o

چه جالب.؟!

نقل‌قول
دزد می‌دونی، چون چند هزار تومن که ممکن بوده بره تو جیب یه نفر نرفته
شاید شما جایی بزرگ شدید که چند هزار تومان از پول دیگران براتون مثل اب خوردن باشه،فک مکنم همه این نظر رو نداشته باشن. شما نیاز دارید مطالب مربوط به کپی رایت-کپی لفت-نرم افزار آزاد رو یک بار دیگه با دقت مطالعه کنید.
من زیاد علاقه ای ندارم وارد این مسائل بشم.هر کسی برای خودش نظری داره و قابل احترامه.حالا بیل گیتس باشه یا لینوس توروالد.
مثلا:
یکی از همین اعضای گروه راهبران سایت که در برنامه نویسی جاوا شرکت تجاری دارن و فعالیت میکنن چرا نرم افزار هاشون رو بصورت هم آزاد و هم رایگان توی فروم به ما نمیدن و منتشر نمیکنن؟(فک کنم برنامه نویسی جاوا انجام میدن)
خوب به این دلیل میگم که ایشون (عضو گروه رهبران) مگر با فلسفه و دیدگاه نرم افزار آزاد نفس نمکشن و زندگی نمیکنن؟!
چرا همچین شخص مدیر سایت(و ایضا شما که از سوادتون اطلاعی ندارم ->بهزادی ) نرم افزار ها تون (البته اگه شما تا حالا نوشته باشید) رو منتشر نمی کنید به اسم نرم افزار آزاد، حداقل کاربران فروم ابونتوی ایران ازش استفاده ببرن.چرا؟  ???
چرااون آقایی که شما به اسم "دزدی علم از نوع بشر" ازش اسم میبرید رو برای سایر افراد ازش اسم نمیبرد.؟
مگه شما افرادی مثل (بیل گیتس-استیو جابز و ...) رو محکومش نمی کنید که نرم افزار انحصاری دارن و دزد علمی میدونید و خودتون رو طلایه دار راه  لینوس توروالد میدونید.؟خوب بسم الله.
حرف من واضح و روشنه و احساس نمیکنم جاییش مبهم باشه.
اگه قرار جایی این اتفاق بیفته چرا ما از خودمون شروع نمیکنیم.؟چسپیدیم به دم یکی دیگه.
حالا هر دلیلی که برای دوستتون و حمایت از اون توی ذهن زیباتون شکل گرفته برای امثال کفار حربی هم به کار بگیرید.
« آخرین ویرایش: 11 دی 1391، 01:29 ب‌ظ توسط aliboy »
و ما میطوانیم

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
بحث جالبی بود  :)
منم با رعایت قوانین کپی رایت موافقم.
من هم برنامه تولید می کنم ولی دوست دارم اون برنامه ای که خودم می خوام رو رایگان در اختیار همه قرار بدم و اونی که فکر می کنم باید با صرف هزینه تهیه بشه رو با پرداخت پول در اختیار کاربر بزارم.
تو ایران هنوز فرهنگ کپی رایت و اینجور چیزا جا نیوفتاده و به راحتی آب خوردن هر نرم افزاری کرک میشه (از بزرگ تا کوچیک)
کار به جایی کشیده که اغلب شرکت ها برای نرم افزارهاشون قفل سخت افزاری تهیه کردن تا شاید از کپی اونها جلوگیری کنن.
خوشبختانه از زمان مهاجرت به گنو/لینوکس هیچ نرم افزار کرک شده ای ندارم و با نرم افزارهای رایگان و متن باز کارم رو پیش میبرم.
(هرچند رو سیستم های مشترک ویندوز نصبه و چند میلیونی نرم فزار کرک شده دارن  ;D )

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
اگر نرم افزاری که دارای گواهی gpl است را در نطر بگیریم بیشتر نرم افزار از روش های زبر تولید میشوند.
۱- پشتیبانی توسط شرکت های سخت افزاری مثل اینتل یا اچپی
۲- پشتیبانی توسط شرکت هایی که بنادشان بر اینترنت است مثل گوگل
(این شرکت ها درامدشان از نرم افزار نیست و نوسعه نرم افزار آزاد به طور غیر مستقیم افزایش فروش سخت افزار, کاهش هزینه نرم افزار یا میزان بازدید از سایت را افزایش می دهد (به قول بکی از دوستان نرم افزار آزاد بازیچه )
۳- نرم افزار هایی که توسط دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کسترش داده می شوند مثل R (شاید این نرم افزار ها به معنای واقعی آزاد باشند)

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
دزدی بده. حالا از هر نوعیش که باشه. از هر کی که باشه. هر چقدر که باشه. رابین هود مال تو قصه‌هاس. وقتی قانونی اینچنینی تصویب و بدبختانه پذیرفته شده پس همه ملزم به رعایتشن. به نظرم بهترین راه همنیه که ستالمن انجام می‌ده.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
یه فکر نادرستی که وجود داره و در انجمن هم یکی دو جستار و تاپیک در این باره است :
نرم افزار آزاد == نرم افزار رایگان
خیر
اینگونه نیست

بنده خبره ی نرم افزار آزاد و اوپن سورس و اینها نیستم لاکن دست کم میدانم که نرم افزار آزاد بر روی آزادی کاربر و آزادی کد منبع استوار است نه بر روی رایگان بودن .
بنده و شما مجبور نیستیم نرم افزار رو رایگان در اختیار کسی بگذاریم
بلکه میتونیم اونو بفروشیم . چه بسا گرونتر از برابر منبع‌بسته آن هم بفروشیم . ( این درباره ی نرم افزاری هست که خودمون نوشته ایم . لاکن مثلا اوپن آفیس  و دبیان را اگر بخواهیم بفروشیم تنها باید هزینه ی بسته بندی و ماده خام آن را بگیریم )
نکته اینجاست که : چه  1 تومن بفروشیم چه 1 میلیارد تومن باید کدمنبع رو به خریدار بدیم . اون خریدار هم  میتونه اونو به هر کی میخواد بده . میتونه تو نرم افزارهای آزاد دیگه به کارش بگیره . میتونه از شما یا هر  کس دیگه بخواد همه یا بخشی از نرم افزار رو ویرایش کنید .
بایدی در کار نیست که نرم افزار آزاد رایگان باشه .
بلکه اینگونه است که در جامعه ی نرم افزارهای آزاد بیشتر نرم افزار ها رایگان یا بسیار ارزان تر از نمونه های کد‌‌بسته است  . اینگونه است که بنده و شما هم تشویق میشیم نرم‌افزارهامونو به رایگان  در اختیار جامعه ای که این همه به ما لطف کرده و میوه و حاصل دسترنجشو به رایگان در دسترسمان گذاشته ، بگذاریم .

آفلاین samn

• Full Member
  • *
یه فکر نادرستی که وجود داره و در انجمن هم یکی دو جستار و تاپیک در این باره است :
نرم افزار آزاد == نرم افزار رایگان
خیر
اینگونه نیست
چه قطعیتی!!!
نرم افزار آزاد (به طور غیرمستقیم) = نرم افزار مجانی (بی برو برگشت)

بنده خبره ی نرم افزار آزاد و اوپن سورس و اینها نیستم لاکن دست کم میدانم که نرم افزار آزاد بر روی آزادی کاربر و آزادی کد منبع استوار است نه بر روی رایگان بودن .
بر آزادی استواره ولی منجر به مفتی شدن نرم افزار میشه:

بنده و شما مجبور نیستیم نرم افزار رو رایگان در اختیار کسی بگذاریم
شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir میخره یا از www.asdfghjkl.ir دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)

بلکه اینگونه است که در جامعه ی نرم افزارهای آزاد بیشتر نرم افزار ها رایگان یا بسیار ارزان تر از نمونه های کد‌‌بسته است  . اینگونه است که بنده و شما هم تشویق میشیم نرم‌افزارهامونو به رایگان  در اختیار جامعه ای که این همه به ما لطف کرده و میوه و حاصل دسترنجشو به رایگان در دسترسمان گذاشته ، بگذاریم .
باید دید چرا اینطوریه؟ رایگان منتشر کردن کار خوبیه؟ اخلاقیه؟‌ثواب داره؟
علت اینه که معتقدین به نرم افزار آزاد خودشون میدونند که پولی کردن نرم افزارشون خنده داره! پس وقتی به فلسفه نرم افزار آزاد معتقد باشی مجبوری برای این اعتقاد از درامد مستقیم روی خود نرم افزارت صرف نظر کنی چون کسب درامد از خود نرم افزار نشدنیه.

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
ببینیم نرم افزار آزاد دو نوع هست!

یک نوع گنویی که متاسفانه ته تهش مجانی هست

یک نوع BSD که میشه ازش سود کرد.

مشکل اصلی گنو اینه که این موارد رو متاسفانه میگه (یا ازش برداشت میشه!) :

۱- هرچی بقیه قبول دارند انحصار طلبانه، غیر اخلاقی، جهنمی و بده!
۲- آزادی که کارت رو آزاد بدی بیرون (ذات انحصار!)

ولی BSD چیز دیگری میگه:

۱- هرچی بقیه قبول دارند ، خب داشته باشن! به عقاید خودت پایبند باش و به اونا احترام بزار
۲- آزادی که کارت رو هرجور خواستی بدی بیرون (ذات آزادی).

به نظرتون از کدوم نوع میشه پول در آورد و قوانین جهانی هم رعایت نمود ؟ :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
 مثل apple  که بر اساس darwin است.
مشکل اینه که یک نرم افزار براساس یک جامعه توسعه می یابد بعد پولش می رود توی جیب یک سری افراد محدود!

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
مثل apple  که بر اساس darwin است.
مشکل اینه که یک نرم افزار براساس یک جامعه توسعه می یابد بعد پولش می رود توی جیب یک سری افراد محدود!

Darwin Systems رو اپل در سال ۲۰۰۱ خریده و خب توسعه دهنده های رسمیش اون رو توسعه میدن. جامعه هم میتونه انشعاب بده چیزی مثل PureDarwin !
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود