انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمای نصب توزیعی از لینوکس/گنو در کنار نسخه ای از ویندوز  (دفعات بازدید: 5031 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین AzaTag

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
این موضوع رو ایجاد کردم تا همه ی دوستانی که اطلاعات کافی دارن دانسته هاشونو کنار هم بذارن تا افراد تازه کاری مثه من، بعد این به راحتی از این مطلب استفاده کنن!
سعی می کنم با طرح چند سوال به روند پست سمت و سو بدم:
اول اینکه کسایی که رایانشون "مک" هست می تونن با نصب توزیع های مختلف لینوکس و همچنین ویندوز به راحتی و با یه حرکت روی تاچ پد بین سیستم های عامل حرکت کنن و حتی وقتی فلش درایو وصل می کنن ازشون می پرسه که با کدوم سیستم عامل می خوان اجراش کنن! البته من چون "مک" ندارم نمیدونم اونجا چطور این کار انجام میشه  اما به عنوان پرسش اول:
1- آیا چنین امکانی برای کاربرای رایانه های ویندوزی (مثلا ویندوز 8 ) هم به همین سهولت وجود داره؟ و اگه جواب مثبته چطور؟ (لطفا هر دوستی اطلاعات کافی داره جامع و از پایه توضیح بده که همه فهم باشه)

مطلب بعدی اینکه موقع نصب اوبونتو 12.10 روی سیستم ویندوزی با سه گزینه مواجه میشیم الف- نصب اوبونتو در کنار ویندوز(من هر چه قدر تلاش کردم فقط گفت باید restart بشه و دوباره اومد سر جای اولش و اصن کاری نکرد) ب- جایگزینی ویندوز با اوبونتو (که من ابتدا فک میکردم تو همون درایو ویندوز تغییرات اعمال میشه که بعد نصب فهمیدم کل هارد فرمت میشه!  :( ) پ- حالت پیشرفته که برای پارتیشن بندی به صورت دلخواهه. پرسش دوم و سوم:
2- اون گزینه ی اول دقیقن چیکار میکنه و مشکل عمل نکردنش چی میتونه باشه و اگه عمل کنه اوبونتو رو کجا نصب میکنه و آیا به ویندوز و اطلاعات قبلی صدمه میزنه؟
3- دیگه کللن هر کی هرچی در این رابطه میدونه بگه! :)

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 792
  • تحصیلات:مهندسی جوشکاری عاشق کامپیوتر و تکنولوژی
خوب بهترین راه واسه تازه واردا تست روی مجازی ساز هست مثل ام وی وایر یا ویرچال باکس(البته امکانات یه سیستم کامل رو نمیدن ) خوب از مزایاشون هست ولی معایبشون هم هست دیگه ;)
برای نصب کنار 8 باید ابتدا لینوکس نصب کنین بعد 8 رو (پیشنهاد 8 رو با 7 معاوزه کنین بهتره)چون 7 هم کاربر پسند تره هم با بقیه مشکل کمتری داره (8 بوت لودر رو خراب می کنه و قابل تعمیر شدن هم معمولا به سختی هست !!)
برای نصب کنار ویندوز شما باید یه درایو بدون پارتیشن بندی داشته باشین unlocated باشه (بدون هیچ پسوندی)
گاهی هم این ارور ناشی از نوع پارتیشن بندی شماست 4 تا درایو پیریماری اجازه نصب لینوکس رو نمیده

اگه می خوای 7 کنار لینوکس داشته باشی ابتدا 7 بعد لینوکس رو بنصب (مک هم خودش یه توزیع از لینوکسه)که رفته انحصار طلب شده!!! یعنی با لینوکس فرقی نداره (یه توزیع هایی هستن که خیلی شبهه به ک هستند از اونا استفاده کن راحتری)
بعضی از حرف ها جرعت گفتن میخواد . . .

آفلاین علی نعمت اللهی

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 648
  • every thing is [im]possible
    • وبلاگ شخصی من
برای نصب کنار 8 باید ابتدا لینوکس نصب کنین بعد 8 رو (پیشنهاد 8 رو با 7 معاوزه کنین بهتره)چون 7 هم کاربر پسند تره هم با بقیه مشکل کمتری داره (8 بوت لودر رو خراب می کنه و قابل تعمیر شدن هم معمولا به سختی هست !!)
:o از اون حرفا بودا! کاربر پسندتر بودن به خود فرد ربط داره. مثلا من از هر چیزی شبیه به استارت ویندوز متنفرم پس از 8 بیشتر خوشم میاد.
در ضمن اول 8 باشه بعد نصب توزیع مورد نظر بهتره چون دیگه تعمیر گراب رو نداره.
منظورتون رو از این که "8 بوت لودر رو خراب میکنه و قابل تعمیر شدن هم معمولا به سختی هست" نفهمیدم.

آفلاین AzaTag

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
:o از اون حرفا بودا! کاربر پسندتر بودن به خود فرد ربط داره. مثلا من از هر چیزی شبیه به استارت ویندوز متنفرم پس از 8 بیشتر خوشم میاد.
منظورتون رو از این که "8 بوت لودر رو خراب میکنه و قابل تعمیر شدن هم معمولا به سختی هست" نفهمیدم.
میشه کامل تر توضیح بدی؟ مثلا اگه یه هارد 500 گیگی داشته باشم و اونو برای 8 پارتیشن کنم یه 300 مگ که موقع ساختن درایو c جدا میکنه بعد خود درایو c و بعدشم مثلا دو درایو d و e و فرض کنیم همشونم به صورت ntfs ایجاد کنیم. خب حالا مراحل نصب توزیعی مثه اوبونتو رو در ادامه توضیح میدی؟
و یه مطلب دیگه: اون گزینه ی نصب در کنار ویندوز ۸ که گفتم واسه من عمل نمیکنه رو هم لطفا توضیح بده؟
ممنون

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
:o از اون حرفا بودا! کاربر پسندتر بودن به خود فرد ربط داره. مثلا من از هر چیزی شبیه به استارت ویندوز متنفرم پس از 8 بیشتر خوشم میاد.ش
8 اگه اول باشه من خوندم که میاد بوت لودر رو اختصاصی می کنه و قابلیت نصب سیستم عاملی بجز سیستم عامل های ماکروسافت رو نمیده البته بچه ها یه کارای کردن ولی هنوز خوب جواب نمیده (شنیدم راه حلش زد حاله تازه اگه بتونی بیابی) بخاطر همین تو 8 گفتم اول لینوکس بعد ویندوز (تو 7 اول ویندوز بعد لینوکس) اینم بخاطر بوت لودر بود

و اما  بعد...
نقل‌قول
برای نصب کنار ویندوز شما باید یه درایو بدون پارتیشن بندی داشته باشین unlocated باشه (بدون هیچ پسوندی)
گاهی هم این ارور ناشی از نوع پارتیشن بندی شماست 4 تا درایو پیریماری اجازه نصب لینوکس رو نمیده
جواب سوالتون رو دادم
لینک نصب ویندوز و لینوکس کنار هم
http://pc-drop.com/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3-%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88%DB%B1%DB%B2%D9%AB%DB%B0%DB%B4%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1/
اینم یه کتاب هست که توصیه می کنم دانلود کنی
http://borz.ir/tag/pdf-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2/

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
(مک هم خودش یه توزیع از لینوکسه)که رفته انحصار طلب شده!!! یعنی با لینوکس فرقی نداره (یه توزیع هایی هستن که خیلی شبهه به ک هستند از اونا استفاده کن راحتری)

مک لینوکسه؟! فقط ساختار مک و لینوکس مشابه! وگرنه این دوتا هیچ نسبت دیگه‌ای با هم ندارن!

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول
8 اگه اول باشه من خوندم که میاد بوت لودر رو اختصاصی می کنه و قابلیت نصب سیستم عاملی بجز سیستم عامل های ماکروسافت رو نمیده البته بچه ها یه کارای کردن ولی هنوز خوب جواب نمیده (شنیدم راه حلش زد حاله تازه اگه بتونی بیابی) بخاطر همین تو 8 گفتم اول لینوکس بعد ویندوز (تو 7 اول ویندوز بعد لینوکس) اینم بخاطر بوت لودر بود
این حرف از مبنا اشتباهه!
بنده همین الان اوبونتو رو در کنار ویندوز ۸ دارم و اول هم ویندوز رو نصب کردم!
بارها و بارها ...

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
(مک هم خودش یه توزیع از لینوکسه)که رفته انحصار طلب شده!!! یعنی با لینوکس فرقی نداره (یه توزیع هایی هستن که خیلی شبهه به ک هستند از اونا استفاده کن راحتری)
مک لینوکسه؟! فقط ساختار مک و لینوکس مشابه! وگرنه این دوتا هیچ نسبت دیگه‌ای با هم ندارن!
هم مک و هم توزیع‌های گنو/لینوکسی در شاخه‌ی شبه‌یونیکس قرار می‌گیرند. ولی گنو/لینوکس‌ها بر پایه‌ی هسته‌ی لینوکس هستند و مک بر پایه‌ی   Darwin که هم آزاد هست و هم متن‌باز. ولی این آقای داروین بر پایه‌ی BSD هست و نه لینوکس.

http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_%28OS%29

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558

به اندازه کافی در مورد  یونیکس-لایک در اینجا توضیح داده شده:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,45027.45.html
و ما میطوانیم

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
ممنون از سلمان عزیز بابت اطلاعاتی که دادین

من فکر می کردم که اینا اینقدر شبهه همن با هم یکی هستند(از نظر کرنال)که ظاهرن اشتباه می کردم اینا شبهه یونیکس هستند

به اندازه کافی در مورد  یونیکس-لایک در اینجا توضیح داده شده:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,45027.45.html
اطلاعات کاملی بود ولی یکم هم ربطی به موضوع نداشت ولی بازم ممنون لینک پر باری بود :D
البته بجز لینک یونیکس لایک که ذکر شده بودن ;)

من از همه عذر می خوام بابت اشتباهم و درک و برداشت غلتم از موضوع (ممنون از همه)
« آخرین ویرایش: 14 بهمن 1391، 10:28 ق‌ظ توسط amin7r »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
نه amin7r جان، عذرخواهی چیه.
ای کاش هممون هم مثل شما بودیم. از اینکه حرفت رو پس گرفتی خیلی خوشم اومد. شد الگویی برای من.

آفلاین farshid-foss

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 283
    • محتوای باز
البته بنده خیلی کوچکتر از اونی هستم که بین اساتید بتونم نظر بدم، ولی ناگفته نماند که بنده در نصب لینوکس (در کنار ویندوز) ید طولایی دارم!
دوستان تمام گفتنی ها رو گفتند، فکر نکنم چیزی مونده باشه! ولی بنده توی لینکی که دوست خوبمون جناب amin7r در پست 4 معرفی نمودند(لینک زیر) نکته ای به نظرم رسید که باید عرض کنم:
http://pc-drop.com/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3-%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88%DB%B1%DB%B2%D9%AB%DB%B0%DB%B4%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1
اون قدیما توی یک کتابی (اگر اشتباه نکنم «آموزش فدورا 4» نوشته مهندس مصدری بود) خونده بودم که باید اندازه حافظه swap حداقل دوبرابر حافظه RAM کامپیوتر باشه. این امر باعث شد که بنده در نصب سایر توزیع ها و نسخه های به روز شده لینوکس این مسئله رو در هنگام نصب و پارتیشن بندی رعایت کنم. ولی در لینک فوق نوشته شده:
«درایو Swap در لینوکس همانند یک رم کمکی عمل می کنه و کاربرد دیگه ای نداره , پس می تونین اندازه ی اون رو خیلی کم بگیرین.»
گفتم اگر اون کتاب درست گفته باشه، باید جمله ای رو که توی گیومه گذاشتم اصلاح کرد. (بازم دوستان و اساتید بهتر به این مسئله واقفند)
موفق باشید
« آخرین ویرایش: 14 بهمن 1391، 03:28 ب‌ظ توسط farshid-foss »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
باید اندازه حافظه swap حداقل دوبرابر حافظه RAM کامپیوتر باشه.
من هم دقیقا عین این عبارت رو توی راهنماهای رسمی فدورا و ردهت انترپرایز لینوکس خوندم و حرف کاملا صحیحی هست. ولی بجای حداقل نوشته بود حداکثر.
« آخرین ویرایش: 14 بهمن 1391، 03:31 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین amin7r

• Hero Member
  • *
باید اندازه حافظه swap حداقل دوبرابر حافظه RAM کامپیوتر باشه.
من هم دقیقا عین این عبارت رو توی راهنماهای رسمی فدورا و ردهت انترپرایز لینوکس خوندم و حرف کاملا صحیحی هست. ولی بجای حداقل نوشته بود حداکثر.
شرمنده آقا سلمان (با اجازه)
حرف آقا سلمان درسته (حداکثر 2 برابر رم) ولی اون مال قدیم بود شما فرض کنین خود من ۸ گیگ رم دارم و اگه سواپ رو 8 یا 16 بذارم دارم فضا رو هدر می دم بنابرین من سواپ رو 2 گیگ انتخاب کردم تا اگه لازم شد (نشستم ببینم کی 1 در صد ازش استفاده میشه!! ;)) که اصلا ازش استفاده نمیشه!!! خوب من 2 گیگ از هاردم رو دور ریختم نه 8 گیگ :o

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
نه خواهش می‌کنم، صاحب اختیارید. و حالا که نگاه کردم دیدم که فدورا با توجه مقدار رم مقادیر زیر رو توصیه کرده:

رم                    سواپ پیشنهادی          سواپ پیشنهادی اگه hibernation فعال باشه
کم‌تر از ۲ گیگ          ۲برابر رم             ۳ برابر رم
۲ - ۸ گیگ              برابر با رم           ۲ برابر رم
۸ تا ۶۴ گیگ            نصف رم                ۱٫۵ برابر رم
بیش از ۶۴ گیگ          ۴ گیگ                 فضای اضافه‌ای نیاز نیست

اینم لینکش:
http://doc.fedoraproject.org/en-US/Fedora/18/html/Installation_Guide/s2-diskpartrecommend-x86.html